Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  DAON KIERTOMATKA PORTUGALISSA

  Tutustu Douron laaksoon ja Daon alueeseen
  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla

  Daon kiertomatka: Portosta Coimbraan

  Portugali sijaitsee läntisimmässä kärjessä Euroopassa. Maalla on rikas historia, luonto ja aito kulttuuri. Samankaltaisesti kuin naapurimaassa Espanjassa, roomalainen ja maurien historia on olennainen osa historiaa Portugalissa. Useimmat turistit näkevät Lissabonin mahdollisuutena lomailla alueella ja vaikka vanhat mukulakivikadut ovat ehdottomasti nähtävyyksien luettelossa, Portugalissa on niin paljon enemmän kuin vain ripaus muinaista kaupunkia.

  Portugali nauttii erinomaisesta maineesta viinin ystävien kesken sen erityisen makeasta ja vahvasta viinistä, joka tuotetaan pohjoisen Porton kaupungissa. Rannikkosijainti tekee Portosta Douron laakson ja Daon keskialueen tutkimusmatkan lähtökohdan. Jo lyhyt matka Portoon antaa sinulle oikean käsityksen siitä, mitä muualla maassa on tarjota. Kutsumme sinut lähtemään Daon kiertomatkalle!

  Autovuokraamosta Portugalissa Auto Europelta voit tarkastella omalla autolla koko Daon alueetta unohtumattoman kiertomatkan aikana. Muutaman päivämatkan jälkeen Portosta, kuten kodikkaan Foz do Douron jälkeen, voit suunnata kohti maan keskiosaa. Antiikin Vila Real on vaikuttava esimerkki monista historiallisista kaupungeista ja kylistä Portugalissa. Aja hieman pidemmälle ja huomaat hyvin erityisen metsän Luso Bucacoan, jossa voit ihailla temppeliä vuosisadan alkuajoilta. Käy luonnonkauniissa Serra da Estrelassa, syvällä Portugalin metsien sydämessä, ennen siirtymistä etelämmäksi vilkkaaseen yliopistokaupunkiin Coimbraan. Yltäkylläisillä vaikutelmilla, joita saat matkasi varrella mutkaisilla teillä, et tule ollenkaan kaipaamaan kaupallisia reittejä matkanjärjestäjiltä!

  Kohteet Etäisyys Arvioitu aika
  Porto - Vila Real 98.2 km 1 tunti 13 minuuttia
  Vila Real - Luso 159 km 1 tunti 41 minuuttia
  Luso - Coimbra 27.5 km 36 minuuttia
  Yhteensä: 284.7 km 3 tuntia 30 min

  Päivä 1: Porto

  Kiertomatka Porto, Portugali Kiertomatka Porto, Portugali

  Tekemistä Portossa

  Porto on tunnettu lähinnä sen samannimisestä viinistä, jolle on ominaista voimakas makea maku ja sopii siten runsaan aterian jälkeen kulaukseksi. Jos olet kiinnostunut tämän viinin valmistuksesta, museo do Vinho do Portossa on kaikki tiedot valmiina.

  Jälkeenpäin mene tyypillisten Porton viinien makujen kiertueelle Port Wine Lodgessa. Huolimatta siitä, että viinin kulttuurilla on vahva läsnäolo Portossa, jopa raivoraitis matkustaja saa vastinetta Porton kiertomatkan aikana. Taiteen ystävät voivat ihailla Dos Reisin kansallismuseota, jossa on taidetta 1900.- ja 2000-luvuilta. Modernia taidetta toisaalta voi nähdä Museu Arte Contemporaneassa. Koristeltu huolella yksityiskohtaisilla koristeilla, Sé katedraali on todellinen katseenvangitsija ja hienoimpia maassa. Testaa kestävyytesi kiipämällä yli 225 askelta Torre do Clérigosiin. Tästä työstä sinut palkitaan erittäin upeilla näkymillä Porton yli. Juhlaseurueiden pitäisi suunnitella lomaa kesällä, koska silloin järjestetään suurin osa musiikin ja taiteen festivaaleista. Festa de Sao Joao on vain yksi niistä. Auton kanssa autovuokraamosta Portosta sinun pitäisi myös matkustaa Foz do Douroon, jossa sinulla on hyvät mahdollisuudet pitää hauskaa rannalla. Monet paikalliset parveilevat tällä rannalla rentoutumassa arjen stressistä.

  Ruokailumahdollisuudet Portossa

  Porto saattaa olla huipulla, kun kyse on viinistä, mutta miten on paras viini ilman asianmukaista ateriaa? Oikeat herkkusuut tulevat nauttimaan tyylikäästä O Paparicon ruokasalista. Hieno ruoka ylittää korkeimmatkin odotukset.

  Enemmän maalaismainen ODE Porto on myös houkutteleva vaihtoehto. Vaikka tapakset ovat enemmän erikoisuus naapurimaassa Espanjassa, myös Portugali tarjoaa joitakin tapoja nauttia niistä. Hilpeää iltaa varten koko perheen tai ystävien kanssa suosittelemme viinibaaria, kuten Quay, Jimao Tapas e Vinhos tai Portu.

  Majoitus Portossa

  Pitkän päivän jälkeen voit rentoutua yhdessä tyylikkäistä nykyajan hotelleista Portossa. Porto Palacio Congress Hotel & Spa tai HF Ipanema Park ovat meidän selkeitä suosituksia. Häämatkalaisille varmasti romanttiseen Pousada do Portoon erittäin tilavilla huoneilla on juuri sopiva.

  Matkalaisille budjetilla pitäisi valita merenpuoleinen sijainti Praiagolfe tai yksinkertainen Quality Inn Portus Cale. Molemmat tarjoavat mukavat huoneet kohtuulliseen hintaan. Taiteen ystäville, joiden jano ei sammutnut vierailulla Porton museoissa, huoneet Castelo de Santa Catarinassa tarjoavat miellyttävän tunnelman. Silmiinpistävät koristeet, lasimaalaukset ja antiikki sisustus tekevät erittäin erityisen tunnelman.


  Päivä 2: Vila Real

  Kiertomatka Vila Real, Portugali Kiertomatka Vila Real, Portugali

  Tekemistä Vila Realissa

  Kuten nimi saattaa jo ehdottaa, Vila Real on kaupunki pohjoisessa kuninkaallisella charmilla. Kuninkaalliset käyttivät kaupunkia usein keskiajalla. Casa de Mateus, peräisin 1800-luvulta, on malliesimerkki ruhtinaallisista yhteyksistä Vila Realiin. Aja autovuokraamosta Vila Realista vierailulle tässä kauniissa historiallisessa rakennuksessa. Kulje kartanon sisälle tallin ja kappelin kautta tai kävele tämän villan kauniin puutarhan läpi. Pääsymaksu täällä ei ole halpa, mutta tätä nähtävyyttä ei ole syytä jättää välistä kiertomatkalla Vila Realissa missään tapauksessa.

  Casa de Mateus on tunnettu myös Rosésta. Vie kotiin pullo muistoksi, jos voit vastustaa kiusausta avata sen jo ennen kotiinpaluuta. Kaupunkiin tutustumisen pitäisi johtaa sinut Capela Novaan, jonka pitäisi ehdottomasti olla listalla. 1700-luvun kappeli tunnetaan monilla nimillä: Clerigos-kirkko, Igreja de São Pedro Novo ja Igreja de São Paolo. Kuitenkin kaikki vierailijat kappelilla ovat yksimielisiä yhdestä asiasta: Vaikuttava julkisivu, kullattu renessanssin alttari ja perinteiset siniset laatat ovat olennaisen tärkeitä kaupungin rankentamisessa. Teatro de Vila Real on myös tutustumisen arvoinen, koska täällä nykyaikaisuus kohtaa historian.

  Ruokailumahdollisuudet Vila Realissa

  Hemmottele itseäsi oikeasti kuninkaallisella juhlalla Cais da Villassa! Ravintolassa on perinteisiä portugalilaisia ruokia yhdistettynä nykyaikaisiin ruokiin ja hienolla viinivalikoimalla, trendikkäällä, mukavalla ilmapiirillä. Chaxoilassa voit valita eri lihoja alkaen sianlihasta ja mahalaukusta turskaan ja kalmariin.

  Perinteinen ruoka maalaismaisella viehätyksellä Terra de Montanhassa ilahduttaa ruokahaluasi. Hyvää jälkiruokaa varten kannattaa kokeilla leivonnaisia Casa Lapãossa.

  Majoitus Vila Realissa

  Nauti henkeäsalpaavista näkymistä kanjonin lähellä yhdestä huoneista hotellissa Miracorgo, neljän tähden hotellista kohtuulliseen hintaan. Hieman vähemmän ylellinen, mutta maalaismainen ja perinteisellä tyylillä Quinta do Paco hotelli toivottaa sinut tervettulleeksi kiertomatkalla Vila Realissa. Casa Agricola da Levada houkuttelee kävijöitä vanhan maailman viehätyksellä ja saa myös plus pisteitä viinistä ja juustoista vastaanotossa - täydellinen täydennys piknikille aurinkoisena iltapäivänä historiallisessa keskustassa. Casa da Quinta de Sao Martinho tarjoaa viihtyisiä ja kodikkaita huoneita matkailijoille. Kaikki hotellit ovat helposti saavutettavissa, kenellä on käytössä auto autovuokraamosta Vila Realista.


  Päivä 3: Luso & Serra de Estrala

  Kiertomatka Serra de Estrela, Portugali Kiertomatka Serra de Estrela, Portugali

  Tekemistä Lusossa & Serra de Estrelassa

  Pieni kylä, joka tunnetaan nimellä Luso, sijaitsee metsäisillä kukkuloilla Keski-Portugalissa. Maisemat Luson ympärillä tarjoavat täydellisen pakopaikan arjen stressistä ja kaupungin melusta ja on harvoin mainittu Portugali matkoissa. Aja autovuokraamosta Lusosta mutkateitä pitkin Buçaco metsän läpi ja pysähdy Hotel do Buçacossa, vaikka et aio jäädä yöksi. Manueline-palatsi sen koristeellisella puutarhalla ja groteskiveistoksilla on tärkeä alueen maamerkki.

  Enemmän ylellisyyttä varten hemmottele itseäsi kylpylähoidolla Maloclinicin kylpylässä. Jos Luso ja Buçacon metsä eivät sovi ajatukseesi ihanteellisena pakopaikkana, jatka kiertomatkaa Lusossa Coimbran kautta luonnonkauniiseen Serra da Estrelaan. Tällä upealla vuorijonolla on joitakin parhaista ja laajimmista retkeilyreiteistä aktiiviseen lomailuun. Säännölliset Porton matkat eivät todennäköisesti johdata niin syvälle Iberian sydämeen, joten nauti tästä kiertueesta vuokra-autolla Portugalissa.

  Ruokailumahdollisuudet Lusossa & Serra de Estrelassa

  Riippumatta siitä, haluatko varata huoneen palatsissa Hotel do Buçacossa vai et, sinun pitäisi ainakin illallistaa vaikuttavan linnan tilavassa ruokasalissa. Koulutetut ammattilaiset palvelevat erinomaisella valikoimalla gourmet-ruokia.

  Hieman vaatimattomampaa, mutta silti tyydyttää ateriaa varten kannattaa kokeilla mustasian pihviä Pedra de Salissa. Tai nauttia maukas illallinen perinteisellä portugalilaisella aterialla Restaurante Lourencossa. Cesteiro tarjoaa perheystävällisen ilmapiirin, maukasta ruokaa ja järkeviä hintoja.

  Majoitus Lusossa & Serra de Estrelassa

  Palace Hotel do Buçacossa tunnet olosi kuin omassa sadussa. Linnan kokonaiskuva näyttää satukirjalta ja siksi sopii erityisen hyvin häämatkalle tai romanttisille pareille. Jotain halvempaa, mutta ei laadultaan huonompaa, ovat huoneet vanhassa Alegre hotellissa. Klassinen Grande Hotel de Luso, sekä viehättävä ja vanhanaikainen Inatel Luso, tarjoavat optimaalisen lähtökohdan vaellukselle ja tutkimusmatoille metsiin. Matkustajien, ketkä haluavat päästä hyvin lähellä luontoa, pitäisi mennä retkeilemään Covao da Ametadeen, jossa on uskomaton näköala. Tai kokeile rivitalomajoitusta Quinta das Cegonhasissa. Jos tällaiset "yksinkertaiset" asuntomuodot ei ole omaan makuun, kokeile Residencial Santos Serra da Estrelaa, joka tarjoaa viihtyisää ja kohtuuhintaista majoitusta.


  Päivä 4: Coimbra

  Kiertomatka Coimbra, Portugali Kiertomatka Coimbra, Portugali

  Tekemistä Coimbrassa

  Lomamatkasi Daossa lähestyy nyt hitaasti loppuaan, sillä vilkas yliopistokaupunki Coimbra on lopullinen reittisi määränpää. Velha Universidade, vanhin yliopistokaupunki Euroopassa, sai alkunsa 1300-luvulla ja vieläkin tervehtii opiskelijoita sen vaikuttavassa salissa vuosittain. Ja juuri tämä tekee ihanan sekoituksen Coimbrassa - nuoruuden energiaa yhdessä vuosisatoja vanhalla historialla! Keskiaikainen kampus on avoinna päivittäin kierroksille ja todella herää eloon yhden viikon juhlassa, Queima das Fitas, joka järjestetään joka toukokuussa.

  Toinen kohokohta sijaitsee kaupungissa; keskiaikainen kirkko Igreja da Santa Cruz, johon kuninkaalliset ovat haudattuna, on todellinen mestariteos. Jännitystä kaipaaville on mahdollisuus vuokrata kajakki O Pioneiro do Mondegosta ja meloa pitkin Rio Mondegoa. Coimbran pienet kadut ovat täynnä tavernoja ja baareja. Istu trendikkäässä teehuoneessa Galeria Bar Santa Clarassa tai trendikkäässä, opiskelija-ystävällisessä Feitoconceitossa ja tanssi aina aamu varhain asti The Rock Planet klubissa.

  Historian ystävät tulevat rakastamaan Conimbrigan pikkukaupungin antiikin Rooman raunioita ja historiallista museota, joka sijaitsee noin 16 kilometriä kaupungista etelään. Se on helposti saavutettavissa autolla autovuokraamosta Coimbrasta. Vuokraamalla auton kiertomatkalle Coimbrassa voit välttää liian täysiä busseja ja saavut nopeasti ja helposti kaupunkiin mosaiikkilattioilla ja koristeellisilla suihkulähteillä.

  Ruokailumahdollisuudet Coimbrassa

  Nauti perinteisestä portugalilaisesta keittiöstä energisessä ilmapiirissä Restaurante Zé Manelissä. DUX Petiscos e Vinhosissa kokeile herkullisia tapaksia, kuten katkarapucurry tai bruschettaa sienillä.

  Monien maukkaiden välipalojen yhdistelmää hienojen viinien kera voi löytää La Botiga Bistro & Merceariasta. Toiselle maukkaalle aterialle tilaa paljon kiitettyä Francesinhaa Compostu Tavernassa.

  Majoitus Coimbrassa

  Huoneet Quinta das Lagrimas hotellissa sen antiikkiesineillä tihkuu charmia, jota oikeutetusti jokainen odottaa tällaiselta historialliselta kartanolta. Tiloista löytyy sauna, höyrysauna ja erittäin mukavat oleskelutilat. Saat hieman enemmän modernia tunnelmaa varaamalla huone tyylikkäässä Hotel Vitoriassa. Vila Gale Coimbra on ansainnut neljän tähden aseman erinomaisella palvelulla, viihtyisillä huoneilla ja muilla vapaa-ajan vaihtoehdoilla. Paras paikka historialliselle Coimbran kierrokselle on Central Hotel Oslo Coimbra.

  Toivotamme sinulle viihtyisää matkaa kiertomatkallasi Coimbrassa. Vietä seuraava lomasi yhdessä naapurimaista Espanjassa tai meren tuon puoleisessa Marokossa!


  Käytännöllisiä matkavinkkejä Portugalissa

  Kiertomatkavinkit
  Kiertomatkavinkit
  Yhdensuuntainen autonvuokraus
  Yhdensuuntainen autonvuokraus

  Tutki muita kiertomatkoja Portugalissa

  Lissabonista Sintraan Parhaat rannat Portugalissa Viinimatka Portugalissa