Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  AUTOVUOKRAAMO ROVANIEMEN LENTOKENTTÄ

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Rovaniemen lentokentällä

  Rovaniemi, Lapin pääkaupunki, on urbaani keidas keskellä arktista luontoa, jossa kohtaavat kulttuuri, satu ja pohjoiset aktiviteetit. Rovaniemellä voit kokea pohjoisen luonnon ihmeitä. Kesällä voit nauttia keskiyön auringosta vuoronkauden ympäri, syksyllä ruskan väriloisto on vertaansa vailla ja talvella voit ihastella taivaalla näkyviä värikkäitä revontulia. Tekemistä riittää kaiken ikäisille kesästä talveen luonnossa, kulttuurin tai historian ympärillä. Monet Rovaniemen museot ja Alvar Aallon suunnittelema arkkitehtuuri löytyvät miltei jokaisen nurkan takaa ympäri kaupunkia, ja kaupungin ulkopuolella alkaa loputon Lapin karu luonto sen salaisuuksineen. Voit liikkua vapaasti Rovaniemellä ja sen lähiseuduilla omalla autolla. Autonvuokraus Rovaniemen lentokentältä poistaa kaikki huolesi ja sinun ei tarvitse riippua muista aikatauluista. Auto Europe löytää sinulle sopivan auton suuren valikoimamme joukosta ajoneuvoja, sekä paikallisia ja kansainvälisiä autovuokraamoja, ja tätä miletä ovat olleet monet autonvuokrauksen asiakasarvosteluissa Rovaniemeltä. Säästä aikaa ja rentoudu matkallasi Rovaniemelle lennolla ja suunnittele omatoiminen matka suoraan lentokentältä oman auton ratissa.

  Yli 65 vuotta sitten perustettu Auto Europe tarjoaa edullisimmat vuokra-autojen tarjoukset alalla yli 24 000 nouto- ja palautuskohteissa yli 180 maassa. Auto Europe, joka on vahva johtaja kansainvälisessä autonvuokrauksen välittämisessä, on luonut parhaat mahdolliset suhteet kaikkien maailman tärkeimpien autovuokraamojen kanssa, johon kuuluvat kesä suuret kansainväliset, että kotimaiset yritykset. Vuokrausasiantuntijamme ovat saatavilla avuksi puhelimen päästä tai sähköpostilla, ketkä auttavat mielellään aina suunnittelemaan autonvuokrausta Rovaniemellä ja kaikissa muissa Suomen parhaimmissa lomakohteissa. Koska lentokenttä sijaitsee hyvin lähellä Rovaniemen kaupunkia, autonvuokraus on erinomainen valinta lähteä matkaan jopa muihin Lapin kaupunkeihin, kuten Ouluun tai Kittilään. Se on kolmanneksi vilkkain lentoasema Suomessa ja sijaitsee noin yhdeksän kilometriä koilliseen Rovaniemen keskustasta. Yksi kiinnostava seikka lentokenttään liittyen on se, että sen kiitotie kulkee suoraan pohjoisen napapiirin poikki.

  Lentokenttätiedot

  Rovaniemen lentoasema tunnetaan Joulupukin lentokenttänä ja on siitä syystä saanut tuotemerkin "The Official Airport of Santa Claus", joka on hyväksytty sekä EU- että monissa muissa maissa. Vain kahden kilometrin päässä sijaitsevaan Joulupukin kylään Rovaniemen lentokentältä helposti ja nopeasti, sekä noin yhdeksän kilometrin päässä olevaan keskustaan vain 15 minuutissa. Kolmanneksi vilkkaimmalla lentokentällä kulkee vuosittain jopa noin 390 000 matkustajaa ja on suomalainen yhdyskäytävä lentoliikenteelle Suomen Lappiin, Venäjälle, Iso-Britanniaan ja muihin pohjoismaihin. Rovaniemen lentokenttä perustettiin vuonna 1940 maalaiskuntaan Someroharjulle kahdella nurmipäällystetyllä kiitotiellä, mutta tuhoutui toisessa maailmansodassa. Vuoden 1948 jälleenrakentamisen jälkeen lentokentällä alettiin liikennöidä säännöllisiä reittejä ja seuraavan muutaman vuosikymmenen aikana se kasvoi tasaisesti. Ensimmäinen suurempi laajennus tapahtui vuonna 1981, jolloin kiitotietä jatkettiin ja muutaman vuoden jälkeen otettiin käyttöön uusi lennonvarmistusrakennus. Nykyinen asemarakennus valmistui vuonna 1992 ja viimeinen laajennus tapahtui vuonna 2019.

  Rovaniemen lentokenttä (RVN)
  Virallinen nimi: Rovaniemi Airport, Rovaniemen lentoasema.
  Osoite: 96100 Rovaniemi.
  Puhelinnumero: 020 708 6506
  Sijainti: Rovaniemen keskustaan on matkaa noin 9 kilometriä kaupungin pohjoispuolelta.
  Lentoyhtiöt lentokentällä: EasyJet, Finnair, Luxair, Norwegian, Transavia, TUI ja Turkis Airlines.

  Mistä noudan vuokra-auton Rovaniemen lentokentältä?

  Palvelupisteet autovuokraamoille Rovaniemen lentokentällä sijaitsevat terminaalin ensimmäisessä kerroksessa. Lentokentältä on sivujemme kautta saatavilla useita eri vuokraamoja, mutta kaikilla ei välttämättä ole omaa työpöytää terminaalissa. Tässä tapauksessa sinua ollaan vastassa lentokentällä ja vuokraamon työntekijä joko tuo auton lentokentälle, tai tarjoaa ilmaisen kuljetuksen heidän toimistolle kaupungissa. Monet vuokraamot myös vaativat lennon numeroa varaukseen, jotta he osaavat odottaa asiakkaita oikeaan aikaan ja olla avoinna kysynnän mukaan.

  Avis Rovaniemi lentokenttä Avis Rovaniemen lentokentällä
  Lentokentäntie,
  96100, Rovaniemi, Suomi

  +358 10 4362360
  Aukioloajat:
  07:00-23:00
  Budget Rovaniemi lentokenttä Budget Rovaniemen lentokentällä
  Korkalonkatu 25,
  96100, Rovaniemi, Suomi

  +358 10 4362360
  Aukioloajat:
  08:00-23:00
  FinnRent Rovaniemi lentokenttä FinnRent Rovaniemen lentokentällä
  Varastotie 2,
  96100, Rovaniemi, Suomi

  +358 40 7108770
  Aukioloajat:
  08:00-17:00
  Sixt Rovaniemi lentokenttä Sixt Rovaniemen lentokentällä
  Lentokentäntie,
  96100, Rovaniemi, Suomi

  +358 20 1122596
  Aukioloajat:
  07:00-23:00

  Terminaalit

  Rovaniemen lentokentällä on yksi terminaali, joka on kaksikerroksinen. Jatkuvasti kasvavan matkustajaliikenteen takia lentokentän terminaalia laajennettiin ja työt valmistuivat vuonna 2019. Laajennus toi lentokentälle jopa 5000 neliötä lisätilaa, uudet passintarkastus- lähtöselvitys- ja turvatarkastuspalvelut sekä lähtöportit. Matkustajille on käytössä nyt jopa 14 check-in -pistettä ja matkatavarajärjestelmää uusittiin. Terminaalin tilat ovat korkeita ja valoisia, mikä tekee lentokentällä oleskelusta mukavampaa myös ruuhkaisempina aikoina. Edellinen pieni koko sai sesonkiaikana aikaa jonoja sekä turvatarkastukselle, että ravintoloiden edustalla, mutta nyt kaikki matkustajat pääsevät liikkumaan Suomen kolmanneksi vilkkaammalla lentokentällä paljon vapaammin.

  Lentokenttäpalvelut

  Jos mielesi tekee jotakin hyvää, voit lentoa odotellessa suunnata yhteen lentokentän ravintoloista ja nauttia erikoiskahveja, suolaisia ja makeita leivonnaisia ennen turvatarkastusta tai sen jälkeen. Suurempaan nälkään voit nauttia lounasta tai à la carte -listan annoksia. Lentokentällä on myös taxfree-myymälä turvatarkastuksen jälkeen, kaksi matkamuistokauppaa, joissa voit tehdä viime hetken matkamuisto-ostoksia, kuten Souvenirs Moskiitos myymälässä ennen turvatarkastusta, kioski ja infotiskin luona oleva kauppa. Infotiskiltä voit hakea korvausta taxfree-ostoksista, kysyä lisää pysäköinnistä, varata VIP-huoneita, ostaa karttoja, saada apua pukeutumishuoneisiin ja faksipalveluihin liittyviin asioihin. Lentoasemalla saat käyttää ilmaiseksi wifi-yhteyttä ja muita palveluita ovat kokoustilan käyttö (max 60 hlö), lastenhoitopöytä, lasten leikkipaikka, asiakkaitten käytettävissä olevat lastenrattaat ja postilaatikko. Lentoasemalla ei ole pankkiautomaattia. Voit saa postikorttisi Joulupukin virallisen lentoaseman leiman ja lähettää ne haluamaasi kohteeseen suoraan lentokentältä. Autovuokraamot Rovaniemen lentokentällä sijaitsevat terminaalirakennuksen uloskäyntien välissä ensimmäisessä kerroksessa.

  Kulkuyhteydet Rovaniemen lentokentällä

  Autonvuokraus Rovaniemen lentokentällä ei ole ainoa vaihtoehto matkustaa. Lentokentän ja Rovaniemen välillä kulkee lentokenttäbussi ja Pyhä-Luostolle SkiBus. Lentokenttäbussilla pääsee Rovaniemen keskustaan 15 minuutissa ja reitti voit tarvittaessa kiertää joidenkin hotellien kautta. Bussin voi löytää lentokentällä Finnairin tai Norwegianin saapumispaikoilta. Osa matkailukeskuksista järjestää asiakkailleen jatkokuljetukset suoraan lentoasemalta. Muiden linja-autojen aikataulut Rovaniemeltä muihin kaupunkeihin voit tarkistaa Matkahuollon sivuilta. Alueen Airport-Taxi liikennöi lentoaseman edustan taksitolpalta ja sillä pääsee Rovaniemelle ja muihin Lapin kohteisiin. Myös paikallisella Rovaniemen Aluetaksilla pääsee kaupunkiin ja sen ympäröiviin alueisiin. Rovaniemen rautatieasemalta liikennöi junia eri puolille Suomea. Voit myös vuokrata auton rautatieasemalta tai jatkaa bussilla matkaa muihin suosittuihin kohteisiin, kuten Kittilään.

  Pysäköintivinkkejä

  Rovaniemen lentokentällä voit pysäköidä autosi terminaalin edustalla sijaitseville pysäköintialueille. Siellä on tällä hetkellä koekäytössä malli, jossa pysäköinnistä tulee maksaa mobiilisovelluksella, ja tällä hetkellä palvelun tarjoavat ParkMan, EasyPark ja Moovy. Mikäli et halua käyttää kyseisiä sovelluksia, matkustajilla on jatkossakin mahdollisuus käyttää terminaalin sisällä, ulko-ovien läheisyydestä löytyviä perinteisiä maksuautomaatteja. Pysäköinti on kuitenkin halvempaa sovelluksen kautta. Pysäköintialueilla on myös saatavilla lämpöpaikkoja, joista on maksettava erikseen lentokentällä. Invapaikkoja löytyy terminaalin edessä. Pysäköinti lähes koko keskustan alueella maksullista ja maksun voi suorittaa lippuautomaatissa. Myös kaupungissa voit halutessasi käyttää EasyPark, eParkki tai ParkMan matkapuhelinsovelluksia. Maksuttomia paikkoja voi löytää lähinnä vain keskustan ulkopuolelta, sekä muutamia parkkikiekkoa vaativia parkkipaikkoja. Hotellit sekä muut majoituspalvelut voivat tarjota matkailijoille ilmaisia paikkoja, joten tarkista asia heiltä etukäteen. Pysäköinti maksulliselle paikalle Rovaniemellä pidemmäksi aikaa voi tulla kalliiksi.

  Käytännöllisiä linkkejä

  Rovaniemen lentokentän kotisivut