Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO DUBROVNIK

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Dubrovnik - Adrianmeren Helmi

  Dalmatian rannikolla sijaitsevasta Dubrovnikin kaupungista tuli tärkeä Välimeren satamakaupunki 1200-luvulla. Kauniiden barokki-, gootti- ja renessanssikirkkojen, luostareiden, suihkulähteiden sekä palatsien täyttämä kaupunki tuhoutui melkein kokonaan vuoden 1667 maanjäristyksessä ja vahingoittui uudelleen 1990-luvun konflikteissa. Kaupunki nimettiin UNESCO:n maailmanperintökohteeksi vuonna 1979 ja se on mittavan kunnostusprojektin ansiosta palannut entiseen kukoistukseensa. Varaa autonvuokraus Dubrovnikissa tutkiaksesi kaupungin kalkkikivikatuja, barokkirakennuksia ja Adrianmeren sinistä hehkua.

  Kaupungin historia alkaa 600-luvulta kun Epidaurumin pakolaiset perustivat Ragusa-nimisen kaupungin. Ragusa oli Bysantin valtakunnan ja myöhemmin Venetsian tasavallan hallinnon suojeluksessa. Dubrovnik hallinnoi itseään 1300–1800 luvulla vapaavaltiona. Kaupungin vauraus perustui meriliikenteeseen ja -kauppaan. Napoleonin sotien aikana se oli miehitetty ranskalaisten joukkojen toimesta sekä liitettiin Napoleonin Italian kuningaskuntaan. 1800 ja 1900-luvuilla Dubrovnik kuului Itävallan Keisarikuntaan, Jugoslaviaan ja Itävalta-Unkariin. Monivaiheisen historiansa ansiosta kaupunki koostuu useasta eri arkkitehtuurisesta tyylisuunnasta. Jugoslavian hajotessa 1991 kaupunki oli piiritettynä 7 kuukautta ja kärsi merkittäviä vahinkoja. Vuosien entisöinnin jälkeen siitä tuli yksi Välimeren pidetyimmistä turistikohteista ja suosittu elokuvien ja TV-sarjojen kuvauspaikka, tunnettu esimerkiksi Game of Thrones-sarjasta.

  Auto Europella on kumppaneina luotettavia autovuokraamoita Dubrovnikin lentokentällä ja keskustassa, joten voit noutaa auton itsellesi kätevimmästä sijainnista. Tämän lisäksi voit päättää, mikäli haluat varata yhden luksusautoistamme Premium-autovalikoimastamme. Lisätäksesi mielenrauhaasi voit tutustua autonvuokrauksen asiakasarvosteluihin Dubrovnikissa ja näet mitä muut olivat mieltä Auto Europen erinomaisista autonvuokrausvaihtoehdoista.

  Liikenne Dubrovnikissa

  Autonvuokraus Dubrovnikista on epäilemättä paras tapa tutustua Kroatiaan. Liikenne on oikeanpuoleista ja yleisimmät Suomen liikennesäännöt pätevät myös Kroatiassa. Dubrovnikissa on turvallista ajaa sillä suurin osa teistä on hyvässä kunnossa. Seuraa liikennekylttejä ja tarkkaile nopeusrajoituksia, jotta takaat sujuvan ajokokemuksen. Kaupungissa on paljon yksisuuntaisia katuja, joten navigaattori on tarpeellinen.

  Ajovalojen on oltava talvikuukausina koko ajan päällä ja talvirenkaiden käyttö on pakollista, poislukien Istrian ja Dalmatian alueet joissa talvivarustusta ei vaadita. Lumiketjut on hyvä pitää talvella autossa mukana, sillä sääolojen vaatiessa niitä tulee käyttää sakon uhalla. Tarkasta autoa varatessasi ja autoa noutaessasi, että autossa on tarvittavat varusteet.

  Monikaistaisilla moottoriteillä on tullimaksuja ja tiet on merkitty A-kirjaimella jonka perään on lisätty tiennumero – A1 liittää maan pääkaupungin Zagrebin Dalmatian alueeseen ja A6 puolestaan yhdistää Zagrebin Rijekaan. Kun saavut moottoritielle, tulee sinun ottaa lippu tulliasemalta ja maksaa poistuessasi. Tietullin voi maksaa joko paikallisella kuna-valuutalla tai euroissa, myös yleisimmät pankki- ja luottokortit käyvät maksuvälineenä. Mikäli maksat euroilla, saat vaihtorahan paikallisena valuuttana. Moottoriteillä on lukuisia levähdys- ja huoltoasemia. Maaseudulla ja saarilla huoltoasemat saattavat olla harvassa joten suunnittele reittisi etukäteen. Huomioithan, että kaikki vuokraamot eivät salli vuokra-auton viemistä lautalle. Tarkasta asia etukäteen, mikäli haluat vierailla jollain lukuisista saarista auton kanssa. Dubrovnikin kadut ovat melko kapeita ja mutkat voivat olla tiukkoja, joten aja varovasti. Lisätietoa liikennesäännöistä löytyy Kuljettajan opas Kroatia -sivulta.

  Autonvuokraus ja pysäköinti Dubrovnikissa

  Pysäköintipaikan löytäminen keskustassa voi etenkin sesonkiaikana olla turhauttavaa. Pysäköinti on yhtä hankalaa kuin missä tahansa muussa vanhassa kaupungissa. Älä unohda, että Vanhakaupunki on jalankulkualue, eli auton kanssa ei sinne ole asiaa. Kaupunki on jaettu viiteen eri pysäköintivyöhykkeeseen eli ”zoneen” ja pysäköintimaksun voi hoitaa kätevästi joko älypuhelimen pysäköintisovelluksella, tekstiviestillä (mikäli sinulla on kroatialainen puhelinliittymä), läheisessä lehtikioskissa tai pysäköintimittarissa. Muista että parkkiautomaatti ei anna vaihtorahaa, eli yritä maksaa tasarahalla! Paras vaihtoehto on pysäköidä yhteen kaupungin maanalaisista pysäköintihalleista. Mikäli et halua ajaa keskustassa, voit pysäköidä auton ilmaiselle Babin Kuk -niemimaan alueelle josta voit matkustaa paikallisbussilla 20 minuutissa Vanhaankaupunkiin. Suosittelemme tarkastamaan etukäteen onko majoituspaikassasi pysäköintimahdollisuus.

  Dubrovnikin Lentokenttä

  Dubrovnikin lentokenttä, joka tunnetaan myös nimellä Čilipin lentokenttä, sijaitsee alle 20 kilometrin päässä kaupungin keskustasta ja on maan kolmanneksi kiireisin lentokenttä Zagrebin lentokentän ja Splitin lentokentän jälkeen. Useista autovuokraamoista Dubrovnikin lentokentällä voi valita mieluisimman ja tilanteeseen sopivimman ajoneuvon. Lentokenttärakennus koostuu vain yhdestä terminaalista mutta se on hiljattain uudistettu, joten tilat ovat modernit ja kaikki tarpeelliset palvelut löytyvät. Lentokentän yhteydessä ei tällä hetkellä ole hotellia, mutta sen rakentaminen on suunnitteilla.

  Dubrovnikin kansainvälinen lentokenttä (DBV)
  Osoite: Dobrota 24, 20213, Čilipi, Kroatia
  Puhelin: +385 20 773 100/377/333
  Kotisivut: www.airport-dubrovnik.hr/en

  Tekemistä Dubrovnikissa

  Jokaisen, joka matkustaa Dubrovnikiin tulisi tutustua kaupungin maailmankuuluihin muureihin ja sen Vanhaankaupunkiin. Suositeltavaa on myös vierailla kaupungin lukuisissa kirkoissa, luostareissa ja eri monumenteilla, joista jokainen kertoo oman kiehtovan tarinansa. Alta löydät lisätietoa muutamasta Dubrovnikin vaikuttavasta nähtävyydestä.

  • Kaupungin muurit ja Minčetan linnoitus: Ensimmäinen asia mitä näet ilmasta käsin saapuessasi Dubrovnikiin lentokoneella ovat kaupungin paksut muurit ja Minčetan linnoituksen, jonka torni on yksi muurin korkeimmista kohdista. Muureja on uudelleenrakennettu ja vahvistettu vuosisatojen saatossa hyökkäyksiä vastaan. Nyt, kun uhkaa ei enää ole, muureista on tullut suosittu turistikohde niiltä avautuvien henkeäsalpaavien näkymien vuoksi. Parin kilometrin pituisten muurien kiertämiseen on hyvä varata muutama tunti, varsinkin jos haluat levähtää matkalla sijaitsevissa kahviloissa tai pysähtyä valokuvaamaan upeita panoraama-maisemia. Kierroksen voi aloittaa esimerkiksi Pilen portilta. Kuumina päivinä voi lämpötila muureilla nousta huomattavasti muuta kaupunkia korkeammaksi, tällöin vierailu kannattaa pyrkiä ajoittamaan joko aamuun tai iltaan, välttäen keski- ja iltapäivää. Game of Thrones -faneille tämä on ehdoton vierailukohde sillä he tunnistavat varmasti ainakin muutaman sarjan kuvauspaikoista.

  • Vanhakaupunki: Pilen portti on myös pääsisäänkäynti Vanhaankaupunkiin, joka on yksi maailman parhaiten säilyneistä keskiaikaisista kaupungeista. Mukulakivikatujen, pienten kujien ja omintakeisten putiikkien seasta löytyy myös muita suosittuja nähtävyyksiä, kuten fransiskaaniluostari, Bokarin linnoitus, Rehtorin palatsi ja Dubrovnikin katedraali. Vanhakaupunki on kompakti ja siellä on helppo liikkua jalkaisin, alueella on myös useita ravintoloita joihin voit halutessasi pysähtyä virkistäytymään.

  • Köysiratavaunu: Alkuperäinen köysiratavaunu suljettiin vuonna 1991 mutta sen toiminta aloitettiin uudelleen vuoden 2010 kesäfestivaalien aikana. Vaunu vie sinut Srđ -vuorenseinämää ylös ja laskeutuessasi koet upeat näköalat Adrianmeren ja Vanhankaupungin suuntaan. Voit jättäytyä kyydistä pois huipulla ja nauttia ravintolassa lasin paikallista viiniä ja herkullisia leivoksia, suosittelemme esimerkiksi rožata -paahtovanukasta. Kirkkaana päivänä näkymät yltävät jopa 60 kilometrin päähän, eli säätiedote kannattaa tarkastaa ennen lähtöä!

  • Lokrumin saari: Lauttamatka satamasta Lokrumin saarelle kestää vain noin 10 minuuttia, jonka jälkeen olet paratiisissa. Saaren sankat mänty- ja sypressimetsät kävelyreitteineen ja vanha luostari, joka toimii kesäaikana myös ravintolana, takaavat mielenkiintoisen vierailun. Ota mukaan mukavat kengät ja uima-asu sillä voit vaellella kasvitieteellisessä puutarhassa tai pulahtaa veteen yhdessä saaren monista uima-altaista tai romanttisista rannoista. Jos olet Game of Thrones -fani, älä jätä vierailua väliin sillä saari toimi sarjassa useana kuvauspaikkana, esimerkiksi Qarthin kaupunkina.

  • Kaupungin useat rannat: Dubrovnik on myös tunnettu loistavista rannoistaan ja viehättävän sinisestä merestään. Käymisen arvoisia rantoja ovat esimerkiksi Copacabana, Buže, Pyhän Jaakobin ranta, Šunj ja Banje. Rannat ovat pääosin pikkukivirantoja, mutta joukossa on muutama hiekkarantakin ja muun muassa urheilumahdollisuuksia ja muita ajanviettotapoja löytyy joka lähtöön. Kuumina päivinä rannat tarjoavat paljon kaivatun viilentymismahdollisuuden.

  Autonvuokraus Ja Päivämatkat Dubrovnikista

  Dubrovnikista vuokraamallasi autolla on helppo tehdä erilaisia päiväreissuja esimerkiksi Kroatian majesteettista rannikkoa pitkin. Olemme listanneet alle muutaman parhaan päivämatka-idean mikäli haluat tutustua alueeseen syvemmin.

  Split

  Reilun kolmen tunnin ajomatkan päässä sijaitseva Split on upea päiväkohde, tai mikäli aikataulusi antaa periksi kannattaa paikanpäällä jopa yöpyä. Split on Kroatian toiseksi suurin kaupunki joten tehtävää ja nähtävää riittää! Historiallinen kaupunki on rakennettu Diocletianuksen palatsin ympärille ja samoin kuten Dubrovnikin Vanhakaupunki, on myös Splitin Vanhakaupunki UNESCO:n maailmanperintökohde ja tarkoitettu kuljettavaksi jalkaisin. Ruokakulttuuri on Splitissä erinomainen ja laajasta ravintolavalikoimasta jokainen varmasti löytää mieleisensä. Vaelluskengät kannattaa pakata mukaan, sillä lähellä sijaitseva Marjan puisto tarjoaa täydelliset puitteet pienelle vaellukselle!

  Mostar

  Noin 130 km päässä sijaitseva Mostarin kaupunki on matkan väärti. Muista ilmoittaa rajanylityksestä etukäteen jo varausvaiheessa ja varmista vielä autovuokraamon kanssa Dubrovnikissa että rajanylitys Bosnia-Hertsegovinaan on sallittua ja ovatko lisävakuutukset tarpeellisia. Tärkein maamerkki on Neretvajoen ylittävä Stari Most eli Mostarin siro vanha silta. Vieraile myös Karađoz Bey Moskeijassa, Ottomaanien 1500-luvulla rakentamassa moskeijassa jonka valkea minareettitorni näkyy kauas.

  Kotor

  Tämä linnoitettu kaupunki Montenegrossa on yksi Itä-Euroopan piilotetuista helmistä. Kotorinlahden ja vuorien välissä sijaitseva kaupunki on täydellinen valokuvauskohde. Kaupunki ei varsinaisesti ole rantalomakohde mutta sieltä löytyy paljon muuta kiinnostavaa tekemistä valokuvaamisen lisäksi, esimerkiksi kissamuseo ja merimuseo. Muistathan taas, että rajanylitysaikeista on ilmoitettava jo varausvaiheessa jotta voimme tarkistaa sallittavuuden ja mahdollisen rajanylitysmaksun etukäteen!

  Budva

  Mikäli menojalka vipattaa ja haluat tutustua vilkkaaseen yöelämään, on muutaman rannikkoa pitkin ajetun tunnin päässä tilanteeseen sopiva ratkaisu; Montenegrossa sijaitseva Adrianmeren tunnetuin bilekaupunki Budva. Lähde matkaan aamupäivästä ja vietä päivä Budvan upealla Rivieralla ja tutustu sen Vanhaankaupunkiin. Pukeudu illalla näyttävästi ja vieraile jollain Budvan lukuisista ulkoilmaklubeista tai testaa onneasi kasinolla. Mikäli ilta venyy pitkäksi, on parempi varata yöpaikka hyvissä ajoin ja palata Dubrovnikiin vuokra-autollasi vasta seuraavana päivänä.

  Matkustaminen Dubrovnikissa

  Vanhaankaupunkiin tulee tutustua jalkaisin ja auton voi pysäköidä maksua vastaan joko kadulle tai voit käyttää yhtä isoista maanalaisista parkkihalleista. Taksitolppia löytyy esimerkiksi linja-autoasemalta, Pilen ja Plocen porttien edestä ja Gruzin satamasta. Taksia ei voi huikata kadulta vaan takseihin tulee jonottaa niille varatuilla asemilla. Dubrovnikissa toimii myös Uber, joka on hieman tavallista taksia edullisempi vaihtoehto.

  Kaupungissa ei ole rautatieasemaa mutta bussiyhteydet toimivat hyvin. Paikallisbusseihin voi ostaa kertalippuja jotka ovat voimassa tunnin ajan tai mikäli aiot liikkua päivän aikana enemmän, on suositeltavaa ostaa päivälippu joka on voimassa 24 tuntia. Kaukoliikenteen bussit ajavat kaikkiin isoimpiin lähikaupunkeihin ja naapurimaihin. Muista ottaa henkilöllisyystodistuksesi mukaan mikäli ylität rajan! Alue on tunnettu UNESCO:n maailmanperintökohteistaan ja upeista maisemistaan ja koska välimatkat ovat varsinkin suomalaisten näkökulmasta lyhyitä, on vuokra-auto paras kulkuneuvo. Oma auto takaa vapauden suunnitella matkat päivä kerrallaan ja mikäli viihdyt jossain kohteessa kauemmin, et ole sidottu julkisen liikenteen aikatauluihin. Saat reissustasi ehdottomasti enemmän irti mikäli tutustut myös Dubrovnikin lähiseutuun ja Kroatian naapurimaihin!

  Hyödyllisiä Linkkejä

  Dubrovnikin matkailuinfo

  Kroatian matkailuhallitus

  Kroatian matkailuinfo

  Suomi ulkomailla - matkustaminen ja palvelut