Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO SLOVAKIA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla

  Autonvuokraus Slovakia - Taatut parhaat hinnat

  Auto Europe tarjoaa uskomattoman edullisilla hinnoilla autonvuokrausta Slovakiassa, tinkimättä asiakaspalvelun tasosta! Omalla vuokra-autolla voit löytää tämän maan ihmeitä, jolla on runsaasti luonnon aarteita ja rikas historia. Olitpa sitten liikematkalla tai lomalla koko perheen kanssa, löydät varmasti sopivan ajoneuvon suuresta valikoimastamme oikeaan hintaan!

  Nauti täysillä autonvuokrauksestasi

  Slovakia on sisämaavaltio Euroopassa, jonka naapurimaihin kuuluu Tsekki, Itävalta, Puola, Ukraina, ja Unkari. Slovakia tarjoaa laajan valikoiman luonnon ihmeitä, varsinkin Tatra vuoristoa, joka on Karpaattien korkein kohta. Tatra vuoristo tarjoaa upeita vaellus- ja talviurheilun mahdollisuuksia, joihin voit tutustua helposti autonvuokrauksella Slovakiassa. Turistit tulevat Slovakiaan myös sen kuuluisien luolien, runsaan valikoiman keskiajan ja myöhempien vuosisatojen linnojen ja maan kulttuurin rikkauden takia, jonka voi kokea esimerkiksi itäisessä Kosice kaupungissa tai pääkaupungissa Bratislavassa.

  Liikennesäännöt ja huoltoasemat

  • Slovakiassa ajetaan Suomen tavoin tien oikealla puolella.
  • Maassa pätee seuraavat yleiset nopeusrajoitukset, ellei toisin määrätä: moottoriteillä maksiminopeus on 130 km/h, taajama-alueen ulkopuolella 90 km/h ja 50 km/h taajama-alueilla ja kaupungeissa.
  • Alkoholin vaikutuksen alaisena ajaminen on kokonaan kielletty.
  • Kaikkien autossa olevien on kiinnitettävä turvavyö ja alle 11- vuotiaiden lasten (tai alle 150 cm pituisten lasten), on istuttava takapenkillä tai etupenkillä oikeanlaisessa lastenistuimessa.
  • Riippumatta kellonajasta, ajovalojen on aina oltava päällä.
  • Teiden kunto on Slovakiassa yleisesti hyvä, mutta se riippuu alueesta. Suurimmilla moottoriteillä, etenkin Länsi-Slovakiassa on kaksi kaistaa ja ne ovat paremmassa kunnossta. Pienemmillä tiellä yleensä on vain yksi kaista ja paikoittain voivat olla kunnostuksen tarpeessa.
  • Talvirenkaiden käyttö on Slovakiassa pakollista silloin, kun teiden pinnalle ilmestyy jäätä tai lunta ja niiden käyttöä suositellaan koko talven läpi. Talvella jotkut hintamme sisältävät talvirenkaat - näet tämän, kun etsit autoa hakukoneemme kautta. Muuten talvirenkaista saatetaan periä lisämaksu ja talvirenkaita on pydettävä erikseen.
  • Huoltoasemia voi löytää kaupungeista ja kaupunkien ulkopuolelta, moottoriteiden varsilla ja joistakin kylistä. Ne ovat auki aamusta iltaan, mutta monet niistä ovat auki myös vuorokauden ympäri.
  • Lue lisää ajamisesta Slovakiassa meidän Slovakian kuljettajan oppaasta.

  Tiemaksut

  Tietulli peritään useimmilta Slovakian moottoriteiltä, yleensä niiltä, jotka on merkitty vihreällä ja maksullisten teiden osuus on yhteensä noin 650 kilometriä koko maassa. Tarvitset maksullisille teille tarran, tai vinjetin, joka kiinnitetään auton tuulilasiin. Useimmissa tapauksissa vuokra-autossa tulisi olla vinjetti, mutta on suositeltavaa vahvistaa tämä autovuokraamon kanssa.

  Ikävaatimukset

  Ajokortti voidaan myöntää niille, jotka ovat vähintään 18 vuotta. Kuitenkin useammat autovuokraamot Slovakiassa edellyttävät, että ajokorttisi on vähintään vuoden vanha ennen auton vuokraamista, ja että olet vähintään 19 vuotta vanha. Alle 26-vuotias kuljettaja on myös velvollinen maksamaan nuoren kuljettajan lisämaksun.

  Valuutta

  Slovakiasta tuli 16. euroalueen jäsen ja euro on otetty käyttöön valuuttana 1. tammikuuta 2009. Pankkiautomaatit löytyvät ympäri maata, paitsi pienemmissä kylissä ja kaupungeissa. Voit käyttää pankki- tai luottokortia maksamiseen suuremmissa kaupungeissa, kuten Bratislavassa, Visa ja Mastercard ovat yleisimmin hyväksyttyjä. On hyvä ilmoittaa omalle pankille ennen matkaa kortin käytöstä ulkomailla.

  Aikaero

  Slovakia on Suomen aikaa yhden tunnin jäljessä. Maaliskuusta lokakuuhun maassa on käytössä kesäaika.

  Sanakirja

  Slovakia on maan virallinen kieli. Vähemmistökieliä kuitenkin pidetään toisina virallisina kielinä niissä kunnissa, joissa vähemmistö muodostaa 20% väestöstä. Etelä-Slovakiassa unkaria puhutaan laajalti ja maan koillisosissa puhutaan rusyn kieltä. Alla löydät joitakin lauseita slovakiaksi, jotka voivat osoittautua hyödyllisiksi loman aikana.

  Hei - Ahoj
  Hyvää huomenta - Dobré ráno
  Kiitos - D'akujem
  Näkemiin - Dovidenia
  Paljonko tämä maksaa? - Kolko to stojí?
  Missä on poliisiasema? - Kde je najblizsia policajná stanica?
  Missä on lähin pankkiautomaatti? - Kde je najblizsí bankomat?
  Yhdensuuntainen - Jednosmerná ulica
  Moottoritie - Dial'nica
  Pysäköinti kielletty - Zákaz parkovania/Neparkovat

  Verkkovirta

  Sähkövirta sekä pistokkeet Slovakiassa ovat samat kuin Suomessa ja et tarvitse suomalaisia sähkölaitteita varten adapteria.

  Viisumi ja suurlähetystöt

  Suomalaiset eivät tarvitse viisumia Slovakiassa. Matkustusasiakirjaksi kelpaa passi tai kuvallinen henkilökortti. Ajokortti ei kelpaa matkustusasiakirjana vaan pelkästään ajokorttina. Sinun tulee rekisteröityä ulkomaalaispoliisin luona, mikäli oleskelu kestää yli kolme kuukautta. Suomen suurlähetystö ja kunniakonsulaatti löytyvät molemmat pääkaupungista Bratislavasta. Jos tarvitset apua, voit ottaa yhteyttä kumpaankin.

  Suomen suurlähetystö, Bratislava
  Embassy of Finland
  Palisády 29/A, 4. poschodie
  811 06 Bratislava
  Puhelin: +421-2-5980 5111
  Sähköposti: sanomat.brt@formin.fi

  Käytännöllisiä linkejä

  Slovakia turisti-info