Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO PUOLA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Puola - Parhaat hinnat Auto Europella

  Jos etsit autonvuokrausta Puolasta, varmista, että etsit luotettavaa ja maineikasta autovuokraamoa, joka tarjoaa sinulle parhaimman hinnan ja suuren valikoiman. Kun valitset Auto Europen, varmistat tämän kaiken ja paljon muuta. Auto Europe tarjoaa suuren valikoiman ajoneuvoja suurella määrällä eri noutotoimistoja ympäri Puolaa, ja meidän asiakaspalvelijat ovat saatavilla 7 päivänä viikossa. Vuokraa autosi netistä käyttäen meidän helppoa 3 vaihteista prosessia. Puolassa on paljon nähtävää ja Auto Europe haluaa, että teet sen omalla tavallasi joka sopii juuri sinulle, koska meille tärkeintä ovat meidän asiakkaat. Lue aikaisempien asiakkaiden autonvuokrauksen asiakasarvosteluja Puolasta ennen autosi varaamista.

  Nauti täysillä autonvuokrauksestasi

  Kun teet itsellesi autonvuokrauksen Puolasta, varmistat itsellesi mahdollisuuden tutkia tätä jaloa ja historiallisesti rikasta valtiota omaan tahtiin oman maun mukaan. Aloita lomasi Varsovasta, trendikkäässä ja vilkkaassa kaupungissa, jossa voit tutustua 1400- luvun kuninkaalliseen palatsiin tai käydä tunnetun puolalaisen muusikon, Frederic Chopinin modernissa museossa. Seuraavaksi voit ajaa vaikkapa Krakovaan, Puolan tärkeimpään turistikohteeseen, jolla on hyvin säilynyttä goottilaista arkitehtuuria, trendikkäitä baareja ja kauniita ravintoloita. Kun väsyt kaupungin sykkeestä, Puolan monipuolinen luonnon kauneus odottaa sinua loputtomissa kilometrien suuruisissa puhtaissa metsissä ja vesistöissä. Puolassa on yli 124,000 mailia teitä ja autonvuokraus Auto Europelta antaa sinulle mahdollisuuden luoda itsellesi seikkailun, jota et unohda koskaan. Mikäli sinulle jää aikaa, voit mahdollisesti käydä tutustumassa autolla autovuokraamosta Puolasta myös sen naapurimaihin Saksaan tai vaikkapa Tsekkiin.

  Liikennesäännöt ja huoltoasemat

  Päätiet ovat Puolassa hyvässä kunnossa ja sen takia onkin hyvä pysyä valtion omistamilla teillä ja moottoriteillä ajon aikana. Alla löydät hiukan lisätietoa matkustamisesta Puolassa ja joitakin liikennesääntöjä.

  • Puolassa ajetaan tien oikealla puolella.
  • Jokaisen henkilön on kiinnitettävä turvavyö autossa ajon ajaksi.
  • Matkapuhelimien käyttö ajon aikana on kielletty muutoin kuin hands-free laitteella.
  • Sinun on pidettävä ajokorttisi ja vuokrasopimus mukanasi autossa.
  • Ajovalot on pidettävä päällä kaikkina vuoden- ja kellonaikoina.
  • Jos sinut pysäytetään liikennerikkomuksesta, saatat joutua maksamaan sakon heti paikan päällä puolalaisella valuutassa.

  Puolassa alkoholin vaikutuksen alaisena ajaminen otetaan erittäin vakavasti ja laki sitä vastaan kiristyy entisestään, joka sisältää tähän mennessä terveyssakot, pitkäaikaisen ajokortin hyllyttämisen ja märkittävät vankilatuomiot lakia usein rikkoville. Veren sallittu alkoholipitoisuus on vain 0.2 promillea ja rikot lakia jo puolen lasillisen jälkeen ja sakot ovat tuntuvat. Voit löytää lisää hyödyllistä tietoa ajamisesta ja säännöistä Puolassa meidän Puolan kuljettajan oppaasta.

  Huoltoasemat

  Puolassa voit löytää useita huoltoasemia kaupunkialueilla ja moottoriteiden ja pääteiden varsilla. Useimmat huoltoasemat ovat auki klo 6:00 ja 22:00 välillä, mutta myös muutamia 24/7 huoltoasemia löytyy. Shell, BP, Esso, Aral ja Neste ovat polttoaineyhtiöitä, jotka palvelevat Puolassa puolalaisen omien huoltoasemien Orlen ja Rafineria Gdanskan lisäksi.

  Tiemaksut

  Puolassa on kolme maksullista moottoritietä: Autostrada A1, A2 ja A4. Kun ajat yhdelle maksullisista teistä, saat automaatista itsellesi lipukkeen, joka sinun on annettava poistuessasi moottoritieltä tullikopissa olevalle henkilölle ja voit maksaa maksun luottokortilla tai käteisellä puolalaisella valuutalla. Hinta riippuu autotyypistä sekä matkan pituudesta.

  Ikävaatimukset

  Jotta voit vuokrata auton Puolasta, sinun on oltava vähintään 21-vuotias ja ajokortin on oltava vähintään vuoden vanha omassa kotimaassa. Alle 26-vuotiaiden kuljettajien on paikan päällä yleensä maksettava nuoren kuljettajan lisämaksu ennen vuokran alkua. Yli 70-vuotiaiden kuljettajien on myöskin maksettava lisämaksu - varmista, että tarkistat huolellisesti kaikki vuokrasopimuksen vuokraehdot. Sen lisäksi kaikki kuljettajat tarvitsevat kansainvälisen ajorkotin ajamiseen Puolassa.

  Valuutta

  Puolan valuutta on Puolan Zlotych (PLN), joka maassa normaalisti lyhennetään "zl". Puolassa voit usein löytää valuutanvaihtopisteitä, jotka tarjoavat yleensä paremman valuuttakurssin eurolle kuin paikalliset pankit. Kuitenkin valuutanvaihtopisteet turistikeskuksissa ja rautatieasemilla pyytävät paljon huonompaa hintaa. Voit myös nostaa rahaa Puolassa ja raha-automaatteja löytyy helposti ympäri kaupunkeja (raha-automaatit puolaksi ovat bankomat). Visa, Visa Electron, MasterCard ja Maestro ovat hyväksyttyjä maksuvälineeksi ympäri Puolaa varsinkin kaupunkialueilla.

  Aikaero

  Puola kuuluu Keski-Eurooppalaiseen aikavyöhykkeeseen ja on tunnin Suomen aikaa jäljessä.

  Sanakirja

  Puolan kieli on Puolan kansalliskieli. Englanti, saksa ja venäjä ovat kieliä, joita varsinkin suurimmissa kaupungeissa ja turistikohteissa ovat eniten ymmärrettyjä. Alla on muutama puolan kielinen lause, joista voi olla hyötyä matkallasi:

  Hei (virallinen) - Dzien dobry (Jeyn Dob-ry)
  Hei (epävirallinen) - Czesc (Tch-esh-ch)
  Mitä kuuluu? - Jak sie masz? (Yahk sheng mah-sh)
  Kiitos hyvää - Dziekuje, dobrze. (Jenkoo-yeng dob-zhe)
  Mikä sinun nimesi on? - Jak masz na imie? (yahk mah-sh naheem-ye)
  Nimeni on… - Nazywam sie... (Nah-zivam sheng…)
  Ole hyvä - Prosze. (PRO-she)
  Kiitos - Dziekuje. (Jenkoo-yeah)
  Ole hyvä (virallinen) - Prosze. (PRO-she)
  Ole hyvä (epävirallinen) - Nie ma za co. (nye ma za tso)
  Kiitos - Tak. (tahk)
  Anteeksi? - Przepraszam. (pshe-pra-sham)
  Olen pahoillani - Przepraszam. (pshe-pra-sham)
  Näkemiin - Do widzenia (do vee-dze-nya)
  Hei hei - pa (pah)
  Puhutko englantia? - Czy mówisz po angielsku? (chi moo-vish po ang-gyel-skoo?)
  En ymmärrä - Nie rozumiem (Nyeh roh-zoom-yem)
  Apua! - Pomocy! (po-mo-tsy) tai Ratunku! (ra-toon-koo!)

  Verkkovirta

  Verkkovirta Puolassa on sama kuin Suomessa. Ainut poikkeus voi olla pistorasioissa, joissakin vanhemmissa saattaa olla keskellä maadoituspiikki.

  Viisumi ja suurlähetystöt

  Puola kuuluu Schengen- maihin, eli suomalaiset eivät tarvitse viisumia matkustaessaan Puolaan, mutta tarvitset silti voimassaolevan henkilöllisyystodistuksen, passin tai kuvallisen henkilökortin. Suomen suurlähetystö Puolassa sijaitsee sen pääkaupungissa Varsovassa. Voit löytää myös useita kunniakonsulaatteja Puolasta, kuten esimerkiksi Krakovasta tai Poznanista.

  Suomen suurlähetystö Varsova
  Embassy of Finland
  Ul. Fr. Chopina 4/8
  00-559 Warszawa, Poland
  Puhelin: +48 22 598 9500
  Sähköposti: sanomat.var@formin.fi

  Käytännöllisiä linkejä

  Puolan turisti-info