Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO KORFU

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Korfu - Taatut parhaat hinnat

  Vaikka ajan myötä Korfun saari on muuttunut, voimme silti tuntea kaukaisen ja loistavan menneisyyden hengen. Sen rikas monikulttuurinen perintö, historialliset monumentit, upeat maisemat, kristallinkirkas merivesi ja erinomainen sää ympäri vuoden ovat syy siihen, miksi tämä saari on yksi kosmopoliittisimmista Välimeren kohteista. Toisin kuin muu Kreikka, Korfu ei koskaan kuulunut ottomaanien hallintoon. Venetsialaisten, ranskalaisten ja brittiläisten peräkkäisten hallitusten vuoksi saaresta on ensisijaisesti tullut pikemminkin osa länsimaista kuin itäistä kulttuuria. Heidän kulttuurillaan oli voimakas vaikutus kaupunkiin ja juuri täällä perustettiin ensimmäinen Kreikan yliopisto, ensimmäinen filharmoninen orkesteri ja ensimmäinen kuvataidekoulu. Unescon maailmanperintökohteessa, kauniisti säilyneessä Korfun vanhassa kaupungissa renessanssin, barokin ja klassinen tyyli sovellettiin menestyksekkäästi paikalliseen taiteeseen ja perinteisiin. Palatsit, linnoitukset ja venetsialainen arkkitehtuuri sulautuvat ainutlaatuisesti yhteen pienillä kujilla kuivumassa roikkuvien pyykkien ja syrjäisten aukioiden kanssa. Voit kävellä kapeiden mukulakivikatujen läpi, joista löytyy portaikkoja ja holvikäytäviä, jotka antavat tunteen, aivan kuten olisit Genovan tai Napolin kaupungeissa. Kreikkalaiset rakastavat syömistä ja haluavat myös vieraidensa syövän hyvin. Tässä idyllisessä välimerellisessä ilmastossa voit odottaa pitkiä ja kaihoisia aterioita. Korfulainen keittiö on saanut paljon vaikutteita kreikkalaisista ja italialaisista perinteistä, joten saat parhaan ruokailukokemuksen ja sekoituksen molempia antimia. Saari vetää puoleensa myös yöelämää etsiviä, mutta täältä löytyy vielä muutamia hiljaisia ja koskemattomia kohteita. Autonvuokraus Korfulta auttaa sinua löytämään nämä kohteet ja pääset pakoon turistimassoja käden käänteessä.

  Korfu on edelleen yksi Kreikan suosituimmista turistikohteista. Se sijaitsee Joonianmeren saariryhmässä maan länsiosassa ja koostuu valkoisista hiekkarannoista, aktiivisesta yöelämästä ja upeista vuorista. Korfulla on myös suosittu pysäkki matkailijoille, ketkä saapuvat tai lähtevät Italiaan, koska se sijaitsee suhteellisen lähellä lyhyen lauttamatkan päässä. Ilmapiiri on täällä paljon rentouttavampi kuin muilla Välimeren saarilla, ja täällä voit kokea italialaisen ja kreikkalaisen kulttuurin yhteentörmäyksen. Auto Europe tarjoaa laadukasta autonvuokrausta kilpailukykyisin hinnoin yli 24 000 eri kohteessa ympäri maailmaa. Yli 60 vuoden kokemuksella pystymme vastaamaan korkeimpiin odotuksiin, koska olemme tehneet yhteistyötä sekä paikallisten, että kansainvälisten vuokraamojen kanssa. Tämän ansiosta pystymme tarjoamaan sinulle laajan valikoiman autoluokkia ja erilaisia palveluja. Auto Europe voi järjestää vuokra-auton Korfulla lentokentältä, Korfun keskustassa tai Acharavissa - pienessä kaupungissa saaren pohjoispuolella. Hyvä asiakaspalvelu on yksi tärkeimmistä asioista, joten pidämme huolen siitä, että saat mahdollisimman laadukasta palvelua. Tietoiset asiakaspalvelijamme vastaavat kaikkiin kysymyksiisi puhelimitse tai sähköpostilla ennen vuokraa, vuokran aikana tai vuokran jälkeen. Voit aina luottaa meihin ja kääntyä puoleemme, jos tarvitset apua minä tahansa vuokrasi aikana. Korfun saarella on niin paljon tarjolla, että et voi kuvitellakaan, miten paljon apua saat omasta autosta. Matkusta muista riippumatta ja jätä taaksesi turistien valtaamat alueet, nauti rauhallisista rannoista tai patikoi korkeilla vuorilla!

  Liikenne Korfulla

  Korfulla on monia kapeita ja mutkittelevia teitä, joten ole kärsivällinen ja lisää hieman aikaa matkaasi varten. Erityistä varovaisuutta kannattaa noudattaa maaseututeillä, koska näiltä tieltä löytyy monia kuoppia, etenkin sateisen ajanjakson jälkeen talvella ja varhaiskeväällä. Niitä ei ole vaikea navigoida niin kauan kuin olet varautunut niihin ja ajat hiljempaa. Ajamista nopeasti ei muutenkaan suositella, tiellä on paljon mutkia ja turistit eivät välttämättä aina näe niitä ajoissa. Korfulla tieviitoitus on vähän hankala. Et aina välttämättä löydä liikennemerkkiä ennen risteystä, joten suosittelemme navigointijärjestelmän käyttöä. Ajaminen itärannikolla on helppoa, koska mäet eivät ole kovin korkeita. Pääset Korfun kaupungista pohjoiseen tai etelään melko helposti. Länsipuolella on korkeampia kukkuloita ja hankalampia teitä. Monet ihmiset ajattelevat, että viikonloput ovat kiireisempiä aikoja tien päällä. Korfussa kuitenkin se on juuri päin vastoin. Rannat, varsinkin Korfun kaupungin lähellä ovat tietysti kiireisempiä viikonloppuna, mutta tiet ovat hiljaisempia, koska monien paikallisten ei tarvitse matkustaa töihin tai viedä lapsia kouluun. Lue lisää ja tutustu liikennesääntöihin ja erilaisiin ajo-ohjeisiin Kreikassa täältä.

  Autonvuokraus ja pysäköinti Korfulla

  Pysäköinti Korfulla on yleensä ilmaista ja helppoa. Useimmilla hotelleilla ja huviloilla on jonkinlainen yksityinen tai julkinen pysäköintialue. Myös rannoilla on autopaikkoja, vaikka niitä ei välttämättä ole aina tarpeeksi sesonkiaikana. Joillakin rannoilla on maksettava pysäköinnistä, mutta tämä on melko epätavallista Korfulla. Näet, että kreikkalaisilla on pieniä autoja ja että he käyttävät kaikkia mahdollisia paikkoja pysäköintiin. Ei ole harvinaista nähdä pieni auto pysäköitynä pieneen luolaan tien toisella puolella. Korfun kaupungin keskustassa sen sijaan paikkoja on hyvin rajoitetusti. Ne ovat maksullisia ja hinnat suurin piirtein samaa luokkaa kuin muissa suosituissa turistikohteissa Euroopassa. Sinulla on kuitenkin mahdollisuus pysäköidä autosi myös ilmaiseksi. Sataman lähellä ja vain lyhyen matkan päässä keskustasta löytyy useita parkkialueita, jotka ovat ilmaisia eivätkä läheskään yhtä täynnä kuin keskustassa.

  Korfun lentokenttä

  Korfun kansainvälinen lentokenttä, tai Ioannis Kapodistrias (Capodistrias) International Airport, sijaitsee noin 3 kilometriä Korfun kaupungista etelään, puolen kilometrin päässä Pontikonisistä. Olympic Air ja Aegean Airlines liikennöivät reittilentoja ympäri vuoden, mutta suurin osa lennoista ovat tilauslentoja, etenkin kesällä ja ulkomailta, jolloin lentokentällä tapahtuu suurin osa sen lentoliikenteestä. Lentokentälle lähestyminen ja lasku koilliseen suuntaan tarjoavat lentäville matkustajille upean panoraamanäkymän Pontikonisin ja Vlahernan luostarille, sekä Kanonin kukkuloille, koska laskeutumiseen käytetty kiitotie on tosiasiassa muutaman sadan metrin päässä näistä maamerkeistä. Lentokenttä aloitti toimintansa vuonna 1962 ja siitä tuli kansainvälinen uuden matkustajaterminaalin rakentamisen jälkeen, joka valmistui vuonna 1972. Tietysti siitä lähtien kasvavan liikenteen takia lentokentällä on tehty useita muita lisäyksiä ja päivityksiä. Koska Korfun lentokenttä on hyvin pieni, täältä löytyy vain yksi kahvila ravintola, josta voit saada juomia ja naposteltavaa. Täältä löytyy Duty Free-kauppoja, joissa myydään kreikkalaisia perinteisiä tuotteita, joitakin leluja, elektroniikkaa, kelloja, koruja ja muita tarvikkeita. Muita palveluja ovat pop-art-kauppa, terveyskeskus, sekä muutamat tunnettujen tavaramerkkien kauppoja. Lentokentällä liikennöi sininen linja-auto nro 5, joka yhdistää lentokentän kaupungin keskustaan ja satamaan, sekä pysähtyy suoraan lentokentän pääsisäänkäynnin ulkopuolella.

  Korfun kansainvälinen lentokenttä Ioannis Kapodistrias (CFU)
  Osoite: Korfu 491 00, Kreikka.
  Puhelin: +30 2661 089602
  Nettisivut: www.cfu-airport.gr

  Tekemistä Korfulla

  Toiseksi suurin joonialainen saari on nähnyt bysanttilaisia, venetsialaisia, ranskalaisia ja brittiläisiä tulevan ja menevän viimeisen 1000 vuoden aikana, ja kaikki nämä kulttuurit ovat jättäneet jotakin jälkeensä. Korfu sijaitsee hyvin lähellä Manner-Kreikkaa ja Albaniaa, jonne pääset hyvin nopeasti vaikkapa lautalla Korfun pääkaupungista. Toiselta puolelta löytyy Italia, hieman pidemmän matkan päässä, mutta myös tänne pääset monista Korfun kaupungeista. Jos et osaa päättää, mistä aloittaa, kokeile ensin maailmanperintökohdetta Korfun vanhaa kaupunkia, jota vartioivat kaksi mahtavaa venetsialaista linnoitusta. Ne pysyivät pystyssä ja kestivät kaiken, mitä Ottomaanien valtakunta pystyi tekemään. Rehevä kasvillisuus, turmeltumaton rannikko, ainutlaatuiset kivimuodostelmat ja romanttinen pääkaupunki. Tämä kaikki ja paljon muuta löytyy Korfun saarelta. Pitkin Korfun rannikkoa löytyy lukuisia lomakohteilla, joista jotkut ovat houkuttelevampia kuin toiset. Mutta jos haluat matkustaa täysin vapaasti, nouda itsellesi auto autovuokraamosta Korfulla ja aseta kurssi lahdille, laajoille hiekkarannoille ja linnoille ja luostareille, jotka ovat juurtuneet kiviselle maaperälle.

  • Korfun vanhakaupunki: Korfun vanhakaupunki sijaitsee strategisessa asemassa saaren itäosassa Adrianmeren sisäänkäynnin kohdalla, ja sen juuret juontavat 800-luvulta eKr. Tunnettujen venetsialaisten insinöörien suunnittelemaa kaupungin kolmea linnoitusta käytettiin neljän vuosisadan ajan puolustamaan Venetsian tasavallan merikauppaa Ottomaanien valtakuntaa vastaan. Ajan kuluessa linnoituksia kunnostettiin ja osittain rakennettiin uudelleen useita kertoja, viimeksi Ison-Britannian hallinnon alla 1800-luvulla. Vanhankaupungin uusklassiset rakennuksen ovat osittain venetsialaiselta ajalta, joista osa rakennettiin myöhemmin, erityisesti 1800-luvulla. Linnoitettuna Välimeren satamana Korfun kaupunki- ja satamakokonaisuus on kuuluisa korkeatasoisesta rehellisyydestä ja aitoudesta. Korfun vanhaankaupunkiin on rakennettu vuosien varrella korkeita rakennuksia väestönkasvun seurauksena. Kaikki nämä talot vierekkäin on rakennettu paikallisista kivistä, puisilla ullakolla ja käsintehdyillä laatoilla. Onneksi toisen maailmansodan aikana vaurioituneiden rakennusten lukumäärä ei ollut suuri ja Korfu pystyi säilyttämään vanhankaupungin viehätyksen ja menneisyytensä. Vanhojen korkeiden talojen välissä voit ostaa perinteisiä tuotteita muinaisissa kellareissa, joita ympäröivät kiviportaikot, vanhat venetsialaiset muurit ja piilotetut puutarhat. Jokainen rakennus ja jokainen katu näyttää avoimelta museolta, mutta paikallisten ihmisten ilo muistuttaa siitä, että vanhakaupunki on myös täynnä elämää ja yllätyksiä. Korfun vanhankaupungin esplanadi on suuri viheralue kaupungin ja vanhan linnoituksen välillä, josta suurin osa on nykyään muutettu kauniiksi puistoksi, joka on täynnä puita ja puutarhoja. Listonin aukio sen mukavalla gallerialla on täynnä kahviloita ja ravintoloita, ja on myös Korfun sosiaalisen elämän sydän. Jos saavut kaupunkiin iltahämärässä, sinun kannattaa ehdottomasti tehdä pieni kävelykierros kaupungissa ja aloittaa Pyhän Giorgiosin kaarelta Korfun kuninkaallisen palatsin vieressä.

  • Paleokastritsan: Paleokastritsa on kiistatta Korfun saaren kuuluisin viehättävä kylä, joka sijaitsee 25 kilometriä luoteeseen Korfun kaupungista. Sana Paleokastritsa tarkoittaa kirjaimellisesti vanhaa linnoitusta, joka on myös olemassa kallioisessa luolassa, jossa nykyään sijaitsee Neitsyt-luostari. Paleokastritsan kylä tarjoaa lukuisia paikallisia tavernoja, joista on näkymät siniselle lahdelle ja kuudelle hajallaan olevalle hiekkarannalle ja pikkukivirannalle, jotka sijaitsevat hajallaan alueella. Näitä rantoja ympäröivät oliivipuumetsät, jotka luovat dramaattisia, mutta kauniita maisemia. Tämä kosmopoliittinen lomakeskus ulottuu rannikkotietä pitkin upeiden lahtien ja viehättävän sataman ympärille, josta matkustajalautat lähtevät lähellä oleville ja eristyneille rannoille. Itse kylä säilyttää perinteisen viehätyksensä ja luonteensa ja nykyään sitä pidetään yhtenä Korfun tärkeimmistä turistinähtävyyksistä, jolla on suuri määrä hotelleja, baareja ja ravintoloita. Tien lopussa heti pääsataman jälkeen löytyy kylän kohokohta, Neitsyt-luostari. Luostarissa on mielenkiintoinen kokoelma bysanttilaisia ikoneita, kirjoja ja muita esineitä. Paleokastritsan pääranta on melko pieni, mutta erittäin tunnettu kylmästä vedestä ja ihastuttavasta ympäristöstään. Sitä pidetään yhtenä Kreikan saarten parhaimmista rannoista. Sitä ympäröivät monet baarit ja tavernat, joten täällä on harvoin hiljaista päivän aikana. Rantaa kutsutaan joskus myös nimellä Agios Syridon Beach, joka sijaitsee pitkän salmen päässä, jonka molemmilla puolilla on korkeat kallionseinät. Vesi on niin hämmästyttävän rauhallista ja selkeää, mikä tekee siitä snorklaajan unelmakohteen ja sopii erinomaisesti pienten lasten perheille. Vaikka ranta on kapea, siinä on pehmeää kultaista hiekkaa ja rannalla on laituri, josta voit lähteä venekiertueelle.

  • Angelokastron linna: Aggelokastro, jota kutsutaan myös enkelin linnaksi, sijaitsee strategisesti Krinin lähellä. Sen uskotaan juontuvan 1300-luvulle ja Aggelokastron silmiinpistävä yksityiskohta on sen sisäänkäynnillä sijaitseva kupolinen portti. Sen ylpeys on korvaamattomat jäänteen alueen historiasta ja täällä on myös hyvin erikoistuneita ​​säilytystiloja. Toinen mielenkiintoinen jäännös on Gabriel ja Mikael enkeleille omistettu muinainen kirkko, joka on yllättäen rakennettu luolaan. Legendan mukaan muinainen keisari etsi jyrkkää kivikalliota, johon hän halusi rakentaa linnoituksen, joka pystyisi helposti estämään lukuisat merirosvohyökkäykset. Tätä silmällä pitäen keisari löysi sattumalta Angelokastron alueen, missä hän törmäsi kohoavaan linnoitukseen, jonka Eperuksen silloinen arkkipiispa oli rakentanut. Tämä linna rakennettiin 1300-luvulla kapealle kiviselle kallionkielekkeelle, joka kohoaa yli 300 metrin korkeuteen merenpinnan yläpuolelle, jolta on upeat näkymät merelle, Manner-Kreikkaan ja sisämaahan Korfulle. Ensisijainen syy linnoituksen rakentamiseen oli asukkaiden suojaaminen merirosvojen hyökkäyksiltä. Suurin uhka tuli Afrikan ja venetsialaisilta merirosvoilta. Historiallisten tietojen mukaan Angelokastro oli Korfun saaren pääkaupunki ja täällä asui itse kuvernööri. Historioitsijat ovat sitä mieltä, että vuonna 1403 tapahtuneessa pahamaineisessa merirosvohyökkäyksessä Angelokastron asukkaat taistelivat viimeiseen asti linnoituksessa Genoan merirosvoja vastaan. Muurien ulkopuolella hyvin pieni osa linnoituksesta on säilynyt, paitsi pieni arkkienkeli Mikaelin kirkko, jossa on freskoja 1700-luvulta. Voit tarkastella seitsemää kallioon leikattua sarkofagia, katsoa linnan holvattuun vesisäiliöön ja tuijottaa kunnioittavasti merta, rannikkoa ja vuoria.

  • Vlachernan luostari: Vlachеrnan luostari on yksi Korfun kuvankauniimmista kohteista, joka vetää puoleensa satoja turisteja päivittäin. Tämä paikka sekoitetaan usein Pоntiкοnissin saaren (Hiirisaaren) kanssa ja vaikka ne eivät ole sama, ne sijaitsevat hyvin lähellä toisiaan. Luostari sijaitsee pienellä saarekkeella Kaninin penisulasta ja Korfun kansainvälisestä lentokentästä etelään. Saareke yhdistyy mantereeseen kivilaiturilla, joka kautta ihmiset voivat helposti kävellä. Pontikоnissin saari on suoraan Vlаchеrnan takana, mutta sinne pääsee vain veneellä ja veneretkiä järjestetään useita kertoja kesällä. Vlachеrnаn luostari on ainoa rakennus pienellä saarekkeella ja se rakennettiin joskus 1600-1700-luvuilla. Siitä huolimatta sitä silti kutsutaan luostariksi ja se toimi sellaisena vuoteen 1980 saakka. Se oli naisten luostari ja valkoisen perinteisen kellotornin yläpuolella olevan marmorilaatan mukaan nykyinen kappeli rakennettiin vuonna 1685. Vanhin edelleen olemassa oleva hautajaiskivi on vuodelta 1758. Vuonna 1799, kun Korfu oli demokraattisen Ranskan hallinnon alla, kirkko kuuleman mukaan kuului kuuluisan kreikkalaisen säveltäjän NC Mantzarosin perheelle. 1800-luvulla luostaritoiminta alkoi vähentyä. Nykyään vain pieniä kirkkoja sisällä käytetään juhlia varten ja se on avoinna turisteille. Pihalta löytyy muutamia kojuja, joista voi ostaa loistavia matkamuistoja. Suurin osa Vlachеrnаn luostarin valokuvista on otettu kahdesta ravintolasta rannalla. Molemmilla on tyylikkäät parvekkeet, joista on näkymä luostarille, Pοntionissiin ja näet lähteviä ja laskeutuvia lentokoneita, ja nämä kolme mainitaan usein yhdeksi nähtävyydeksi. Myös lentokenttä on mielenkiintoinen nähtävyys, koska vierailijat näkevät lentokoneet melko tarkasti.

  • Kassiopi: Kassiopi on viehättävä kaupunki, joka sijaitsee pienellä niemimaalla Korfun saaren koilliskulmassa, 36 kilometriä Korfun kaupungista ja Korfun lentokentältä pohjoiseen. Lomakeskus on saaren koillisosan suurin kylä ja ainutlaatuinen Korfun lomakohteiden joukossa, koska sillä on sekä erittäin viehättävä ympäristö ja historia. Lomalla Kassiopilla voit nauttia upeasta Pantokratorin vuoristosta ja kukkuloista, joita peittävät oliivi-, viiniköynnökset ja sitrushedelmäviljelmät. Tämä lomakeskus on värikäs paikka, jonne pääsee viehättäviä rannikkoteitä pitkin. Se tarjoaa myös upeat näkymät merelle Albanian rannikolle. Se on houkutteleva lomakeskus, jolla on perinteiset kapeat kadut ja muinaisen linnan rauniot. Ennen se oli tavallinen kalastajakylä, joka myöhemmin muutettiin suosituksi lomakohteeksi. Kassiopin satama pienellä aukiolla on tänä päivänä kaupungin sosiaalisen elämän keskipiste, ja melko trendikäs paikka yöllä. Päivällä auki on hiljaisempia kassiopilaisia rantabaareja ja ravintoloita, kun taas illalla sekoitus turisti- ja perinteisiä kalabaareja. Kylässä on lukuisia ravintoloita, joissa tarjoillaan perinteisiä ruokia sekä meksikolaista, kiinalaista ja italialaista ruokaa. Yöelämä on täällä melko vilkasta, baarit ja diskot tarjoavat paljon iltaohjelmaa. Rannalla on muutamia kahvilabaareja ja kevyen aterian ravintoloita, joista saat myös virvokkeita. Vaikka Kassiopilla on paljon historiaa, se yhdistää myös laajan valikoiman nykyaikaisia palveluita, kuten vesihiihtoa ja varjoliitoa, sekä sukelluskeskuksen, jossa tarjotaan oppitunteja ja sukellusta sekä aikuisille, että lapsille. Lisäksi Kassiopissa ei ole pulaa erilaisista urheiluaktiviteeteistä. Maastopyöräily, ratsastus ja golf ovat niistä vain muutamia.

  Autonvuokraus ja päivämatkat Korfulla

  Vaikka Korfu on upea saari, täynnä kauniita rantoja, herkullista ruokaa ja henkeäsalpaavaa luonnonkauneutta, joskus on mukavaa lähteä pienelle kiertomatkalle ja tutustua ympäröivään ympäristöön. Autonvuokraus Korfulla on tähän paras ratkaisu ja voit suunnitella itse matkasi oman aikataulun mukaan. Autoja on saatavilla kaiken kokoisille ryhmille ja kaikkiin matkustustarpeisiin, joten löydät varmasti haluamasi. Saarella riittää tekemistä ja nähtävää, joten miksi et säästäisi aikaa ja matkusta omalla autolla omatoimisesti. Ainutlaatuisen sijaintinsa ansiosta Korfulta pääsee idyllisten saarten, turkoosien vesien, vaikuttavien luolien ja viehättävien kaupunkien lisäksi myös lyhyellä venematkalla täysin eri maahan. Venematkat Korfun ympäri ja mielenkiintoisen ympäristön tutkimiseen rannikolla on paras vaihtoehto, ja tarjolla on sekä valmismatkoja, että veneitä vuokralle omia matkoja varten. Saaren suuren tarjonnan johdosta päätimme tehdä matkasi suunnittelusta hieman helpompaa ja listasimme kolme kohdetta, jotka mielestämme tulisi nähdä loman aikana Korfulla.

  Pantokratorin vuori

  Korfu on kuuluisa luonnonkauniista rannikosta ja hiekkarannoista anteliaalla maan kirkkaanvihreällä alueella. Mutta tämä saari tarjoaa paljon enemmän. Yksi suosituista ja näkemisen arvoisista sisämaan kohteista on Pantokratorin vuori. Tämä on saaren korkein huippu, lähes 1000 metrin korkeudessa mäntymetsillä ja vihreillä niityillä, jotka todistavat Korfun luonnollista rikkautta. Polut ja reitit ovat hyvässä kunnossa ja viitoitettuja, ja ne kulkevat sarjan kylien kautta. Spartilan ja Strinilan kylien kautta kulkevilla reiteillä tuntuvat perinteet, ja ne kertovat maaseudun hitaasta rytmistä toiselta ajalta. Vuoren huipulla seisoo Kaikkivaltiaan luostari, pieni, mutta kaunis luostari, joka perustettiin 1400-luvun alkupuolella ja rakennettiin uudelleen 1800-luvulla, ja jossa nykyään asuu kaksi munkkia. Täältä saaren korkeimmalta kohdalta voit nauttia todella kauniista 360 asteen näkymästä koko Korfun saarelle ja Albanian rannikolle asti. Ennen vierailijoiden piti kävellä pitkä matka päästäkseen vuoren huipulle, mutta nyt vuorelle on rakennettu myös hyvä päällystetty tie. Voit tehdä huipulle upean päiväretken autolla tai moottoripyörällä. Lähtökohta sijaitsee Ipsoksen ja Barbatin rannan puolivälissä Korfun koillisrannikolla. Reitti ylittää keskiaikaisen Spartilan kylän, josta on kauniit näkymät itärannoille ja jatkuu siitä Strinilasiin, joka on yksi saaren korkeimmalla asuttuja kyliä. Vaihtoehtoinen reitti alkaa Sidarin luoteiskylästä ja kulkee vuoristoalueiden kaukaisimpien kylien läpi, mukaan lukien Lafki ja Petaleia. Hyvä idea on nousta ylös yhtä tietä pitkin ja laskeutua laaksoon toista pitkin. Jos päätät koetella kuntoasi ja kiivetä vuoren rinteitä pitkin jalkaisin, voit aloittaa vanhan Perithian kylästä, joka on peräisin 1400-luvulta saaren pohjoispuolella. Edestakainen reitti on osa Corfu Trail reittiä, joka on sarja vaellusreittejä saaren ympäri. Kävely kestää noin 3 tuntia rehevien metsien, oliivipuiden ja kivisen maaston läpi. Vuoristoon ja ympäröivään alueeseen voi tutustua ympäri vuoden, mutta huhtikuu ja toukokuu, kun kukat ovat täydessä kukassa, ovat parhaita kuukausia matkalle. Poluilla näkee runsaasti kaikenlaisia ​​orkideoita ja voit nähdä monia muita kasveja, jotka kukkivat keväällä. Täällä voit havaita myös muuttohaukkoja, mutta myös muita saalistajalintuja, kuten hiirihaukkoja ja tuulihaukkoja.

  Igoumenitsa

  Prefektuurin pääkaupunki Igoumenitsa sijaitsee Manner-Kreikan länsirannikolla saman nimisen Igoumenitsan lahden poukamassa Korfun saarta vastapäätä. Tämä suuri ja vilkas satamakaupunki on portti Pohjois-Kreikan ja Länsi-Euroopan välillä, ja se on Thesprotian prefektuurin pääkaupunki. Kaupungilla on ollut monia nimiä eri ajanjaksojen ajan muinaisesta Titanista, Thesprotiksen kuningaskunnan tärkeästä muurikaupungista 400-luvulla eKr. aina Gravaan keskiajalta ja ottomaanien aikaan. Roomalaiset tuhosivat kaupungin, se vapautettiin ensimmäisen Balkanin sodan aikana, tuhottiin uudelleen toisen maailmansodan aikana ja rakennettiin uudelleen sekasorron jälkeen. 60-luvun nopean kehityksen ansiosta Igoumenitsa on muuttunut pienestä 500 asukkaan merenrantakylästä yhdeksi Kreikan tärkeimmistä satamista. Mäntyisten kukkuloiden ja kauniiden rantojen ympäröimänä kävijät rakastuvat varmasti Igoumenitsan tunnettuihin reheviin vihreisiin metsiin ja kristallinsinisiin vesiin. Se on myös vilkas kaupunki, jossa on paljon kauppoja, kahviloita ja ravintoloita. Kävele Drepanosin ja Makrygialin hiekkarannoilla, tutustu upeaan vuorivaahteroiden reunustamaan rantareittiin ja ihanaan puistoon. Tutustu kaupungin muinaiseen menneisyyteen Dolianin linnassa, joka sijaitsee Geroplatanosin taajaman lähellä, joka juontaa juurensa klassiselta ajanjaksolta. Kaupunki tarjoaa mahdollisuuksia käydä kävelyllä upeilla reiteillä, lenkkeillä rannalla tai vuorella, patikointiin, urheiluun, veneilyyn tai ajanviettoon luonnossa. Täältä pääset myös kauniille Drepanosin ja Makrygialin hiekkarannoille, jotka ovat seitsemän kilometriä pitkät kristallinkirkkailla vesillä ja molemmat sijaitsevat Igoumenitsanlahden luoteisreunassa. Arkeologinen museo, jossa on näyttelyitä historiallisista Bysantin ajoista, avattiin vuonna 2009 ja sijaitsee kaupungin pohjoispuolella. Viime vuosina kaupungista on tullut kasvava risteilykohde ja risteilysatamalta on mahdollisuus vierailla Thesprotian arkeologisissa ja luonnonkauniissa kohteissa, mutta myös koko Joonianmeren rannikolla. Kaupungin pääkatu venyy rannikkoalueita pitkin, joten täältä näet kauniita toimistorakennuksia, pankkeja ja lukuisia ravintoloita. Melkein missä tahansa ravintolassa on avoin terassi, jolla voit nauttia upeista paikallisen keittiön antimista ja katsella kaunista rannikkoa. Aikaa toukokuusta syyskuuhun pidetään parhaana käydä Igoumenitsassa. Korfun kaupungista lähtee lukuisa eri lauttoja ja veneitä Igoumenitsaan, joten voit tehdä tästä erityisen päivämatkan.

  Paxos ja Antipaxos

  Mikään kreikkalainen loma ei ole täydellinen ilman meriristeilyä. Tutustu järjestetyn risteilyn avulla Joonianmeren kolmeen jalokiveen - Paxosin ja Antipaxosin saariin, jotka sijaitsevat lähellä Korfun etelärannikkoa, ja kuuluisiin sinisiin Paxosin luoliin, jotka tarjoavat vilauksen saarten piilotettua ja karua kauneutta. Aloita matkasi Korfun kaupungista, joka tarjoaa ainutlaatuisen näkymän vanhaan kaupunkiin mereltä ja sen kahteen venetsialaiseen linnoitukseen. Edetessä etelän suuntaan, Kanonin niemimaa ja Mon Reposin palatsi, joka on prinssi Phillipin syntymäpaikka, tulevat näkyviin. Täältä näet myös Peraman, Benitsesin turistikeskukset, Kavosin kylän ja Korfun eteläisimmän pisteen, Asprokavosin niemen. Lähestyessä Korfun ja Paxoksen välistä kanavaa, sinut kohtaa upea Paxosin saarta peittävien oliivi- ja sypressipuiden upea näkymä. Legendan mukaan Paxos muodostettiin, kun Poseidon katkaisi Korfun kärjen voimakkaalla iskuilla kolmikärjellään ​​ja vei sen etelään, jossa hän loi idyllisen pakopaikan suurelle rakkaudelleen, Amphitritelle. Poseidonin marmoripalatsi legendan mukaan sijaitsi Ahaissa, yhdessä Paxosin sinisistä luolista. Turmeltumaton massiiviselta turismilta, Lakkan luonnollinen lahti tulee näkyviin seuraavaksi, joka sopii heille, ketkä etsivät rauhaa. Matkalla edelleen etelään Paxosin saarelta länsirannikkoa pitkin pääset nauttimaan vaikuttavasta kivisestä rannikosta ja ainutlaatuisista valkoisista hiekkarannoista. Seuraavaksi saavut vihdoin henkeäsalpaavaan meriluolaan, jonka kirkkaat siniset vedet jättävät sinut sanattomaksi. Sinisten luolien merialue on Välimeren hylkeen ja kaikkien Paxosin saarikompleksien eläinten luonnollinen elinympäristö, joka kuuluu ΝΑΤURΑ 2000 Eurooppa-aloitteeseen. Luolasta poistumisen jälkeen saavut pienelle, mutta täydellisesti muodostetulle Antipaxosin saarelle, jonka hiekkaisia ja sinisiä lahtia on verrattu Karibian mereen. Täällä sinulla on mahdollisuus uida tämän rannan kristallivedessä. Matkalla takaisin Paxosiin saaren itäpuolella pitkin näet pienet saaret Skaltsonisi ja Mongonisi. Purjehtiessa Paxosin kapean kanavan sekä Panagian ja Agios Nikolaosin saarten vieressä, ainakin yksi risteilyalus lopettaa matkansa Gaiosin kylän keskustaan. Täällä sinulla on mahdollisuus vaeltaa upeiden kapeiden katujen halki, käydä matkamuistomyymälöissä ja nauttia lounasta yhdessä perinteisistä tavernoista.

  Maantieteelliset tiedot ja historia

  Nimi Corfu tulee kreikan nimestä Koryphai, mutta italialainen versio on vierailijoille usein tutumpi, kuin moderni kreikkalainen nimi. Legendan mukaan saari oli kreikan mytologian Scheria, phaealaisten kotipaikka Homericin eepoksessa. Korintin siirtomaa, joka perustettiin noin vuonna 734 jkr., syrjäytti eretrianien siirtokunnan Euboeasta. Korinttilainen tyranni Periander vähensi uutta siirtokuntaa ylpeänä, mutta myöhemmin kaupunki sai takaisin itsenäisyytensä ja omistautui kaupankäynnille. Korfu ei osallistunut aktiivisesti persialaisten hyökkäykseen Kreikkaan, mutta vuonna 435 se pyysi Ateenan apua riitaan Korintin kanssa, ja tästä pyynnöstä tuli Peloponnesian sodan ensisijainen syy. Korfu lopetti sodan vuonna 410, mutta uusi liitto Ateenan kanssa aiheutti vihamielisyyksiä Spartan kanssa. Saaren suotuisa sijainti Kreikan ja Italian välillä houkutteli suurvaltoja idästä ja lännestä. Se kuului goottilaisille, lombardeille, saraseeneille ja normaneille, sekä lukuisille Italianeri kuntien kuninkaille. Vuonna 1204 saari liitettiin Kreikkaan, mutta siirtyi takaisin Sisilian kuninkaalle Manfredille vuonna 1259 ja sitten Napolille. Venetsian tasavallan hajotessaan Korfu annettiin Ranskalle, mutta venäläis-turkkilainen laivasto karkotti pian Ranskan varuskunnan. Se liitettiin Napoleonin valtakuntaan ja siitä tuli Britannian suojelualue keisarin viimeisen tappion jälkeen. Ison-Britannian hallinto ei kuitenkaan miellyttänyt asukkaita, ja vuonna 1864 Korfu luovutettiin Kreikalle yhdessä muiden Jooniansaarten kanssa.

  Vuonna 1923 italialaiset joukot pommittivat ja pitivät Korfua vallassa hetken. Toisessa maailmansodassa italialaiset pommittivat kaupunkia jälleen ja italialaiset ja saksalaiset miehittivät sen peräkkäin. Monet sen rakennuksista ja muista maamerkeistä tuhoutuivat vuoden 1943 taisteluissa, mutta kuninkaanlinna, Britannian kuvernöörien entinen asuinpaikka ja nyt museo, säilyi tuholta. Saari palautettiin Kreikalle taas vuonna 1944. Saari selvisi vuoden 1953 maanjäristyksestä, joka tuhosi suuren osan Joonian eteläisten saarten eteläosista, ja siitä tuli erittäin suosittu turistien keskuudessa. Nykyaikainen matkailu alkoi Club Med -tilojen avaamisesta Ýpsosin läheisyydessä vuonna 1952, jota seurasi ensimmäisten ulkomaisten saapuminen vuonna 1972. Ensimmäisten megahotellien rakentaminen oli helpompaa heille, joilla oli hyvät yhteydet hallitsevaan sotilasjunttaan. Matkailu, ja viime aikoina kiinteistömyynti ovat jo pitkään ylittäneen maatalouden tärkeimpänä taloudellisena toimintana, vaikka molemmat kärsivätkin voimakkaasti ja joutuvat mukautumaan nykyisiin kriiseihin maailmalla. Kaiken kattavat lomakohteet itäeurooppalaisille ovat kasvussa ja brittien, italialaisten ja saksalaisten lukumäärä on laskussa. Vuonna 2007 Kérkyran vanhakaupunki nimettiin Unescon maailmanperintökohteeksi. Vuonna 1962 Itävallan keisarinna Elizabethille rakennettu palatsi muutettiin kasinoksi.

  Korfu, moderniksi kreikaksi Kérkyra, sijaitsee Epiruksen rannikon tuntumassa ja on noin 58 kilometriä pitkä, kun taas sen suurin leveys on noin 27 kilometriä. Kalkkikivestä muodostunut saari on vuoristoinen pohjoisessa ja matala etelässä. Saaren pohjoisosa on vuorten peitossa, keskialueella on laaksoja ja joitakin mäkiä, eteläinen alue koostuu jatkuvista hedelmällisistä tasangoista. Saaren korkein huippu on Pantokratorin vuori, joka nousee 911 metriä merenpinnan yläpuolelle. Lazareto ja Vido ovat kaksi pientä saarta, jotka sijaitsevat aivan sataman suulla, Korfun ja Gouvian lahden välissä. Korfulla on myös kaksi järveä ja neljä jokea. Nämä joet kuivuvat yleensä kesäkaudella, mutta ne täyttyvät talvella, koska Korfu on Kreikan sateisin paikka. Korfun maaperässä on runsaasti kalkkikivivarastoja. Runsaiden sateiden vuoksi Korfulla on hedelmällinen maaperä, etenkin pohjoisessa, missä maisema erottuu suurilla oliiviöljypuiden tasangoilla. Täällä viljellään pääosin oliivipuita, mutta myös viikunoita, appelsiineja, sitruunoita, viinirypäleitä ja maissia. Suurimpia vientituotteita ovat oliiviöljy, hedelmät, vilja ja viini. Korfun valmistamiin tuotteisiin kuuluu saippua ja tekstiilit. Korfua peittää runsas kasvillisuus joulukuun talvisateiden ansiosta. Huolimatta rehevästä kasvillisuudestaan ja runsaasta sademäärästä, Korfu voi olla myös hyvin kuuma ja sumuinen, kun kosteutta vähentävä meltemi tuuli puhaltaa ohi. Kevät ja syksy ovat parhaat ajat vierailla Korfulla, jolloin olosuhteet ovat erinomaiset. Sää on useimmissa paikoissa miellyttävän lämmin, mutta ei liian kuuma. Rannoilla on suhteellisen vähän tungosta ja majoitus on halvempaa ja helpompaa löytää.

  Matkustaminen Korfulla

  Kun käyt Korfulla, suosittelemme tutustumaan koko saareen sen sijaan, että viettäisin koko lomasi yhdessä kohteessa tai hiekkarannalla. Autovuokraamot Korfulla tarjoavat parhaimman mahdollisuuden tutkia saarta omaan tahtiin omalla autolla, mutta voit myös matkustaa saaren tarjoamilla julkisen liikenteen kulkuneuvoilla. Korfulla ei ole junia, mutta paikasta toiseen pääsee eri linja-autoilla. Green Bus tarjoaa paikallista palvelua ja matkoja kaikkialle saaren maaseudulle pohjoisesta etelään, sekä myös Ateenaan ja Thessalonikiin. Nimestään huolimatta kaikki linja-autot eivät ole vihreitä. Bussipysäkit löytyvät hajallaan pitkin Korfua ja pysäkeiltä löytyy päivitetty aikataulu. Sunnuntaisin yleisesti linja-autot liikennöivät harvemmin. Siniset kaupunkiliiikenteen linja-autot liikennöivät reittejä lähellä Korfun kaupunkia Benitsesiin (etelässä) ja Dassiaan (pohjoisessa) asti. Lentokenttä ja satama yhdistyvät Korfun kaupunkiin bussilla nro 15. Lippuja voi ostaa automaateista pysäkkien vierestä, asemien lipunmyynnistä tai kioskeista. Lippuja saa myös suoraan kuljettajilta, mutta ne ovat hieman kalliimpia. Kaupunkibussien hinnat määräytyvät alueiden mukaan, joita on kaksi, A ja B. Korfun kaupungin ympäri ja saaren suosituimmissa turistikohteissa löytyy monia taksiasema. Satamissa ja lentokentällä on aina takseja odottamassa matkustajia lauttojen ja lentokoneiden saapuessa. Voit myös varata taksisi verkossa.

  Käytännöllisiä linkkejä

  Korfun turisti-info

  Takaisin alkuun