Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO TAMPERE

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Tampere - historiallinen tiilikaupunki

  Tampere eli Tre, Manse, Nääsville, Tampester – rakkaalla lapsella on monta nimeä. Suomen Manchesteriksi kutsuttu kaupunki on saanut lempinimensä useista punatiilisistä tehtaistaan ja teollisuudestaan. Tammerkosken huomattiin oleman oiva voimanlähde teollisuudelle joten kaupunkiin perustettiin 1800-luvulla Finlaysonin tehdas, joka alkuvaikeuksien jälkeen alkoi kehrätä puuvillaa. Joidenkin vuosikymmenten päästä kaupunkiin rakennettiin myös muun muassa pellavatehdas, paperitehdas ja verkatehdas joiden tuomien työpaikkojen myötä Tampere alkoi kehittyä ja teollistua.

  Kaupunki on monen suosikki sen konstailemattoman ja rennon luonteen vuoksi. Tampere sijaitsee Pirkanmaalla, jossa voi nähdä ja kokea kaikenlaista aina huvipuistoista museoihin. Autonvuokrauksella Tampereelta tutustut tähän monipuoliseen alueeseen kaikista helpoiten. Voit esimerkiksi käydä Laukontorin satamassa, museokeskus Vapriikissa ja Tampereen historiallisessa kauppahallissa tai ihailla maisemia Pyynikinharjulla. Pirkanmaalla on paljon luonnonpuistoja ja järviä, eli luontokohteet ovat suuri vetovoimatekijä. Tampereella voi harrastaa useita aktiviteettejä ja osallistua erilaisiin tapahtumiin ympäri vuoden. Esimerkiksi ennen joulua Tampereella järjestetään lumoavat joulumarkkinat ja kesäkuukausina kesäteatterissa vierailu on melkeinpä pakollista!

  Auto Europe tarjoaa autonvuokrauspalveluita kilpailukykyisillä hinnoilla yli 24 000 kohteessa ympäri maailman. Auto Europe on kasvanut pienestä muutaman hengen yrityksestä kansainväliseksi monien suurten autovuokraamojen yhteistyökumppaniksi, ja on nykyään alansa luotetuin palveluntarjoaja. Voit vuokrata autosi netissä näppärän hakukoneemme avustuksella, tai voit soittaa ammattitaitoiselle varaustiimillemme, joka palvelee viikon jokaisena päivänä. Autamme sinua löytämään ajoneuvon miltä tahansa puolelta Suomea, laajasta valikoimastamme löytyy joka tarkoitukseen sopiva ratkaisu! Lue myös aikaisempien asiakkaiden antamat autonvuokrauksen asiakasarvostelut Tampereelta.

  Liikenne Tampereella

  Omalla autolla on helppo tutustua Pirkanmaan alueeseen ja sen lähiympäristöön. Tampereen keskustan läpi kulkee joki ja siltoja ei ole kovin montaa. Jos haluaa välttää keskustassa ajamista, Tampereen pohjois- ja eteläpuolella kulkee kaksi valtatietä, joita pitkin pääsee nopeasti esimerkiksi lähikaupunkeihin. Varsinkin keskustassa kulkee paljon linja-autoja ja nykyään myös raitiovaunu, muista että julkisen liikenteen ajoneuvoilla on useimmiten etuajo-oikeus eli palauta niihin liittyvät liikennesäännöt mieleesi ennen vuokra-auton rattiin astumista. Suomen pisin rantatunneli on valmistumisensa jälkeen jouduttanut Tampereen keskustan ohittavaa liikennettä. Kaupunkia kiertävän kehätien vuoksi ei keskustan läpi tarvitse ajaa jos on vain läpikulkumatkalla. Keskustan alueella on monta pysäköintipaikkaa katujen varsilla. Tampereen kaupunki on myös panostanut pyöräilyn ja jalankulun sujuvuuteen.

  Autonvuokraus ja pysäköinti Tampereella

  Tampereen autovuokraamot sijaitsevat pääasiassa lentoasemalla ja päärautatieasemalla ja sen läheisyydessä, mutta mahdollisuus autonvuokraukselle on myös keskustan ulkopuolelta, esimerkiksi Lielahdesta. Voit valita itsellesi sopivan sijainnin ja jos vuokraamo ei ole avoinna toivomanasi ajankohtana, voit halutessasi anoa toimistoaikojen ulkopuolista noutoa lisämaksusta.

  Tampereella on kadunvarsipysäköintiä varten kolme maksuvyöhykettä ja pysäköintimaksujen suuruus vaihtelee riippuen siitä, mille alueelle pysäköi. 1 vyöhyke on kallein ja 3 vyöhyke edullisin. Maksuvyöhykehinnasto on kuitenkin ohjeellinen, eli hinnat ja pysäköintiajat tulee kuitenkin aina tarkistaa pysäköintimittarista. Kalliimman vyöhykkeen maksulipulla voi pysäköidä myös edullisemmalla vyöhykkeellä halutessaan. Finnpark Oy:lla on keskustassa yli 10 pysäköintihallia, joista voi valita omaan tarkoitukseensa sopivan.

  Tampere-Pirkkalan lentoasemalla on käytössä kolme pysäköintialuetta. Ne on jaoteltu sekä hinnan että sijainnin mukaan. Jos lennät terminaalista 1, on P1 lähin vaihtoehto. Terminaalista 2 lähtevien kannattaa pysäköidä P2-alueelle. Jos olet lomalla kauemmin tai sinua ei haittaa lyhyt kävelymatka voit pysäköidä P3-alueelle kaikkein edullisimmin, kävelymatkaa kertyy noin 300 metriä terminaali 1:seen. Monet lentoaseman autovuokraamot ovat auki ainoastaan ennakkovarauksella, eli tarkista voimassaolevat aukioloajat etukäteen ja tarvittaessa soita toimistoon ja Auto Europelle varmistaaksesi saapumisesi, mikäli myöhästyt auton noudosta.

  Tampereen lentokenttä

  Vuonna 1979 valmistunut Tampere-Pirkkalan lentoasema sijaitsee alle 15 kilometrin päässä Tampereen keskustasta lounaaseen Pirkkalassa. Lentoasemalla on kaksi terminaalia, joista terminaali 2 toiminnasta vastaa Airpro Oy ja se on erillinen halpalentoterminaali. Terminaali 2 on avoinna lentoliikenteen mukaan, se avataan 2.5 tuntia ennen lennon lähtöä. Finavian hallinnoima Terminaali 1 on auki aamusta iltaan ja se sulkeutuu yön ajaksi. Finnair lentää Helsinkiin ja Kittilään ja Scandinavian Airlines Tukholmaan ja Málagaan terminaalista 1. Ryanair liikennöi Lontoon Stanstedin lentoasemalle terminaalista 2. Kourallinen matkanjärjestäjiä järjestää kausiluonteisia lomalentoja Tampereelta suosittuihin lomakohteisiin. Lentoasemaa käyttää yli 200 000 matkustajaa vuosittain.

  Tampere-Pirkkalan lentoasema (TMP)
  Osoite: Tornikaari 50, 33960 Pirkkala, Suomi
  Puhelin: +358 (0)20 708 5521
  Kotisivut: www.finavia.fi

  Tekemistä Tampereella

  Särkänniemi, Koiramäen eläinpuisto ja Näsinneulan 120 metrinen näkötorni ovat kaikille tuttuja Tampereen aktiviteetteja ja syystäkin suosittuja ja pidettyjä kohteita. Tampere on kuitenkin paljon muutakin kuin pelkkä huvipuistokaupunki. Kovana jääkiekkokaupunkina tunnetusta kaupungista ei ulkoilumahdollisuuksia puutu, voit vaikkapa käydä testaamassa kuntoasi Pispalan portaissa tai vaellella kauniilla Pispalanharjun alueella ihastuttavia puutaloja katsellen. Kesäisin kaupungissa järjestetään useita kulttuuritapahtumia ja festivaaleja, kuten Kukkaisviikot ja Tammerfest. Vaikka Tampere onkin Pohjoismaiden suurin sisämaakaupunki asukaslukunsa puolesta, on kaupungin keskusta kompakti ja tutustuttavissa jalkaisin. Liikenne ei ole kovin ruuhkaisaa ja pysäköintipaikka löytyy helposti joten voit myös taittaa matkat autolla huoletta. Alla muutama vinkkimme päivien ratoksi Mansessa, halutessasi saat lisävinkkejä esimerkiksi Tampereen autovuokraamoista auton noudon yhteydessä

  • Vapriikki ja muut museot: Tamperetta ajatellessa mieleen kohoavat punatiiliset tehdasrakennukset. Tampereelle on paljon mielenkiintoisia museoita, joissa voi mielellään viettää aikaa muinakin kuin vain sadepäivinä. Vapriikin museokeskuksessa voit nähdä yhdellä lipulla yli 10 eri näyttelyä, osa näyttelyistä on pysyviä ja osa vaihtuu tietyin väliajoin. Jos haluat nähdä miten Tampereella elettiin 1800-luvun loppupuolella, kannattaa piipahtaa Amurin työläismuseokorttelissa, jossa esimerkiksi Finlaysonin tehtaan työntekijät perheineen asuivat. Finlaysonin alue on mielenkiintoinen tutustumisen kohde, ja siellä sijaitseva Tallipiha ihastuttava paikka iltapäiväkahville. Mielenkiintoisia käyntikohteita ovat myös muun muassa Tampereen taidemuseo, Sara Hildénin taidemuseo, Muumimuseo, Poliisimuseo ja Vakoilumuseo.

  • Saunat: Tiesitkö, että Tampere on maailman saunapääkaupunki? Yleisiä saunoja on alueella enemmän kuin missään muualla maailmassa. Nautit näistä maakunnan yli 50 yleisestä saunasta erityisesti jos kotonasi ei ole omaa saunaa etkä pääse lauteille säännöllisesti, mutta myös oman saunan omistajien kannattaa käväistä testaamassa esimerkiksi seuraavat kaupungin löylyt: Laukontorin saunaravintola Kuuma (mahdollisuus pulahtaa Tammerkoskeen vilvoittelemaan), Pispalassa sijaitseva Suomen vanhin edelleen toimiva Rajaportin sauna, Tampereen kylpylä ja Rauhaniemen kansankylpylä. Ota auto alle ja vieraile myös Pirkanmaan muissa yleisissä saunoissa, kuten Vesaniemen saunassa Kangasalla ja sen suuressa avannossa talvisin, Kyröskoskella Kauhtuan savusaunassa tai testaa Valkeakosken terveyskylän turvesauna, ja palaat kotiin varmasti rentoutuneena.

  • Munkit Pyynikin näkötornissa: Vierailu Tampereella ei ole mitään ilman paikallisten herkkujen maistelua. Kapua ylös maailman korkeimmalla soraharjulla sijaitsevaan näkötorniin ja ihastele näköaloja sekä kaupungin keskustan että Pyhäjärven ja Näsijärven suuntaan. Palkitse itsesi munkilla jos toisellakin suorituksen jälkeen, kahvilan ollessa täynnä voit kävellä pienen matkan leveää metsäpolkua pitkin Pispalaan päin näköalatasanteelle ja nauttia munkit auringonpaisteessa kalliolla istuskellen. Mikäli et ehdi näkötornille asti, löytyy Pyynikin kuulu munkkikahvila myös Tampereen sympaattisesta Kauppahallista. Täältä löydät myös paljon muita herkkuja, kuten rievää eli ohutta sekaviljaleipää, ja paikallisia käsitöitä. Älä poistu Tampereelta syömättä kuuluisaa mustaamakkaraa Tammelantorilla tai viime vuosina uskomattoman suosion keränneitä wingsejä Euroopan ensimmäisessä kanansiipiin erikoistuneessa Siipiweikot-ravintolassa.

  • Jääkiekkopeli ja teatteri: Tämä kaupunki suorastaan hengittää lätkää, mutta myös teatterikulttuuria arvostetaan. Teatterielämyksistä vastaavat esimerkiksi Tampereen Teatteri, Tampereen Työväen teatteri ja Tampereen komediateatteri. Kesäteatterilavoja löytyy muun muassa Viikinsaaresta ja Pyynikiltä. Kiekon iskeytymistä verkkoon voi käydä seuraamassa esimerkiksi Hakametsässä tai uudella Tampereen Kannen areenalla esimerkiksi Ilveksen ja Tapparan paikallisottelussa. Tampereella on jokaiselle jotakin!

  Autonvuokraus ja päivämatkat Tampereelta

  Tampere on kiehtova kaupunki, ja tarpeeksi suuri jotta sieltä löytyy uutta tekemistä joka päivälle jopa paikallisille. Joskus kannattaa kuitenkin lähteä merta edemmäs kalaan, ja palkinnoksi saa monia maakunnan kohteita, joissa ei välttämättä muuten tulisi käytyä. Alla listatut mielenkiintoiset kohteet koet parhaiten oman auton kanssa, oman aikataulun mukaan.

  Helvetinjärven kansallispuisto

  Helvetinjärven kansallispuisto sijaitsee Ruovedellä, noin 75 kilometriä Tampereelta pohjoiseen. Sen tunnetuin nähtävyys Helvetinkolu oli tärkeä nähtävyys jo 1800-luvulla. Helvetinjärven kansallispuisto on pahaenteisestä nimestään huolimatta karun kaunis, ja sen miljoonia vuosia vanhat rotkolaaksot antavat ikimetsään jylhät piirteet - nämä maisemat innoittivat myös Akseli Gallen-Kallelaa. Helvetin portilla on majoitusalue mökeille ja asuintoautoille, saniteettitilat, parkkipaikka ja ravintola, jossa pääset halutessasi maistamaan eksoottisia lähiruokia, kuten villisikaa ja strutsia. Pääset myös vierailemaan villisika- ja strutsitilalle ilmaiseksi. Alueella on 40 kilometriä merkittyjä reittejä ja 4 kilometriä luontopolkua, maasto on paikoin vaativa eli selvitä reitti etukäteen ja etene taitojesi mukaan. Mikäli tavoitteenasi on kiertää Suomen lukuisat kansallispuistot, on tässä oiva mahdollisuus saada useampi raksitettua listalta, sillä Siikaneva ja Seitsemisen kansallispuisto sijaitsevat lyhyen ajomatkan päässä.

  Kangasala

  Matkusta alle 20 kilometrin päähän Kangasalle ja kiipeä yhdelle kaupunkia halkovan harjujonon näkötorneista ihailemaan kaunista maisemaa, joka inspiroi Z. Topeliuksen kirjoittamaan runon Kesäpäivä Kangasalla, jonka moni tunnistaakin jo sen ensimmäisestä säkeestä ”Mä oksalla ylimmällä” siitä tehdyn suositun laulun vuoksi. Kiertele myös Kangasalan kuuluisat kartanot, kuten Liuksialan kartano ja Vääksyn kartano. Autoista innostuneille Kangasala on oikea aarreaitta, sillä sen rajojen sisältä löytyy jopa kaksi automuseota – Vehoniemen automuseo ja Mobilian autokylä! Poikkea museossa, kahvilassa ja museokaupassa ja ihaile sen jälkeen Kangasalan upeita järviä. Käväise myös kauniissa Kangasalan kivikirkossa ja sen entiseen viljarakennukseen pystytetyssä kotiseutumuseossa. Jos olet liikkeellä pienten lasten kanssa, suosittelemme käyntiä Lastenmaatila Pikkupihassa. Tutustu myös Muinaiseen Sarsaan, Länsi-Suomen pitkäaikaisimpaan muinaisasuinpaikkaan, opastetulla luonto- ja kulttuuripolun kierroksella.

  Kiertoajelu Siurossa, Kyröspohjassa ja Hämeenkyrössä

  Ajele Nokian Siuroon ja ihaile Siuronkallion vanhoja puutaloja ennen maistuvaa lounasta kuulussa vuonna 1959 perustetussa Siuron Koski-Baarissa. Jatka matkaasi kohti Hämeenkyröä Mahnalan maisemareittiä pitkin ja pysähdy vähintään yhdelle reitin neljästä marjatilasta. Paussi kannattaa pitää myös Heiskan Kansankulttuurikeskuksessa ja Hiltun pirtissä Hämeenkyrössä. Hämeenkyrössä pysähdy Frantsilan Kehäkukassa ja Hyvän Olon Keskuksessa ja jos innostut heidän tuotteistaan enemmän, ei Frantsilan luomuyrttitilallekaan ole pitkä matka. Nobel-kirjailija F.E. Sillanpään nuoruudenkoti Töllimäki ja syntymäkoti Myllykolu sijaitsevat myös aivan lähimaastossa. Alueella on kesäaikana paljon muitakin upeita kohteita, kuten Otamuksen virkistäytymisalue, Herra Hakkaraisen talo ja Kiviniityn kotieläinpuisto Sastamalassa! Varaa irtiottoon mieluiten muutama päivä aikaa ja kiertele paikalliskohteissa ajan kanssa, nauti herkullista ruokaa yllin kyllin ja yövy alueen suloisilla tiloilla, villoissa tai mökeissä. Tampereen autonvuokrauksen avulla voit kokea nämä kohteet ja paljon muuta valitsemallasi aikataululla!

  Laukon kartano

  Noin 40 kilometrin päässä Tampereelta etelään Vesilahdella Pyhäjärven rannalla sijaitseva Laukon kartano on upea vierailukohde! Kartanossa ja sen alueella järjestetään näyttelyitä, konsertteja ja tapahtumia aidossa kartanomaisemassa sen päärakennuksessa ja kartanokylän muissa rakennuksissa, kuten viljamakasiinissa, tallissa, kellarissa, kanalassa ja jopa pakanakirkossa. Keikkalipulla voit tutustua kesäisin myös Laukon suureen taidekesään, eli saat pääsyn näyttelyihin ja muulle alueelle. Huomioi, että kesäkonsertit ovat suunnattuja aikuisille, lapsiperheitä kannustetaan ottamaan omat piknikeväät mukaan ja asettumaan anniskelualueen ulkopuolelle tapahtumakentän sivunurmille. Kartanossa on myös elegantti Laukko-ravintola ja Suomi-Filmi -aiheinen kahvila! Tämän paremmin et voi kaunista kesäpäivää viettää!

  Matkustaminen Tampereella

  Tampereen päärautatieasema sijaitsee keskustassa pääkadun varressa ja se on yksi Suomen vilkkaimmista rautatieliikenteen keskuksista. Tampereelta Helsinkiin on yhteyksiä melkein joka tunti. Myös muualle Suomeen yhteydet ovat hyvät ja yöjunalla pääsee suoraan vaikkapa Rovaniemelle tai Ouluun. Rautatieliikenteestä vastaa VR. Tampereen keskeisen sijainnin vuoksi pääset näppärästi ja nopeasti esimerkiksi Turkuun, Vaasaan tai Jyväskylään

  Tampereella on hyvät bussiyhteydet kaupungin sisällä. Kaupunkiliikenteen keskuspysäkki on kaupungin keskustassa keskustorilla. Kaukoliikenteen pidempien matkojen bussit lähtevät linja-autoasemalta Hatanpään Valtatien varresta, alle kilometrin päässä keskustorilta. Tampereella ei ole metroa, mutta kaupunki on saanut raitiovaunun paikallisliikenteen tueksi, ainoana Suomen kaupunkina Helsingin lisäksi! Taksilla kulkeminen on tyyristä, mutta mahdollista. Taksitolppia löytyy ympäri keskustaa, tai voit halutessasi tilata taksin puhelimitse tai mobiilisovelluksella. Keskusta ei ole iso ja paikasta toiseen pääsee nopeasti ja helposti myös kävellen. Jos haluat matkustaa Tampereen ulkopuolelle, voit oman auton lisäksi käyttää junaa. Linja-autoyhteydet lähiseudulle saattavat olla hitaita useiden pysähdysten takia, pitkänmatkan linja-autot eivät yleensä pysähtele yhtä paljoa. Tampere-Pirkkalan lentoasemalta on mahdollista lentää muutamaan muuhun Suomen kaupunkiin ja joihinkin kansainvälisiin kohteisiin, esimerkiksi Lontooseen. Kahden järven välissä sijaitseva Tampere on oiva paikka sisävesiliikenteelle, voit matkustaa laivalla esimerkiksi Virroille tai Suomen vanhimpaan sisämaakaupunkiin Hämeenlinnaan, jossa voit linnan lisäksi vierailla esimerkiksi VR:n Kivimiehetkin luoneen Emil Wikströmin taidekodissa ja ateljeessa.

  Hyödyllisiä linkkejä

  Pirkanmaan matkailuinfo

  Tampereen matkailuinfo