Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO UUSI-SEELANTI

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Uusi-Seelanti

  Koe tämän saaren valtava luonnon kauneus autonvuokrauksella Uudessa-Seelannissa! Me olemme lupautuneet löytämään sinulle täydellisen auton lomallesi tarpeittesi mukaan ja meillä on energinen tiimi työntekijöitä avustamassa - ei ole parempaa paikkaa vuokrata auto kuin Auto Europe! Käy läpi kilpailukykyisiä hintojamme netissä ja suurta autovalikoimaa heti tänään ja autamme sinua mielellämme!

  Nauti täysillä autonvuokrauksestasi

  Autonvuokraus Uudessa-Seelannissa on täydellinen vaihtoehto, jos haluat vaeltaa sekä etelä-, että pohjoissaaren läpi ja tutkia täysin omalaatuisia maisemia tässä Tyynenmeren ainutlaatuisessa valtiossa. Uusi-Seelanti on ollut eristettynä 80 miljoonaa vuotta, jonka ansiosta se on kehittänyt itselleen hyvin erikoisen ja omaperäisen kasviston ja eläimistön, joka tekee tästä luonon monimuotoisuudesta yhden maailman kuuluisimmista turistikohteista. Vuokraa autosi pohjoisen Aucklandista ja matkusta läpi vuorten ja meren rantaa pitkin eteläiseen Dunediin.

  Liikennesäännöt ja huoltoasemat

  Ajaminen Uudessa-Seelannissa on yleensä rentouttavaa, mutta antaa sinulle mahdollisuuden tuntea itsesi varmaksi tutkimusmatkallasi. Tutustu alla muutamiin liikennesääntöihin, jotka kannattaa pitää mielessä.

  • Muista, että Uudessa-Seelannissa ajat tien vasemmalla puolella.
  • Veren sallittu alkoholipitoisuus on 0.5 promillea ja tästä ollaan tiukkoja. Älä juo ja aja.
  • Varaa aikaa kun matkustat pitkiä matkoja, sillä ne saattavat näyttää lyhyemmiltä kuin ne todellisuudessa ovat. Uusi-Seelanti on harvaan asuttu ja valtio on suuri, mutta siellä asustaa vain noin 4.5 miljoonaa asukasta. Monet tiet vuoristojen läpi ovat mutkittelevia, mikä vie enemmän aikaa ja pidentää matkaasi.
  • Sääolosuhteet ovat ennalta-arvaamattomia, etenkin eteläisellä saarella, josta kerrotaan, että siellä voit kokea kaikki neljä vuodenaikaa yhden päivän aikana. Tämä saattaa huonontaa ajo-olosuhteita, joten tarkista aina säätiedote ennen matkalle lähtöä ja valmistaudu vaihteleviin sääolosuhteisiin.
  • Kaikki mitat, myös nopeusrajoitukset, ovat merkitty metrijärjestelmällä. Moottoriteillä nopeusrajoitus on 100 km/h.
  • Useammat tiet, joita voisi kutsua moottoriteiksi ja jotka yhdistävät suurimmat kaupungit, ovat nimeltään "State Highways (SH)", ja niillä on vain yksi kaista kumpaakin suuntaan. Tämä tarkoittaa sitä, että joudut ohittamaan usein hitaampia ajoneuvoja, joten muista ottaa huomioon vastaan tuleva liikenne. Joillakin suuremmila moottoriteillä on useampia kaistoja ja ne ovat vain moottoriajoneuvoille, eikä tien reunaan saa pysäköidä muutoin kuin hätätilanteessa.
  • Bussikaistoilla ajo on kielletty ja ne ovat merkitty vihreällä värillä. Joskus säännölle löytyy poikkeuksia, joten lue liikennemerkit tarkasti.
  • Huoltoasemia on helposti löydettävissä ympäri maan, mutta harvaan asutuilla alueilla huoltoasemien välillä voi helposti olla jopa 150 km, joten pidä tankissa aina sopivasti polttoainetta.

  Huomioi, että lautalla matkustamiselle saarten välillä voi olla eri rajoituksia. Lauttasatama pohjoissaarella on Wellingtonissa ja eteläsaarella Pictonissa. Jotkut autovuokraamot eivät salli matkustamista lautoilla: autovuokraamolle on ilmoitettava päivämäärä ja kellonaika, jolloin haluat matkustaa ja sinun on jätettävä ensimmäinen vuokra-auto lähtösatamaan ja noudettava toinen saapuessasi toiseen satamaan. Joskus eri saarten vuokra-autojen vuokra-ajalle on annettu minimivuokra-aika. Toiset autovuokraamot antavat sinun viedä auto lautalle, mutta omilla kustannuksilla. Jos suunnittelet matkustamista lautalla, tarkista asia vuokrasäännöistä tai ota meihin yhteyttä lisätietoja varten.

  Käy myös lukemassa meidän Uuden-Seelannin kulkettajan opasta.

  Tiemaksut

  Yksi makusullinen moottoritie löytyy Northern Gateway- maksullisella moottoritiellä, joka yhdistää Aucklandin ja Puhoin State Highway 1 pitkin. Maksu toimii elektromisesti tunnistamalla auton rekisterinumeron. Suosittelemme, että kysyt paikalliselta autovuokraamolta, miten maksu suoritetaan, jos suunnittelet ajavasi maksullista tietä pitkin.

  Ikävaatimukset

  Ajokortin saa maassa jo 16 vuotta täyttänyt henkilö, mutta useammat autovuokraamot Uudessa-Seelannissa vaativat 21- vuoden ikää. 21-24- vuotiaiden kuljettajien on yleensä maksettava nuoren kuljettajan lisämaksu paikan päällä.

  Valuutta

  Uudessa-Seelannissa valuuttana toimii Uuden-Seelannin dollari (NZD). Käteistä voi nostaa lukemattomista raha-automaateista, joita löytyy melkein jokaisesta kylästä, mutta tarvitset sirullisen, PIN koodilla varustetun kortin ja nostosta saatetaan periä maksu. Myös useimmissa kaupoissa voit maksaa kortilla, mutta luottokortteja ei välttämättä hyväksytä pienemmissä kaupoissa, koska kauppiaan on maksettava lisämaksuja luottokorttien käsittelystä. Vaikka sirulliset ja PIN koodilla varustetut pankki- ja luottokortit ovat maksuvälineenä yleisimmin käytössä, voit silti maksaa siruttomalla kortilla ja allekirjoituksella monissa paikoissa, joista löytyy myyjä. Pankit ovat normaalisti auki maanantaista perjantaihin kello 9.00 - 16.30.

  Aikaero

  Uuden-Seelannin pääsaaret ovat 11 tuntia Suomen aikaa edellä talviaikana. Kelloja ei siirretä Uudessa-Seelannissa, joten kesällä aikaero on + 9 tuntia. Chathamin saaret ovat eri aikavyöhykkeessä ja 45 minuuttia edellä muuta Uuden-Seelannin aikaa.

  Sanakirja

  Uuden-Seelannin kolme virallista kieltä ovat englanti, maori ja Uuden-Seelannin viittomakieli. Englantia puhuu 98 prosenttia väestöstä, joka on näin ollen maan eniten käytetty kieli. Useimpien paikkojen nimet ovat kuitenkin myös maoriksi. Alla löydät muutamia sanoja ja lauseita, joita käytetään Uudessa-Seelannissa tai paikallisessa slangissa, joita ei käytetä muissa englantia puhuvissa maissa. Listasimme sinulle myös muutaman käytännöllisen sanan maoriksi.

  Uuden-Seelannin englanti
  Dairy - Kulmakauppa
  Kiwi - Lentokyvytön lintu, joka on yksi Uuden-Seelannin kansallistunnuksista. "Kiwi" viittaa myös Uuden-Seelannin asukkaaseen. Termiä käyttää sekä paikalliset asukkaat, että ulkomaalaiset ja se ei ole halventava.
  Choice! - Mahtavaa, siistiä!
  Sweet as! - Hyvä juttu, ei ongelmaa

  Maori
  Kia Ora - Hei, tervetuloa
  Kai - Ruokaa
  Koha - Lahjat tai lahjoitukset. Saatat löytää kylttejä sisääntäynnillä, joissa lukee "Entry Koha", joka tarjoittaa, että sinun pitäisi maksaa miten paljon voit lahjoittaa.

  Verkkovirta

  Verkkojännite on Uudessa-Seelannissa 230/240 volttia ja 50 Hz. Pistorasiat ovat litteille kolmipiikkisille pistokkeille. Eurooppalaisia sähkölaitteita varten tarvitset adapterin, joita voi myös ostaa paikallisista tavarataloista.

  Viisumi ja suurlähetystöt

  Suomalaiset eivät tarvitse viisumia Uudessa-Seelannissa, jos matka kestää alle kolme kuukautta. Jos oleskelet maassa pidempään, sinun on haettava viisumia, joka sopii parhaiten matkasi tarkoitusta varten. Lähin Suomen suurlähetystö löytyy Australiasta Canberrasta. Uudessa-Seelannissa on kunniapääkonsulaatti Wellingtonissa ja Aucklandissa ja kunniakonsulaatit Christchurchissa ja Dunedinissa.

  Suomen kunniapääkonsulaatti Wellington, Uusi-Seelanti
  Simpson Grierson
  Level 24, HSBC Tower
  195 Lambton Quay, Wellington
  Puhelin: +64 4 924 3416
  Sähköposti: michael.scannell@simpsongrierson.com

  Asuntoauton vuokraus Uudessa-Seelannissa

  Autonvuokrauksen lisäki Auto Europe tarjoaa myös asuntoautojen vuokrausta Uudessa-Seelannissa. Asuntoauton vuokraus Uudessa-Seelannissa on mahtava tapa kokea tämä ihana maa. Olemme yhteistyökumppaneita Apollon, Mightyn, Britzin ja Hippien kanssa, jotka tarjoavat laadukasta matkailuautojen vuokrausta ja heillä on tarjolla moderni valikoima asuntoautoja, joita voit noutaa vaikkapa Aucklandista, Christchurchista ja Queenstownista.

  Käytännöllisiä linkejä

  Uusi-Seelanti turisti-info