Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  TALVIRENGASSÄÄNNÖT EUROOPASSA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla

  Talvirenkaiden käyttö Euroopassa

  Talvirenkaat infografiikkaJos lähdet matkalle ulkomaille tänä talvena, sinun tulee valmistautua talvisiin olosuhteisiin, etenkin, jos olet matkalla talvilomakohteisiin Keski-Euroopassa. Paikallisten liikennesääntöjen tunteminen ja ymmärtäminen on tärkeää turvallisuuden kannalta sekä itsellsi, että muille ympärilläsi matkustaville.

  Joissakin maissa on talvirengaspakko, joissakin Euroopan maissa taas ei, mutta niiden käyttöä suositellaan. On kuljettajan vastuulla varmistaa, että auto on varustettu oikeilla talvivarusteilla. Tämä infografiikka kertoo sinulle, missä talvirenkaat ovat pakollisia ja missä on maksettava paikan päällä lisämaksu talvirenkaista. Auto Europen varausjärjestelmästä löydät "Sisältää talvirenkaat"- hinnat, jotta voit pelata varman päälle ja säästää rahaa! Lue uusi infografiikkamme!

  Olemme koonneet tietoja talvirengassäännöistä maailmalla, jotka auttavat sinua seuraavalla talvimatkalla.

  Lyhenteet

  ST: Auto Europen hinnat sisältävät talvirenkaat.
  TP/S: Talvirenkaat pakollisia/suositeltavia.
  FST n/a: Hinnat talvirenkailla ei saatavilla.

  Saksa: TP, ST

  Saksassa vaaditaan talvirenkaiden käyttöä tavisissa olosuhteissa, joka tarkoittaa, että teillä on jäätä, hallaa, lunta ja loskaa. Autovuokraamot veloittavat talvirengasmaksun. Vinkkinä: Varaa auto, jonka hintaan sisältyy talvirenkaat välttääksesi paikallisia lisämaksuja.

  Itävalta: TP, ST

  Itävalta on kuuluisa talviurheilun lomakohde. Koska maahan matkustaa vuosittain suuri määrä turisteja, teillä on oltava turvallista. Itävallassa talvirenkaat ovat pakollisia 1. marraskuuta - 15. huhtikuuta.

  Sveitsi: TS, ST

  Samoin kuin Saksassa, Sveitsissä talvirenkaat eivät ole pakollisia. Kuitenkin jos ajat lumessa ilman kunnon talvirenkaita, siitä tulee sakkoa. Varmuuden vuoksi varaa auto hintaan sisältävillä talvirenkailla.

  Italia: TS, ST n/a

  Talvirenkaiden käyttöä suositellaan maan pohjoisosissa 15. lokakuun - 15. huhtikuun välillä. Vaikka et voit varata talvirenkaita, useimmissa autoissa on kaikkiin sesonkeihin soveltuvat renkaat. Lisäksi suosituissa talvilomakohteissa on saatavilla talviketjut paikalliselta autovuokraamolta.

  Ranska: ST n/a

  Vaikka talvirenkaat eivät ole pakollisia Ranskassa, on suositeltavaa hankkia autoon talviketjut, jos lähdet vuorille. Voit ostaa niitä paikalliselta autovuokraamolta, kaupoista tai tuoda omasi kotoolta.

  Suomi: TP, ST

  Suomen lain mukaan talvirengaspakko on 1. joulukuuta alkaen helmikuun loppuun ja sen lisäksi talviketjujen käyttö on sallittu 1. marraskuuta alkaen pääsiäisen jälkeiseen ensimmäiseen maanantaihin asti.

  Ruotsi: TP , ST

  Talvirengaspakko on 1. joulukuuta - 31. maaliskuuta. Jos kyseisenä aikana tieolosuhteet ovat hyvät (ei lunta, ei jäätä tai märkää tienpintaa) ja lämpötila on nollan yläpuolella, talvirenkaat eivät ole pakollisia. Valitettavasti säätä on vaikea ennustaa, joten suosittelemme talvirenkaiden käyttöä kyseisenä aikana.

  Norja: TS, ST

  Vaika talvirengaspakkoa ei Norjassa ole, talviolosuhteissa on käytettävä talvirenkaita tai talviketjuja. Eli jos suuntaat Norjaan tänä talvena, varaa auto, jonka hintaan sisältyy talvirenkaat ja tarkista talviketjujen saatavuus.

  Infografiikka: Talvirengassäännöt