Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO AUCKLAND

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Auckland - Taatut parhaat hinnat

  Aloita matkasi suunnittelu Uudessa-Seelannissa ja valitse autonvuokraus Aucklandissa. Auckland on Uuden-Seelannin suurin kaupunki, joka sijaitsee maan Pohjoissaarella ja on ihanteellinen kohde nauttia maan uskomattomista maisemista. Tiesitkö, että Auckland sijaitsee useilla tulivuorilla? Vaellus 196 metrin Mount Edenin huipulle, joka on Aucklandin korkein kohta, takaa upean näköalan kaupunkiin. One Tree Hillin tulivuoren huipulla on kaupungin perustajien upea hauta. Toinen kuuluisa matkailukohde on 328 metriä korkea Sky Tower. Täällä voit nauttia sekä upeasta näköalasta, että myös mahtavasta illallisesta. Jos olet rohkea, voit kävellä rakennuksen terassilla tai kokeilla 192 metrin vapaata pudotusta! Aucklandissa sinulla on mahdollisuus myös kokea kaikenlaista merellä. Kaupunkia ympäröivät Tasmanianmeri ja Tyynimeri, jotka tarjoavat purjehdusmahdollisuuksia merellä, eri saarille ja myös vesiurheilua. Auto Europe tarjoaa autoja myös maan Eteläsaarella, jossa voit vierailla vaikkapa Dunedinissa.

  Autonvuokraus Aucklandissa antaa mahdollisuuden tutustua maan monipuolisuuteen ja matkustaa maan muihin kaupunkeihin, kuten pääkaupunkiin Wellingtoniin. Meidän pitkäaikainen kokemus alalla ja yhteistyö maailman johtavien vuokraamojen kanssa takaa alan edullisimmat hinnat ja parhaan valikoiman. Uuden-Seelannin monipuolisuus ja koskematon luonto vetää puoleensa luonnon ystäviä ja reppureissaajia. Se antaa myös meille mahdollisuuden tarjota nyt myös asuntoautoja Aucklandissa, jonka avulla voit matkustaa pitkin rannikkoa, tutustua henkeäsalpaavaan vuoristoon tai maan vanhaan historiaan. Riippumatta siitä, valitsetko asuntoauton tai tavallisen vuokra-auton, ensiluokkainen asiakaspalvelu ja helpot verkkosivut tekevät varaamisesta helppoa ja nopeaa. Valitse siis itsellesi sopivin autovuokraamo Aucklandissa, lähde matkaan ja tutustu maorien kulttuuriin, pidä hauskaa Rainbows Endin seikkailupuistossa, maista paikallista viiniä tai kokeile varjoliittoa!

  Liikenne Aucklandissa

  Ihan ensimmäiseksi sinun tulisi muistaa, että Uudessa-Seelannissa ajetaan tien vasemmalla puolella ja sen takia autoissa autovuokraamoissa Aucklandissa ratti on oikealla puolella. Jos sinulla on epävarma olo, totuttele ensin ajamiseen vasemmalla kotona tai esimerkiksi tyhjällä parkkialueella. Jos aiot ajaa Pohjoissaarella, löydät kapeita, mäkisiä ja mutkaisia teitä. Aucklandin alueella ajaminen ei ole ongelma, sitä voi verrata ajamiseen missä tahansa eurooppalaisessa pääkaupungissa. Uudessa-Seelannissa on hyvin kehittynyt tieverkosto. Pohjoissaarella on kolme maksullista tietä: Northern-Gateway (kaupungin pohjoispuolella), Tauranga Eastern-Link ja Takitimu Drive (jälkimmäiset kaksi ovat Taurangassa). Näillä teillä on vain automaattisia maksupisteitä. Ruuhkia esiintyy tavallisina ruuhka-aikoina aikaisin aamulla ja iltapäivällä, sillä auto on paikallisten suosima liikenteen muoto. Varaudu silloin hitaampaan liikenteeseen, sillä huolimatta moderneista moottoriteistä, liikenne hidastuu huomattavasti ruuhka-aikoina. Tutustu muihin Uuden-Seelannin liikennesääntöihin meidän kuljettajan oppaassa.

  Autonvuokraus ja pysäköinti Aucklandissa

  Kaupungin keskustassa pysäköinti on maksullista ja yleensä kallista. Pysäköintipaikat merkitään sinisellä, mutta ota huomioon mahdolliset rajoitukset. Kaupungissa on kaksi pysäköintivyöhykettä ja voit pysäköidä rajoittamattoman ajan. Pysäköintimaksu maksetaan kadulla olevissa pysäköintimittareissa ja maksaa voi aina käteisellä ja joskus jopa luottokortilla, eikä sinun tarvitse jättää lippua autoon, sillä parkkimaksuun lisätään rekisterikilven numero, jonka mukaan pysäköinti tarkistetaan. Usein pysäköinti on ilmaista klo 19:00 tai 22:00 alkaen aamu 8:00 saakka ja sunnuntaisin, sekä pysäköinti enintään 10 minuutin ajan on ilmaisia. Parempi vaihtoehto on jättää autosi suojattuun parkkihalliin, jossa hinnat ovat edullisimpia ja voit monissa tapauksissa maksaa pysäköinnistä parkkihalleissa myös puhelinsovelluksella. Auckland tarjoaa monia niin kutsuttuja "Park and Ride" mahdollisuuksia, mikä tarkoittaa, että voit pysäköidä keskustan laitamilla ja matkustaa sieltä keskustaan julkisilla. Pysäköinti on kielletty keltaisille katkoviivoille, linja-autolinjoille, julkisen liikenteen ja taksien pysäkeille ja tietenkin silloin, jos liikennemerkit kieltävät pysäköinnin. Jos parkkipaikalla näkyy valkoinen kolmio, tämä paikka on alle 5 metriä, eikä sovi normaalikokoiselle autolle.

  Aucklandin lentokenttä

  Aucklandin lentokenttä on suurin ja vilkkain Uuden-Seelannin lentokenttä. Lentokenttä sijaitsee Mangeren asuinalueen lähellä ja noin 21 kilometriä Aucklandin keskustasta etelään. Lentokenttä on yksi Uuden-Seelannin tärkeimmistä infrastruktuurivaroista, joka tarjoaa tuhansia työpaikkoja alueen asukkaille. Se käsitteli 71 prosenttia Uuden-Seelannin kansainvälisistä saapuneista ja lähtevistä lennoista vuonna 2000. Aucklandin lentokenttä koostuu kahdesta terminaalista; kansainvälinen terminaali ja kotimaanterminaali. Terminaalit sijaitsevat noin 500 metrin päässä toisistaan ja niitä yhdistää ilmainen bussikuljetukses ja viitoitettu kävelytie. Suomesta Aucklandiin ei pääse tällä hetkellä suoralla lennolla. Lentokenttää yhdistävät moottoritiet 20A ja 20B, joita pitkin pääsee pohjoisen tai etelän suuntaan. Mikäli noudat autosi lentokentän sijaan kaupungista, keskustaan pääsee helposti joko linja-autolla tai raitiovaunulla.

  Auckland lentokenttä (AKL)
  Osoite: Ray Emery Dr, Auckland Airport, Auckland 2022, Uusi-Seelanti
  Nettisivut: www.aucklandairport.co.nz
  Puhelin: +64 9275 0789

  Tekemistä Aucklandissa

  Auckland on hämmästyttävä kaupunkikeskus, joka sijaitsee kahden vastakkaisen rannikon välissä ja josta löytyy kaikki suurkaupunkien tarjoamat mukavuudet ja kohokohdat, sekä lukuisia luonnonmaisemia. Uuden-Seelannin vilkkaimmassa kaupungissa on paljon tekemistä ilman, että sinun tarvitsee matkustaa kauas keskustasta. Kun olet nauttinut tarpeeksi shoppailusta ja paikallisesta yöelämästä, sinua odottavat vulkaaniset kalliot kiipeilemään, laajat uimarannat uimaan ja puistot nauttimaan aurinkoisista päivistä. Sen lisäksi, että ne tarjoavat unohtumattomia kokemuksia, se on myös täysin ilmaista! Älä myöskään unohda tutustua paikalliseen maoreiden kulttuuriin ja käy monissa kaupungin tarjoamissa museoissa. Mikään muu ei kruunaa lomaa ulkomailla niin kuin paikallinen keittiö. Heille, ketkä himoitsevat tuoreita, herkullisia raaka-aineita, tämä on oikea paratiisi! Suuresta valikoimasta tekemistä löysimme sinulle muutaman, jotka ovat mahdollisia vain Aucklandissa!

  • Tulivuoret: Tutustu Aucklandin alueen suosituimpaan kohteeseen ja tutki Aucklandin kaupunkia toisesta näkökulmasta. Vuokraa itsellesi oma kajakki tai lähde opastetun ryhmän kanssa kajakkiretkelle Rangitoton saaren tulivuorelle. Mikäli et halua hikoilla matkallasi saarelle, voit päästä sinne mukavasti myös lautalla 25 minuutissa. Rangitoton saari on Aucklandin suurimpia ja nuorimpia tulivuoria, jonka huipulle pääset vaeltamalla noin yhdessä tunnissa maailman suurimman Pohutukawa metsän ja karun laavamaaston halki. Kun saavut huipulle, sinua odottavat upeimmat Aucklandin alueen 360 asteen maisemat. Mount Eden on korkein mantereen tulivuorista, huikeat 196 metriä. Vuorelta löytyvät kolme kraatteria ja vanha maoreiden asuinalue, ja opastettuja kierroksia tarjoavat Ngati Whatuan heimon asukkaat. One Tree Hill - Maungakiekie on yksi suurimmista ja kulttuurisesti merkittävimmistä tulivuorista, josta löytyy Sir John Logan Campbellin, Aucklandin kaupungin "perustajaisän" hauta ja kolme maoreiden linnoitusta. Mount Victoria – Takarunga ja North Head – Maungauika ovat kaksi vierekkäistä tulivuorikartiota, jotka sijaitsevat Devonportin alueella meren ympäröimänä. Aucklandin parhaiten säilynyt tulivuoren kartio Te Pane o Mataoho sijaitsee 106 metriä merenpinnan yläpuolella. Sen huipulta voit tutustu entisten maoriasutusten jäänteisiin.

  • Viini: Auckland sijaitsee mainiosti Uuden-Seelannin vehreimpien viinialueiden läheisyydessä. Kaupungin turistit voivat oppia kaiken alueen runsaasta viininvalmistuksesta, sekä kokeilla näytteitä paikallisista tuotteista ja nauttia upeista maisemista viinitarhojen ympärillä. Varaa itsellesi tunnetun viinikirjailijan ja kokeneen matkaoppaan Phil Parkerin isännöimä kierros ja lähde hänen mukaan erilaisiin paikkoihin eri teemoilla, mukaan lukien muinainen tulivuoren kartio, karu rantaviivan, Waiheken saari, viinin ja juuston yhdistelmäretket ja vierailut muotiviinitiloille Kumeussa. 40 minuutin päässä sijaitsevalta Waiheken saarelta löytyy lukemattomia viinitiloja, joista ikonisempia ovat Mudbrick, Cable Bay ja Te Motu. Cable Bayn nykyaikainen viinitila tarjoaa modernia arkkitehtuuria ja rönsyilevän tarhan. Viinikellarin alue on suunniteltu täydelliseksi tilaksi tutustua viininvalmistusprosessiin, josta avautuu ikkuna alla olevaan viinitilaan. Te Motu tunnetaan rikkaista, monimutkaisista Bordeaux-tyylisistä viineistään. Onetangin laaksossa sijaitseva Te Motu on omalaatuinen maaseutuviinitila, jossa voit siemailla viiniä viiniköynnösten keskellä modernissa ja maalaismaisessa ilmapiirissä. Jos sinulla on enemmän aikaa, tutustu myös saaren muihin kohteisiin ja sen kaupunkiin Oneroaan.

  • Sky Tower: Aucklandin Sky Tower on eteläisen pallonpuoliskon korkein rakenne, tämä torni on jopa 328 metriä korkea ja 20 vuotta vanha. Huipulla on tarjolla upeat näkymät jopa 80 kilometrin päähän, sekä palkittuja ravintoloita, lahjatavarakauppa ja mahdollisuus kävellä tornin ulkopuolella tai tehdä base-hypyn 192 metrin korkeudesta. Jos haluat ruokailla upeilla maisemilla, voit valita kolmesta eri ravintolasta ja kahvilasta Sky Towerissa. Orbit 360˚ pyörivässä ravintolassa voit nähdä koko kaupungin ylle lounaasi aikana, Sugar Club on upea ja tyylikäs ravintola luksusluokan coctaililbaarilla, kun taas Sky Caféssa voit rentoutua juustolautasen tai jäätelön parissa. Sky Towerin maatasolta löytyy Skycity Aucklandin viihdekompleksi, josta löytyy kaksi maailmanluokan hotellia, Aucklandin tärkein ruokailukävelykatu yli 20 ravintolalla ja baarilla, 700-paikkainen teatteri ja maailmanluokan kasino. Skycity valaisee Sky Towerin usein hyväntekeväisyysjärjestöille tai yhteisöaloitteille, joita se tukee taloudellisesti, merkitsee kansallisia vapaapäiviä, saavutuksia tai muita juhlia tai tapahtumia, tai kunnianosoituksen tai solidaarisuuden symbolina. Sky Tower lipulla pääset näköalatasanteille 220 ja 186 metrin korkeudessa, sekä Sky Cafe kahvilaan. Voit maksaa hiukan lisää ja pääset silloin samalla lipulla 24 tunnin sisällä torniin uudestaan.

  • Howick historiallinen kylä: Howickin historiallinen kylä sijaitsee Aucklandin keskustasta kaakkoon Pakurangan kaupunginosassa. Täällä sinulla on tilaisuus oppia lisää ja kokea brittiläisten rykmenttien ajanjakso. Kävele noin 7 hehtaarin alueella ja tutustu Fencible-asutuksen puutarhoihin ja rakennuksiin 1840-1880-luvuilta. Paikalle on kerätty yli kolmekymmentä alkuperäistä siirtomaarakennusta, mukaan lukien koulut, kirkko, linnoitus ja yleinen kauppa. Keskustele tämän elävän museon henkilökunnan kanssa, ketkä ovat pukeutuneet saman ajanjakson vaatteihin, tai pidä tauko ja nauti kotiruuasta ja kahvista paikallisessa kahvilassa. Lapset voivat kokea, millaista oli koulunkäynti 1800-luvun Uudessa-Seelannissa ottamalla osaa kylän koulutunneilla, tietysti sen ajan vaatetuksessa. Kylä järjestää ympäri vuoden myös erilaisia tapahtumia julkisesti kaikille vierailijoille, mutta voit myös varata itsellesi oman tilaisuuden, kuten esimerkiksi synttärijuhlat tai häät. Nauti rauhallisesta päivästä kauniissa ympäristössä. Museo, kahvila ja kauppa ovat avoinna 7 päivänä viikossa klo 10–16 ympäri vuoden. Alueelta löytyy myös museokauppa, josta voit ostaa vanhanaikaistyylisiä itsetehtyjä leluja, koruja ja tietenkin maukkaita karkkeja. Pääsymaksu aikuisille on 16$ ja alle viisivuotiaat lapset pääsevät kylään ilmaiseksi.

  • Maorien galleriat: Aucklandin museo Auckland Domain puistossa suojelee ja pitää huolta erinomaisesta ja huomattavasta maorien aarteiden kokoelmasta (taonga). Yli 1000 taongaa on esillä maorien päägallerioissa, joita ovat He Taonga Māori (Māori tuomioistuin) ja Te Ao Tūroa (Maorien luonnonhistoriallinen galleria) ja monia muita huoneita. Nämä taongat ovat kaikkien Aotearoan suurimpien heimojen perittyjä aarteita. Taonga tarjoaa jälkeläisille konkreettisia yhteyksiä muinaisiin maisemiin, heidän esihistoriaansa ja ihmisiin, ketkä elivät ennen heitä. He Taonga Māorin vierailijoille tarjotaan tarina, joka yhdistää menneisyyden, nykyisen ajan ja jotakin maoreiden tulevaisuudesta Uudessa-Seelannissa. Museon esineitä on kerätty viimeisten 150 vuoden aikana ja nämä esineet, oli ne sitten veistetty puusta, kudottu tai muuten, antavat jälkeläisille tietoa oman historiansa menneisyydestä. Te Ao Tūroa tai maorien luonnonhistoriallinen galleria on kehitetty tarjoamaan kävijöille mahdollisuuden oppia jotakin maorien tietämyksestä ja ymmärtää, mitä he pitävät luonnollisena maailmana. Galleriassa keskitytään tietämykseen nimeltään mātauranga, joka pitää sisällään maorien tieteellistä ja teknologista osaamista ja asiantuntemusta. Tästä museosta löytyy myös muita ajantasaisia näyttelyitä, sotamuistomerkki ja sotagalleria.

  • Hiekkarannat: Aucklandissa et ole koskaan kaukana mereltä. Kaupungin kaksi rannikkoa on täynnä satoja idyllisiä valkoisia hiekkarantoja ja luonnonvaraisia mustahiekkaisia kohteita, jotka ovat toisistaan erittäin poikkeavia. Kokeile joitakin lukemattomia vesiaktiviteettejä tai rentoudu ja nautti näkymistä. Suuntaa pohjoiseen ja nauti rauhallisista rannoista ja suojassa sijaitsevista lahdista kristallinkirkkailla vesillä. Tāwharanuin niemimaa on täydellinen yhdistelmä kauniita rannikkomaisemia ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksia niin vedessä kuin maalla. Pakirin rannalla voit lähteä myös ratsastusretkelle ja Pohutukawan rannikko tarjoaa tekemistä koko perheelle. Älä myöskään unohda Orewan jopa 3 kilometriä pitkää kultahikkaista rantaa! Karu, dramaattinen ja villi mustahiekkainen länsirannikko vetää puoleensa surffaajia, taiteilijoita, perheitä ja myös julkkiksia. Korkeat kallioseinämät ja suuret aallot ovat surffaajien, luontoharrastajien ja valokuvaajien paratiisi. Jos mielesi ei tee lähteä kovin kauas keskustasta, vieraile kaupungin lähellä sijaitsevilla merenrantalähiöillä Mission Bay, St Heliers ja Takapuna, tai vastaavasti täysin erilaista kokemusta varten suuntaa yli 50 eri saaren rannoille!

  Autonvuokraus ja päivämatkat Aucklandissa

  Aucklandin sijainti tekee siitä ihanteellisen lähtökohdan erilaisille päivämatkoille sekä upeille rannoille, että pohjoisen rannikon maisemille ja retkille saaren keskeisen alueen geologisille nähtävyyksille tai erilaisille pikkusaarille. Seikkailua etsiville on tarjolla koskenlaskua ja heille, ketkä ovat kiinnostuneita lähtemään ulos ja kokea erilaisia kävelyreittejä, löytyy Aucklandin alueella ei vaikeustasoilla. Maailmankuulut Waitomon luolat ja Rotoruan ja Taupon geotermiset ihmeet ovat kaikki mahdollista nähdä päivän aikana, samoin kuin maan uudempi Taru sormusten herrasta ja Hobitti elokuvasarjojen kuvauspaikka. Lähempänä kaupunkia Waiheke-saari tarjoaa luonnon täyttämän päivän vain kivenheiton päässä, mikä osoittaa, että edes Uuden-Seelannin väkirikkaimmalla alueella et ole koskaan liian kaukana maan luonnonkauneudesta.

  Hobitton

  Peter Jackson palkkasi Hobitti elokuvan alkuvaiheessa tiedustelijoita etsimään kaikkein maagisimman kohteen tätä fantasiaelokuvaa varten. Lopulta täältä hän löysi paikan, josta lopulta tuli Kontu. Taru sormusten herrasta ja Hobitti elokuvien jälkeen tästä on tullut yksi suosituimmista turistikohteista Uudessa-Seelannissa. Hobitton sijaitsee Matamatan kaupungissa 2 tunnin ajomatkan tai bussimatkan päässä Aucklandista, jonka tunnelman koet jo heti saapuessasi. Voit maksaa Hobbiton-kiertueesta (mukaan lukien kuljetus) tai ajaa paikan päälle itse, mutta paikan päällä sinun tulee lähteä uskomattoman asiantuntevien oppaiden mukaan, ketkä kertovat sinulle kaiken hobiteista ja Konnusta. Tarjolla on lukuisia eri kiertueita riippuen budjetistasi ja rakkaudestasi hobitteihin ja elokuviin. Klassisella kiertueella voit kiertää Konnun ja Bag Endin ympärillä, jossa pääset näkemään Bilbon ja Frodon kodin, jonne Gandalf saapuu, ja kiertue päättyy Vihreään lohikäärmeeseen, jossa voit nauttia tuopillisesta olutta, jota panimo tuottaa vain tätä kohdetta varten. Nauti upeista maisemista ja vihreistä nummista, ennen kuin lähdet kylään, jossa voit nähdä Taru sormusten herran hahmoja ympäri kaupunkia. Noin 161 kilometrin päässä Aucklandista sijaitseva suojeltu alue on osa yksityisomistuksessa olevan Alexander Farmin maata, joten itsenäisten matkailijoiden on ilmoittauduttava opastetulle kierrokselle päästääkseen käynnille.

  Waitomon luolat

  Waitomon luolat ovat suuri maanalainen luolien verkosto, joka sijaitsee 2,5 tunnin ajomatkan päässä Aucklandista. Ne ovat täynnä kiiltomatoja, jotka muodostavat luonnonilmiön, joka tuntuu maagiselta. Luolissa esiintyvä bioluminoiva vaikutus on peräisin kiiltomatolajista, joka löytyy vain juuri näissä luolissa Uudessa-Seelannissa. Voit nauttia luolista matkaamalla rauhassa veneessä koko kompleksissa, jossa paikallinen opas kertoo, miten luolat muodostuivat ja hiukan myös kiiltomadoista. Sinulla on myös mahdollisuus mennä koskenlaskuun, jossa adrenaliinisi kohoaa korkealle matkallasi luolan kapeita kuiluja pitkin mustan luolan läpi, jossa vain kiiltomatojen lempeä hohto ohjaa tietäsi. Ruakurin luola tarjoaa kiehtovan yhdistelmän Waitomon kaikkein kiinnostavimpia maanalaisia kokemuksia. Kävele alas upean spiraalimaisen sisäänkäynnin läpi ja ihaile pehmeitä kalkkikivimuodostumia ja kristalliseinämiä. Voit kuulla kaukaisen maanalaisen vesiputouksen kohinan ja päästä lähelle kiiltomatoja. Aranuin luola löytyy vain viiden minuutin päässä kiiltomatojen luolasta. Sen sisäänkäynti on pienin kaikista Waitomon luolista ja on kuiva, jonka halki ei virtaa vettä. Sisältä löytyy paikallisia weta-ötököitä ja kaunein kokoelma stalaktiitteja, stalagmiitteja, virtauskiviä ja koristeellisia muotoja. Sisäänkäyntien hinnat riippuvat siitä, minne kaikkialle haluat ja haluatko varata myös aktiviteettejä matkallesi.

  Tiritiri Matangin saari

  Tiritiri Matangin saari on villieläinten suojelualue ja yksi Uuden-Seelannin tärkeimmistä ja jännittävimmistä suojeluprojekteista. Se sijaitsee 30 kilometriä Aucklandin keskustasta koilliseen ja vain neljä kilometriä Whangaparaoan niemimaan kärjestä. 120 vuoden viljely tällä 220 hehtaarin saarella kadotti jopa 94 prosenttia sen paikallisesta kasvustosta, mutta vuosina 1984–1994 vapaaehtoistyöläiset istuttivat 250 000–300 000 puuta. 60% saaresta on nyt metsän peitossa ja loput 40% on jätetty nurmiksi eläinlajeille, jotka suosivat avointa elinympäristöä. Tämän istutusohjelman yhteydessä kaikki nisäkkäiden saalistajat hävitettiin ja joukko uhanalaisia lintu- ja matelijalajeja vapautettiin saarelle menestyksellisesti, mukaan lukien lentokyvytön tahake, joka on yksi maailman harvinaisimmista lajeista, ja tuatara. Uudessa-Seelannissa on vain muutamia kohteita, joissa voit helposti nähdä ja kävellä niin monien harvinaisten lajien keskuudessa. Saarelle on helppo matkustaa päiväretkelle Aucklandista lautalla. Jotta matkasta tulisi miellyttävä kokemus ja villieläimiä ei perusteettomasti häiritä, lautalla tarjottava tila on rajallinen. Upeiden villieläinten lisäksi Matangilla on majakka, vierailijakeskus, ja monia mukavia kävelyreittejä, näköaloja ja rantoja. Useimmat kävijät varaavat opastetun kiertueen. Vierailukeskuksessa voi nauttia kahvia ja ulkona on runsaasti tilaa lounaalle. Suuntaa hyvän sään aikana uimaan Hobbsin rannalle.

  Maantieteelliset tiedot ja historia

  Maorit asuivat Aucklandin alueella jo noin 800 vuotta. Alkuperäiset asutukset keskittyivät Haurakin Persianlahden saarten rannikkoalueille, mutta vähitellen hedelmällistä maata alettiin käyttämään maanviljelyyn. Useiden vuosisatojen ajan Tamakin monet eri heimot taistelivat alueen hallinnasta ja rakensivat linnoitettuja kyliä monien tulivuorten kartioihin. Kaiparan satamasta peräisin oleva Ngati Whatua iwi -heimo otti haltuunsa suurimman osan alueesta vuonna 1741. 1820-luvun muskettisotien aikana pohjoisen heimo Ngapuhi tuhosi heidät ja hylkäsivät maan. Waitangin sopimus allekirjoitettiin vuonna 1840, jolloin kuvernööri Hobsonilla oli tukikohta Okiatossa, lähellä Russellia Saarenlahdella. Kun Ngati Whatuan päällikkö Te Kawau tarjosi 3000 eekkeriä myytäväksi Waitematan sataman pohjoisreunassa, Hobson päätti luoda uuden pääkaupungin ja nimetä sen yhden mesenaattinsa mukaan, George Eden (Aucklandin kreivi). Asutus alkoi vain muutamalla teltalla rannikolla, mutta kasvoi nopeasti, ja pian satamasta tuli kiireinen viemällä maasta alueen tuotteita, kuten esimerkiksi kauripuuta. Auckland menetti pääkaupungin roolinsa Wellingtonille vain 25 vuoden kuluttua.

  1900-luvun alusta lähtien Auckland on ollut Uuden-Seelannin nopeimmin kasvava kaupunki ja sen tärkein teollisuuskeskus. Toisen maailmansodan motorisoidut ajoneuvot hallitsivat yhä enemmän kaupungin liikennejärjestelmää. Valtateistä ja moottoriteistä tuli kaupunkimaiseman tunnusmerkkejä ja maantieteellisesti erottavia. Ne mahdollistivat myös massiivisen laajenemisen, joka johti kaupunkialueiden kasvuun. Poliittiset sopimukset tehdään Wellingtonissa, mutta Auckland on maan suurin moottori. Auckland muuttuu nopeasti ja monet ovat sitä mieltä, että kaupunki on paikka, jossa tehdään Uuden-Seelannin tulevaisuus. Tämä ei koske pelkästään sen huomattavaa väestönkasvua vuodesta 1945 lähtien ja sen kansojen monipuolista koostumusta, vaan myös monia tapoja, joilla kaupunki on muuttumassa niihin mukautuessa. Kulttuurista elämää kaupungissa ovat nostaneet viime vuosien ajan järjestettävät erilaiset tapahtumat ja festivaalit, jotka vetävät puoleensa suuria määriä kansainvälisiä matkailijoita. Yksi mielenkiintoisimmista Aucklandin historiallisista tosiseikoista on se, että se ei ole aina ollut yksi kaupunki. Vuoteen 2010 saakka Auckland itse asiassa koostui useista erillisistä kaupungeista, jotka toimivat yhden suuremman viranomaisen alaisuudessa. Tämä piti sisällään suuria alueita, kuten North Shore City ja Manukau City.

  Aucklandin ainutlaatuinen maisema on muodostunut tuhansien vuosien ajan alueen suurten tulivuorten vaikutusten vuoksi. Tämän geologisen luomuksen jäänteitä voi edelleen nähdä Aucklandin ympärillä vulkaanisina kartioina. Waitākeren vuoriston alueiden jyrkät rinteet nousevat lännessä ja Hūnuan vuoristo kaakossa. Niiden välillä löytyvät kannaksen matalat aallotetut rinteet, joiden huipuilla lepäävät pienet tulivuorten kartiot, jossa kaupunki sijaitsee. Vuoristoilla kasvaa edelleen alkuperäistä sademetsää ja alueiden alkuperäislajit ovat nyt suojeluksessa. Alamaat ovat enimmäkseen vanhoja meriliete- ja hiekka-alueita. Auckland on yksi harvoista kaupungeista maailmassa, jolla on satamia kahdella erillisellä vesistöalueella. Aucklandissa vallitsee Välimerenilmasto, joka on kuteinkin luokiteltu subtrooppiseksi lämpimillä, kosteilla kesillä ja leudoilla kosteilla talvilla. Se on Uuden-Seelannin lämpimin keskus ja täällä on myös eniten aurinkoisia päiviä kuin muualla.

  Matkustaminen Aucklandissa

  Liikkuminen Aucklandissa on erittäin helppoa bussilla, junalla ja lautalla. Aucklandin linja-autoliikenne on ylivoimaisesti laajin, kun taas junat tarjoavat nopeamman vaihtoehdon Aucklandin lähialueille tai muihin kaupungin osiin, ja lautat vievät sinut satamista saarille. Suurimman osan Aucklandin julkisen liikenteen lipuista voit maksaa joko käteisellä tai AT Hop-korttilla. Hinnat määräytyvät vyöhykkeiden mukaan, jotka perustuvat matkan etäisyyteen. Mitä useamman vyöhykkeen läpi matkustat, sitä korkeampi hinta. Linja-autolinjoilla tämä tapahtuu noin neljän kilometrin välein. Joillakin lautoilla ja linja-autoissa sovelletaan yksittäismatkan enimmäishintaa. AT Hop -kortti antaa sinulle vähintään 20% alennuksen hinnoista, pois lukien muutamat linjat. Tämä kortti kannattaa ostaa silloin, jos aiot oleskella Aucklandissa pidemmän. Kortille on ladattava ennakkoon haluttu määrä rahaa ja kortti tulee lukea korttilaitteessa busseissa, lautoilla ja junissa. Kortin voi tilata verkosta tai ostaa se monilta AT Hop jälleenmyyjiltä.

  Linja-autot

  LINK linja-autopalvelu on helpoin tapa matkustaa kaupungin ympäri. Kaikista käytännöllisimpiä ovat neljä kehälinjaa, joilla pääsee helposti useimpiin kohteisiin. Kaikkien linjojen autot kulkevat erittäin usein ja sinun tarvitsee vain odottaa oikean värisellä pysäkillä. City Link on keskustan linja, joka pysähtyy muutamalla tärkeimmällä asemalla. Inner LINK on sisäisempi kaupungin linja, joka kulkee aamu kuudesta keskiyöhön. Outer Link kulkee Aucklandin sisäisen esikaupunkialueen ympäri samaan kellonaikaan. TāmakiLink vie sinut pitkin itäisen rannikon suositumpia kohteita. Kaupungissa on olemassa tietenkin myös useita muita linjoja, joilla pääsee lähes minne tahansa kaupungissa. Yöllä liikennöin 12 linjaa, joiden matkat maksavat saman verran kuin muiden linjojen matkat. Sinun tulee viestittää kuljettajalle, että haluat päästä kyytiin, muuten hän voi ajaa ohi. Jos sinun tarvitsee päästä lentokentälle, Skybus on suora linja keskustasta lentokentälle.

  Voinko vuokrata asuntoauton Aucklandista?

  Ei ole parempaa kohdetta aloittaa ainutlaatuista lomamatkaa Uuden-Seelannin Pohjoissaarella, kun Auckland. Vaikka tämä metropoli on suosittu kaupunki aloittaa kiertomatka Pohjoissaaren kohteilla, sillä on itsellään useita upeita nähtävyyksiä. Tutustu Aucklandiin maoreiden kulttuurisiin museoihin, eläintarhaan ja moniin muihin maamerkkeihin. Voit vierailla Hauraki-lahden saarilla luonnonkauniissa maisemissa tai tehdä benjihypyn korkealta Sky Towerilta. Auto Europe tarjoaa asiakkailleen asuntoautoja Aucklandissa, jotta voit järjestää täysin muista tekijöistä riippumattoman lomamatkan sen ympäristössä ja nauttia Pohjoissaaren ainutlaatuisesta kauneudesta, luonnosta ja villieläimistä. Tutustu nyt täysin eri tavalla kaikkeen, mitä Auckland tarjoaa!

  Käytännöllisiä linkkejä

  Auckland turisti-info