Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO SERBIA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Serbia - Löydä täydellinen autosi

  Nauti vapaasti ja huoletta lomastasi kun vuokraat auton Auto Europen kautta. Tarjoamme alan edullisimmat hinnat ja korkeatasoista asiakaspalvelua. Meillä on yhteistyökumppaneita joka puolella maailmaa ja voimme tarjota sinulle suuren valikoiman kaikenlaisia autoja, joista voit valita itsellesi sopivimman. Nouda vuokra-autosi lentokentältä, rautatieasemalta tai mistä tahansa kaupunkitoimistosta. Suunnittele autonvuokraus Serbiasta ja lähde keskelle Itä-Eurooppaa tutustumaan maan erikoiseen kulttuuriin, jota ympäröi lukuisat muut suositut kohteet kuten Unkari ja Kroatia.

  Nauti täysillä autonvuokrauksestasi

  Serbia sijaitsee niin sanotusti idän ja lännen leikkauspisteessä niin maantieteellisesti kuin kulttuurisestikin. Serbian kulttuurissa on runsaasti vaikutteita sekä idästä että lännestä. Maan pääkaupunki Belgrad on suosituin kaupunkikohde ja paikalliset maaseudut ovat täynnä vuoria ja kansallispuistoja sekä historiallisia maamerkkejä ja luostareita. Autonvuokrauksella Serbiassa liikkuminen tekee tutkimisesta helppoa ja voit kokea kaikkea mahdollista kulttuuristen bilekaupunkien ja monipuolisen luonnon välillä.

  Liikennesäännöt ja huoltoasemat

  • Serbiassa ajetaan tien oikealla puolella ja ohitetaan vasemmalta.
  • Turvavyöt ovat pakollisia kaikille autossa matkustaville.
  • Promilleraja Serbiassa on 0,3.
  • Alle 14 vuotiaat lapset eivät saa matkustaa etupenkillä.
  • Kitkarenkaiden käyttö on Serbiassa pakollista aikavälillä 1.11. - 1.4.
  • Ole varovainen ajaessasi pienemmillä maaseututeillä. Traktorit, pyöräilijät ja muut ajoneuvot voivat ajaa hitaasti ja etenkin yöaikaan eivät aina käytä valoja tai heijastimia.
  • Serbiassa tarvitset voimassa olevan "green card"- vakuutuksen ja kansainvälisen ajokortin, mikäli kotimainen ajokorttisi ei ole roomalaisilla aakkosilla. Suomalaiset ajokortit kelpaavat Serbiassa.
  • Jos haluat matkustaa Serbian naapurimaihin kuten Bulgariaan tai Romaniaan, muista ilmoittaa siitä etukäteen.
  • Huoltoasemia löytyy suhteellisen hyvin vilkkaimpien teiden varsilla jo osa niistä on auki vuokrokauden ympäri. Maksaminen onnistuu sekä käteisellä, että luottokortilla.
  • Lisätietoja eri säännöistä ja rajoituksista löydät Serbian kuljettajan oppaasta.

  Tiemaksut

  Serbiassa moottoriteillä peritään maksu, joka on noin 0.03€/km ja maksut voi maksaa moottoriteiden maksuasemilla paikallisella valuutalla, euroissa tai luottokorteilla kuten Mastercard/Visa. Maksu peritään eri tieosuuksien välillä.

  Ikävaatimukset

  Useammat autovuokraamot Serbiassa vaativat vähintään 21-vuoden ikää kuljettajilta. Useammilla autovuokraamoilla on myös maksimi-ikä 70 vuotta. Tarkista ikävaatimukset ennen vuokrausta nettisivuiltamme ja saamastasi varausvahvistuksesta. Alle 26-vuotiaiden kuljettajien on yleensä maksettava paikan päällä nuoren kuljettajan lisämaksu.

  Valuutta

  Serbian virallinen valuutta on dinaari (RSD). Rahaa voi vaihtaa dinaareiksi menjacnica-rahanvaihtopisteissä, joita löytyy kaupunkien keskustoissa kaikkialla. Pankit ovat Serbiassa auki yleensä arkisin klo 9-17 ja lauantaisin klo 9-13.

  Aikaero

  Serbia on tunnin Suomen aikaa jäljessä.

  Sanakirja

  Serbian kieli kuuluu slaavilaisiin kieliin ja on maan virallinen kieli. Serbiaa puhutaan paljon myös Bosnia ja Hertsegovinassa ja Montenegrossa. Serbian kielessä käytetään kyrillisiä aakkosia, mutta maassa kirjoitetaan myös latinalaisilla aakkosilla. Kyrilliset aakkoset ovat maan virallinen kirjoitusjärjestelmä, mutta latinalaisia aakkosia näkee käytössä lähes kaikkialla. Alla on muutama hyödyllinen lause ja sanoja serbiaksi miten ne kirjoitetaan latinalaisilla aakkosilla.

  Hei - Zdravo
  Näkemiin - Dovidenja
  Hyvää yötä - Dobro vece
  Mitä kuuluu? - Kako ste?
  Kyllä - Da
  Ei - Ne
  Kiitos - Hvala
  Ole hyvä - Molim
  Anteeksi - Izvinite
  En ymmärrä - Ne razumem
  Puhutko englantia? - Govorite li engleski?
  Apua - Upomoc
  Varo - Pazi
  Olen eksynyt - Izgubio sam se (m). Izgubila sam se (f)
  Paljonko tämä maksaa? - Koliko ovo kosta?
  Yhdensuuntainen - Jedan smer
  Pysäköinti kielletty - Zabranjeno parkiranje
  Huoltoasema - Benzinska pumpa

  Verkkovirta

  Verkkovirta sekä pistorasiat ovat Serbiassa samat kuin Suomessa, eli 220 volttia.

  Viisumi ja suurlähetystöt

  Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia, mutta voimassa oleva passi on oltava mukana. Lainsäädännön mukaan kaikkien ulkomaalaisten on rekisteröidyttävä oman alueen poliisilaitoksella 24 tunnin kuluessa maahantulosta. Hotellissa rekisteröinnin voi hoitaa automaattisesti sisäänkirjoittautumisen yhteydessä. Pyydä aina oma kopio rekisteröimisestä ja säilyttää se koko matkan ajan, sillä sitä saatetaan kysyä rajalla maasta poistuttaessa. Suomen suurlähetystö löytyy Belgradista.

  Suomen suurlähetystö Belgrad
  Finska Ambasada
  Bircaninova 29
  11001 Belgrad, Serbia
  Puhelin: +381-11-306 5400
  Sähköposti: sanomat.beo@formin.fi

  Käytännöllisiä linkejä

  Serbian turisti-info