Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO TANSKA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Tanska - Parhaat hinnat Auto Europella

  Se tuo sydämelle lämpöä kun opit, että olemassa on edelleen maa, jossa termiä "satu" voidaan käyttää vapaasti. Lyhyesti sanottuna Tanska tekee sen oikein, kun vanhanaikainen viehätys omaksuu avoimen eteenpäin suuntautuvan suunnittelun ja sosiaalisen kehityksen. Maa voittaa säännöllisesti ensimmäisiä paikkoja sekä elinkelpoisimpien, että onnellisimpien maiden luetteloissa. Voit löytää pohjimmaisen tanskalaisen mukavuuden hetkiä pitkällä hiekkarannalla, järven vieressä, ihaillen renessanssiaikaista linnaa, Kööpenhaminan pyöräteillä tai kynttiläkahvilassa, joka on omaksunut hyggen taiteen. Maailma havaitsi Tanskan ensimmäisen kerran yli vuosituhannen sitten, kun tanskalaiset viikingit lähtivät merille ja runtelivat valtavia alueita Euroopassa. Nykyään asiat ovat muuttuneet valtavasti. Nyt Tanska vangitsee globaalin mielikuvituksen sivistyneen yhteiskunnan ruumiillistumaksi, ja se painottaa monia rintamia: progressiivista politiikkaa, kaupunkisuunnittelua, kestävyyttä, työ- ja yksityiselämän tasapainoa, muotoilua ja arkkitehtuuria. Autonvuokraus Tanskassa tarjoaa sinulle samanlaisen vapauden liikkua minne menetkin.

  Auto Europe on kansainvälinen autonvuokrauksen välittäjä, joka on tarjonnut vuokra-autopalveluita jo yli 60 vuoden ajan. Yli 24,000 mukavaa noutotoimistoa ympäri maailman tekee autonvuokrauksesta helpompaa kuin koskaan aikaisemmin. Tarjoamme sinulle sekä laatua, että joustavuutta, halusit sitten vuokrata autosi lentokentältä, rautatieasemalta tai mistä tahansa kaupunkitoimistosta. Autonvuokraus Tanskassa on nyt mahdollista helposti netistä ja voit heti lähteä tutkimaan, mitä tällä henkeäsalpaavalla valtiolla on tarjolla. Tutki Kööpenhaminaa, maan eloisaa pääkaupunkia tai käy vierailemassa suositussa Legolandiassa Billundissa: seikkalut Tanskassa eivät ole koskaan tylsiä. Voit halutessasi myös käydä vierailemassa naapurimaassa Saksassa, kunhan ensin tarkistat autovuokraamoltasi, onko se sallittu. Kommentteja poikkeuksellisen erinomaisesta palvelustamme voit lukea autonvuokrauksen asiakasarvosteluista Tanskasta.

  Mitkä ovat tärkeimmät liikennesäännöt Tanskassa?

  Tanskassa on hyvin samanlaiset säännöt kuin muissa EU-maissa. Autoilla ajetaan oikealla puolella ja ohitetaan vain vasemmalta. Kuljettajien on oltava erittäin tietoisia pyöräilijöistä ajaessa Tanskassa, etenkin kaupungeissa. Maassa on lukemattomia pyöräteitä, pyöräkaistoja ja pyöräilijöitä kaikkina vuodenaikoina, ja pyöräilijöillä on etuajo-oikeus. Tanskan laki ei edellytä talvirenkaita, mutta niitä suositellaan talviolosuhteiden aikana. Tanskassa on paljon huoltoasemia ja suurimmassa osassa niistä on automaattisia tankkauspisteitä, joita voi käyttää, kun asema on suljettu. Monet pumpuista hyväksyvät käteistä, ja kaikki hyväksyvät Visa- ja Mastercard-kortit. Kaikkien Tanskan autojen on esitettävä parkkikiekko kojelaudalla pysäköidessä kadulla. Parkkikiekkoa käytetään pysäköintialueilla, jotka eivät vaadi pysäköintimaksua. Pysäköintialueilta löytyy liikennemerkkejä, joista näet, miten pitkäksi aikaa voit pysäköidä tai tuleeko paikasta maksaa. Pysäköintiä kaupungin keskustoissa voidaan rajoittaa ja maksun voi maksaa tien varsilla löytyvissä parkkiautomaateissa. Jos pysäköit pidemmäksi aikaa, käytä kunnallisia tai yksityisiä parkkihalleja. Tässä on muutama hyvä vinkki, joita kannattaa pitää mielessä ajaessasi Tanskassa, jotta matkasi olisi mahdollisimman ongelmatonta. Lisätietoa Tanskan liikennesäännöistä ja ajamisesta voit löytää meidän Tanskan kuljettajan oppaasta.

  • Ajovalojen on Tanskassa oltava päällä aina auton liikkuessa.
  • Matkapuhelimien käyttö on ajon aikana ankarasti kielletty, puhua voi ajon aikana vain hands-free laitteeseen.
  • Turvavyöt ovat aina pakollisia ajon aikana.
  • Alle 3-vuotiaiden ja 135 cm pituisten lasten on käytettävä heille tarkoitettua lastenistuinta.
  • Kuljettajien on aina pidettävä autossa mukana voimassa oleva ajokortti, rekisteriote ja vakuutuspaperit.

  Tekemistä Tanskassa

  Tanskan monet hurmat ovat tulleet tutuiksi globaalille yleisölle, etenkin viime vuosina. Skandinavian "eurooppalaisessa" siivessä löytyvät loistavat rannat, kauniit satulinnat, rehevät metsät, leuto ilmasto, ystävälliset paikalliset ja tarttuva ilo. Borgen TV-sarja teki Kööpenhaminan nähtävyyksistä tähtiä, erityisesti Christiansborgin upeat parlamentin rakennukset. Samoin tanskalais-ruotsalainen yhteistyö Bronen näytti maailmalle Oresundin sillan, upea tekniikan yhdistelmä, joka yhdistää kaksi maata tiellä ja rautateillä. Kirjallisuuden ystävien on pakko käydä Odenseessa, sadunkertojan Hans Christian Andersenin kotikaupungissa. Tanskan ympäristöystävällisyys ovat ilmeisiä koko maassa. Kööpenhaminassa polkupyörä on etusijalla autoon nähden ja on kiistatta paras tapa tutustua tähän pienikokoiseen, viehättävään kaupunkiin. Tämän lisäksi ruoka on legendaarista - tanskalainen upea ruoka tasoittaa tietä skandinaavisen keittiön parhaimmistoon. Autovuokraamot Tanskassa auttavat valitsemaan suunnitelmiin sopivan ajoneuvon, jotta voit nähdä tämän maan mahdollisimman monipuolisesti.

  • Billund: Pieni kaupunki Jyllannin keskustassa, Billund on tunnettu Lego-tehtaastaan ja Legoland-teemapuistostaan. Billundista löytyy kuitenkin paljon muutakin kuin vain maailmankuulu värillinen lohkare. Alkuperäinen Legon lelutehdas rakennettiin Billundissa 1930-luvulla, mutta tuhoutui toisessa maailmansodassa, ja rakennettiin pian uudelleen. Tehtaan vieressä on Legoland Park, Billundin suurin nähtävyys. Hyppää vuoristoradalle, käy uskomattomassa minikaupungissa, joka kuvaa Tanskan mäkiä ja historiallisia taloja, sekä kävele Lego Atlantiksen tunnelin läpi täynnä merieläimiä. Viihde jatkuu Lalandian lomakohteessa, josta löytyy pohjoismaisia mökkejä, joissa voit kokeilla kaikkea lämmitettystä vesiliukumäestä ja sisäkiipeilystä hiihtoon, luisteluun ja jousiammuntaan. Billundin Dansk Mjød panimossa voit kokeilla Viking's Blood -nimistä tanskalaista juomaa, joka on valmistettu hunajasta 1700-luvun reseptin mukaan. Panimo valmistaa myös oluita, sinappeja, väkeviä alkoholijuomia ja paikallisesta marjasta valmistettuja hilloja. Inspiroidu taiteesta Billundin veistospuistossa ja kävele puutarhojen läpi, jossa on perinteisiä ja moderneja veistoksia valmistettu pronssista, keramiikasta, graniitista, raudasta ja teräksestä. Kaupungin sijainti tekee siitä täydellisen kohteen tutkia lukuisia historiallisia paikkoja ja nähtävyyksiä. Alue on täynnä vanhoja kirkkoja, joista osa on peräisin 1300-1500-luvuilta, sekä useita museoita, jotka todistavat alueen kulttuuria ja eri aikakausia.

  • Frederiksborgin linna: Frederiksborgin linna sijaitsee kauniilla kolmella pienellä luodolla linnajärvellä Hillerødissä. Linnan muurien sisällä löytyy tärkeitä kulttuurikohteita koko perheelle, kun taas erittäin viehättävä ympäristö sopii erinomaisesti rauhallisille kävelyretkille puutarhoissa ja veneretkille. Upean linnan rakensi kuningas Kristian IV 1700-luvun alkupuolella ja se on ollut Tanskan kansallishistorian museon perustaja vuodesta 1878. Museon kokoelmat keskittyvät taiteeseen, joka kuvaa maan historiaa ja sisältää suuren valikoiman maalattuja muotokuvia, valokuvia ja kirjoituksia. Museoon kuuluu myös kierros linnan sisätiloissa, jossa vierailijat voivat tutustua huoneisiin, jotka aikoinaan isännöivät kuninkaallisia ja aatelisia. Palatsin ulkoalue ja maa-alue pitää sisällään erilaisia kohokohtia, kuten Neptunuksen suihkulähde, pyöreät tornit, joita tuomioistuimen kirjanpitäjä ja sheriffi käyttivät aikaisemmin, sekä kaunis kohokuva, joka kuvaa jumalia Marsia ja Venusta, joka sijaitsee yleisötalon julkisivulla. Turistit voivat myös vapaasti tutkia erilaisia reittejä ja palatseja ympäröiviä polkuja ja puutarhoja. Frederiksborgin linnan kappeli on ainutlaatuinen kohde, jonka alkuperäinen sisustus on peräisin kuningas Kristianin IV:n ajalta, mutta kappeli sisältää myös useita historiallisia aarteita. Samalla kun vuoden 1859 tulipalo tuhosi suuren osan Frederiksborgin linnasta, kappeli jäi käytännössä koskemattomaksi.

  • Egeskovin linna: Satumainen Egeskovin linna sijaitsee kauniissa ympäristössä alle 30 minuutin ajomatkan päässä Odensesta, ja se on parhaiten säilynyt vallihaudoille ympäröity linna Euroopassa. Tänä päivänä näkyvä loistava renessanssirakenne valmistui vuonna 1554 ja se rakennettiin alun perin puolustustarkoituksiin. Linna on vuosisatojen ajan vaihtanut omistajia monta kertaa ja siitä on myöhemmin tullut pienoismallitila. Vuonna 1959 tontti avattiin yleisölle ja siitä lähtien linnalle on tehty paljon kunnostuksia ja kehityksiä. Vuonna 1967 avattiin museoajoneuvojen museo ja muita nähtävyyksiä ovat puunlatvakävely ja Segway-retket. Linnan sisustuksessa vallitsee ihana tunnelma, joka usein puuttuu monista muista vierailijoille avoimista palatseista. 66:sta huoneesta näkyvillä on 15, mukaan lukien tyypillinen metsästyshuone, muodolliset vastaanottohuoneet ja muutama makuuhuone, sekä linnan juhlatila on yksinkertaisesti upea. Linnan voi nähdä ilman opastettua kierrosta. Egeskov on mahdottoman romanttinen linna, jolla on yksi Tanskan kauneimmista puutarhoista. Se on todella perheystävällinen kohde, jossa on erittäin suuri hauska puisto, erilaisia leikkialueita, labyrintteja ja vanhanaikaisia pelejä. Edelleen asuttu linna on avoin vierailijoille, samoin kuin monenlaiset kiinnostavat näyttelyt ja museot. Pikniktoimintaa kannustetaan aktiivisesti.

  • Hans Christian Andersen museo: Et voi käydä Tanskassa tuntematta Hans Christian Andersenia. Hänen sadut ja tarinat ovat vahvasti sidoksissa Tanskan yhteiskuntaan. Museo on peräisin vuodelta 1908 ja se on omistettu kirjailijan elämälle ja työlle. Näyttelyssä on esillä esineitä, muistoesineitä ja Andersenin omia luonnoksia ja taidetta. Äänipisteet ja vuorovaikutteiset laitteet herättävät kirjoittajan sanat eloon ja kupolisalia koristavat kohtaukset Andersenin omaelämäkerran Story of My Life -elokuvasta. Odensen katedraalista lounaaseen Munkemøllestrædessa löydät Hans Christian Andersenin lapsuuskodin (Andersenin Barndomshjem), joka on myös osa museota. Tutustu Hans Christian Andersenin fantastiseen maailmaan, katso, kuinka hänen lapsuutensa Odensessa kehittyi, muutto Kööpenhaminaan, jossa hän vietti suuren osan nuoruudestaan, ja tietysti hänen lukuisat matkansa, jotka olivat inspiraationa hänen monille saduille. Näe klassikot eri näyttelyissä valo- ja äänitehosteilla kokeaksesi maailmankuulut tarinat elossa. Museoalue ja siihen sisältyvät kohteet ovat suuria ja hajallaan toisistaan. Niistä jokaisella on omat aukioloajat ja pääset näkemään niistä jokaisen erikseen. Kuitenkin tarjolla on myös lippu, joka antaa sinulle pääsyn niistä jokaiseen, ja voit tutkia niitä omaan tahtiisi.

  • Viikinkilaivojen museo: Roskilden viikinkilaivamuseo (Vikingeskibsmuseet) tarjoaa turisteille ainutlaatuisen tilaisuuden nähdä ensikädessä, kuinka viikingit rakensivat laivojaan ja kuinka nykyaikaiset laivanrakentajat restauroivat ja korjaavat löytyneitä aluksia. Museon vieressä sijaitseva venevaja käyttää perinteisiä menetelmiä jäljennösten luomiseen ja vanhojen veneiden palauttamiseen eloon. Museon sisällä vierailijat oppivat viikinkikaudesta ja merielämän keskeisestä roolista ihmisten kulttuurissa ja selviytymisessä. Keskusnäyttelyssä, Viking Ship Hallissa, on viisi alusta, joita viikingit käyttivät muodostaakseen esteen Roskilden vuonolle. Laajojen ja vaivalloisten vedenalaisten kaivausten jälkeen laivat kunnostettiin ja ovat nyt esillä. Yksi museon uusimmista lisäyksistä on korkean teknologian "Climb Aboard" -kokemus, jossa turistit voivat uppoutua täysin elämään viikinkien laivalla ja sen kyytiin. Tämä vuorovaikutteinen kokemus on täydellinen heille, ketkä haluavat todella sukeltaa tähän elämään, samoin kuin mahdollisuuden tutustua laivan huoneisiin ja tarvikkeisiin, ja jopa kokea aistinvaraisia muutoksia, kun matka vie sinut päivän ja yön, rajun meren ja rauhallisten vesien kautta, sekä paljon muuta. Museo on ainoa paikka maailmassa, jossa voit nähdä 1000-vuotiaita viikinkilaivoja ja mennä sitten suoraan museosatamaan, jossa täyden mittakaavan kunnostetut viikinkilaivat sijaitsevat laiturilla. Viikinkimuseo kutsuu vieraat osallistumaan ainutlaatuisiin purjehdusmatkoihin joko viikinkilaivoilla, tai perinteisillä pohjoismaisilla veneillä.

  Kiertomatkat vuokra-autolla Tanskassa

  Tanskan maisema horisontissa yhdistää maan vihreät ja keltaiset pellot siniseen taivaaseen. Pienet talot on maalattu erivärisiksi ja vehnä kasvaa valtavilla pelloilla, jotka on järjestetty tilkkutäkin tavoin. Voit nähdä kyllästyneitä lehmiä, jotka vaeltavat yksinään ympäriinsä, vähäisen liikenteen, ja satumaisia linnoja siellä täällä. Tanska ei ole suuri maa, joten sen jokaiseen osaan pääsee helposti maanteitse, jotka ovat miellyttävän, tai tylsän tasaisia. Sen lukuisat pikkukylät, pitkä merirannikko ja 474 saarta tarjoavat tekemistä jokaiselle. Autonvuokraus Tanskasta on täydellinen valinta omatoimiselle kiertomatkalle maan ympäri, jossa voit kokea juuri sen, mikä itseä kiinnostaa eniten. Suunnittele oma reitti, nouda auto ja lähde matkaan.

  Aja autolla Kööpenhaminasta Århusiin, kaupunkiin, jonne pääset vajaa kolmessa tunnissa, mukaan lukien lauttamatka. Vieraile ulkoilmamuseossa Den Gamble By (Vanhakaupunki) ja näe, kuinka ihmiset asuivat ennen 2000-lukua Tanskassa. Tutustu Hans Christian Andersenin maailmaan tutustumalla postitoimistoon, apteekkiin ja leipomoon, sekä lukuisiin työpajoihin. Museo on luotu siirtämällä vanhoja rakennuksia Tanskan eri alueilta yhteen ja luomalla 75 historiallisen talon vanha kaupunki. Den Gamble By sijaitsee Århusin lähellä ja siellä on pysäköintialue, ja ennen kaikkea, alle 18-vuotiaat lapset pääsevät sisään ilmaiseksi.

  Hamletin linna on hyvä idea yhden päivän matkalle Kööpenhaminasta. Linna, joka tunnetaan nimellä Kronborgin linna, sijaitsee Helsingorin itärannikolla vain tunnin ajomatkan päässä Tanskan pääkaupungista. Tutustu Unescon kulttuuriperintökohteeksi nimettyyn Hamletin linnaan, joka on alkuperäisen Shakespearen draaman paikka. Tutustu kammioihin ja maanalaisiin tunneleihin linnan sisällä ja koe historiallinen Tanska. Voit yhdistää linnan vierailun kävelyyn Helsingorin vanhassa kaupungissa.

  Mikä on autonvuokrauksen ikäraja Tanskassa?

  Jotta voit vuokrata auton autovuokraamosta Tanskasta, sinun on oltava vähintään 23-vuotias (ikävaatimukset saatavat vaihdella riippuen autoluokasta) ja ajokortin on oltava vähintään yhden vuoden vanha. Alle 26-vuotiaiden kuljettajien on maksettava paikan päällä nuoren kuljettajan lisämaksu ja joillakin autovuokraamoilla Tanskassa on maksimi-ikä kuljettajille, 80 vuotta. Kaikki lisätiedot ja lisämaksujen yksityiskohdat löytyvät helposti varausjärjestelmässämme "Hinnoittelun tiedot" osiosta. Jos suunnittelet matkaa useamman henkilön kanssa ja haluat, että muut mukanasi olevat ajavat autoa, muista rekisteröidä kaikki lisäkuljettajat vuokraamon kanssa paikan päällä. Myös heihin pätevät kaikki ikärajoitukset ja nuoren kuljettajan maksut.

  Tarvitseeko minun maksaa tietulleja ajaessa vuokra-autolla Tanskassa?

  Kaikki Tanskan moottoritiet ovat maksuttomia. Kuitenkin joidenkin siltojen käytöstä tulee maksaa, joihin kuuluvat Storebaelt ja Oresund (yhdistävät Tanskan Ruotsiin). Siltamaksut riippuvat ajoneuvon painosta ja koosta.

  Mikä on Tanskan valuutta?

  Tanskan valuutta on Tanskan kruunu (DKK) ja pankkiautomaatit ovat hyvin sijoitettuna ympäri maata kaikissa kaupungeissa. Luottokortit ovat yleensä hyväksytty maksumuoto useimmissa paikoissa, mutta suosittelemme, että tarkistat oman pankkisi kanssa, tuleeko rahan nostamisesta tai luottokortilla maksamisesta mahdollisia lisä- tai valuuttakurssimaksuja.

  Millä aikavyöhykkeellä sijaitsee Tanska?

  Tanska kuuluu keski-Eurooppalaiseen aikavyöhykkeeseen ja on tunnin jäljessä Suomen aikaa kesällä ja talvella. Kesä- ja talvikaikaan siirrytään Tanskassa samaan aikaan kuin Suomessa (maaliskuun viimeisenä sunnuntaina ja lokakuun viimeisenä sunnuntaina). Muista kääntää kelloa tunnilla taaksepäin kun matkustat Tanskassa!

  Tärkeimmät fraasit tanskaksi

  Tanskan kieli on puhutuin kieli Tanskassa, mutta myös englantia käytetään hyvin laajalti. Tässä muutama lause ja sanoja, joista voi olla apua matkallasi Tanskassa.

  Hei - Hej
  Mitä kuuluu? - Hvordan har du det?
  Hyvää päivänjatkoa - Fortsat god dag
  Ole hyvä - Vær så venlig
  Kiitos - Tak
  Anteeksi - Undskyld mig!
  Missä on vessa? - Hvor er toilettet?
  Puhutko englantia? - Taler du engelsk?
  Olen eksyksissä - Jeg er faret vild
  Poliisi - Politi
  Tänään - I dag
  Huomenna - I morgen
  Eilen - I går

  Sähkö – Tarvitsenko adapteria Tanskassa?

  Sähkövirta Tanskassa on 230 volttia, 50Hz ja yleisin käytetty pistoketyyppi on sama kuin Suomessa, mutta joskus käytetty pistoketyyppi on kaksipiikkinen ja litteä. Näiden kohdalla tarvitset suomalaisia elektronisia laitteita varten adapterin, jonka voit myös tarvittaessa ostaa paikan päältä, sillä useimmissa kohteissa voit löytää itsellesi sopivan pistorasian ja et tarvitse adapteria.

  Tarvitsenko viisumia Tanskassa?

  Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia matkustaakseen Tanskaan, mtta tarvitset voimassa olevan passin tai kuvallisen henkilöllisyystodistuksen, joka täyttää EU-maiden vaatimukset. Jos sinulla ilmenee ongelmia matkasi aikana Tanskassa tai haluat lisätietoa tai opastusta, voit aina käydä vierailemassa Suomen suurlähetystössä Kööpenhaminassa.

  Suomen suurlähetystö Kööpenhamina
  Finlands Ambassade
  Sankt Annæ Plads 24
  1250 København, Danmark
  Puhelin: +45 331 342 14
  Sähköposti: sanomat.kob@formin.fi

  Asuntoauton vuokraus Tanskassa

  Auto Europe tarjoaa myös asuntoautojen vuokrausta Tanskassa uskomattomalle tavalle kokea Tanskan luonnonvarat, hiekkarantaiset saaret ja idyllisiä vanhoja kaupunkeja. Retkeily Tanskassa on upea perheen loma, ei vain koskemattoman luonnon takia, vaan myös Legoland lomakylän takia. Legoland ei tarvitse mitään mainontaa - se on ollut yksi suosituimmista nähtävyyksistä sekä lapsille että aikuisille kymmeniä vuosia. Lue lisää ideoista omalle matkailuautolomallesi Tanskassa.

  Käytännöllisiä linkejä

  Tanskan turisti-info