Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO RIIKA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Riika - Parhaat hinnat Auto Europella

  Valitse Auto Europe ja koe lomasi juuri niin kuin itse haluat. Meiltä voit valita suosikkisi suuresta ajoneuvovalikoimasta, varata alan parhaimmalla hinnalla ja vain muutamalla hiiren klikkauksella! Vertaile hintoja eri vuokraamojen välillä ja näet sen itse. Teemme tiivistä yhteistyötä alan parhaimpien vuokraamojen kanssa ja näin voimme taata sinulle useita eri autoluokkia ja edulliset hinnat. Autonvuokraus Riiassa on täydellinen valinta omatoimiselle lomalle ja sinun ei tarvitse huolehtia muiden aikatauluista. Tututu tarjoamiimme kohteisiin Riiassa ja valitse lomallesi sopivin.

  Mikäli valitsit Riikan seuraavaksi lomakohteeksi ja haluat kokea mahdollisimman paljon tässä hansakaupungissa ja ympäröivillä alueilla, valitse autonvuokraus Riiassa! Tutki esimerkiksi historiallista vanhaa kaupunkia ja vieraile Riian linnassa, vapauden muistomerkillä tai Latvian kansallisoopperassa. Riian katedraalin lisäksi kaupungista löytyy myös lähes 40 muuta kirkkoa ja rukoustaloa ja Riian keskusmarkkinat ovat Latvian suurimmat elintarvikemarkkinat. Kolme puistoa, Basteiberg, Esplanada ja Kronwald, ovat täydellisiä rauhalliselle kävelylle. Noin 30 kilometrin päässä sijaitsevalta Jurmala-lomakeskukselta löytyy pitkä hiekkaranta ja erinomainen näköala Itämerelle.

  Liikenne

  Huomioi, että lähes koko vanhankaupungin alue on tarkoitettu vain jalankulkijoille. Kaupungin keskustasta löytyy myös muutamia yhdensuuntaisia katuja, joten saatat joutua ajamaan kiertoteitä, jotta pääset määränpäähäsi. Dünan-joen siltojen edessä esiintyy usein liikenneruuhkia. Kaupungin ulkopuolella päätiet ovat hyvässä kunnossa, mutta suosittelemme varovaisuutta pienemmilä teillä ja maaseuduilla. Tiepinnan laatu voi muuttua ilman varoitusta päällystetystä soraan, joten aja aina huolellisesti! Paikalliset kuljettajat voivat usein ajaa holtittomasti, joten ole valppaana. Talvirenkaat ovat pakollisia marraskuusta maaliskuuhun ja nastarenkaita ei saa käyttää näiden aikojen ulkopuolella. Huoltoasemat on suhteellisen helppo löytää ja monet niistä Riian lähettyvillä ovat auki myös 24/7. Maksaa voit miltei kaikilla huoltoasemilla korteilla, mutta käteismaksuja hyväksytään vain paikallisessa valuutassa. Lisätietoja liikennesääntöistä Latviassa löytyy kuljettajan oppaastamme.

  Pysäköinti

  Kaupunki on jaettu kuuteen eri pysäköintivyöhykkeeseen, joista oranssi R-vyöhyke on kaikista kallein. Pysäköinti ei ole yleisesti ottaen kovin kallista, mutta keskustassa katuparkin löytäminen on vaikeaa. Keskustan ulkopuolelta löytyy myös muutamia ilmaisia paikkoja. Kaduilla normaalisti sinun on maksettava pysäköinnistä automaatissa ja sen jälkeen laitettava lippu tuulilasille. Maksun voi suorittaa sekä käteisellä, että kortilla. Väärin pysäköityihin autoihin laitetaan rengaslukko. Toinen vaihtoehto on pysäköintialueet ja vartioitu pysäköinti. Muista, että pysäköinti rautatien välittömään läheisyyteen tai sen päälle on kielletty ja autosi hinataan pois.

  Maantieteelliset tiedot

  Latvian pääkaupungissa asuu lähes 700 000 asukasta, mikä tekee siitä Baltian maiden suurimman kaupungin. Tämä hansakaupunki ulottuu Düna-joen molemmille puolille ja sijatsee suoraan Riianlahdella, joka taas on osa Itämerenta. Latvia ei kuulu suosituimpien matkakohteiden joukkoon turistien keskuudessa, minkä ansiosta täältä löytyy koskemattomia luontoalueita ja edullisia kohteita. Liettuan raja sijaitsee vain noin 80 kilometrin päässä ja voit tutustua vanhoihin linnoihin Siguldassa. Kostea mannerilmasto takaa suhteellisen kostean ja lämpimän kesäjakson, jolloin lämpötila on keskimäärin jopa 22 astetta. Talvet ovat kylmiä ja lumisia -9 asteen keskilämpötilalla, mutta lämpötila voi pudota jopa -20 asteeseen.

  Lentokenttä

  Riian kansainvälinen lentokenttä on suurin Baltian maiden lentokenttä ja sijaitsee Marupen kunnassa Riikasta länteen vain 10 kilometrin päässä. Lentokentällä on kolme terminaalia ja lentokenttää on laajennettu muutaman kerran viimeisen vuosikymmenen ajan. Lentokentällä liikennöi vain linja-autoja, joilla pääsee myös naapurimaihin ja esimerkiksi Saksaan. Siksi vuokra-auton valitseminen autovuokraamosta Riian lentokentällä on erittäin hyvä vaihtoehto.

  Riikan kansainvälinen lentokenttä (RIX)
  Osoite: Adazi Airfield, Adazu novads, LV-2164, Latvia.
  Puhelin: +371 293 118 17 ulkomailta.
  Nettisivut: www.riga-airport.com

  Julkinen liikenne

  Riiassa voit matkustaa raitiovaunuilla, johdinautoilla tai linja-autoilla, jotka liikennöivät klo 05:00 - 01:00 välillä. Yöaikaan viikonloppuisin saatavilla on myös minibusseja ja yöbusseja. Lippuja voi ostaa suojaan kuljettajilta, mutta halvempaa on ostaa e-lippu kioskista ja ladata sille tarvittavan määrän matkoja. Sinulla on mahdolisuus ostaa kertamatkoja, 24-tunnin matkalippuja tai jopa kolmen päivän lippuja. Riian e-lippua voi käyttää kaikissa raitovaunuissa, johdinautoissa ja busseissa, paitsi yöbusseissa. Paina lippu linja- tai raitiovaunussa sähköistä lipunlukijaa vastaan heti noustessa ajoneuvoon. Vihreä valo syttyy ja näytöllä näet, kuinka monta reissua sinulla on jäljellä. Voit liikkua kaupungissa myös paikallisjunalla, jota varten tarvitset erillisen lipun. Matkailijat käyttävät junia yleensä matkustaessa rannikolle tai Jurmalan lomakohteeseen.

  Käytännöllisiä linkkejä

  Turisti-info Riika