Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO PORTO

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Porto - Edullisesti Auto Europelta

  Loistava sekoitus vanhaa ja uutta, Portugalin toinen kaupunki Porto on ahkera kaupunki, joka tarjoaa kävijöilleen rikasta historiaa, mielenkiintoista arkkitehtuuria ja upeat näkymät Atlantin valtamerelle. Alunperin roomalaiset nimesivät sen nimellä Portus (tai satama), josta nimi on osittain otettu. Sen vaikuttava sijainti mahtavan Douron joen suulla, Porton pitkä historiallinen tausta ja äärimmäisen tunnelmallinen ilmapiiri ovat asettaneet kaupungin viime vuosina pysyvästi matkailijoiden listoille. Se on tunnettu kapeista, mukulakivisistä kaduistaan ja vanhoista raitiovaunuistaan, ja se on vaikuttavien barokkikirkkojen kaupunki ihastuttavilla uusklassisilla rakennuksilla, joita rahoittivat vuosisatojen kaupankäynti, erityisesti kukoistava portviini. Yhtä houkuttelevia ovat myös Vila Nova de Gaian etelärannikolla vuorattu viinitarhoilla. Autonvuokraus Portossa antaa mahdollisuuden nauttia myös rauhallisesta kiertomatkasta viinitiloilla Douron laaksossa, ja vierailla Pohjois-Portugalin kauneimmissa kylissä, kuten Lamego, Peso da Régua ja Pinhão.

  Yhtenä maailman johtavimmista autonvuokrausvälittäjistä Auto Europe tarjoaa yli 24,000 noutokohdetta 180 maassa, sekä löytää aina oikean auton matkallesi Portossa ja muualla Pohjois-Portugalissa. Tarjoamme sinulle joustavuutta autonvuokrauksessa Portossa monissa eri kaupunkitoimistoissa, mukaan lukien rautatieasemat ja Francisco Sá Carneiron lentokenttä. Auto Europe takaa myös halvimmat hinnat ja laajimman valikoiman ajoneuvoja markkinoilla, joten aloita lomasi Portossa tänään. Portosta pääset lähtemään myös Dãon seudun kiertomatkalle, käydä historiallisissa kaupungissa ja kylissä, Luso Bucacoan metsässä ihailemassa vanhoja temppeleitä, Portugalin metsien sydämessä ja tutustua Coimban yliopistokaupunkiin. Voit helposti matkustaa autolla myös muihin Portugalin osiin, kuten Figueira da Foziin ja Lissaboniin.

  Liikenne Portossa

  Porto on muinainen kaupunki, jossa on paljon historiallista keskustaa, joka sijaitsee enimmäkseen Douron joen pohjoisrannalla. Se ei ole kovin suuri kaupunki, mutta siellä voi olla hieman hankala navigoida. Suurin osa tärkeimmistä kulttuurikohteista löytyy lähellä mäkistä vanhaa korttelia, jonka lähellä on joitakin katupysäköintipaikkoja ja kunnallisia pysäköintialueita. Kuten useimmissa kaupungeissa, Porton liikenne voi olla varsin ruuhkaista, etenkin ruuhka-aikoina, joten yritä välttää ajamista ympäri kaupunkia klo 7:00-10:00 ja 17:00-20:00 välillä. Kaupungin vanhempien osien ja niiden ympärillä olevat tiet ovat melko kapeita ja kuoppaisia, joten joskus on parasta pysäköidä keskustan ulkopuolella ja jatkaa matkaa tärkeimmille nähtävyyksille jalkaisin. Lisätietoa ajamisesta Portossa ja muissa Portugalin kaupungeissa saat Portugalin kuljettajan oppaasta.

  Autonvuokraus ja pysäköinti Portossa

  Ilmaisen pysäköintipaikan löytäminen Porton keskustassa on todellinen haaste ja usein käytännössä mahdotonta. Jos joillakin kaduilla löytyy ilmainen pysäköinti kaupungin keskustassa, sinun täytyy saapua sinne aikaisin, jos haluat saada paikan. Suurimmat kunnalliset pysäköintialueet sijaitsevat kaupungin strategisimmissa paikoissa, kuten suositun Parque da Cidaden pohjois- ja itäpuolella rannikon läheisyydessä, Praça de Gomes Teixeira yliopiston vieressä, Rua de São Filipe de Nery -alue Torre dos Clérigosin vieressä, Viela do Anjo Lissabonin katedraalin vieressä ja kalliimpi Casa da Músicaa, joka sijaitsee Boavistan liikenneympyrässä. Varmista, että käytät lähintä pysäköintimittaria, jotka näyttävät kaikki tarvittavat tiedot aikatauluista pysäköintimaksuihin, koska portugalilaiset ovat melko tiukkoja pysäköintisakkojen kanssa. Portosta löytyy runsaasti maanalaisia pysäköintialueita, jotka maksavat huomattavasti enemmän kuin kunnalliset pysäköintialueet, mutta ovat yleensä turvallisia, hyvin järjestettyjä ja sijaitsevat kätevästi kaupungin sisäpuolella ja sen ympäristössä. Toinen ehdotus on pysäköidä Douron joen eteläpuolelle Vila Nova de Gaiassa ja kävellä ikonisen kaksikerroksisen Dom Luís I sillan yli.

  Porton lentokenttä

  Portoa ja muuta Pohjois-Portugalia palvelee Francisco Sá Carneiron lentokenttä, joka sijaitsee vain 7 kilometrin päässä kaupungista. Vinci-konsernin hallinnoimana se avattiin ensimmäisen kerran vuonna 1945 ja palvelee nykyään noin 10 miljoonaa matkustajaa vuodessa. Sen terminaalirakennus on moderni ja tilava, ja sieltä löytyvät turisti-informaatiokeskus, pankit, valuutanvaihtotoimistot ja joitakin ruokakauppoja. Lentokentällä liikennöi useita suuria kansainvälisiä lentoyhtiöitä, kuten Air Canada, Air France, British Airways, Brussels Airlines, easyJet, Iberia, KLM, Lufthansa, Ryanair, Swiss, TAP Portugal ja Turkish Airlines. Lentokentältä Porton keskustaan pääsee helposti joko metrolla, suurnopeusjunalla, bussilla ja Get Bus lentokenttäkuljetuksella, joka palvelee myös Guimarãesin ja Bragan kaupunkeja.

  Francisco Sá Carneiro lentokenttä (OPO)
  Osoite: Pedras Rubras, 4475-558 Porto, Portugali
  Nettisivut: www.aeroportoporto.pt
  Puhelin: +351 229 432 400

  Tekemistä Portossa

  Portolla on paljon tarjottavaa matkailijalle, varsinkin heille, ketkä vierailevat kaupungissa ensimmäistä kertaa. Loistavasta taiteesta ja arkkitehtuurista tunnettu Porto on suuri kosmopoliittinen kaupunki ja Pohjois-Portugalin keskus, joka on yksi maan kauneimmista alueista. Keskusta on maailmanperintökohde ja tulet huomaamaan, kuinka rikas ja monipuolinen tämä kohde voi olla: keskiaikaisia muureja, upeita barokkikirkkoja, Ribeiran kaupunginosan kompaktit kadut, roomalaiset tuomiokirkot... ja tämä on vasta alkua. Vahvaa portviiniä säilytetään edelleen Douron etelärannalla sijaitsevissa varastoissa, ja jos seurat jokea valtamerelle, päädyt tyylikkäälle Foz do Douron alueelle, jossa on rantoja ja moderneja ravintoloita. Tässä on meidän valikoima kaupungin kiinnostavimpia nähtävyyksiä.

  • Cais da Ribeira: Luultavasti suosituin matkailukohde koko Porton alueella, ihastuttava Ribeiran jokiranta on yhtä vanha kuin itse kaupunki. Jokiranta-alue on erittäin viehättävä, hieman kaoottinen mutta hauska kohde tutustua, jossa turistit ja paikalliset ihmiset tapaavat toisiaan. Jokaisen kulman takaa löytyy baareja ja ravintoloita, jotka ovat levittäytyneet myös jokirannalle saakka. Täältä sinulla täydellinen näkymä ikoniselle Ludvig I Hyvän sillalle, ja jos kävelet kaarikäytävän alta, vastassasi on hämmentävä sokkelo jyrkkiä katuja ja portaikkoja eri kuntoisten pastelliväristen talojen keskellä. Cais da Ribeirasta on viime vuosina tehty hieman enemmän turistiystävällisempi ja tietotauluja on asennettu ympäri aluetta kertomaan tämän kaupunginosan nähtävyyksistä ja liiketoiminnasta, kun se oli Porton kaupankäynnin keskus. Istu alas, siemaile espressoa ja nauti sensaatiomaisesta Douron maisemasta, joka pitää sisällään useita upeita siltoja ja houkuttelevia rakennuksia, jotka ulottuvat näköetäisyytesi loppuun. Mikäli viihdyt täällä pidempään, saatat nähdä vanhoja Rabelo-purjeveneitä, joita viininviljelijät kerran käyttivät kuljettamaan arvokasta portviiniä viinitarhoista viinikellareihin monta vuotta sitten. Aukion keskellä on pronssikuutio, jota ympäröi kahvilan pöydät, ja aivan nurkan takana oleva Rua da Alfândega on "Casa do Infante" (tai "Prinssin talo"), jossa prinssi Henrik Purjehtija syntyi vuonna 1394.

  • Ludvig I Hyvän silta: Porton teollinen symboli, tämä kaksitasoinen metallista rakennettu kaareva silta avattiin vuonna 1886. Sen suunnitteli saksalainen insinööri Théophile Seyrig, kuka oli myös vastuussa Eiffel-tornista. Silta ylittää Douron jyrkät, kiviset rannat, on lähes 45 metriä korkea ja 172 metriä pitkä ja yhdistää kaupungin pienen Vila Nova de Gaia kunnan kanssa. Yksi sillan merkittävistä piirteistä on se kaksi tasoa; yksi kaaren päällä ja toinen sen alapuolella. Molempien tasojen tarkoitus oli alun perin kuljettaa tieliikennettä, mutta näinä päivinä ylemmällä tasolla kulkee Porton metrojuna, sekä sivuille on rakennettu kävelytiet. Ylimmältä tasolta näet Cais da Ribeiran kaupunginosan, jota käyttää myös Porton kevyt rautatie. Kun olet ottanut tarpeeksi kuvia upeasta näköalasta, dos Guindais funikulaari vie sinut alas rantaan. Vaihtoehtoisesti kävele sillalta Nova de Gaian kuuluisille viinikellareille tai ota vene ja ihaile vedestä käsin tummaa rautarakennetta. Douron joen rannalta saat upeita kuvia kaikista sillan muodoista myös kauempaa. Voit oppia lisää kaupungin muista silloista ottamalla osaa jokikiertueeseen. Kiertue tehdään veneillä, joita käytettiin kerran Porton viinin kuljettamiseen. Opas kertoo lisää ohi kulkevien siltojen ja rakennusten historiasta. Ludvig I Hyvän silta sijaitsee kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta. Useat bussi- ja metrolinjat kulkevat lähellä siltaa tai itse sillalla.

  • Pyhän Franciscusin kirkko: São Francisco do Porton kirkko on hyvä esimerkki goottilaisesta arkkitehtuurista kaupungissa. Tämä pieni helmen rakentaminen alkoi 1300-luvulla, mutta kärsi useista viivästyksistä ja onnettomuuksista. Vasta vuonna 1383 rakentaminen etenivät varmasti. Kirkko valmistui vuonna 1410 kuningas Johanneksen vallan aikana. Voit löytää kirkon helposti Praça do Infanten lähellä tai vain muutaman metrin päässä Ribeiran yläpuolella. Kadulta on helppo nähdä rakennuksen suuri eteläseinä, jossa on goottilainen kaari, ikkunat ja ruusukkeet, sekä graniitista tehdyn portaikon, joka johtaa pääovelle. Kirkon vieressä on viehättävä raitiovaunupysäkki, josta on yhteydet muualle kaupunkiin. Kirkon pääoven ulkopuolella sijaitsee suuri Pyhän Franciscusin patsas. Sisällä kuitenkin sisustus on vähemmän hillitty kullatuilla barokkipylväillä ja alttareilla. Kirkko koostuu kolmesta suuresta keskilavasta, jotka ovat kaikki kullattuja. Arvion mukaan yli 650 kiloa kultaa käytettiin koko kirkon peittämiseen. 1600-luvulla useat aateliset perheet avustivat Pyhän Franciscusin kirkkoa ja kirkon kappelit ovat peräisin kyseiseltä ajanjaksolta. Pyhän Franciscusin kirkon kautta pääset myös kaupungin katakombeihin, sarjaan maanalaisia gallerioita, jonne on haudattu tärkeitä henkilöitä.

  • Foz do Douro: Tutustu Portoon ja sen historiaan kokonaisuudessaan vierailemalla Foz do Dourossa. Tällä Atlantin rannikolla ja Porton länsipuolella olevalla alueella havaitset uskomattoman elämänlaadun ja äärimmäisen romanttiset kävelyreitit, joilla joka päivä ilta-aurinko ja meri sulautuvat yhdeksi mahtavaksi kohokohdaksi. Nämä rannat esittävät ylpeinä sinisen lipun ympäristömerkin, joka on korkealaatuisen saastumattoman meriveden merkki. Kävele pitkin 1930-luvulla rakennettua Pergola da Fozin rantapromenadia, jonka tarinan mukaan rakennettiin sen ajan Porton pormestarin vaimon pyynnöstä, kuka lumotui niin kovin Ranskan Nizzan kaupungin promenadista, että hänen halusi samanlaisen Portossa. Täällä sitä kutsutaan nimellä "Praia dos Ingleses" sen muistoksi, että englantilaiset ja muut brittiläiset ovat aina olleet läheisissä väleissä Portugalin kanssa. Nauti rannoista, lähde kävelylle tai lenkille, pyöräile tai yksinkertaisesti katsele elämää ympärilläsi. Fozissa on lukuisia maamerkkejä, joihin kuuluvat kaksi linnoitusta. São João Baptista da Fozin linnoitus on 1600-luvun lopulla rakennettu linnoitus suojelemaan Douron aletta. São Francisco do Queijon linnoitus, jota kutsutaan myös "juuston linnaksi", juontaa juurensa 1500-luvulle, ja vaikka se on pieni, se tarjoaa kauniit näkymät merelle. Ennen kaikkea pidä hauskaa.

  • World of Discoveries: World of Discoveries on interaktiivinen museo ja teemapuisto, joka esittää portugalilaisten tutkimusmatkailijoiden fantastiset löytöretket, ketkä ylittivät valtameret löytääkseen aiemmin tuntematonta maata. Tutkimusmatkailu johti ihmiskunnan globalisaation aikakauteen ja muutti lopullisesti suhdettamme planeettaan. Portugalilla oli johtava rooli tässä prosessissa vuosisatojen ajan, sillä se loi uusia merireittejä ja vei ihmisiä, eläimiä ja kasveja ympäri maailmaa. Täällä voit oppia tästä uskomattomasta kulttuureiden kohtaamisesta ja sen mahdollisuuksista, ideoista, pyrkimyksistä ja innovaatioista. Lähde mukaan seikkailuun, joka muutti maailmaa, vierailemalla museon 20 pysyvällä teema-alueella. Vieraile Mundo de Sabores -ravintolassa, jonka kulinaarisella matkalla voit kokeilla eksoottisia herkkuja ja herkullisia ruokia Portugalista, Afrikasta, Intiasta, Kiinasta, Japanista ja Brasiliasta. Lopuksi, miksi et ostaisi mukaan ajatonta matkamuistoa Sphera Mundin myymälästä, jossa on useita alkuperäisiä tuotteita, jotka viittaavat museossa näytillä oleviin löytöihin. Uppoudu Henrik Purjehtijan kaupungin historiaan, kuka oli mies, jonka ansiosta maailma saa nyt nauttia uusista mantereista. Museossa on saatavilla äänioppaita ja tilat soveltuvat myös liikuntarajoitteisille vierailijoille. Se on auki melkein vuoden jokaisena päivänä ja ostamalla lipun etukäteen verkossa saat alennusta.

  Autonvuokraus ja päivämatkat Portossa

  Douro-joen varrella sijaitsee historiallinen Porton kaupunki, joka tunnetaan kaupanteosta ja teollisuudesta. Kaupungin ympärillä on monia maailmanperintökohteita ja sillä on rikas kulttuuri, johon on suuresti vaikuttanut uskonto. Täältä löydät barokkityylisiä pyhäkköjä, keskiaikaisia linnoja ja kapeita katuja, joita pitkin voit vaeltaa ja nauttia kauneudesta. Alueella on myös moderneja kohteita, joissa voit nauttia aitoa portugalilaista ruokaa monissa trendikkäissä ravintoloissa ja baareissa. Itse kaupungin lisäksi läheltä löytyy monia luontokohteita ja upeita maisemia. Vuoristoja, jokia, laguuneita ja monia rantoja on tarjolla välittömässä Porton läheisyydessä lyhyen matkan päässä. Vieressä sijaitseva Douron laakso tunnetaan viinitarhoista ja portviinikellareista, ja matkailijoille on tarjolla useita viininmaistajaismatkoja. Jos matkustat Portoon ja haluat viettää päivän tai kaksi kaupungin ulkopuolella, lue lisää meidän valitsemista päiväretkistä, nouda auto autovuokraamosta Portosta ja lähde matkaan.

  Douron laakso

  Jos oleskelet Portossa, voit tehdä päiväretken Portosta Douron laaksoon, joka tunnetaan viinintuotannosta ja kauniista maisemista. Aloita päiväretkesi Portoista Duoron laaksoon pysähtymällä Peso da Réguan näköalatasanteella, josta on upea lintuperspektiivi kaupungin ylle. Seuraamalla reittiä näköalapisteiten kautta pääset ylittämään Douron joen pohjoisesta etelään ja takaisin. Mutta matkan varrella voit ihailla henkeäsalpaavia maisemia joen yllä ja vierailla viinitarhoissa, kaupungeissa ja kylissä, kunnes saavut Miranda do Douroon, josta joki alkaa Portugalissa. Peso da Réguassa on Douron museo, joka tarjoaa erilaisen näkökulman alueelle ja viininviljelylle. Lähellä etelärannikolla on Lamego, joka on yksi Pohjois-Portugalin kauneimmista kaupungeista, joka sijaitsee valtavan sinisellä ja valkoisella koristeltujen portaiden alapäässä, jotka johtavat Nossa Senhora dos Remédiosin pyhäkköön. Pinhãossa joen varrella rautatieasema on välttämätön nähtävyys, jonka luona voit ihailla sen muinaisia viinin viljelyyn tarkoitettuja laattoja. Sisällytä matkaasi muutamia vierailuja viinitiloilla, joissa vieraille tarjotaan erilaista viiniä maistiaisiksi sekä hunajaa, oliiviöljyä, manteleita ja viinirypälemehua. Jos sinulla on enemmän aikaa, voit lähteä mukaan ja kokeilla viinirypäleiden sadonkorjuuta, jota jotkut tilat tarjoavat. Myöhemmin voit kokeilla risteilyä Douron joella perinteisen Rabelo-veneen kyydissä, jonka jälkeen suuntaa aidolle portugalilaistyyliselle lounaalle.

  Guimarães

  Guimarãesin pidetään Portugalin syntymäpaikkana, koska täällä syntyi Portugalin ensimmäinen kuningas Afonso Henriques. Alueen historiallinen keskusta, joka oli Guimarãesin kaupungin muurien sisällä, liittyy Portugalin muodostumiseen ja identiteettiin, ja se luokiteltiin maailmanperintökohteeksi sen kunnostamisen aikana käytetyn omaperäisyyden ja aitouden ansiosta. Kaupungissa on edelleen harmoninen, hyvin säilynyt perintö, joka näkyy kauniissa rautaverannoissa, graniittisilla parvekkeilla ja porteissa, kartanoissa, kapeat kadut yhdistävissä holvikaarissa, ajan mittaan tasoitetuissa katukivissä, torneissa ja luostareissa. Hetken saatat kuvitella olevasi keskiaikaisessa ympäristössä, jossa aatelisto rakensi talonjaan, kuten Mota Pregon talo, Vila Flor ja Toural palatsit sekä monet muut, jotka antavat Guimarãesille ainutlaatuisen tunnelman. Guimarãesin linna oli ensimmäisen kuninkaallisen perheen asuinpaikka, mutta keskiaikaisia rakenteita löytyy kaupungista paljon enemmän. Kaiken historian ja perinnön lisäksi, jonka voit nähdä ja tuntea, Guimarães on kasvanut hyvin vilkkaaksi kaupungiksi, jossa asuu suuri opiskelijaväestö ja kadut ovat täynnä taidetta. Tämä yhdistelmän ansiosta Guimarães nimettiin Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuonna 2012. Clarinha on paras leivonnaiskahvila Guimarãesissa, joka avattiin vuonna 1953 ja tarjoaa maukkaita paikallisia kakkuja, kuten Toucinho do Céu (mantelikakku). Casa de Pasto ravintola toisaalta tarjoilee parasta kaupungin perinteistä ruokaa, kuten turskaa. Guimarães sijaitsee vain 55 kilometrin päässä Portosta.

  Braga

  Braga on ihana matkailukohde, jossa yhdistyy historia ja kulttuuri, sekä lukuisat upeat nähtävyydet. Kaupunkia pidetään usein Portugalin uskonnollisena keskuksena ja tämä idea vahvistuu joka tunti, kun kuulet lukuisten eri kirkkokellojen soinnun. Bragassa sijaitsee Portugalin vanhin katedraali ja kierros päiväsaikaan antaa sinulle vilauksen kaupungin tärkeydestä ja historiasta. Kapeiden katujen sokkelon sisältä löytyy goottilainen kirkko nykyaikaisten ostoskatujen varrelta ja suuria barokkityylisiä rakennuksia. Vaikka Braga on Portugalin kolmanneksi suurin kaupunki, täältä ei löydy hektistä ilmapiiriä tai väenpaljoutta, ja sitä on ilo tutkia. Tärkeänä kaupunkina Bragasta löytyy suurkaupungin palvelut, valinnanvaraa ja vilkas yöelämä, sekä nuori ja elinvoimainen väestö, sillä täällä on yksi Portugalin suurimmista yliopistoista. Sen lisäksi, että Braga on upea kaupunki, täältä löytyy myös yksi Pohjois-Portugalin hienoimmista monumenteista, Bom Jesus do Monte. Tämä kaunis kirkko ja hyvin kuuluisat barokkiportaat, jotka kuvaavat nousua taivaaseen, ovat vain viiden kilometrin päässä kaupungista ja ovat välttämätön nähtävyys kaikille matkailijoille Bragassa. Historiallinen keskusta on kokonaan kävelykatua ja sieltä löytyy viehättäviä aukioita, kiireisiä ostoskatuja ja melko muodollisia puutarhoja. Bragaa suositellaan erittäin paljon päiväretkenä Portosta, jonne on helppo matkustaa autolla tai junalla Porto Urban rautatieasemalta.

  Maantieteelliset tiedot ja historia

  Porto on lähtöisin ennen Roomaa olevasta siirtokunnasta nimeltä Calle tai Portus Cale, jota muotoutui maan nimi. Historia osoittaa, että kaupunki perustettiin vuonna 417. Vuosisatojen ajan sillä oli erilaisia hallitsijoita, muun muassa Suevi, goottilaiset ja maurit. Voimakkaan kaupallisen toiminnan seurauksena kaupunki kehittyi nopeasti ja 1400-luvulla vanha keskiaikainen muuri vanhentui ja se korvattiin uudella Ferdinandin muurilla. Kuitenkin vasta löytöretkien aikana Portugalin ja Porton merkitys kasvoi. Portosta tuli merkittävä kauppasatama ja 1400-luvulla se oli yksi Portugalin suurimmista laivojen rakennuskeskuksista. Vuonna 1394 Henrik Purjehtija syntyi tässä kaupungissa; hän oli Portugalin kuninkaan Johannes ensimmäisen kuningattaren Philippan neljäs poika. Vuonna 1415 hän komensi retkikuntaa, joka valloitti Ceutan, Portugalin ensimmäisen ulkomaisen kohteen. Asukkaiden uhrautumisen vuoksi Ceutan armeijan auttamiseksi valloituksissa, heidät tunnetaan nimellä "tripeiros" (kirjaimellisesti "mahalaukun syöjät"). Sanotaan, että he tarjosivat kaiken hyvän lihan retkikunnille, jotka purjehtivat Portosta ja pitivät itsellään vain mahalaukut. Tämä on yksi paikallisen keittiön perinteisimmistä ruoista, "tripas à moda do Porto".

  1580-1640 vuosien välillä Iberian niemimaa yhdistyi ja Portosta tuli osa Espanjan Habsburgia. 1700-luvulla Oporto käy läpi merkittävän kasvun viinikaupan vuoksi. Se oli suurta kaupunki- ja hallintokehityksen aikaa. Tänä aikana alkoivat merkittävät taiteelliset muutokset, joka saavutti huippunsa 1700-luvulla. Mainitsemisen arvoinen on barokkityyli, jonka paras edustaja oli italialainen arkkitehti Nicolau Nasoni. Toinen tärkeä muutos oli João de Almada e Melon toteuttama kaupunkiuudistus ja kauniit neoklassiset rakennukset, joihin vaikutti Englannin siirtomaakunta kaupungissa. Portolla on pitkä perinne kansalaisoikeuksien puolustamisessa. Sen väestö vastusti pitkään sotilaallista piiritystä kuninkaallisten joukkojen välillä vuosina 1832 ja 1833. Ihmisten uhraus, ketkä taistelivat perustuslakia tukeakseen, mahdollisti liberaalin puolueen voiton. Tämän sankarillisen toiminnan seurauksena kuningas Pedro IV kuvaili kaupunkia erittäin jalona, voittamattomana ja aina uskollisena Porton kaupunkina. Salazarin diktatuurin aikana Porton infrastruktuuri parani huomattavasti vuoteen 1974 saakka ja Arrábidan silta rakennettiin jo vuonna 1963. Kaiken kaikkiaan Portoa pidetään Pohjois-Portugalin vaikuttavimpana ja se pääsi Unescon maailmanperintöluetteloon.

  Porto sijaitsee Douro-joen pohjoisrannalla, kun taas Vila Nova de Gaia sijaitsee etelärannalla. Joki kulkee syvien laaksojen läpi, joita reunustavat jyrkät molemmat puolet. Pohjoisella puolella on runsaasti kukkuloita, joista löytyvät kaupungin arkkitehtuuriset helmet, kun taas eteläranta johtaa tasangolle, josta on näkymät Port Wine Lodgesille. Douron joki on olennainen osa kaupungin maisemaa ja kun matkustat jokea ylös, voit nähdä sen vehreät rannat täynnä viinitarhoja ja oliivitarhoja, joita on hoidettu tuhansia vuosia. Portossa vallitsee lievä, merellinen ilmasto, joka on kylmempi kuin Lissabonissa ja Algarvessa. Talven keskilämpötila on noin 14ºC ja kesällä se on noin 25ºC. Kuitenkin kuivimpien kausien aikana lämpötila voi melko helposti saavuttaa yli 30ºC kesällä ja pudota jopa nollaan talvella. Portossa kosteutta on melko paljon, koska se on lähellä merta ja Douron jokea, joten ilma tuntuu leudommalta talvella ja viileämmältä kesällä. Kosteimpina vuosina yleensä sataa kuumina kausina. Kevät ja syksy ovat yleensä erittäin miellyttäviä, kun taas talvella Porto on kylmempi ja kosteampi, joten tarvitset lämpimän takin sekä hatun ja huivin! Eniten sataa marras- ja joulukuussa, kylmintä ovat tammi- ja helmikuussa ja kuuminta kesä- ja heinäkuussa.

  Matkustaminen Portossa

  Jatkuvasti edistyvän ja paljon kattavan liikenneverkoston ansiosta liikkuminen Porto ei ole koskaan ollut helpompaa, oli kyseessä sitten lentokoneet, linja-autot, autot, veneet, junat tai metro. Kaupungin sisällä matkustaminen on yksinkertaista, jos päätät liikkua julkisilla kulkuneuvoilla tai omalla autolla autovuokraamosta Portossa. Portoa palvelevat kansainväliset junat, Alfa Pendular (suurnopeusjunat), kaupunkien väliset, taajama-, alueelliset ja kaupunkijunat, jotka yhdistävät kaupungin useisiin kohteisiin kotimaassa ja ulkomailla. Campanhãn rautatieasema on vilkkain kaupungissa ja S. Benton rautatieasema on keskeisin. Leixõesin satama sijaitsee muutaman kilometrin päässä Portosta, jolta lähtee risteilyaluksia eri puolille maailmaa. Satamasta keskustaan pääsee nopeasti ja helposti sinisellä metrolinjalla. Keskustassa liikennöi kolme raitiovaunulinjaa, jonka lippuja voi ostaa suoraan raitiovaunusta.

  Metro

  Metrolla on yhteensä seitsemän linjaa, jotka ovat kukin merkitty eri väreillä. Metrolla pääsee nopeasti keskustasta kaupungin pohjoispuolella sijaitseviin kaukaisempiin kohteisiin ja lentokentälle. Andanten matkalipun voi ostaa Andante-myymälöistä, Andanten myyntipisteistä, STCP-palvelupisteistä, rautatieasemalta, myyntipisteistä ja S. Benton rautatieasemalta. Andanten satunnaisen lipun, riippuen matkaasi sisältyvien vyöhykkeiden lukumäärästä, voi ostaa myös metroasemilta ja turisti-infosta. Tämä lippu on voimassa vähintään tunnin ajan ja sen voi ladata uudelleen. Saatavilla on myös Andante Tour -lippuja yhdelle tai kolmelle päivälle. Tällä lipulla voi matkustaa rajoittamattomasti bussilla ja metrolla. Metron kulkevat päivittäin klo 06:00 - 01:00 välillä.

  Linja-autot

  Porton linja-autoja liikennöi STCP, jolla on erilliset päivä- ja yöbussit. STCP-lippuja (jotka on leimattava astuessa bussiin) voi ostaa Payshopin toimistoista, rautatieasemalta, postitoimistosta, Andante-myymälästä, lippuautomaateista sekä STCP- tai Andante-palvelupisteistä. Linja-autoista voi ostaa myös kertalippuja (Título Agente Único), jotka ovat voimassa vain ostetulle matkalle.

  Voinko vuokrata asuntoauton Portossa?

  Matkustaessa Portoon voit säästää vieläkin enemmän hotellien kuluissa vuokraamalla asuntoauton Auto Europen kautta, joka on täysin varustettu kaikilla nykypäivän mukavuuksilla mukaan lukien keittiövälineet, jääkaappi, suihku ja WC. Valitse itsellesi asuntoauto Portosta ja lähde tutkimaan kaupungin tarjoamia upeita kohteita, sekä muita Pohjois-Portugalin ihmeitä. Nauti mukavista kesäpäivistä meren rannallapienessä nelipyöräisessä kämpässä tai lähde kiertomatkalle Portugalin historiallisten kohteiden halki riippumatta majoituksesta.

  Käytännöllisiä linkkejä

  Porto turisti-info