Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO ITÄVALTA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Itävalta - Parhaat hinnat Auto Europella

  Auto Europe on kansainvälinen autonvuokrauksen välittäjä, jolla on jo melkein 60 vuoden kokemus autonvuokrauksesta eri kohteissa maailman ympäri. Yli 24,000 sopivasta noutokehteesta vuokra-auton valitseminen ei ole koskaan ollut näin helppoa! Olemme ylpeitä meidän yläluokan asiakaspalvelusta sekä mahdollisuudesta tarjota taattu alhaisin hinta markkinoilla autonvuokraukselle Itävallassa. Meidän luotettavien paikallisten ja kansainvälisten autovuokraamojen ansiosta Auto Europe pystyy tarjoamaan suuren valikoiman eri autoluokkia, joista voit valita juuri tarpeillesi sopivan auton. Voit noutaa autosi Wienin kansainväliseltä lentokentältä, rautatieasemalta tai mistä tahansa kaupunkitoimistosta. Me tarjoamme sekä laatua, että joustavuutta. Varaa nyt netissä tai ota meihin yhteyttä ja varaa autovuokraamosta Itävallasta ja nauti lomastasi, he odottavat puheluasi! Tutustu autonvuokrauksen asiakasarvosteluihin Itävallasta ja näet, mitä asiakkaat ovat ajatelleet palveluistamme.

  Nauti täysillä autonvuokrauksestasi

  Starttaa lomallesi Wienissä ja tutustu yhteen maailman romanttisimpiin kaupunkeihin. Aja ympäri tätä kaunista kaupunkia ja ihaile mahtavia rakennuksia kuin taideteoksia, kuten suosittua Belvederen palatsia. Palatsissa on fantastinen museo ja useita puhtaita ja hyvin huollettuja puutarhoja jolta on myös päätähuimaavat näkymät koko kaupungin yli. Tai ehkäpä haluat lähteä pienelle matkalle vuokra-autollasi Salzburgiin ja nähdä Mozartin synnyinalueita ja ajaa kauniiden maaseutualueiden läpi. Jotta matkasi autonvuokrauksella Itävallassa sujuisi mahdollisimman vaivattomasti, kokosimme tälle sivustolle tietoa, josta voi olla hyötyä matkallasi.

  Liikennesäännöt ja huoltoasemat

  Ajaminen Itävallassa on ongelmatonta ja se tarjoaa hyvän mahdollisuuden tutstua valtioon joustavasti ja vapaasti oman tahdin mukaan. Tiet ovat hyvässä kunnossa, mutta siellä on kuitenkin muutamia sääntöjä, jotka kannattaa pitää mielessä.

  • Talvisäällä talvirenkaiden käyttö tai talviketjujen käyttö vähintään kahdella renkaalla on lain mukaan pakollista 1 marraskuun ja 15 huhtikuun välillä ja tämän lain rikkomista seuraa suuret sakot.
  • Ennen kuin haet vuokra-autosi, tarkista autovuokraamolta, että autosta löytyy heijastava turvaliivi.
  • Ajaminen Itävallassa tapahtuu tien oikealla puolella.
  • Toisten autojen ohittaminen tapahtuu vasemmalta puolelta.
  • Turvavyöt ovat pakollisia.
  • Suomalaisille kuljettajille riittää suomalainen voimassa oleva ajokortti. Mukana on myös oltava auton rekisteriote ja vakuutustiedot.
  • Huoltoasemat ovat Itävallassa auki klo 8.00 - 20.00 välillä, mutta jotkut asemat suurimmissa kaupunegissa ovat auki 24 tuntia vuorokaudessa.

  Tiemaksut

  Tiemaksutarrat ovat pakollisia kaikissa autoissa, joilla ajetaan Itävallan moottoriteillä. Tarroja voi ostaa Itävallan Automobile klubeilta sekä postitoimistoista ja huoltoasemilta. Lisätietoja tietyistä reiteistä ja niihin liittyvistä tiemaksuista voit löytää Itävallan tiemääräysten nettisivuilta. Jos haluat vierailla naapurimaassa Sveitsissä, muista, että myös siellä moottoritiet ovat maksullisia ja sitä varten tarvitset erillisen tarran.

  Ikävaatimukset

  Jotta voit vuokrata auton Itävallasta, sinun on oltava vähintään 19 vuotta vanha (ikävaatimukset saattavat vaihdella eri autovuokraamoissa ja riippuen autoluokista) sekä ajokortin on oltava vähintään vuoden vanha. Alle 26 vuotiaiden kuljettajien on joskus maksettava nuoren kuljettajan lisämaksu. Lisätietoa autonvuokrausesta Itävallassa ja muista säännöistä voit löytää meidän Itävallan kuljettajan oppaasta.

  Valuutta

  Itävalta on Euroopan Unionin jäsen ja myös Itävallassa käytetään rahayksikkönä euroa. Pankkien aukioloajat ovat yleensä klo 8.00 - 12.30 välillä ja lounaan jälkeen taas klo 13.30 - 15.00 välillä maanantaista keskiviikkoon ja perjantaisin. Torstaisin klo 8.00 - 12.30 välillä ja klo 13.30 - 17.30 välillä. Pankkiautomaatit Itävallassa ovat nimeltään "Bankomats". Vaikka luottokortit ovatkin hyväksyttyjä hotelleissa, suurissa ravintoloissa ja kaupoissa, niitä harvemmin käytetään ostosten teossa pienissä putiikeissa, kahviloissa tai supermarketeissa.

  Aikaero

  Itävalta on tunnin jäljessä Suomen aikaa. Kesäaikaan Itävallassa siirrytään normaalisti maaliskuun viimeisellä viikolla ja takaisin talviaikaan lokakuun viimeisellä viikolla.

  Sanakirja

  Saksa on Itävallan virallinen kieli ja sitä käytetään mediassa, kouluissa sekä kaikissa virallisissa dokumenteissa ja ilmoituksissa. Itävallan saksan kieleen vaikuttaa Itävalta-Baijerilainen aksentti ja se käyttää monia siitä johdettuja "saksalaistuneita" sanoja ja ilmaisuja.

  Hyvää huomenta - Guten Morgen
  Näkemiini - Auf Wiedersehen
  Anteeksi - Entschuldigung
  Puhutteko englantia? - Sprechen Sie Englisch?
  Kiitos - Danke
  Ole hyvä - Bitte
  Eipä mitään (vastaus kiitokselle) - Bitte
  Vuokra-auto - ein Mietwagen
  Poliisi - die Polizei

  Verkkovirta

  Pistorasiat Itävallassa ovat yksi kahdesta Eurooppalaisesta standardiluokasta: Tyyppi F, saksalainen Schuko ja tyyppi C Europlug. Melkein kaikki pistorasiat ovat Schuko- tyyppiä, mutta Europlug- tyyppisiä pistorasioita löytyy myös, muttei kovin usein. Suomalaiset pistokkeet käyvät Itävallassa ilman omgelmia, mutta muun tyyppisten elektronisten laitteiden pistokkeet voivat tarvita adapteria.

  Viisumi ja suurlähetystö

  Suomalaiset eivät tarvitse Itävaltaan matkustaessa viisumia. Mikäli tarvitset apua tai opastusta matkallasi Itävallassa, voit käydä Suomen suurlähetystössä Wienissä tai yhdessä lukuisista kunniakonsulaateista ympäri maan.

  Suomen suurlähetystö Wien
  Botschaft von Finnland
  Postfach 72
  A-1013 Wien, Itävalta
  Puhelin: +43 1531 590
  Sähköposti: sanomat.wie@formin.fi

  Käytännöllisiä linkejä

  Talvirengassäännöt Euroopassa infografiikka

  Tyylikkyyttä matkallesi infografiikka

  Turisti-info Itävalta