Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  MATKUSTUSTIEDOT IRLANTI

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla

  Matkaopas Irlanti - Kaikki tiedot matkallesi

  Hyvin kehittyneen talouden ja modernin matkailuinfrastruktuurin tukemana Irlanti on yksi Euroopan turmeltumattomimmista kohteista ja puhtaan taian ja inspiraation maa. Oikukas saari täynnä arvoituksellista luonnetta, sen historialliset aarteet ja elinvoimainen kulttuuri sekoittuvat villiin, vehreään maisemaan, joka aina yllättää monia vierailijoita. Suuri joukko maan suosituimpia nähtävyyksiä ovat rauniot tai kivikauden arkeologiset kohteet, jotka sijaitsevat syvällä maaseutualueilla, joiden historiallisen merkityksen kuvaavat mielikuvituksellisesti hyvin organisoidut keskukset, joita löytyy ympäri saarta.

  Historia kummittelee Irlannin upealla maalla ja merimaisemissa, ja voit seurata anglo-normannien jalanjälkiä, kun he asuttivat saaren 1100-luvulla rakentamalla vaikuttavia linnoja ja kirkkoja minne he menivätkin. Jokaisella läänillä on omat erityispiirteensä, arkkitehtuuri ja maisema, ja kiertomatkailijat oppivat pian, että tutkittavana on neljä erinomaista kansallispuistoa, puhumattakaan 15:sta nimetystä perintökaupungista, jotka on valittu vahvojen yhteyksiensä vuoksi maan rikkaaseen kelttiläiseen menneisyyteen. Minne menetkin vuokra-autollasi Irlannissa, huomaat, että väärää suuntaa ei ole, joten älä huolehdi eksymisestä maan laajassa kapeiden, kiviseinäisten maaseututeiden labyrintissa, koska löydät varmasti jotakin hämmästyttävää ja melko odottamatonta seuraavan nurkan takana!

  Auto Europen avulla voit ajaa kilometrejä avoimilla teillä vapaasti omaan tahtiisi ja mukauttamalla seikkailusi täsmälleen niin kuin näet sopivaksi kiertomatkallasi, joka ei koskaan petä sinua. Voit nauttia mielenkiintoisesta matkasta villiä Atlantin valtameren 2415 kilometriä pitkää rannikkotietä pitkin, joka ulottuu Irlannin länsirannikon päästä päähän. Maan kaksi päälentokenttää Dublinissa (pääkaupunki) ja Shannonissa (saaren länsipuolella) ovat erittäin moderneja ja hoitavat suurinta osaa saarelle saapuvasta kansainvälisestä liikenteestä, kun taas Corkin, Kerryn, Donegalin pienemmät lentokentät ja Knock palvelevat pääasiassa kotimaisia matkailijoita, jotka saapuvat Iso-Britanniasta ja muista lyhyen matkan kohteista.

  Vuodesta 1954 lähtien Auto Europe on palvellut kansainvälisiä matkailijoita laajimmalla ajoneuvovalikoimalla halvimpaan taattuun hintaan. Palvelumme on vertaansa vailla, sillä korkeasti koulutetut varaus- ja asiakaspalvelutiimimme ovat voittaneet vuosien aikana lukuisia arvostettuja palkintoja. Älä epäröi soittaa heille puhelimitse numeroon +358 942 720 607, jos tarvitset apua autosi vuokraamiseen liittyvissä kysymyksissä, ja he auttavat sinua löytämään unelmiesi auton parhaalla hinnalla. Olemme ylpeitä siitä, että mikään muu autovuokraamo ei tarjoa niin suurta määrää nouto- ja palautuskohteita (yhteensä yli 24 000) niin monissa eri maissa (yli 180). Auto Europen Irlannin matkaoppaan avulla löydät kaikki tarvitsemasi tiedot käytettävissä olevista monista vaihtoehdoista, kun vierailet tässä upeassa maassa. Aiheita ovat esimerkiksi miten voit noutaa auton yhdestä toimistosta ja palauttaa sen toiseen, sekä kaikki säännölliset tarjoukset, jotka tarjoavat ilmaisia korotuksia, viikonlopputarjouksia, tarjoukset navigaattorilla ja ilmaiset lisäkuljettajat jne.

  Tutustu alla oleviin Irlannin matkaoppaan aiheisiin ja lue lisätietoa jokaisesta osa-alueesta matkustamisesta Irlannissa.

  • Irlannin autonvuokrausopas - Tämä opas tarjoaa täyden yleiskatsauksen kaikesta, mitä sinun tulee tietää vuokratessa autoa Irlannissa.
  • Irlannin kuljettajan opas - Opi lisää hyödyllistä tietoa ajamisesta Irlannissa. Vinkeistä liikennesääntöihin, nopeusrajoituksiin, pysäköintivinkkeihin ja paljon muuta.
  • Irlannin ajoneuvovalikoima - Tietoa meidän autonvuokrauksen vaihtoehdoista matkallesi Irlannissa.
  Kiertomatkat Nähtävyydet Usein kysytyt kysymykset


  Kiertomatkat vuokra-autolla Irlannissa

  Irlanti on erinomainen kiertomatkojen suhteen, ei ainoastaan pääkaupunkiin Dubliniin ja sieltä pois, koska osa villeimmistä, lumoavista maisemista sijaitsevat saaren etelä- ja länsiosissa Shannonin, Kerryn ja Donegalin kaupunkien alueilla. Auto Europen avulla voit vuokrata auton Irlannissa ja nauttia smaragdinvihreän saaren parhaimmista paikoista seuraamalla meidän kiertomatkasuosituksia;

  Ring of Kerry - IrlantiRing of Kerry: Kuuluisa Kerryn rengastie ei ole tavallinen tie, vaan se tarjoaa erittäin luonnonkauniin kiertomatkan Lounais-Irlannin Iveraghin niemimaalla, lumoavan Kerry-kreivikunnan alueen sydämessä. Noin 180 kilometrin pituinen pyöreä reitti kulkee karuilla ja vehreillä rannikkomaisemilla ja silmiinpistävien merenrantakylien maisemien halki, joista vierailijoille kohokohtana on Skellig Michael, kallioinen saari, jolla on hylätty 600-luvun kristillinen luostari, jonne pääsee veneellä Portmageesta 11 kilometrin matkalla lämpiminä kesäkuukausina.

  Wild Atlantic Way: Aivan Euroopan mantereen länsireunalla on laaja ja loistavasti karu rannikkoalue, jota reunustaa yksi maailman suurimmista kiertoreiteistä. Tämän lukuisten piilotettujen kohokohtien ja lumoavien maisemien ansiosta jopa 2415 kilometrin mittainen rannikkotie hämmästyttää sinua huimaavan korkeilla merenrantakallioilla, joissa on kauniita kalastajakyliä ja pitkiä hiekkarantoja. Pidä silmällä lukuisia valaita ja delfiinejä, jotka nauttivat paikallisten vesien tutkimisesta. Älä jätä välistä Portnoon lähellä sijaitsevaa Dolmenin keskusta, jonka kaksi myöhäisneoliittista kiviportaalia ovat yli 4000 vuotta vanhoja. Toinen kohokohta on Cnoc Suainin 1600-luvulta rinteellä sijaitseva kylä, joka koostuu vanhoista kuvakirjoissa esiintyvistä kivimökeistä, joita koristavat viehättävät olkikatot. Dinglen tislaamo Kerryssä tarjoaa täydellisen pysähdyspaikan virvokkeille ja kiertueella tiloissa mahdollisuuden maistaa joitakin saaren parhaista viskeistä.

  Copper Coast Geopark: Tramoren ja Dungarvanin välillä sijaitseva viehättävä, noin 40 kilometriä pitkä Copper Coast Waterfordin kreivikunnassa, on kuparirannikko nimetty historiallisen metallikaivosteollisuuden mukaan, joka kukoisti tällä idyllisellä rannikkoalueella 1800-luvulla ja jonka perintö on edelleen suurelta osin nähtävissä. Kuparirannikolla sijaitseva Geopark on noin 16 kilometriä pitkä yhtenäinen maantieteellinen alue, joka sijaitsee Irlannin etelärannikolla ja paikallinen opaskeskus kertoo tarinan merenalaisista tulivuorista, kuivista autiomaista ja dramaattisista jääkausista kaukaisilta ajoilta. Seuraa virallista Copper Coast reittiä ja käy Geoparkin keskuksessa Bunmahonissa ennen kuin ylität Stradballyn metsäiset reunat saavuttaaksesi yhden Irlannin parhaimmista rannoista.

  Burren: Länsi-Irlannin Burrenin alue, jonka ympärillä nousevat mahtavat Moherin kalliot, on houkutteleva sekoitus kuumaisemia, megaliittisia monumentteja ja harvinaista kasvitieteellistä kauneutta. Tämä erittäin viehättävä 330 neliökilometrin Unescon Global Geopark on siunattu ainutlaatuisella yhdistelmällä arktisia, alppi- ja Välimeren kasveja, jotka kasvavat vierekkäin koko alueella. Nimi 'Burren' on peräisin irlantilaisesta gaelilaisesta kielestä 'kivinen paikka', ja tämä dramaattinen kivinen ympäristö on kiehtonut joitakin maailman luovimmista henkilöistä, J.R.R. Tolkienista (Burrenin maisema inspiroi Taru Sormusten Herraa) Steven Spielbergiin, kuka lomaili täällä säännöllisesti perheensä kanssa.


  Mitä tehdä Irlannissa

  Irlannilla on rikas historiallisten nähtävyyksien kokoelma, linnoja, torneja, luostareita ja komeita kartanoita, ja siellä on ilo vierailla yhtä paljon niin talvella kuin kesällä. Ei ole mahdollista nähdä kaikkea, mitä tällä maalla on tarjota yhdellä matkalla, mutta olemme luetelleet muutamia alla olevista kohokohdista, joiden avulla pääset alkuun, aina hämmästyttävistä geologisista ihmeistä Irlannin kiehtovimpiin kulttuurikohteisiin!

  • Dublin: Yhdessä Euroopan viihtyisimmissä kaupungeissa, Dublinissa on tarjolla runsaasti ensiluokkaisia turistinähtävyyksiä, sen 1200-luvun linnasta ja Irlannin siirtolaismuseosta Trinityn korkeakouluun, missä voi nähdä kuuluisan Kellsin kirjan (kirjoitettu 800.-900.-luvuilla). Et voi vierailla Dublinissa juomatta Guinnessia. Paras vaihtoehto kokeilla tätä olutta on Guinness Storehouse panimossa, seitsemänkerroksisessa vierailijakohteessa, joka kertoo kaiken sen historiasta, jota usein kutsutaan nimellä "ateria lasissa".

  • Kansallismuseo (Dublin): Tämä merkittävä pääkaupungin sydämessä sijaitseva museo esittelee Irlannin muinaisten aarteiden kokoelman, joka kattaa yli 9000 vuotta saaren ihmisasutuksesta. Parhaisiin nähtävyyksiin kuuluu esihistoriallinen kultakokoelma (yksi laajimmista laatuaan Euroopassa), joka sisältää kaulakoristeita, kultaisia aurinkolevyjä, rannerenkaita ja vaatteiden nappeja vuodelta 2200 eKr., joista suuri osa on löydetty paikallisista turvesoista. Muita harvinaisia esineitä ovat muun muassa maailman tärkeät varhaiskristilliset jäännökset, mukaan lukien muinainen kello, joka kerran kuului itse Pyhälle Patrickille.

  • Newgrange: Vuodelta 3200 eKr. peräisin olevaa muinaista käytävähautaa, joka sijaitsee noin 48 kilometriä Dublinista pohjoiseen, pidetään yhtenä maailman suurimmista arkeologisista ihmeistä, muinaisempi kuin Egyptin pyramidit ja yhtä salaperäinen. Newgrange koostuu litteäkattoisesta kaarirakennelmasta, josta löytyy noin 200 000 tonnia irtonaista kiveä ja koko rakenteen rakentaminen kesti yli 70 vuotta. Yksi utelias ja erittäin ainutlaatuinen haudan ominaisuus on kirkas auringonvalonsäde, joka paistaa katon läpi aamunkoitteessa talvipäivänseisauksen aikaan (21. joulukuuta). Älä jätä tätä välistä!

  • Yöelämä - IrlantiYöelämä: Mikään ei voita irlantilaisen pubin energiaa ja ilmapiiriä, etenkään Irlannissa! Maan fantastisen yöelämäkokemuksen aitoudelle ja vilkkaudelle on edelleen ominaista maan rakkaus elävää perinteistä musiikkia kohtaan, joka herää henkiin joka ilta ympäri saarta, ja toisinaan saa seurakseen laulua ja tanssia, joihin osallistuvat kaikki, mukaan lukien baarin henkilökunta.

  • Galway: Kaunis satamakaupunki Galway saaren länsipuolella on monien mielestä maan todellinen kulttuuripääkaupunki ja kaikista irlantilaisin kaikista kaupungeista. Corribin joen rannoilla sijaitsevassa ylpeässä kaupungissa kävijät voivat viettää aikaa latinalaisen korttelin kapeilla kaduilla, joista löytyy monia pubeja, putiikkeja ja historiallisia kohteita. Entisen vankilan päälle rakennettu Galwayn katedraali on yksi Irlannin vaikuttavimmista rakennuksista ja hieno esimerkki keskiaikaisesta arkkitehtuurista.

  • Killarneyn kansallispuisto: Saaren lounaiskulmassa sijaitseva Killarneyn kansallispuisto on suosittu tyylikkäiden järvenrantapuutarhojensa ansiosta, jotka heräävät henkiin kesällä kukkaloistollaan. Raunioituneiden linnojen ja luostarien kanssa varustetulla 25 000 hehtaarin puistolla on toiminnan ytimenä luonnonsuojelu. Matkaa yhdellä puiston perinteisistä hevosvetovaunuista, joita kutsutaan nimellä “jauntin cars”, josta tulee varmasti kohokohta matkallasi Irlannissa.

  • Moherin kalliot: Yksi Länsi-Euroopan todellisista luonnon ihmeistä, upeat Moherin kalliot lupaavat kävijöille panoraaman mittaamattomissa mittasuhteissa. Clare Countyn Burrenin dramaattista rantaviivaa pitkin kulkevat usean kilometrin kalliot ovat yli 150 miljoonan vuoden ikäiset ja nousevat yli 213 metrin korkeuteen korkeimmassa pisteessä tarjoamalla yhden parhaimmista valokuvamahdollisuuksista koko saarella.

  • Ostokset: Irlannissa kukoistaa käsityöteollisuus, jonka ansiosta käsityöläiset harjoittavat kiireisinä kauppaa ympäri saarta. Vierailijat voivat noutaa kaikenlaisia korkealaatuisia paikallisesti valmistettuja tuotteita, kuten Aranin villapaitoja, Waterfordin kristallia, kelttiläisiä rintakoruja ja käsin tehtyä Donegalin karstavillasta kudottua kangasta, joista kaikki ovat upeita lahjoja ystäville ja perheelle kotona. Ja älä unohda poimia kirjaa tai kahta irlantilaista runoutta yhdestä monista vanhoista käytettyjen kirjojen kirjakaupoista, jotka on sijoitettu saaren useimpien kaupunkien sivukaduille.

  Hieman historiaa

  Irlannin ensimmäiset asukkaat olivat metsästäjiä ja keräilijöitä, ja koko saarella on jälkiä neoliittisista viljelijöistä ja paimenista, jotka rakensivat peltoseinät ja monumenttihaudat. Vaikuttavin on Newgrange, joka on lähes 5000 vuotta vanha. Keltit saapuivat Gallian ja Ison-Britannian osista noin 1200 eKr., ja heidän läsnäolollaan on ollut pysyvä vaikutus Irlannin kulttuuriin jopa tänään. Roomalaiset legioonat eivät koskaan saavuttaneet Irlannin maaperää ja saari on edelleen yksi harvoista Länsi-Euroopan osista, jota Rooma ei koskaan valloittanut. Viikinkien kalastusalukset saavuttivat Irlannin karut rannat ensimmäistä kertaa vuonna 795 jKr., jonka jälkeen peräkkäiset hyökkäykset johtivat vahvaan viikinkien läsnäoloon suurimmassa osassa maata. 1100-luvulla normannit saapuivat saarelle, joka merkitsi Irlannin 800-vuotisen taistelun alkamista Englannin kanssa, joka huipentui itsenäisyyden saavuttamiseen täysimääräisen kansannousun jälkeen vuonna 1922. Sillä välin irlantilainen kulttuuri kehittyi nopeasti ja keskiajalla Irlanti oli jo kirkkaasti oppimisen ja sivilisaation keskus. Pölyn asettuessa edelleen 1970-luvun huipussaan olevien Pohjois-Irlannin levottomuuksien jälkeen, Irlanti menestyy edelleen tänään merkittävänä Euroopan unionin jäsenenä.


  Usein kysytyt kysymykset matkustamisesta Irlannissa

  Ota yhteyttä Auto Europeen

  Seuraavaan osioon olemme sisällyttäneet joitain yleisimmin esitetyistä kysymyksistä, jotka koskevat matkustamista Irlannissa, maassa, joka tarjoaa jokaiselle jotakin kaikkina vuodenaikoina. Käsittelemme muun muassa parhaan tyyppisen auton vuokraamista tarpeidesi mukaan ja tarvitsetko viisumia vieraillaksesi maassa, joka on niin vihreä ja rehevä, että sitä kutsutaan yleisesti smaragdinvihreäksi saareksi. Jos et löydä etsimääsi vastausta, soita yksinkertaisesti varausasiantuntijoillemme puhelimitse numeroon +358 942 720 607. He päivystävät seitsemänä päivänä viikossa ja auttavat mielellään sinua matkasuunnitelmissa.


  Mikä autonvuokrauksen vaihtoehto sopii parhaiten matkallesi Irlannissa?

  Irlanti on niin täydellinen maa tutkimusmatkoille autolla, että todennäköisesti vietät melko pitkän ajan tien päällä ajaessasi monien rannikkojen teitä pitkin ja tutkimalla maan hedelmällistä sisämaata. Siksi suosittelemme, että valitset ajoneuvon suuresta tai luksusluokasta, jotta voit nauttia paremmasta mukavuudesta tutkien saaren upeita maisemia. Tietenkin kaikille budjettitietoisille matkailijoille, ketkä etsivät jotakin pienempää ja halvempaa, meillä on laaja valikoima edullisia vaihtoehtoja economy- ja keskikokoluokissa, jotka sopivat tutkimaan Irlannin historiallisia kaupunkeja, kuten Dublin, Cork ja Donegal. Tutustu vuokra-autojemme valikoimaan löytääksesi parhaiten sopivan ajoneuvon seuraavalle matkallesi Irlannissa.

   

  Mikä on Irlannin valuutta?

  Irlanti on Euroopan Unionin jäsen ja käyttää valuuttana euroa. Muu valuutta ei ole yleisesti hyväksytty. Visa ja Mastercard ovat yleisesti hyväksyttyjä hotelleissa, huoltoasemilla, supermarketeissa, kaupoissa, apteekeissa, ravintoloissa ja niin poispäin. Pankissa voi vaihtaa valuuttaa ja ne ovat normaalisti auki klo. 10:00 - 16:00 välisenä aikana. Jos suunnittelet matkustamista Pohjois-Irlantiin, sinun tulee ottaa huomioon, että siellä valuuttana toimii Iso-Britannian punta (£), vaikka euroja hyväksytäänkin joissakin paikoissa, etenkin rajalla olevilla alueilla.

   

  Millä aikavyöhykkeellä sijaitsee Irlanti?

  Aikaero Suomeen on -2 tuntia, joka on sama myös Pohjois-Irlannissa. Kelloa siirretään tunnilla eteenpäin maaliskuun viimeisenä viikonloppuna ja tunnilla taaksepäin lokakuun viimeisenä viikonloppuna.

   

  Sähkö – Tarvitsenko adapteria Irlannissa?

  Käytetty verkkovirta Irlannissa on sama kuin Suomessa, 230 volttia ja 50 Hz, mutta suomalaisiin sähkölaitteisiin on kuitenkin hankittava adapteri, sillä pistorasiat ovat Irlannissa kolmihaaraisia. Adaptereita on saatavilla helposti esimerkiksi lentokentillä ja suurimmissa kaupoissa ympäri maata. Ennen käyttöä, on aina hyvä tarkistaa etukäteen, toimivatko sähkölaitteesi Irlannin sähkövirrassa ja saatat ehkä tarvita joskus myös muuntajan.

   

  Tarvitsenko viisumia Irlannissa?

  Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Irlannissa, mutta tarvitset joko voimassa olevan passin tai uudenlaisen henkilökortin. Suomen suurlähetystön löytää Irlannissa Dublinista ja Suomen kolme kunniakonsulaattia Dublinista, Corkista ja Limerickistä.

  Suomen suurlähetystö Dublin
  Embassy of Finland
  Russell House, Stokes Place
  St. Stephen´s Green, Dublin 2, Ireland
  Puhelin: +353-(0)1-478 1344

   

  Mitkä ovat yleisimmät fraasit englanniksi?

  Irlannin viralliset kielet ovat iiri ja englanti. Iiri on kelttiläinen kieli, jota puhuu ehkä vain 5-10% väestöstä, mutta kuitenkin noin kolmasosa ymmärtää sitä. Irlannissa on vain muutama maaseutualue rannikoilla, joissa iiri on pääkieli. Näitä alueita kutsutaan nimellä Gaeltacht. Listasimme tälle sivulle muutamia hyödyllisiä lauseita ja sanoja englanniksi matkaasi varten.

  Hei - Hello
  Hyvää huomenta - Good morning
  Anteeksi - Excuse me
  Kiitos - Thank you
  Ole hyvä - You are welcome
  Näkemiin - Goodbye
  Yhdensuuntainen katu - One way street
  Parkkeeraus kielletty - No parking
  Huoltoasema - Petrol station
  Moottoritie - Motorway
  Ajokortti - Driver's licence
  Tietyöt - Roadworks
  Ulos - Exit
  Puhutko englantia? - Do you speak English?
  Olen eksyksissä - I'm lost
  Missä sijaitsee...? - Where is...?


  Käytännöllisiä linkejä

  Matkavinkki - Pyhän Patrickin päivä

  Hyödyllisiä vinkkejä - Vasemmanpuoleinen liikenne

  Irlannin turisti-info