Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO MONTENEGRO

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Montenegro - Löydä täydellinen autosi

  Montenegro on Etelä-Euroopan Balkanilla sijaitseva pieni valtio. Adrianmeren rannikolla olevan pikkuvaltiolla on pieni väkiluku ja se on ollut vähemmän suosittu kohde turistien keskuudessa. Maasta löytyy kuitenkin paljon nähtävää ja koettavaa ja Auto Europe haluaa tarjota matkailijoille mahdollisuuden tehdä tutkimusmatkoja omatoimisesti autonvuokrauksella Montenegrossa. Kohteisiimme kuuluu suurimmat ja suosituimmat maan lentokentät ja autovalikoimamme on laaja. Lähde nyt tutkimaan jotakin uutta autolla autovuokraamosta Montenegrossa!

  Nauti täysillä autonvuokrauksestasi

  Montenegro tarjoaa mahdollisuuksia niin aktiivilomailijalle kuin rantalomia rakastavalle matkailijalle. Kohde on edullinen, joten se sopii useimmille matkailijoille. Suosituimpia matkakohteita ovat muutamat rantakaupungit sekä Bosnia-Hertsegovinan rajan lähellä sijaitseva Durmitorin kansallispuisto. Myös pääkaupunki Podgorica tarjoaa mielenkiintoista nähtävää. Matkaa maan upealta rannikkoseudulta pohjoiseen korkealle kohoaviin vuoristomaisemiin. Niin perusteellisesti muuttuva maisema antaa vaikutuksen matkaavansi koko Euroopan halki. Auto Europe tarjoaa parasta autonvuokrausta Montenegrossa, jotta näet kaikki nämä kohteet!

  Liikennesäännöt ja huoltoasemat

  • Suosittelemme kansainvälistä ajokorttia kotimaisen ajokortin lisäksi.
  • Turvavyö on pakollinen kaikille henkilöille autossa.
  • Lasten on käytettävä heille sovitettua istuina ja alle 12-vuotiaat eivät saa matkustaa etupenkillä.
  • Suurimmat ja käytetyimmät tiet ovat hyvässä kunnossa, mutta kaupunkien ulkopuoliset ja maaseututiet voivat olla kapeita ja huonossa kunnossa. Osa vuoristoteistä ovat vaarallisia ja sumuisia, joita emme suositele.
  • Talvikuukausina on käytettävä lumiketjuja.
  • Äänitorvea ei saa käyttää asutusalueilla muutoin kuin vaaratilanteissa.
  • Huoltoasemia löytyy rajoitetusti kaupungeissa ja suurimpien teiden varrella. Varaa mukaasi lisäpolttoainetta, jos maktustat pitkiä matkoja maaseudulla tai tarkista ajoissa seuraaavan huoltoaseman sijainti. Kaikki huoltoasemat eivät hyväksy luottokortteja, joten on hyvä pitää mukana käteistä.

  Tiemaksut

  Montenegrossa ei ole maksullisia teitä. Sen sijaan ainut maksullinen alue on Sozinin tunneli Skadar-järven ja meren välillä ja Bock-Kotorsky niemimaan lautta.

  Ikävaatimukset

  Kuljettajan minimi-ikä Montenegrossa on 18 vuotta, mutta autonvuokraukselle kuljettajan on oltava vähintään 21-vuotias. Jotkut vuokraamot saattavat tehdä poikkeuksia. Jos vuokraat autosi joistakin maan naapurimaista, Kuten Kroatiasta tai Serbiasta, ja päätät ajaa autolla Montenegroon, matkustamisesta rajan yli tulee usein lisämaksuja ja pakollisia lisävakuutuksia.

  Valuutta

  Montenegrolla ei ole omaa valuuttaa. Ennen maassa käytettiin Saksan markkaa päävaluuttana, jonka jälkeen maassa oli hetken oma valuutta ja nykyään valuuttana on euro. Luottokortteja hyväksytään suurimmissa hotelleissa, muttei niinkään usein muualla. Pankkiautomaatteja on asennettu ympäri suurimpia kaupunkeja, joista voit nostaa rahaa kansainvälisellä luottokortilla. Pidä kuitenkin kaiken varalta aina käteistä matkassa mukana.

  Aikaero

  Kellonaika on tuntia Suomen aikaa jäljessä.

  Sanakirja

  Montenegrin on Montenegron virallinen pääkieli, joka on melkein sama kieli kuin serbserbokroaati.

  Hei - Zdravo
  Hyvää huomenta - Dobro Jutro
  Näkemiin - Dovidjenja
  Ole hyvä - Nema na cemu
  Kyllä - Da
  Ei - Ne
  Puhutko englantia? - Dali pricate Engleski?
  Kiitos - Hvala
  Exit - Izlaz
  Olen eksyksissä - Zgubio/la sam se
  Apua! - Upomoc!

  Verkkovirta

  Sähkövirta maassa on 230V/50Hz eurooppalaisella pistokkeella. Et tarvitse adapteria Suomen elektronisille laitteille.

  Viisumi & suurlähetystöt

  Montenegron lain mukaan kaikkien ulkomaalaisten on rekisteröidyttävä 24 tunnin kuluessa maahantulosta. Hotellissa rekisteröinti hoituu automaattisesti kun kirjaudut sisään. Muutoin matkailijan on hoidettava rekisteröinti itse lähimmässä turistiorganisaatiossa tai poliisiasemalla. Lomake on näytettävä rajalla maasta poistuttaessa. Lähin Suomen suurlähetystö löytyy Serbiasta Belgradista. Kun toimisto on suljettuna, voit hätätapauksissa ottaa yhteyttä ulkoministeriön päivystykseen.

  Suomen suurlähetystö Belgrade
  Suomen suurlähetystö
  Bircaninova 29
  PO Box 926
  11000 Belgrade, Serbia
  Puhelin: +381 11 306 5400
  Sähköposti: sanomat.BEO@formin.fi

  Käytännöllisiä linkejä

  Montenegro turisti-info