Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  AUTOVUOKRAAMO ROVANIEMI RAUTATIEASEMA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Edullinen autonvuokraus Rovaniemi rautatieasema

  Rovaniemi on paljon muutakin, kuin vain Lapin pääkaupunki. Se on tunnettu muun muassa Joulupukin kotipaikkana, yliopistostaan, tiedekeskuksestaan, Ounasvaaran laskettelukeskuksesta ja upeasta neljästä vuodenajastaan, joista jokainen tarjoaa omaa mystiikkaansa ja lumoaan. Vierailetpa Suomen Lapissa vaikka kuinka useaan kertaan, ei sen kiehtovuus katoa mihinkään ja todennäköisesti palaat pohjoiseen kerta toisensa jälkeen sinne kerran matkattuasi. Pohjoisen pitkien välimatkojen vuoksi on oma auto ehdottomasti paras liikkumistapa - mutta koska Lapissa riittää ajettavaa niin älä kuluta energiaasi sinne päästäksesi omalla autolla, vaan saavu kaupunkiin rennosti julkisella liikenteellä, esimerkiksi lentäen, linja-autolla tai junalla. Tämän jälkeen tee autonvuokraus Rovaniemen rautatieasemalta ja pääset jatkamaan matkaa valppaana ja olet valmis ottamaan uudet kokemukset vastaan levänneenä.

  Alan luotetuin autonvuokrauksen välityspalveluiden tarjoaja Auto Europe on tiiviisti mukana mahdollistamassa matkailua Lapissa. Rovaniemen useasta eri toimipisteestä on mahdollista noutaa auto vaivattomasti, ja matkan jatkaminen onnistuu kätevästi tästä pohjoisen tärkeästä keskuksesta. Pohjoisessa luotettava auto on kultaakin kalliimpi asia, ja paikallisten vuokraamoiden kanssa tekemämme pitkän yhteistyön ja hyvien suhteidemme ansiosta voimme ylpeänä todeta, että ajoneuvovalikoimamme on vailla vertaa. Löydät valikoimastamme varmasti omiin tarpeisiisi sopivan auton, ja mikäli kaipaat apua auton tai vuokraamon valitsemisessa, auttaa viikon jokaisena päivänä tavoitettavissa oleva ammattitaitoinen asiakaspalvelumme mielellään. Lue lisää asiakkaidemme kokemuksista Rovaniemen autonvuokrauksen asiakasarvostelut -sivuilta.

  Rovaniemen rautatieaseman tiedot

  Rovaniemen rautatieasemarakennus on kaksikerroksinen ja sillä on kolme laituriraidetta, joista matkustusjunat käyttävät pääosin raidetta 1. Kannattaa kuitenkin olla tarkkana, sillä InterCity-juna 24 Helsinkiin käyttää silloin tällöin raidetta 3. Asema sijaitsee Laurila–Kelloselkä-radan varrella. Nykyinen asemarakennus ja sen tunnettu ravintola avattiin alkuvuodesta 1954, asema itsessään on avattu vuonna 1909. Rautatieasemalla riittää vipinää varsinkin sesonkiaikoina, ulkomaalaiset turistit täyttävät kaupungin joulun ja uuden vuoden aikaan ja kotimaanmatkailijat ryntäävät kaupunkiin etenkin hiihtoloman ja pääsiäisen välillä. Juna-asemaa käyttää vuodessa yli 400 000 matkustajaa. VR-Yhtymä liikennöi junia.

  Mistä noudan vuokra-auton Rovaniemen rautatieasemalta?

  Suurin osa Rovaniemen rautatieaseman autovuokraamoista sijaitsee suoraan asemarakennuksen yhteydessä, ja osaan tulee soittaa ja joko kävellä parin minuutin kävelymatka tai odottaa, että vuokraamo järjestää ilmaisen kyydityksen läheiselle toimistolleen. Vuokraamoiden aukioloajat ovat pohjoisessa yleensä suuntaa-antavia, ja ne ovat neuvoteltavissa tarpeen mukaan lisämaksua vastaan. Eli mikäli tarvitset autoa esimerkiksi yöllä, kannattaa asiasta ilmoittaa mahdollisimman pian etukäteen ja tarkastamme vuokraamolta olisiko aukioloaikojen ulkopuolinen auton nouto mahdollinen.

  Noutoa varten tarvitset aina Auto Europen varausvahvistuksen eli voucherin ja pääkuljettajan nimissä olevan luottokortin, ajokortin ja henkilöllisyystodistuksen. Luottokortille tehdään noudon yhteydessä katevaraus turvatakuun muodostamiseksi, ja varaus vapautetaan kun auto palautetaan samassa kunnossa sovitulla polttoainemäärällä takaisin toimistoon. Katevarausta varten tarvitset korttisi PIN-koodin. Muista ilmoittaa mikäli haluat ylittää rajan Ruotsin, Norjan tai Venäjän puolelle, ja valmistaudu rajanylitysmaksuun. Muista, että kuljettajan tulee perehtyä ajomaan paikallisiin liikennesääntöihin ja -rajoituksiin. Tarkasta myös, vaatiiko kohdemaa esimerkiksi ensiapulaukkua tai tietynlaisia talvirenkaita. Myös yhdensuuntaiset vuokrat ovat mahdollisia, näidenkin mahdollisuus tulee tarkastaa varausvaiheessa.

  Avis Rovaniemi rautatieasema Avis Rovaniemen rautatieasema
  Ratakatu 3
  96100, Rovaniemi, Suomi

  +358 10 436 2360
  Aukioloajat:
  Maanantai-sunnuntai:
  8.00-21.00
  Europcar Rovaniemi rautatieasema Europcar Rovaniemen rautatieasema
  Ratakatu 5
  96100, Rovaniemi, Suomi

  +358 40 306 2870
  Aukioloajat:
  Maanantai-sunnuntai:
  7.00-23.00
  Finn-Rent Rovaniemi rautatieasema Finn-Rent Rovaniemen rautatieasema
  Varastotie 2
  96100, Rovaniemi, Suomi

  +358 400 148 917
  Aukioloajat:
  Maanantai-sunnuntai:
  6.00-23.00
  Sixt Rovaniemi rautatieasema Sixt Rovaniemen rautatieasema
  Ratakatu 5
  96100, Rovaniemi, Suomi

  +358 20 112 2596
  Aukioloajat:
  Maanantai-sunnuntai:
  7.00-21.00

  Asemapalvelut

  Asema ei ole kooltaan suuren suuri, ja Rovaniemen rautatieaseman autovuokraamoiden lisäksi sieltä löytyy kaikki tarvittavat peruspalvelut, mutta ei juuri muuta extraa. VR:n palvelupiste on lakkautettu. Aseman sisältä löytyy lippuautomaatti, lastenhoitohuone, WC:t ja matkatavaroille lokerikot, joita on melko vähän ja varsinkin sesonkiaikana ne suosionsa vuoksi ovat usein täynnä. Myös Matkahuollon tiloissa pienen kävelymatkan päässä on sen aukioloaikojan mukaan käytössä oleva säilytystila, mutta nämä linja-autoaseman lokerikot ovat liian pienet suurille matkalaukuille. Juna-asemalla on myös tasokas Rovaniemen Asemaravintola Assa, josta saa esimerkiksi aamiaista ja à la carte -ruokailua. Ravintolalla on myös terassi. Asema sijaitsee kävelymatkan päässä kaupungin ydinkeskustasta ja sen lähellä on muutama eri ruokakauppa, josta voi halutessaan käydä nappaamassa isommat reissueväät mukaan matkalle. Myös asemaravintola myy purtavaa ja juotavaa mukaan matkalle. Asema on yleensä avoinna klo 5.00-21.30, mutta aukioloajat on hyvä varmistaa vielä etukäteen.

  Kulkuyhteydet Rovaniemen rautatieasemalla

  Keskustassa on taksiasema ja taksit odottavat saapuvien junien matkustajia myös aseman edessä juna-aikataulujen mukaan. Taksiyrittäjiä on useita, samoin kuin paikallisia linja-autoyrittäjiä. Matkahuollon linja-autoasema on noin 500 metrin päässä ja kauppatori sijaitsee noin 600 metrin päässä. Kaupungissa ensi kertaa käyneet ovat kritisoineet, että asemalta on hankala löytää kaupungin ydinkeskustaan ja kaupunki onkin panostanut kyltitykseen. Nykyään selkeät valotaulut ohjaavat jalan kulkevia turisteja löytämään keskustan. Myös esimerkiksi Onnibus liikennöi kaupunkiin useasta eri kohteesta. Pohjoisessa linja-autolla matkustaminen on suositumpaa, kuin junalla liikkuminen, sillä bussiyhteydet tavoittavat pienemmätkin pitäjät.

  Lentäminen on ehdottomasti suosituin saapumistapa Lappiin, sillä lentäen pitkätkin välimatkat taittuvat nopeasti ja mukavasti. Rovaniemen lentoasema on Suomen kolmanneksi vilkkain lentokenttä Helsinki-Vantaan ja Oulun lentoasemien jälkeen. Lappiin saavuttua on kuitenkin selkeää, että kaikista kätevin matkustustapa on oma auto. Suosittu tapa kokea Lapin lumo onkin siis saapua kaupunkiin joko julkisilla liikennevälineillä tai lentäen, ja jatkaa matkaa vuokra-autolla. Autonvuokraus Rovaniemen rautatieasemalta onkin suosittu tapa aloittaa ajourakka Lapissa.

  Rovaniemi sijaitsee nelostien varrella, Kemijoen ja Ounasjoen yhtymäkohdassa, ja sieltä on hyvät yhteydet teitse kaikkialle Lappiin. Mikäli haluat hurauttaa etelämpänä sijaitsevaan Ouluun, saavutat kohteen alle kolmessa tunnissa. Pohjoisemmassa sijaitsevaan Sodankylään matkaa kertyy noin puolitoista tuntia ja Kittilään ja Levin rinteille pääset hieman yli puolessatoista tunnissa. Mikäli haluat nähdä jääkarhuja, ajat Ranuan eläinpuistoon tunnissa.

  Pysäköintivinkkejä

  Keskustassa on runsaasti pysäköintitilaa, keskikaupungin alueella on yli 6000 pysäköintipaikkaa ja ne ovat pääasiallisesti maksullisia. Ilmainen pysäköinti on mahdollista esimerkiksi urheilukentän vieressä. Maksun voi hoitaa lippuautomaattiin tai muutamalla eri mobiilisovelluksella (EasyPark, eParkki tai ParkMan), lippu asetetaan näkyvälle paikalle auton tuulilasin sisäpuolelle. Pysäköintilippua voi käyttää keskustan kaikilla alueilla. Toisin sanoen jos ostat esimerkiksi neljän tunnin pysäköinnin, voit vaikkapa tunnin jälkeen käydä siirtämässä autosi maksulliselta alueelta toiselle keskustan alueella, mikäli halut liikkua keskustassa paikasta toiseen autolla. Keskustasta ostetut pysäköintiliput eivät kelpaa lentoasemalla eivätkä rautatieasemalla pysäköintiin. Kävelykadulla on ehdoton pysäköintikielto.

  Rautatieasemalla on asiakaspysäköintiin varattu 30 autopaikkaa, pitkäaikaiselle sopimuspysäköinnille on varattu aseman piha-alueella yli 60 paikkaa. Juna-aseman parkkialueella käy maksutapana ainoastaan Moovy-sovellus, käteinen tai maksukortti eivät käy maksuvälineeksi. Lataa siis sovellus etukäteen puhelimeesi, mikäli aiot pysäköidä aseman parkkialueella.

  Hyödyllisiä linkkejä

  Rovaniemen rautatieasema

  Rovaniemen paikallisliikenne