Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  AUTOVUOKRAAMO TAMPEREEN LENTOKENTTÄ

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Edullinen autonvuokraus Tampereen lentokenttä

  Tampereen sijainti Pirkanmaalla Järvi-Suomessa lukuisten vesistöjen ja metsien ympäröimänä houkuttelee vieraakseen lukemattoman määrän matkailijoita ympäri maailmaa kaikkina vuodenaikoina. Voit matkustaa kaupunkiin nopeasti lentokoneella ja jatkaa matkaa kätevästi hyödyntäen autonvuokrausta Tampereen lentokentältä. Omalla autolla voit huoletta reissata Tampereen alueella, käydä Näsinneulassa, useissa kansallispuistoissa tai ihastella paikallisia pirkanmaalaisia pikkukyliä ja niiden rikasta historiaa ja kulttuuriperimää. Tällä alueella riittää nähtävää! Omalla autolla voit vaivatta lähteä myös pidemmälle matkalle esimerkiksi Vaasaan Pohjanmeren rannalle tai Turkuun ja sen suureen saaristoon - Tampereelta on kaikkialle lyhyt matka!

  Vuonna 1954 perustettu Auto Europe pystyy tarjoamaan lukuisia eri autovaihtoehtoja ja korkeatasoista asiakaspalvelua edullisilla hinnoilla yli 24 000 kohteessa ympäri maailmaa luotettavilta yhteistyökumppaneilta. Vuokraa netistä pikimmiten ja aloita kotimaan lomasi Tampereelta! Tutustu autonvuokrauksen asiakasarvosteluihin Tampereelta, jotta saat käsityksen siitä, mitä aiemmat asiakkaat ovat kokeneet vuokrauksensa aikana. Jos tarvitset apua varauksen kanssa tai sinulla on kysyttävää, älä epäröi ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme, joka on tavoitettavissa viikon jokaisena päivänä numerosta +358 942 720 607!

  Lentokenttätiedot

  Tampere-Pirkkalan lentoasema sijaitsee lyhyen, noin 15 kilometrin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta lounaaseen. Vuonna 1979 valmistunut lentoasema on melko pieni, mutta tarvittavat palvelut ovat saatavilla ja Tampereen laaja palveluvalikoima on lähellä heille, joilla on pidempi odotusaika edessä. Lentoasema koostuu kahdesta terminaalista, vanha terminaali eli peruskorjattu terminaali 2 on muodostunut Ryanairin halpalentoterminaaliksi ja 1. terminaalista eli pääterminaalista liikennöivät Finnair ja Scandinavian Airlines. Suurin osa palveluista sijaitsee 1. terminaalissa. Tällä hetkellä lentoasemalta liikennöivät Finnair Helsinkiin ja kausiluontoisesti Kittilään, Scandinavian Airlines Tukholmaan ja Málagaan ja Ryanair Lontoon Stansteadiin. Lentoaseman kautta kulkee yli 200 000 matkustajaa joka vuosi.

  Tampereen lentokenttä sijaitsi alun perin Härmälässä, mutta Tampere-Pirkkalan avaamisen jälkeen se suljettiin vuonna 1982. Lentoaseman yhteydessä on vuonna 2017 avattu ilmailualan koulutuskeskus, jossa koulutetaan henkilöstöä lentoyhtiöiden ja huolto-organisaatioiden tarpeisiin. Lentoasema on myös Satakunnan lennoston käytössä.

  Tampere-Pirkkalan lentoasema (TMP)
  Osoite: Tornikaari 50, 33960 Pirkkala, Suomi
  Puhelin: +358 (0)20 708 5521
  Tampereen lentokentällä liikennöivät lentoyhtiöt: Finnair, Scandinavian Airlines ja Ryanair. Tilauslentoja ja lomalentoja järjestävät Evelop Airlines ja Apollo, Detur, Matkavekka, Nazar, TUI ja Tjäreborg

  Mistä noudan vuokra-auton Tampereen lentokentältä?

  Tampereen lentokentän autovuokraamot löytyvät 1 terminaalin saapuvien matkustajien aulasta. Vuokra-autojen parkkipaikat löytyvät P1 pysäköintialueella. Huomioi, että lennonnumero tulee ilmoittaa varauksen yhteydessä, sillä osalla vuokraamosta ei ole henkilökuntaa tai autoja paikalla ennakkoon varattujen aikojen ulkopuolella. Kun teet ennakkovarauksen, toimitetaan auto keskustan toimipisteestä lentoasemalle. Koska suurin osa vuokraamoista on avoinna vain ennakkovarauksella, on ehdottoman tärkeää ilmoittaa, mikäli et saavukaan aikataulussa noutamaan autoasi. Jos lentosi muuttuu, ilmoita uusi arvioitu saapumisaika ja mahdollisesti muuttunut lennonnumerosi Auto Europelle ja vuokraamolle niin pian kuin mahdollista.

  Muista, että pääkuljettajalla, jonka nimissä varaus on tehty, tulee olla mukanaan ainakin henkilöllisyystodistus, ajokortti ja luottokortti, jossa on tarpeeksi suuri luottoraja turvatakuuta varten. Pidä myös varausvahvistus eli voucher mukanasi, jotta voit tarkistaa varauksen ehdot milloin tahansa. Tarkasta auto hyvin ja varmista, että tiedät mitä polttoainetta autoon tulee tankata. Talviaikaan tarkasta talvirenkaiden kunto, ja että autosta löytyy varmasti lumiharja. Auton noudon yhteydessä on aina hyvä käyttää pieni hetki perusasioiden läpikäymiseen ja säästyt monelta murheelta myöhemmin.

  Europcar Tampere-Pirkkalan lentoasema Europcar Tampereen lentoasemalla
  Tornikaari 50,
  33960, Pirkkala, Suomi

  +358 40 306 2832
  Aukioloajat:
  Maanantai-sunnuntai:
  7.00-22.00
  Keddy Tampere-Pirkkalan lentoasema Keddy Tampereen lentoasemalla
  Tornikaari 50,
  33960, Pirkkala, Suomi

  +358 40 306 2832
  Aukioloajat:
  Maanantai-sunnuntai:
  7.00-22.00
  Sixt Tampere-Pirkkalan lentoasema Sixt Tampereen lentoasemalla
  Tornikaari 50,
  33960, Pirkkala, Suomi

  +358 20 112 2530
  Aukioloajat:
  Maanantai ja perjantai:
  00.00-1.00 ja 7.00-23.00
  Tiistai, keskiviikko ja lauantai:
  7.00-23.00
  Torstai ja sunnuntai:
  7.00-24.00

  Terminaalit

  Tampereen lentokentällä on kaksi terminaalia, joista vanha terminaali, terminaali 2, on Ryanairin käytössä. Terminaalista 1 liikennöivät Finnair ja Scandinavian Airlines. Lomalennot lähtevät molemmista terminaaleista, eli terminaali tulee varmistaa etukäteen ennen lähtöä. Vuonna 2015 peruskorjatun 2 terminaalin toiminnasta vastaa Airpro Oy, joka on Finavian tytäryhtiö. Finavia Oy vastaa 1 terminaalin toiminnasta. Terminaali 2 avataan noin kaksi tuntia ennen lennon lähtöä ja terminaali 1 on avoinna aamusta iltaan, mutta sulkeutuu yöksi, eli ylimääräistä aikaa ei terminaaleissa juuri voi viettää.

  Lentokenttäpalvelut

  Tampereen lentokentän autovuokraamoiden lisäksi molemmissa terminaaleissa on kahvilapalveluita ja lounasta tarjoillaan 1. terminaalissa. Muita palveluita lentokentällä ovat pankkiautomaatti ja postilaatikko (T1), lastenhoitopöytä, ilmainen wifi-yhteys ja kokoustilat maksimissaan 15 henkilölle. Voit varata kokoustilat Finavian neuvonnasta. Jos lennät talviaikaan etelään, voit jättää takkisi ja villapaitasi talvivaatteiden säilytyspalveluun maksua vastaan. Suurin osa palveluista sijaitsee 1. terminaalissa, mutta terminaalit ovat kävelyetäisyydellä toisistaan joten terminaali 2:sen asiakkaat voivat tarvittaessa hyödyntää isomman terminaalin palveluita. Palvelut ovat yleensä saatavilla lentoaikataulujen mukaan.

  Kulkuyhteydet Tampereen lentokentällä

  Tampereen alueen takseja voit löytää 1. terminaalin luota taksitolpalta lentoliikenteen mukaan. Terminaali 1:ssä on myös taksipuhelin, jota voit käyttää taksin tilausta varten. Jos sinulla on tiukka aikataulu tai haluat varmistaa taksin, kannattaa se tilata etukäteen. Lentokentän ja Tampereen keskustan välillä liikennöi kaksi Tampereen joukkoliikenteen bussilinjaa. Ryanairin bussi kulkee Tampereen rautatieaseman ja lentokentän välillä. Aikataulut löydät tarvittaessa Tokeen liikenteen kotisivuilta. Voit tehdä autonvuokrauksen Tampereen lentokentällä tai vaihtoehtoisesti päärautatieasemalla tai keskustan toimipisteissä. Muita bussiyhteyksiä ja niiden aikatauluja voit hakea Matkahuollon sivuilta. Tampereelta kulkee myös junia ympäri Suomea ja pääset esimerkiksi Helsinkiin tai Turkuun alle kahdessa tunnissa raiteita pitkin, tai noin kahdessa tunnissa omalla autolla moottoritietä pitkin. Autolla liikkuminen on maakunnassa suosituin liikkumismuoto keskustan ulkopuolella.

  Pysäköintivinkkejä

  Lentoaseman edustalla on kolme parkkialuetta. Alle 20 minuutin pysäköinti on maksuton ja parkkialueilta löytyy myös muutama maksullinen lämpöpaikka. P1 ja P2 alueilla löytyy invapaikkoja, mutta voit pysäköidä myös mille tahansa muulle paikalle ilmaiseksi invapassilla kun noudat ilmaisen ulosajolipukkeen Finavian infopisteestä - huomioi, että tämä palvelu ei ole saatavilla yöaikaan, tällöin lipuke tulisi noutaa ennakkoon. P1 on hintavin vaihtoehto, se sijaitsee 1. terminaalin edustalla. P2 sijaitsee loogisesti terminaali 2:sen edessä. P3-parkkialue on kolmikosta edullisin, mutta sieltä joutuu kulkemaan jalkaisin noin 300 metrin matkan 1. terminaaliin. Pysäköinti maksetaan lähtiessä automaattikassoihin. Automaattikassoja on parkkialueilla ja terminaali 1:sen sisätiloissa, maksun voi hoitaa käteisellä ja muutamalla erikseen ilmoitetulla maksukortilla (esimerkiksi Visa). Jos sinulla on Moovy-sovellus ja auto parkissa P1-alueella, hoituu maksu tällöin kätevästi myös älypuhelimen avulla. Yli vuorokauden pysäköinnin jälkeen pätee vuorokausihinnasto. Lentoasemalla on myös muutama lämpöpaikka, jonka voi maksaa erikseen neuvontaan sen aukioloaikoina.

  Tampereen kaupungin pysäköinti on hyvin järjestettyä. Voit valita useiden eri parkkihallien välillä, keskustassa ollessasi löydät varmasti hallin läheltä määränpäätäsi ja halleissa on usein hyvin tilaa. Myös katupysäköinti on mahdollista, seuraa tällöin pysäköintimittarin ohjeita. Tampereella on kolme maksuvyöhykettä, ja voit halutessasi pysäköidä edullisemmalla alueella hintavamman vyöhykkeen lipulla näin halutessasi. Tämä on näppärää jos joudut vaihtamaan vyöhykettä pysäköintiajan aikana. Muista kuitenkin, että et voi pysäköidä kalliimmalla alueella halvemman vyöhykkeen lipun kanssa.

  Hyödyllisiä linkkejä

  Tampere-Pirkkalan lentoaseman kotisivut