Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin
  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla

  Etsi blogi


  Categories

  Blogeja etsitään......

  Kroatia

  Kroatia on mahtava maisemien ja elämäntapojen paradoksi täynnä rikasta luonnon vaihtelevuutta ja kulttuurista monimuotoisuutta. Maassa, jossa jokaisella alueella on selvästi erottuva yksilöllisyys, yksi ominaisuus pysyy samana - ihastuttava viehätys ja ihmisten ystävällisyys.Mikä sitten tekee Kroatiasta niin erityisen? Rikas historia ja erilaiset kulttuurit, vaihteleva koskematon luonto, meren läheisyys ja lämmin ilmasto ovat vain pieni osa siitä, mikä tekee tästä entisen Jugoslavian maasta monien unelmakohteen. Suhteellisen uusi valtio on vasta äsketäin noussut matkailijoiden suosioon ja täätlä löytyy edelleen kohteita, joissa turistit eivät ole vielä käyneet.

  Kroatiassa ei ole suuria metropoleja, mutta sen pienet ja idylliset kaupungit ovat silti vierailemisen arvoisia. Kroatian arkitehtuuri ja kulttuuri on saanut vaikutteita Rooman valtakunnan ajoilta lähtien ja se näkyy kaupunkikuvassa. Historialliset rakennukset ja kohteet, moderni elämäntapa, korkeatasoiset kahvilat ja ravintolat, sekä lukaalit lomakohteet sekoittuvat yhteen täydellisesti.

  Tässä blogissa kerromme sinulle Kroatian parhaista kaupunkikohteista ja mitä kaikkea voit tehdä ja nähdä. Viemme sinut Istrian niemimaan Pulasta pääkaupunkiin Zagrebiin ja sieltä Adrianmeren rantakohteisiin Splitiin ja Dubrovnikiin!

  Pula

  Pula on Istrian läänissä saman nimisen penisulan kärjessä sijaitseva kaupunki, joka tunnetaan muinaisroomalaisista rakennuksista. Roman arkkitehtuuri erottaa Pulan Kroatian suuremmista kaupungeista, joista kuuluisin on erinomaisesti säilynyt roomalainen amfiteatteri kaupungin sydämessä. Kävele amfiteatterilta satama-alueelle, josta löytyvät kaupungin upeimmat ja tärkeimmät nähtävyydet, kuten St. Francisin kirkko, Pulan linnoitus ja muut Rooman ajan rakennukset, kuten lattia-mosaiikki Punishment of Dirce, Sergiusten riemukaari, Augustuksen temppeli, Forum Square ja maanalaiset tunnelit. Pula on kiireinen ja kaupallinen kaupunki, joka on kuitenkin onnistunut pitämään ystävällisen pikkukaupungin ilmapiirin. Ympäri kaupunkia löytyy useita perheiden pitämiä pikkuravintoloita ja kahviloita, jotka tarjoavat paikallista, sekä myös kansainvälistä ruokaa. Paikallisten suosittelema Farabuto tarjoaa istrialaista ruokaa ja tuoretta kalaa. Vain lyhyen matkan päästä löytyy useita rantoja, niemimaita ja kuuluisa Brijunin kansallispuisto luoteessa sijaitsevalla saarella. Hyppää veneeseen ja matkusta Pulaa ympäröiville saarille, tee kiertomatka merellä tai käy Rovinjin satamakaupungissa. Vaikka Pula onkin suosittu rantalomakohde, se on myös aktiivimatkailijoiden unelma. Pyöräily- ja kävelyretket ovat suosittu aktiviteetti Istrian niemimaalla ja Pulasta voit lähteä kierrokselle viinitilojen ja pikkukaupunkien halki aina Kamenjakin penisulalle saakka!

  Zagreb

  Zagreb on Kroatian pääkaupunki lähellä Slovenian rajaa ja suurin maan kaupunki. Kaupungissa on viehättävä keskiaikainen vanhankaupungin tunnelma, jonka arkkitehtuuri ja mukulakivikadut muistuttavat useita Keski-Euroopan pääkaupunkeja. Zagreb on vilkas kaupunki, joka on saanut vaikutteita Rooman valtakunnan ajoista lähtien ja tänä päivänä sen rikas kulttuuri, museot, galleriat, trendikkäät kahvilat ja ruokakultuuri tekevät kaupungista yhä kasvavan turistikohteen. Se on ympärivuotinen kohde, jossa keväällä ja kesällä voit uida tai purjehtia Jarunjärvessä, kun taas talvella lähteä hiihtämään Medvednican vuorella. Suurin ja suosituin nähtävyys kaupungissa on Zagrebin keskusta, joka koostuu ylä- ja alakaupungista. Ylemmällä alueelta löytyy Zagrebin katedraali ja parlamenttitalo, kun taas alakaupunki on nykyaikaisempi alue, joka tunnetaan maailmanluokan museoista ja Kroatian kansallisteatterista. Hyvä paikka aloittaa kaupunkikierros on kaupungin pääaukiolta Trg Bana Jelacica. Medvednican vuoren rinteille perustettu kansallispuisto tarjoaa patikointia ja laskettelua, sekä kierroksia Veternican luola-järjestelmässä. Pääkaupunki on täynnä mahtavia ruokapaikkoja, kahviloita ja yökerhoja. Maista perinteistä kroatilaista struklia, täytettyjä paistettuja takinataskuja La Struk ravintolassa, tee ruokailukierros paikallisilla markkinoilla tai nauti lasillinen paikallista viiniä Time Restaurant & Bar ravintolassa.

  Split

  Split on Kroatian toiseksi suurin kaupunki ja yksi Adrianmeren vilkkaimmista satamakaupungeista, joka sijaitsee upean vuoriston ja meren välissä. Dalmatian rannikon talouden ja kulttuurin keskuksena Splitissä vallitsee tasapaino perinteitä ja modernisuutta. Kaupungin suurin ja tunnetuin nähtävyys on Diocletianuksen palatsi, Unescon maailmanperintökohde ja yksi maailman vaikuttavimmista roomalaisista muistomerkistä, joka tänä päivänä muodostaa noin puolet vanhasta kaupungista. Splitin elämä kukoistaa vanhojen muurien sisäpuolella, josta löytyy kymmeniä baareja, ravintoloita ja kauppoja. Meren läheisyyden ansiosta voit kokeilla useita tuoreita paikallisia kalaruokia ja suuri valikoima pizzerioita kertoo Italian kulttuurin vaikutuksesta. Jos haluat kokeilla oikeaa Dalmatian kotiruokaa, Villa Spiza on oikea paikka. Vietä aikaa vanhassakaupungissa ja tutustu kansanaukioon, jossa sijaitsee kellotorni ja kaupungintalo Veli Varos. Viinin ystävät voivat nautttia paikallisesta viinistä Putaljin viinitilalla ja Game of Thrones -fanit voivat lähteä 3.5 tunnin kiertueelle sarjan kuvauskohteille. Luonnon ystäville löytyy lukuisia aktiviteettejä ja patikointireittejä dramaattisilla rannikkovuorilla tai turkoosin värisessä meressä.

  Dubrovnik

  Dubrovnik on yksi Välimeren tärkeimmistä matkailukohteista, johon matkailijat eivät kyllästy milloinkaan. Upeat valkoiset kalkkikivikadut, barokkirakennukset ja Adrianmeren loputon hohto ovat suurimpia vetovoimatekijöitä. Kävele muinaisia kaupungin muureja pitkin, joka suojelivat tätä sivistynyttä ja hienostunutta tasavaltaa vuosisatojen ajan, ja jossa voit tutustua erilaisiin museoihin ja torneihin, kuten Gornji Ugao. Matkusta Srd vuorelle köysirataa pitkin, josta on upeat näkymät kaupunkiin ja merelle. Nykyhistoriasta kiinnostuneiden kannattaa tutustua Dubrovnikin galleriassa sijaitsevaan valokuvanäyttelyyn 90-luvun sota-ajalta. Game of Thrones faneille on tarjolla erityinen kolmen tunnin kierros sarjan kuvauskohteissa, kuten kasvitieteellinen puutarha, joka on yksi Qarthin kaupungin kohteista. Aktiivilomailijat voivat hypätä kajakkiin ja meloa ympäri maalauksellisia merimaisemia, tai kierrellä eri saaria veneellä. Lush Lokrum on kaunis metsäinen saari täynnä rautatammia, mustaa tuhkaa, mäntyjä ja oliivipuita, sekä on suosittu uimapaikka. Jos sinulla on aikaa, suuntaa Peljesacin peninsulalle, jossa voit maistella tuoreita ostereita ja laadukasta viiniä. Mali Ston-lahdella asuu harvinainen eurooppalainen litteä osteri, joista vain muutamat saavat valmistaa herkullisia nilviäisiä. Konoba Dubrava, joka ei ole liian kaukana köysiradasta on ravintola, jossa valmistetaan perinteistä pastettua lihaa ja vihanneksia.

  Etsi blogi


  Categories