Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO LATVIA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Latvia - Löydä täydellinen autosi

  Latvian monikulttuurisuus ja sen viehättävät pikkukaupungit voit kokea nopeasti ja helposti omalla vuokra-autolla. Auto Europe tekee yhteistyötä maailman johtavien ja paikallisten autovuokraamojen kanssa, jotta voimme taata sinulle suuren valikoiman eri autoja ja noutokohteita. Meillä on jo 60 vuoden kokemus alalta ja meille kaikista tärkeintä on aina asiakas. Etsimme juuri sinulle sopivan kokoisen vuokra-auton lomallesi ja tarjoamme markkinoiden edullisimmat hinnat. Voit noutaa auton Latviasta lukuista kohteista, kuten lentokentiltä, rautatieasemilta ja kaupungista vaikkapa hotellisi lähellä sijaitsevasta toimistosta. Autonvuokraus Latviassa on helppoa uudistuneiden nettisivujemme kautta.

  Nauti täysillä autonvuokrauksestasi

  Latvia tarjoaa matkailijoilleen arvokkaita löytöjä. Se on vihreä maa, josta löytyy laajoja metsiä ja koskematonta luotoa. Jokainen voi löytää jotakin itselleen tästä arvoituksellisesta maasta, sen hiekkarannat sijaitsevat kivenheiton päässä kaupungeista, joilla on rikas arkitehtuuri. Maan ikivanha historia pitää vieläkin sisällään useita kulttuuriperinteitä kulttuurin ystäville ja koko maa on täynnä kiehtovia nähtävyyksiä. Latvian maaseudun elämänrytmi on rauhallinen, kaupungit ovat nykyaikaisia, joihin sekoittuu pala historiaa ja maan kulttuuria ja sen ihmiset ovat pidättyväisiä ja vieraanvaraisia. Lähde unohtumattomalle matkalle Baltiaan autonvuokrauksella Latviassa, Viron ja Liettuan naapurimaahan!

  Liikennesäännöt ja huoltoasemat

  • Latviassa on oikeanpuoleinen liikenne.
  • Nopeusrajoitus on kaupungeissa 50 km/h ja kaupunkien ulkopuolella 90 km/h.
  • Sallittu alkoholipitoisuus veressä on 0,5 promillea.
  • Kuljettajan ja kaikkien matkustajien on kiinnitettävä turvavyönsä ajon ajaksi.
  • Päiväsaikaan on pidettävä päällä päivävalot tai lähivalot.
  • Talvella aikavälillä 1.12. - 1.3 talvirankaiden käyttö on pakollista.
  • Alle 10-vuotiaat saavat matkustaa ainoastaan heille tarkoitetuissa lastenistuimissa.
  • Ulkomaiset kuljettajat saavat ajaa autoa Latviassa, jos heillä on Euroopan unionin jäsenvaltiossa myönnetty ajokortti. Muutoin tarvitset kansainvälisen ajokortin.
  • Latviassa on laaja tieverkosto ja moottoriteitä ei ole.
  • Huoltoasemia löytyy jokaisessa asutetussa paikassa sekä tärkeimpien teiden varsilla. Latviassa on sekä automaattisia huoltoasemia että huoltoasemia, joissa maksetaan ennen tankkausta.

  Käy tutustumassa meidän Latvian kuljettajan oppaaseen lisätietoja varten ajamisesta Latviassa.

  Tiemaksut

  Latviassa ei veloiteta tiemaksuja.

  Ikävaatimukset

  Autovuokraamot Latviassa vaativat yleensä 21 vuoden ikää kuljettajilta. Noin 21-24 vuotiaiden kuljettajien on maksettava paikan päällä myös nuoren kuljettajan lisämaksu. Tarkista ikävaatimukset vuokrasopimuksestasi, joillakin autovuokaamoilla on myös maksimi-ikä esim. 90 vuotta.

  Valuutta

  Latvia on Euroopan Unionin jäsen ja valuuttana sillä on ollut euro vuoden 2014 alusta. Pankkiautomaatteja löytyy runsaasti ja niissä toimivat kaikki yleisimmät kansainväliset luottokortit. Luottokortilla voi maksaa lähes joka paikassa. Korttia ei kannata antaa ravintoloissa tarjoilijalle mukaan, vaan maksaa pöydässä. Kortin käyttö on pääsääntöisesti turvallista esimerkiksi ruoka- ja vaatekaupoissa sekä ravintoloissa.

  Aikaero

  Latviassa kellonaika on sama kuin Suomessa. Kesä- tai talvikaiaan siirrytään samoin kuin Suomessa.

  Sanakirja

  Latvia on maan virallinen kieli ja se kuuluu baltialaisiin kieliin. Liettuassa puhutaan latvian lähisukulaiskieltä liettuaa, mutta kielet kuitenkin eroavat toisistaan jonkin verran. Suomalaisen on helppo ääntää latviaa, sillä kirjaimet lausutaan melkein samalla tavalla lukuunottamatta muutamia kirjaimia. Alla on muutama latvialainen lause ja sanoja, joista voi olla apua.

  Hyvää päivää - Labdien
  Hei - Sveiks
  Näkemiin - Uz redzešanos
  Hyvää yötä - Arlabunakti
  Kyllä - Ja
  Ei - Ne
  Kiitos - Paldies
  Ole hyvä - Ludzu
  En ymmärrä - Es nesaprotu
  Apua - Paliga
  Varo - Uzmanies
  Olen eksynyt - Esmu apmaldijies
  En puhu latviaa - Es nerunaju latviski
  Lentokenttä - Lidosta
  Auton paperit - Mašinas pase
  Paljonko tämä maksaa? - Cik tas maksa?

  Verkkovirta

  Verkkovirta ja pistokkeet ovat Latviassa samat kuin Suomessa.

  Viisumi ja suurlähetystöt

  Latvia on yksi EU maista ja suomalaiset eivät tarvitse viisumia Latviassa. Oleskelu saa ilman viisumia kestää 90 päivää. Jos tarvitset apua tai opastusta matkallasi Latviassa, Suomen suurlähetystö löytyy maan pääkaupungista Riiasta.

  Suomen suurlähetystö Riika
  Embassy of Finland
  Kalpaka bulvaris 1
  LV-1605 Riga, Latvia
  Puhelin: +371-6707 8800
  Sähköposti: sanomat.rii@formin.fi

  Asuntoautot Latviassa

  Latvian sijainti Skandinavian ja Euroopan välissä antaa sille ihastuttavan sekoituksen kulttuureja. Ilmasto vaihtelee kosteasta mannerilmastosta Välimeren ilmastoon, mikä tekee siitä ihanteellisen kohteen kaikille matkaajille. Asuntoauto Latviassa vie sinut pääkaupungista Riiasta Itämerelle ja sieltä taas sisämaan kansallispuistoihin ja rentouttaviin kylpyläkohteisiin. Tutustu koskemattomaan luontoon tai paikalliseen kulttuuriin maaseutukylissä tai vilkkaissa kaupungeissa oman asuntoauton avulla!

  Käytännöllisiä linkejä

  Latvian turisti-info