Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO SVEITSI

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Sveitsi - Varaa ja säästä

  Auto Europe on kansainvälinen autonvuokrauksen välittäjä, joka tarjoaa laadukkaita autoja vuokralle edulliseen hintaan yli 60 vuoden kokemuksella. Yhteistyön maailman johtavien autovuokraamoiden ansiosta voimme tarjota modernin valikoiman vuokra-autoja yli 24,000 kohteessa jopa 180 maassa. Suorita autonvuokraus Sveitsistä Auto Europen kautta, sillä meillä on noutotoimistoja yli 50 kaupungissa ja kylässä, kuten Zurichissä, Genevessä ja Baselissa. Tämän ansiosta voit noutaa autosi juuri sinulle sopivaan aikaan sinulle sopivasta kohteesta. Lisää mielenrauhaa ennen varauksen vahvistamista saat tutustumalla autonvuokrauksen asiakasarvosteluihin Sveitsistä, joita aiemmat asiakkaamme ovat kirjoittaneet.

  Nauti täysillä autonvuokrauksestasi

  Tältä sivulta voit löytää käytännöllisiä vinkkejä ja tietoa autolla ajamisessa Sveitsissä. Voit myös käydä lukemassa meidän Sveitsin kuljettajan opasta ja nauti lomastasi täysillä.

  Liikennesäännöt ja huoltoasemat

  • Ajaminen tapahtuu tien oikealla puolella.
  • Raitiovaunuilla on aina etuajo-oikeus. Yleisen säännön mukaan ne on ohitettava vasemmalta, mutta niiden liikkuessa ne on ohitettava oikealta puolelta.
  • Nopeutta valvovien kameratolppien tunnistelaitteet ovat kiellettyjä, vaikka olisivatkin kytkettyinä pois päältä.
  • Voimassa oleva ajokotti, rekisteriote ja vakuutuspaperit on oltava kuljettajalla mukana kaikkina aikoina ajon aikana.
  • Ajovalojen käyttö tunneleissa on pakollista.
  • Huoltoasemat Sveitsissä ovat yleensä auki klo 8:00 - 22:00. Luottokortit ja Sveitsin frankit yleensä hyväksytään itsepalveluasemilla.
  • Talvella Sveitsissä autolla ajaessa ei ole talvirengas- tai talviketjupakkoa, mutta niitä suositellaan lumisina kuukausina, etenkin, jos ajat Alpeilla. Voit löytää lisätietoa meidän tuotetiedoista ja käyttöehdoista tai soittamalla meille palvelunumeroon.

  Tiemaksut

  Ajaessa autolla Sveitsin moottoriteillä autossa on oltava näkyvillä Sveitsin tiemaksutarra. Vuokra-autoilla Sveitsissä yleensä on jo valmiiksi tämä tarra, mutta kannattaa ensin tarkistaa asia, sillä ilman tarraa ajamisesta voi saada sakot. Tarrat ovat ostettavissa huoltoasemilta ja Sveitsin tullissa maan rajaa ylittäessä.

  Ikävaatimukset

  Ikävaatimus autovuokraamoissa Sveitsissä on yleensä vähintään 20 vuotta ja ajokortin on oltava vähintään yhden vuoden vanha, mutta vaatimukset saattavat poiketa toisistaan riippuen autovuokraamosta ja autoluokasta. Alle 26-vuotiaiden kuljettajien on joskus maksettava nuoren kuljettajan lisämaksu. Voit löytää kaikki nämä tiedot autonvuokrauksesta Sveitsissä meidän tuotetiedoista ja käyttöehdoista. Voit myös soittaa meille palvelunumeroon ja kysyä mitä tahansa kysymyksiä auton vuokraamisesta Sveitsissä meidän asiakaspalvelijoilta.

  Valuutta

  Sveitsissä on oma valutta: Sveitsin frankki (CHF). Vaikka Sveitsi ei olekkaan Euromaa, joissakin kaupoissa hinnat ovat sekä frankkeina, että euroina. Kuitenkin kauppiaiden ei tarvitse hyväksyä euroja maksuvaluuttana, mutta jotkut niin tekevät ja antavat kuitenkin vaihtorahat frankkeina. On suositeltavaa olla mukana jokunen määrä Sveitsin frankkeja heti maahan saapuessa mahdollisia välittömiä maksuja varten. Rahaa voi nostaa Sveitsin raha-automaateista, jotka ovat nimeltään 'Bankomats' pankeissa ja 'Postomats' postitoimistoissa. Joudut kuitenkin todennäköisesti maksamaan nostomaksun. Koska maksun jotuu maksamaan per nosto, voit säästää rahaa nostamalla suuremman summan kerralla, mutta ole varuillasi, jos kannat mukana suurta määrää käteistä. Voit myös vaihtaa valuuttaa pankeissa, jotka tarjoavat hyvät vaihtokurssit, tai valuutanvaihtotoimistoissa lentokentillä tai rautatieasemilla. Monet yritykset Sveitsissä eivät hyväksy luottokortteja, mutta ne jotka hyväksyvät, hyväksyvät yleensä Visan tai Mastercardin.

  Aikaero

  Sveitsi on tunnin jäljessä Helsingin aikaa. Kesäaikaan siirrytään maaliskuun lopulla ja takaisin talviaikaan lokakuun lopulla.

  Sanakirja

  Sveitsissä on neljä virallista kieltä: saksa, ranska, italia ja retoromaania. Saksan kieli on kaikista eniten käytetty ja se on hallitseva kieli usemmissa piirikunnissa. Maan länsiosissa ranska on vallitseva kieli, möys Genevessä. Tässä on muutama lauseke, joista voi olla hyötyä!

  Hei - Saksa (Sveitsin saksa): Grüezi, ranska: Salut
  Hyvää huomenta - Saksa: Guten Morgen, ranska: Bonjour
  Näkemiin - Saksa: Auf Wiedersehen / Tschüss, ranska: Au revoir
  Yhdensuuntainen tie - Saksa: Einbahnstrasse, ranska: Rue à sens unique
  Ei pysäköintiä - Saksa: Parkverbot, ranska: Stationnement interditbr
  Huoltoasema - Saksa: Tankstelle, ranska: Station-service
  Moottoritie - Saksa: Autobahn, ranska: Autoroute
  Ajokortti - Saksa: Führerschein, ranska: Permis de conduire
  Tietyö - Saksa: Baustellen, ranska: Travaux
  Ulos - Saksa: Ausfahrt, ranska: Sortie

  Verkkovirta

  Sveitsissä verkkovirta on 230V/50 Hz. Käytetyt pistorasiat ja pistokkeet ovat C-tyyppiä (2 piikkiä), jotka mahtuvat myös J- tyypin pistorasioihin (3 piikkiä). Pistokkeet ovat Suomessa paksumpia kuin Sveitsissä, joten suomalaiset elektroniikkalaitteet tarvitsevat adapterin.

  Viisumi & suurlähetystöt

  Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia matkustaakseen Sveitsiin, vain voimassaolevan passin oleskelun ajaksi. Suomen suurlähetystö Sveitsissä löytyy Bernistä ja se edustaa Suomea myös Liechtensteinissa ja Vatikaanissa.

  Suomen suurlähetystö Bern
  Botschaft von Finnland
  Weltpoststrasse 4, CH-3015 Bern
  Puhelin: +41 (0)31 350 41 00
  Sähköposti: sanomat.brn@formin.fi

  Asuntoauton vuokraus Sveitsissä

  Tämän maan henkeäsalpaavia maisemia olisi tutkittava, missä se on parhaimmillaan - maaseudulla tietenkin. Valitse asuntoauton vuokraus Sveitsissä ja sinulla on hieno tilaisuus kokea luonto omakohtaisesti. Monenlaisella valikoimalla leirintäalueita, voit iloita ihmeellisistä Alppien maisemista ja nauttia jäätikkövaelluksista, tai lähteä uimaan koskematomiin vuoristojärviin.

  Käytännöllisiä linkejä

  Talvirengassäännöt Euroopassa infografiikka

  Sveitsin turisti-info