Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO TSEKIN TASAVALTA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Tsekin tasavallassa Auto Europella

  Vuokraa auto autovuokraamosta Tsekin tasavallasta edullisimmilla hinnoilla. Auto Europe on toiminut autonvuokrauksen alalla jo yli 60 vuotta ja yhteistyökumppanuus maailman johtavien autovuokraamojen kanssa antaa meille mahdollisuuden tarjota asiakkaillemme markkinoiden alhaisimmat hinnat ja parhaimman palvelun. Autovalikoimaamme kuuluu autoja jokaiseen tarpeeseen; economy-luokan autot pienille seurueille, kombit perheille, pikkubussit suurimmille seurueille ja jopa urheiluautoja niille, jotka kaipaavat eleganttisuutta ja tyyliä. Autonvuokraus Tsekistä onnistuu lentokentiltä, rautatieasemilta ja lukuisista kaupunkitoimistoista oman halusi mukaan. Haluatko tietää, mitä aiemmat asiakkaamme ovat sanoneet kokemuksistaan Auto Europen kanssa? Lue siinä tapauksessa täältä autonvuokrauksen asiakasarvosteluja Tsekistä.

  Nauti täysillä autonvuokrauksestasi

  Jotta autonvuokrauksesi Tsekissä olisi mahdollisimman sujuva ja ongelmaton, keräsimme sinua varten tälle sivustolle tärkeää ja hyödyllistä tietoa Tsekistä. Lähde unohtumattomalle matkalle Tsekkiin katsomaan sen historiallisia kaupunkeja ja kauniita maisemia. Käy tutustumassa pääkaupungissa Prahassa, jonka arkitehtuuri on yksi lukuisista syistä tuhannet matkustavat tähän historialliseen kaupunkiin. Älä myöskään unohda maistaa Tsekin tunnettuja ja arvostettuja olueita.

  Liikennesäännöt ja huoltoasemat

  • Tsekissä liikenne kulkee tien oikealla puolella ja ohitus tapahtuu vasemmalta.
  • Ajovaloja on Tsekissä pidettävä päällä aina auton liikkuessa.
  • Alkoholin alaisena ajaminen on Tsekissä täysin kielletty. Mikäli ajat moottoriajoneuvoa Tsekissä, sinulla ei saa olla yhtään alkoholia veressä.
  • Turvavyöt ovat aina pakollisia ajon aikana.
  • Alle 12- vuotiaiden ja alle 150cm pituisten lasten on istuttava autossa heille määrätyissä lastenistuimissa. Mikäli et ota matkalle mukaan omaa lastenistuinta, voit vuokrata sen paikan päällä autovuokraamosta.
  • Huoltoasemat suurimpien moottoriteiden varsilla ovat yleensä auki myös yöllä ja niitä löytyy suhteellisen tiheästi. Kaikki huoltoasemat eivät ole vielä modernisoitu ja osa pienemmistä asemista saattaa sulkea polttoainemittarit yöksi, joten sinun on ensin mentävä sisälle ja pyytämään heiltä lupaa tankata juuri sen verran mitä maksat.

  Tiemaksut

  Tsekin moottoritiet ovat maksullisia ja se hoituu Tsekin vignette- tiemaksutarralla. Tarran voi ostaa niille tarkoitetuista myyntikioskeista tai huoltoasemilta. Tarroja löytyy kolmea eri tyyppiä, 10 päiväksi, yhdeksi kuukaudeksi ja vuodeksi. Tarra tulee kiinnittää tuulilasin oikeaan alareunaan. Jos ostat tarran, mutta et kiinnitä sitä tuulilasille, tällöin tarra ei ole voimassa. Tarkista myös paikalliselta autovuokraamoltasi mahdollisuuden matkustaa Tsekin naapurimaihin. Voit käydä tutustumassa lähellä olevaan Saksaan tai vaikkapa Unkariin.

  Ikävaatimukset

  Jotta voit vuokrata auton Tsekistä, sinun on oltava vähintään 19- vuotias. Muista kuitenkin, että joillakin autovuokraamoilla minimi-ikävaatimus on jopa 21 vuotta. Tarkista tämä tieto aina varausvahvistuksestasi tai meidän nettisivuilla tuotetiedoista ennen varausta. Yleensä alle 24- vuotiaiden kuljettajien on maksettava paikan päällä myös nuoren kuljettajan lisämaksu. Voit saada lisätietoja Tsekissä ajamisesta ja säännöistä meidän Tsekin kuljettajan oppaasta.

  Valuutta

  Vaikka Tsekki onkin Euroopan Unionin jäsen, Tsekin valuutta on edelleenkin Tsekin kruunu CZK. Rahanvaihto on mahdollista pankeissa tai valuutanvaihtopisteissä. Pankit ovat auki normaalisti maanantaista perjantaihin klo 08:00 - 07:00 välillä ja valuunvaihtopisteet ovat auki myös viikonloppuisin ja myöhään iltaisin. Rahaa voi myös nostaa Tsekin raha-automaateista ja sinulta peritään myös valuutanvaihtomaksu.

  Aikaero

  Tsekki on vain tunnin jäljessä Suomen aikaa kesällä sekä talvella ja kuten Suomessa, myös Tsekissä siirrytään kesä- ja talvikaikaan maaliskuussa ja lokakuussa. Muista kääntää kelloa tunnilla taaksepäin saapuessasi Tsekkiin!

  Sanakirja

  Maan virallinen kieli on tsekki, joka tunnetaan myös nimellä boheemi englannin kielessä. Se kuuluu slaavilaiseen kieliperheeseen ja on hyvin samantyyppinen kuin sorbian kieli Itä-Saksassa. Kokosimme alle tärkeitä ja yleisesti käytettyjä sanoja ja lauseita tsekin kielellä matkaasi varten.

  Hei - Dobrý den!
  Mitä kuuluu? - Jak se máte?
  Hyvää iltaa - Dobrý veser!
  Ole hyvä - Není zas/ Prosím
  Kiitos - Dskuji
  Anteeksi - Promiste
  Puhutko englantia? - Mluvíte anglicky?
  Apua - Pomoc!
  Missä on poliisiasema? - Kde je policejní stanice?
  Missä on pankki? - Kde je banka?
  Käänny oikealle/vasemmalle - Zahnete doprava/doleva
  En ymmärrä - Nerozumim

  Verkkovirta

  Tsekissä käytetty sähkövirta on 220 volttia, 50Hz. Pistoketyyppi on sama kuin Suomessa, eli et tarvitse adaptereita Tsekissä suomalaisia sähkölaitteita varten.

  Viisumi & suurlähetystöt

  Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Tsekissä eikä passiakaan tarvitse ottaa matkalle mukaan. Tarvitset vain voimassa olevan henkilöllisyyskortin (ajokortti ei käy henkilöllisyystodistuksesta) ja kaikki tarvittavat rokotukset. Suomen suurlähetystö Tsekissä löytyy Prahasta ja Tsekin kaksi kunniakonsulaattia löytyy Ostravasta ja Brnosta.

  Suomen suurlähetystö Praha
  Embassy of Finland
  Hellichova 1
  11800 Prague 1, The Czech Republic
  Puhelin: +420 2511 77251
  Sähköposti: sanomat.pra@formin.fi

  Käytännöllisiä linkejä

  Tsekin turistisivut