Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO TUNISIA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla

  Autonvuokraus Tunisia - Löydä täydellinen autosi

  Autonvuokraus Tunisiasta onnistuu helposti ja edullisesti Auto Europen kautta. Tarjoamme vuokra-autoja kaikissa suosituimmissa kohteissa tässä eksoottisessa Afrikan maassa. Vuokraa sopivan kokoinen vuokra-auto etukäteen esimerkiksi suoraan Tunisin lentokentältä. Tutustu Pohjois-Tunisian välimerellisen ilmaston kukkula-alueeseen. Etelämmässä näkyy jo Saharan reuna-alueiden aavikoita ja aroja. Nauti myös tunisialaisen keittiön herkullisista antimista. Kulje vuokra-autolla nopeasti minne haluat. Vuokra-autolla pääset kiertämään aurinkoista Tunisiaa joustavasti ja turvallisesti. Lennä suoraan pääkaupunki Tunisiin tai saavu laivalla vaikkapa Italiasta tai Ranskasta.

  Nauti täysillä autonvuokrauksestasi

  Maassa seikoittuu nykyaika ja menneisyys, ja voit kokea molemmat autonvuokrauksella Tunisiassa. Aistisi täyttyvät basaarikujien tuoksuista ja väreistä, kun matkasi vie sinut kaupunkien vanhimpiin osiin. Helpon sijaintinsa ansiosta Välimeren rannalla, Tunisiassa sekoittuvat myös kulttuurit. Kauan jatkunut ranskalaisvalta näkyy edelleen islaminuskoisessa maassa. Maan ensimmäiset asukkaat olivat berberejä, joita edelleen asuu maan eteläosissa. Rentoutumista varten löydät rauhaa valkeista hiekkarannoista ja turkoosista merestä, mutta mikäli kaipaat aktiivisempaa lomaa, älä lannistu. Pitkä rantaviiva tarjoaa toimivat puitteet vesiurheilulle, ja sisämaa houkuttelee ratsastusretkille. Maan monipuolinen kulttuurin sekamelska antaa tekemistä myös kulttuurin ystäville.

  Liikennesäännöt ja huoltoasemat

  Tunisiassa on myös tänä päivänä epävakaita alueita ja liikkuminen siellä on vaarallista. Yleisesti ottaen turvallisinta on liikkua maan pohjois- ja itäosissa. Vältä maan eteläosaa ja lännessä rajan lähellä olevia alueita. Tarkista paikalliselta autovuokraamolta, minne vuokra-autolla on sallittu ajaa, sillä rajoituksia saattaa esiintyä. Myös liikkuminen aavikkoalueiden läheisyydessä voi tuottaa ongelmia.

  • Tunisiassa ajetaan tien oikealla puolella.
  • Moottoriteillä nopeusrajoitus on 110 km/h, mutta pidä silmällä muita autoja, sillä monet ajavat ylinopeutta ja ohittavat oikealta.
  • Tiet ovat yleisesti hyvässä kunnossa, mutta pienemmät tiet voivat olla kuoppaisia tai suljettuja. Aja aavikkoalueilla varoen, sillä tiet voivat olla hiekan peitossa ja tien pehmeys voi paikoin yllättää. Ota myös huomioon, että monet autovuokraamot eivät salli ajamista päällystämättömillä tai hiekkaisilla teillä.
  • Jalankulkijoilla on aina oikeus ylittää tie. Aja varovasti ja pidä silmällä tien varressa olevia ihmisiä, sillä he voivat täysin varoittamatta ylittää tien, jopa moottoriteillä.
  • Tien viitat ja kyltit ovat sekä arabiaksi, että englanniksi, joten suunnistaminen on varsin helppoa.
  • Tunisia on muslimimaa ja alkoholin käyttö on ajon aikana jyrkästi kielletty.
  • Vältä ajamista yöaikaan, sillä liikenteessä on paljon polkupyöriä, mopoja ja moottoripyöriä, joilla ei ole hyvää valaistusta ja niiden näkeminen joskus voi olla hankalaa.
  • Poliisi voi pysäyttää sinut tarkastusta varten milloin vain. Saatat nähdä poliisin tai armeijan tarkastuspisteitä teillä aika useasti. Pidä mukana kaikki asiakirjat ja hidasta aina ajoissa heidän kohdalla.
  • Huoltoasemia on helppo löytää kaupungeista ja moottoriteiden varsilla ja ne ovat hyvin huollettuja ja monet ovat auki vuorokauden ympäri.
  • Lisätietoa muista liikennesäännöistä löytyy täältä.

  Tiemaksut

  Tunisian A-1, A-2 ja A-3 moottoriteillä on maksettava tiemaksut, mutta se on todella vähän. Maksu maksetaan maksukopeissa tietyissä pisteissä. Pidä pientä vaihtorahaa aina mukana maksua varten.

  Ikävaatimukset

  Ikävaatimukset vaihtelevat eri autovuokraamojen välillä. Vaadittu minimi-ikä autovuokraamoissa Tunisisassa on kuitenkin 21-vuotta ja ajokortin on oltava vähintään vuoden vanha. Tarkista tarkemmat säännöt omasta vuokrasopimuksesta tai nettisivuiltamme. Alle 25- vuotiaiden kuljettajien on usein maksettava paikan päällä nuoren kuljettajan lisämaksu.

  Valuutta

  Tunisian virallinen valuutta on dinaari, joka on noin 50 senttiä. Yksi dinaari jakaantuu 1000 millimeen. Tarkista hinnat aina huolellisesti, sillä ne ilmoitetaan usein millimeittäin. Tunisian valuutta on "suljettu valuutta", eli sitä ei ole mahdollista vaihtaa Tunisian ulkopuolella, eikä sitä saa viedä pois maasta. Sinulta saatetaan kysyä saapuessasi miten paljon mukanasi on rahaa ja vaihtaminen on helpointa paikallisissa pankeissa, rahanvaihtopisteissä tai hotelleissa. Rahaa voi myös nostaa luottokorteilla paikallisista automaateista, mutta siitä yleensä peritään suuri käsittelymaksu, joten parasta on vaihtaa käteistä. Muista jättää pois tai vaihtaa viimeisetkin kolikkosi omaksi valuutaki ennen matkaasi takaisin.

  Aikaero

  Aikaero Tunisian ja Suomen välillä on talvella -1 tunti ja kesällä -2 tuntia.

  Sanakirja

  Tunisian virallinen kieli on arabia ja ranskaa osataan laajalti, etenkin hallintoviroissa ja liike-elämässä. Englannin opetusta on lisätty ja englantia osataan kasvavassa määrin. Arabia on yksi vaikemmista kielistä ja sitä luetaan ja kirjoitetaan oikealta vasemmalle omilla aakkosilla. Listasimme alle muutaman fraasin arabiaksi latinalaisilla aakkosilla miten ne kuuluu ääntää.

  Kiitos - shukran
  Anteeksi, että häiritsen - la muakhza
  Terveydeksi (miehelle) - fi SiHHitak!
  Hei - is-salaamu aleeku
  Mitä kuuluu? - izzayyak ya?
  Kaikki hyvin, kiitos - il-Hamdu li llaah
  Hyvää päivää - aleekum is-salaam

  Verkkovirta

  Sähkövirta sekä pistorasiat ovat samat kuin Suomessa, eli muuntajaa tai adaptereita ei tarvita.

  Viisumi ja suurlähetystöt

  Suomalaiselta turistilta ei vaadita viisumia Tunisiassa. Saat oleskella maassa kolme kuukautta ja sitä ei saa ylittää ilman, että hankkii jatkoluvan paikallispoliisilta. Varmista saapuessasi maahan, että passiin merkitään saapumisleima. Ennen poistumista on ostettava 30 TND veromerkki lentokenttäveron maksamista varten. Liimaa itse veromerkki passiin saapumisleiman viereen ennen passintarkastusta. Veromerkkejä voi ostaa esimerkiksi hotelleista, pankeista ja lentokentältä rahanvaihtopisteistä. Suomen suurlähetystö löytyy Tunisian pääkaupungista Tunisista ja kunniakonsulaatti Tripolista.

  Suomen suurlähetystö, Tunis
  Ambassade de Finlande
  Dar Nordique
  Rue du Lac Neuchâtel
  Les Berges du Lac
  1053 Tunis
  Puhelin: +216- 718 617 77
  Sähköposti: sanomat.tun@formin.fi

  Käytännöllisiä linkejä

  Tunisia turisti-info