Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO INNSBRUCK

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Innsbruck - Edullisesti Auto Europelta

  Tiroli sijaitsee Alppien sydämessä ja ihastuttava Innsbruckin kaupunki sijaitsee aivan Tirolin keskellä. Ylitä Alpit ja suunnista vuoristoisissa maisemissa sinulle sopivaan tahtiin, jossa sinua auttaa autonvuokraus Innsbruckista. Innsbruck sijaitsee kauniisti vuorenhuippujen välissä ja riippumatta siitä, missä osassa kaupunkia olet, Alppien dramaattiset vuoriseinät ovat jatkuvasti läsnä. Vaikka tämä pikkukaupunki on synonyymi itävaltalaiselle upeasti inspiroivalle kauneudelle ja rikkaalle historialle, sitä usein pidetään vain pelkkänä lähtöpisteenä lomalle vuorille. Kaupungilla on kuitenkin paljon tarjottavaa, rikas historia ja se on ollut tärkeä kauppakeskus Rooman ajoista lähtien, koska se sijaitsee alueella, josta oli helppo kulkea Alpeille ja Inn jokea pitkin. Historian harrastajia ilahduttaa varmasti Habsburgin monarkia-ajan lukuisat nähtävyydet, joista loistavat myös renessanssin ja barokin aikakauden upea arkkitehtoninen piirre. Innsbruckissa työskentelemme useiden eri vuokraamojen kanssa ja voit noutaa auton Innsbruckin lentokentältä tai keskustasta. Sitten voit alkaa tutustua kaupungin kauniisiin, historiallisiin rakennuksiin ja aukioihin viihtyisien kahviloiden keskellä. Miksi et aja kaupungin ulkopuolelle ja koe vuorenhuippujen tarjontaa laskettelun tai maastopyöräilyn merkeissä? Luonto on kiistatta suuri tekijä Innsbruckissa ja helpoin tapa kulkea paikasta paikkaan on vuokra-auton kanssa.

  Auto Europelta saat erinomaista asiakaspalvelua erittäin edulliseen hintaan. Koska työskentelemme useiden markkinoiden suurimpien autovuokraamojen kanssa voimme olla varmoja, että löydät vuokra-auton, joka sopii ainutlaatuisiin tarpeisiisi. Tiroli tarjoaa niin paljon nähtävää ja tekemistä, että olisi hölmöä jättää vierailu vain Innsbruckin kaupunkiin. Tutki pieniä ja rauhallisia vuoristojärviä, laajoja vihreitä laaksoja ja tietenkin korkeita vuorenhuippuja, äläkä unohda nauttia paikallisesta kulttuurista ja musiikista. Lumilautailua harrastavat varmasti hyötyvät meidän laajasta valikoimasta nelivetoautoja, kun taas perheet voivat valita itselle sopivan kokoisen auton, sekä varata oikean kokoiset lastenistuimet lapsille. Mikäli sinulla on paljon enemmän aikaa, voit jopa lähteä päivämatkalle Müncheniin tai muihin Saksan kaupunkeihin. Muista kuitenkin ilmoittaa meille matkustamisesta muihin maihin, jotta voimme varmistaa valitsemaltasi vuokraamolta, onko se mahdollista. Jotkut vuokraamot saattavat veloittaa lisämaksuja matkustamisesta ympäröiviin maihin. Varaa edullinen vuokra-auto Innsbruckissa sivuillamme tai ota yhteyttä varausasiantuntijoihimme lisätietoja tai apua varten puhelimitse tai sähköpostilla.

  Liikenne Innsbruckissa

  Koska Innsbruck sijaitsee Alppien keskellä, täytyy muistaa, että tiet ovat mutkittelevia vuorten keskellä ja vastaasi tulee useita jyrkkiä nousuja ja rinteitä. Innsbruckissa ja sen läheisyydessä olevat tiet ovat hyvässä kunnossa ja niitä ylläpidetään ja valvotaan jatkuvasti. Joiltakin reiteiltä löytyy järjestelmiä, joka ilmoittaa tienkäyttäjille ruuhkista, tieolosuhteista, sääolosuhteista ja nopeusrajoituksista. Toisin kuin Saksassa, Itävallan moottoriteillä on nopeusrajoitus 130 km/h. Itävallan kuljettajien sanotaan olevan hyvätapaisia, joten autolla ajaminen myös Innsbruckissa on miellyttävä kokemus. Innsbruck sijaitsee erinomaisella paikalla, jos haluat käydä Münchenissä, Salzburgissa tai Bolzanossa, mitä suosittelemme. Tutustu myös Itävallan kuljettajan oppaaseen ennen matkaa ja opi lisää paikallisista säännöistä. Huomioi, että Innsbruckin historiallisessa keskustassa ei saa ajaa autolla. Pysäköi autosi yhdelle kaupungin keskustassa sijaitsevalle pysäköintialueelle. Pysäköinti sinisellä vyöhykkeellä on maksullista ja rajoitettua, kun taas valkoisella merkityt paikat ovat varattu yksinomaan asukkaiden käyttöön.

  Autonvuokraus ja pysäköinti Insbruckissa

  Katupysäköinti on sallittua Innsbruckin kaupungin keskustassa maksusta parkkipaikoilla, jotka ovat merkitty sinisellä. Kaupungin keskustassa maksu peritään tunnin mukaan maanantaista perjantaihin aamusta iltaan ja lauantaisin vain keskipäivään saakka. Sinulla on oikeus pysäköidä 30 minuutin ajan maksutta ja sunnuntaisin ilmaiseksi. Huomioithan, että valkoisilla merkityt parkkipaikat ovat tarkoitettu vain kaupunkilaisille ja jos pysäköit niillä ilman lupaa, voit saada sakon. Pysäköinti kaupungin lähialueilla on halvempaa ja sieltä löytyy enemmän pysäköintialueita. Pysäköinti keskustassa on mahdollista vain enintään kolmen tunnin ajan maanantaista perjantaihin. Yksi suurista pysäköintialue sijaitsee urheilukeskuksessa ja Tivolin alueella rautatieasemalta itään. Innsbruckin keskustassa on useita parkkihalleja, jotka sijaitsevat tärkeimpien maamerkkien lähellä ja rautatieasemalla, sekä monissa ostoskeskuksissa. Hinnat vaihtelevat yleensä muutaman eron välillä per tunti ja monet tarjoavat mahdollisuuden myös maksaa päivämaksu. Aukioloajat voivat vaihdella, joten tarkista aina maksut ja aukioloajat ennen parkkihalliin ajamista. Heille, ketkä etsivät halvempaa vaihtoehtoa on olemassa kaksi vaihtoehtoa. Innsbruckissa on kaksi ns. "Park and Ride" parkkialuetta Olympiaworldissa kaupungista itään tai Hafenissa länteen. Voit jättää autosi näille alueille erittäin edulliseen päivähintaan ja matkustaa kaupunkiin julkisilla.

  Innsbruckin lentokenttä

  Innsbruckin lentokenttä sijaitsee vain viiden kilometrin päässä kaupungin keskustasta ja se tunnetaan myös nimellä Kranebittenin lentokenttä. Tämä lentokenttä on Tirolin suurin kansainvälinen lentokenttä ja sanotaan, että se tarjoaa yhden parhaimmista näköaloista lentokoneesta matkustaessa tällä lentokentällä. Lentokentällä on yksi terminaali ja 11 lähtöporttia, jotka sijaitsevat kahdessa kerroksessa. Terminaalista löytyy erilaisia tiloja ja palveluja sekä loma-, että liikematkailijoille, kuten kauppoja, ravintoloita, kioskeja, pubeja, kahviloita, oleskelutiloja, kokoushuoneita ja leipomo. Lentokentällä on myös oma yksityinen lentoterminaali, joka hoitaa yksityisiä lentoja. Lentokentällä on tarjolla myös ilmainen langaton internetyhteys. Kuljetus lentokentälle ja lentokentältä on helppoa joko taksilla tai linja-autolla. Bussilinja F vie sinut terminaalista Innsbruckin keskusrautatieasemalle noin 20 minuutissa liikenteestä riippuen.

  Innsbruckin kansainvälinen lentoasema (INN)
  Osoite: Fürstenweg 180, 6020 Innsbruck, Itävalta
  Puhelin: +43 512 225250
  Nettisivut: www.innsbruck-airport.com

  Tekemistä Innsbruckissa

  Innsbruck sijaitsee keskellä Alppien dramaattisia maisemia ja se on todellinen alppihelmi, joka tunnetaan maailmanlaajuisesti hiihtokeskuksistaan ja perinteisten talviurheilukilpailujen järjestämisestä. Sen pitkä historia Tirolin alueen keskuksena ja nykyaikainen historia talviurheilukohteena vetävät ihmisiä puoleensa eri puolilta maailmaa. Innsbruckilla on monenlaisia nähtävyyksiä, kuten historiallisia kirkkoja, henkeäsalpaavia näköaloja ja luonnonkaunis köysirata, ja kaupungilla on paljon tarjottavaa. Innsbruckin alue on paljon enemmän kuin vain kaupunki. Siihen kuuluu myös 40 pikkukaupunkia ja kylää, jotka täyttävät kaikki toiveesi ja tarpeesi. Voit viettää aikaa alppimaisemissa idyllisessä kylässä, kaupungin keskustassa tai 2000 metrin korkeudessa merenpinnan yläpuolella. Mieming Plateaun aurinkoinen alue sijaitsee korkealla vuoristotasangolla, jolla on vihreitä alppiniittyjä ja eristäytyneitä lehtoja. Koe tämä kaikki oman aikataulusi mukaan ja suuntaa autovuokraamolle Insbruckissa, hae auto ja lähde matkaan! Alle listasimme mielestämme parhaimmat nähtävyydet kaupungissa, joita sinun ei kannata jättää välistä!

  • Innsbrucking Vanhakaupunki: Matkustaa ajassa taaksepäin Innsbruckin 800 vuotisen kaupungin keskustan läpi. Klassinen itävaltalainen goottilaisen ja barokin tyylin hybridi, vanhankaupunki tihkuu ainutlaatuista charmia ja hienostuneisuutta, joka on vertaansa vailla Alpeilla. Tirolin sydämessä, vain kahden tunnin päässä Salzburgista ja Münchenistä, Innsbruckin vanhakaupunki on pieni alue, jossa on tukevia keskiaikaisia taloja. Monet niistä on maalattu eloisilla pastelliväreillä ja niitä tukevat viistot tukipilarit. Kun kävelet Innsbruckin vanhankaupungin pääkatua pitkin, sinusta varmasti tuntuu siltä, kun olisit matkustanut ajassa taaksepäin ritarien ja keskiaikaisen kauppiaiden aikakauteen. Joidenkin rakennusten ollessa yli 500 vuotta vanhoja, tämä alue ja sen ympäristö tarjoaa paljon historiaa ja paljon resursseja käytetään ylläpitämään keskiaikaisia yksityiskohtia. Pysähdy kansanmuseossa, keisarillisessa palatsissa ja keisarillisessa kappelissa, jotka kaikki antavat paljon tietoa Innsbruckin menneisyydestä. Vilkkaat katukahvilat tarjoavat upeat näkymät Innsbruckin tunnetuimmalle nähtävyydelle, kultaiselle katolle ja sen 2 738 kullatulle kuparikaakelille. Se rakennettiin keisari Maximilian I:lle 1500-luvun alussa, jolloin se toimi kuninkaallisena koppina, jossa hän pystyi istumaan ylellisyydessä ja nauttia turnauksista alla olevalla aukiolla. Tänä päivänä Maximilian näkisi kiireisen ostoskadun, josta löytyy monia hienoja putiikkeja, käsityökauppoja ja ravintoloita.

  • Nordkette: Nordkettellä romantiikkaan lisätään sopiva määrä seikkailua. Innsbruckin jyrkin ja mielettömin puisto Nordkette Skyline Park, jossa sijaitsee "Medium Kickerline" - kaksi propellia, jotka nousevat 6-8 metrin korkeuteen, kohoaa kaupungin yllä. Se on nimeltään "kaupungin" lumipuisto, joka isännöin "Nightsessions" -turnausta kunkin kuukauden ensimmäisenä perjantaina. Ennen suuria kilpailuja tunnetut lumilautailijat ja freestylerit harjoittelevat temppujaan Skylineparkissa. Lisäksi monet huippuluokan tapahtumat saavat varmasti vierailijoita suurin joukoin. Vaikka Nordkettellä on paljon tarjottavaa heille, ketkä tarvitsevat adrenaliinia, sen luonto ei jätä ketään toivomisen varaan. Ainutlaatuinen sijainti luonnon ympäröimänä tekee tästä aurinkoisesta kohteesta täydellisen paikan rentoutua. Tunnelma on lähes kuvankaunis mukavilla lepotuoleilla terasseilla, upeilla panoraamanäkymillä Alppien huipuille Ötztalista Zillertalin laaksoon, piristävällä vuoristoilmalla, tumman sinisellä taivaalla ja loistavalla auringonpaisteella. Yöllä Seegrube muuttuu ainutlaatuiseksi chill-out-loungeksi. Romantiikka lisäävät viihtyisät lepotuolit, lämpimät viltit, sekä soihtuvalo ja leirituli. Innsbrucker Nordkette on köysirata, joka vie sinut Nordketteen, ja miellyttävä matka kestää noin 20 minuuttia. Matkalla on useita pysäkkejä, joilla voit jäädä pois ja jatkaa matkaa milloin vain.

  • Keisarillinen palatsi Hofburg: Keisarillinen palatsi valmistui vuonna 1500 keisari Maximilian I:n aikana ja se rakennettiin samassa mittakaavassa kuin se näkyy tänään. Vastaanottoalue, joka tunnetaan nykyään nimellä "goottilainen kellari", rakennettiin suuren salin tyyliin, jossa oli sarakkeita ja holvia. Myös "Kürnstube" (Maximilianin metsästyshuone), "Silver chamber" (aarrekammio) ja Festival Hall ovat osa tätä aikaa. Imperiumin palatsin edessä oleva Rennplatz-aukio toimi kilpailuareenana urheilua rakastavalle keisarille. Maria Theresa palatsin uudistuksen Wienin myöhäisbarokkilaiseen tyyliin, mutta ne keskeytti seitsemän vuoden sota, ja siksi ne valmistuivat vasta vuonna 1770. 1800-luvulla arkkiherttua Karl Ludwig uudisti "Inner Apartment" osan platsista keisarinna Elisabetia (Sisi) varten, jonka jokainen huone on sisustettu eri väreillä. Keisarillinen palatsi on nykyään Itävallan kolmanneksi tärkein historiallinen rakennus, jota hallinnoi Burghauptmannschaft. Kolmas ja viimeinen osa kunnostustöistä valmistui vuosina 2006–2010 ja palatsia käytetään usein korkean profiilin tapahtumia varten. Voit tutustua palatsin lumoaviin huoneisiin ja museoon vuoden jokaisen kuukauden aikana melkein päivittäin. Tee kierros itseksesi ja ihaile jokaista yksityiskohtaa tai varaa itsellesi kiertue, jonka opas kertoo kiinnostavimmat tarinat ja palatsin historiasta.

  • Swarovski Kristallwelten: Swarovskin pääkonttori Wattensissa on taidemuseo, kristallikauppa ja gourmet-paratiisi Tirolin vuoristojen keskellä. Tarvitset vain muutaman tunnin uppoutua Swarovskin kristallimaailmaan. Taidekompleksin kaikkein silmiinpistävin näky on "Giant" pää, joka on peitetty ruoholla ja kristallilla, ja josta valuu vettä lampeen. Sisällä Chambers of Wonder muodostavat näyttelyn, jonka 17 huonetta on täynnä kristallitaidetta. Yayoi Kusaman viimeisin lisäys on hänen ainoa pysyvä "Infinity Mirror Room" maailmassa. Swarovskin kristallimaailma sulautuu kauniisti Alppien taustaan. Tolkienin kaltaisessa maailmassa lyhyet kukkulat nousevat vesialueiden, sokkeloiden ja mystisten veistoksien taustalla. Älä jätä välistä Crystal Cloudin monumentaalista asennusta, johon kuuluu noin 800 000 käsin asennettua Swarovskin kristallia, jotka kulkevat mustan Mirror Poolin yläpuolella. Noin 1400 neliömetriä pinta-alaltaan tämä on suurin luomus maailmassa. Toinen Swarovskin kristallimaailman kohokohta on suurin Swarovskimyymälä, jossa on suurin valikoima tuotteita maailmanlaajuisesti. Tutki arvokkaita lahjoja ja matkamuistoja, jotka voit ostaa itsellesi muistoksi. Päätä vierailusi lounaalla tai illallisena ravintolassa Daniels Kristallweltenissa amorfisesti muotoillussa paviljongissa, joka sijaitsee laajan puutarhan alueella.

  • Tirolin ruokakulttuuri: Vieraat usein alkavat ylistämään tirolilaista keittiötä sen jälkeen, kun he pysähtyvät vierastaloissa, vuoristotuvissa tai ravintoloissa. Voit nauttia paikallisia herkkuja perinteisissä majataloissa, runsaita välipaloja ja kotitekoista ruokaa vuoristomaisemissa tai gourmet-ruokia yhdessä palkitusta ravintolasta. Vaihtoehtoisesti voit vierailla yhdessä monista italialaisista ravintoloista ja maistaa, kuinka lähellä Innsbruck on sen eteläisiä naapureita herkullisilla antipasteilla, aidoilla pastaruilla, rapeilla pizzoilla ja kalaruilla. Tai koe Innsbruckin kosmopoliittinen puoli lukuisissa kansainvälisissä ravintoloissa Aasiasta ja Meksikoon tai vaikkapa kasvis- tai vegaaniruokia. Ja jos etsit yksinkertaisesti vahvaa kahvia tai makeaa ruokaa aterioiden välillä, kaupunki tarjoaa myös laajan valikoiman kahviloita ja leivonnaisia. Sinun ei kuitenkaan tarvitse aina mennä ravintolaan. Miksi et yksinkertaisesti käy rentouttavalla piknikillä puistossa tai Innin joen rannalla? Jos pysähdyt lounaalle kiertoajelun aikana tai etsit paikkaa, jossa voit nauttia lyhyestä tauosta ja välipalasta, suosittelemme puistojen penkkejä, joita kaupunkipuistot ovat täynnä. Löydä vaihtoehtoisesti mukava paikka Innin varrella ja nauti rauhoittavasta ilmapiiristä joen viheralueilla.

  Autonvuokraus ja päivämatkat Innsbruckissa

  Innsbruck sijaitsee laajassa Inn joen laaksossa kahden tärkeän liikenneväylän risteyksessä Saksan ja Italian, sekä Wienin ja Sveitsin välillä. Innsbruck on yksi Itävallan suosituimmista lomakohteista ympäri vuoden, jossa on säilynyt keskiaikainen Vanhankaupunki kapeilla, kiertyvillä kaduilla ja korkeilla taloilla myöhäisgoottilaisessa tyylissä. Idyllisistä järvenrantakohteista kauniisiin historiallisiin kaupunkeihin, Innsbruckista löytyy monia upeita päiväretkimahdollisuuksia, joilla voit nauttia kaikenlaisista aktiviteeteista ja kokemuksista ja vain lyhyen ajomatkan päässä kaupungista. alueen viehätys ei kuitenkaan jää pelkästään kaupunkiin. Missä ikinä oletkaan, sinua ympäröi valtava vuoristojen kehä, jotka puolestaan tarjoavat erilaisia aktiviteettejä sekä talvella, että kesällä. Näiden vuoristojen keskelle piiloutuvat pienet ja idylliset kylät, joissa alueen kulttuuri ja vanhat tavat kukoistavat edelleen. Autonvuokraus Innsbruckista helpottaa matkustamista ympäröiviin kohteisiin, jonne et välttämättä pääse millään muulla tavalla tai muihin suosittuihin kaupunkeihin, kuten Salzburg. Kaikista upeista kohteista valitsimme kolme, joita ehdottomasti suosittelemme.

  Kufstein

  Keskiaikainen kaupunki Kufstein on esittelee sinulle täydellisesti Tirolin historian, taiteen ja kulttuurin, jonne on matkaa Innsbruckista vain noin tunti. Varhaisasutusalueella juontaa juurensa 30 000 vuoden päähän ja Baijeri, Tiroli ja Habsburgin imperiumi kiistelivät kaupungista monien vuosisatojen ajan. Sotia käytiin aika ajoin, jotka jättivät jälkeensä kaupungin näkyvimmän maamerkin, tunnetun Kufsteinin linnoituksen. Linnoitukselle pääsee köysirataa tai jyrkkä kävelytietä pitkin, ja se on kaupungin tärkein vetovoimatekijä ja hyvästä syystä. Museo tarjoaa paitsi silmiä avaavia historiallisia oivalluksia, mutta myös upeat näkymät kaupunkiin ja läheisille vuorille. Syvällä yhdessä linnoituksen massiivisista torneista sijaitsevat Heldenorgelin urut, joka ovat maailman suurimmat ulkoilmaurut. Kufsteinista löytyy myös Riedel Glass, joka on yksi Tirolin merkittävimmistä design-brändeistä ja mahdollisesti maailman arvostetuimmista viinilasiyrityksistä. Riedel Glassia on johtanut sama perhe jo vuodesta 1756 lähtien ja he kutsuvat vierailijat tutustumaan perinteiseen lasinpuhallustaitoon viitenä päivänä viikossa. Tutustu Riedel Glassin tehdaskiertueisiin ja tehtaan lisätietoihin ja valitse itsellesi sopivin ajankohta. Kaupungissa kukoistaa myös taide ja järjestää useita ulkoilmaoopperoita elokuussa. Matkailijat voivat tutustua ympäröivien vuorten laajaan valikoimaan vaelluspolkuja ja niiden verkostoon. Näistä tunnetuin lienee eeppinen Eagle Walk, jonka legendaarisen vaellusreitin pääreitti pääreitti kattaa yhteensä 280 km. Toinen suosittu vaihtoehto on lähteä vaeltamaan Kaiser-vuorille, joiden ympäriltä löytyy sekä helppoja polkuja aloittelijoille, että vaikempia muutaman päivän reittejä kalliokiipeilyllä. Kaupungin läheltä löytyy myös muutamia näkemisen arvoisia järviä, kuten Pfrillsee, Längsee, Hechtsee, Egelsee ja Maistaller.

  Achensee

  Achensee järvi, jota kutsutaan myös "Alppien vuonoksi", sijaitsee Jenbachissa ja on Tirolin suurin järvi. Smaragdinvihreästä ultramariiniin, 133 m syvän järven värit Jenbachissa kiehtovat kävijöitä. Erikoisen vedenlaadun ansiosta veden alla näkee jopa 10 metrin päähän. Järven pituus on 9,4 km, leveys 1 km ja se kattaa 6,8 neliömetriä, sekä pitää sisällään 481 miljoonaa kuutiometriä vettä! Achenseetä ei kutsuta ainoastaan "Alppien vuonoksi", mutta myös "Tirolin mereksi", koska järvi tarjoaa täydelliset tuuliolosuhteet purjehtijoille ja surffaajille. Järven vesilämpötila on kuitenkin melko alhainen ja tuskin 20 astetta, mutta etelärannalla saattaa kohota 22 asteeseen, mikä tekee tästä alueesta hyvin suositun perheiden keskuudessa. Achenkirchissa, joka sijaitsee järven pohjoisrannalla, järveen laskeutuvat kylmät vuorivirrat, jonne on myös rakennettu niemi, jonka ansiosta uiminen on miellyttävämpää. Muita kohteita järven rannalla ovat Pertisau, joka sijaitsee länsirannikolla ja Maurach kaakossa. Myös Achensee järven sijainti on ainutlaatuinen, Karwendelin vuoristoketjun sydämessä, joka on Euroopan suurin suojelualue. Heille, ketkä haluavat nauttia järvestä lintuperspektiivistä, suosittelemme nousemaan Bärenkopfin vuorelle. Tältä huipulta voit parhaiten nauttia upeasta panoraamanäkymästä vuoristojärvelle, ja ihastella järven eri värejä. Achensee järvi oli kuuluisa jo 1500-luvun alussa monien tekstien ja kuvien mukaan keisari Maximilianin metsästys- ja kalastuskäsikirjoituksissa. Kalan rikkauden takia järvi on ollut erittäin tärkeä myös Tirolin alueellisille johtajille. Lisäksi keisari Maximilian I. ja arkkitehti Ferdinand II. rakensivat Achensee järvelle majesteettisia aluksia. Matkailun historia alkoi vuonna 1887 ja vuodesta 1927 lähtien järven vettä on käytetty sähkön tuottamiseen.

  Hall

  Hall Tirolissa sijaitsee vain 10 km Innsbruckin itäpuolella vaikuttavan Bettelwurf massiivin edessä. Sekoitus vanhan arkkitehtuurin ja vilkkaan modernin kulttuurin välillä on piilotettu aarre, jolla on paljon tarjottavaa vierailijoille. Jo vuonna 1232 Hall mainittiin suolakaupunkina ja Halltalin laakson suolakaivos oli yksi kukoistavimmista 1300-luvulla vuoteen 1967 saakka. Vuonna 1303 Hall nousi kaupungin asemaan ja kylän nimi perustuu termiin "Halle", joka tarkoittaa "suolan työntekijöiden kaupunkia". Kunnan vaakuna kuvaa kaksi kultaista leijonaa punaisella maalla, joiden keskellä suolatynnyri viitaa sen pitkään perinteeseen suolakaupunkina. Viehättävän kaupungin kaksi erityispiirrettä ovat sen historiallinen alue ja Hall Mint -museo, jossa sijaitsee Mint-torni. Kuitenkin historiallisella alueella tunnet olevasi keskiajalla. Erityisesti Obere Stadtplatz aukio, jossa sijaitsee kaupungintalo ja goottilainen Pyhän Nikolasin seurakuntakirkko, tuo kaupungille erityisen viehätyksen. Pohjois-Tirolin suurin säilynyt historiallinen alue on valtavan suojelun alla. Vain kivenheiton päässä on Stiftsplatzin aukio, jossa seisoo Sacred Heart basilika. Erityisen mielenkiintoinen seikka on se, että Hallin historiallinen kaupunki on suurempi kuin Innsbruckin historiallinen alue! Moderni, mutta ehdottomasti myös vierailun arvoinen on Kurpark of Hall, jossa on moderni torni ja puistohotelli. Ja jos aiot tulla Halliin juuri ennen joulua, suosittelemme ehdottomasti käymään joulumarkkinoilla. Kuitenkin alueella järjestetään myös muita tunnettuja tapahtumia, kuten Hall Radish festivaali, Organic Mountain Farmers festivaali, sekä kulttuuritapahtumia, kuten Tirolin pääsiäisjuhla, Sprachsalzin kansainvälinen kirjallisuusfestivaali ja konsertti "Musik plus".

  Maantieteelliset tiedot ja historia

  Löytyneet historialliset jäljet osoittavat huomattavan määrän asutusta varhaisen kivikauden jälkeen, ja myös roomalaisten paikkojen nimet osoittavat alueen jatkuvaa asutusta. Nimi Wilten juontaa juurensa sen neljännen vuosisadan nimestä Veldidenan, joka oli roomalaisten perustaman armeijatukikohta taloudellisesti tärkeän kaupallisen tien suojelemiseksi. Innsbruck mainittiin ensimmäistä kertaa vuonna 1180 pienenä markkina-alueena, joka kuului Baijerin Andechin kreiveille ja se kehittyi nopeasti sen strategisen aseman vuoksi kauppareittien risteyksessä Italiasta Saksaan, Sveitsiin ja Länsi-Eurooppaan. Innin yli rakennettu silta toimi alun perin tämän liikenteen väylänä ja antoi kaupungille sen nimen ja tunnuksen. Innsbruck siirrettiin Habsburgille vuonna 1363 ja vuonna 1420 siitä tuli Tirolin pääkaupunki ja herttuien asuinpaikka Frederickin vallan aikana. Napoleon antoi kaupungin Baijerin valtakunnalle vuonna 1806, ja vapautussodan aikana vuonna 1809 neljä taistelua käytiin Berg Iselin vuoren ympärillä, Andreas Hoferin johtamien Tirolin patrioottien ja baijerilaisten ja ranskalaisten välillä. Tiroli pysyi Baijerin hallinnon alaisena vuoteen 1814 saakka, jolloin se luovutettiin Itävallalle Wienin kongressissa.

  Innsbruckin palautti merkityksensä sen välittömien maakuntien ulkopuolella 1800-luvun jälkipuoliskolla teollisen vallankumouksen ja joukkoviestinnän ja liikenteen leviämisen myötä. Erityisesti rautatien avaaminen Brennerin kulkua pitkin vuonna 1884 nosti Innsbruckin keskeiseen asemaan yhdistäessä pohjoisen ja etelän, sekä idän ja lännen liikenneverkostot. Vuosina 1938-1945 Saksan kansallissosialistit valtasivat Itävallan ja siten liittivät Innsbruckin kolmanteen valtakuntaan. Sodan kahden viimeisen vuoden aikana Innsbruck kärsi huomattavia vahinkoja liittoutuneiden pommihyökkäyksissä. Valitettavasti useita kaupungin vanhimpia maamerkkejä menetettiin lopullisesti, kuten 1300-luvun Bartholomauskapelle ja 1700-luvun Servitenklosterin luostari. Landhaus (vanha liittovaltion parlamentti) ja Pyhän Jaakobin katedraali vaurioituvat pahoin, jotka monien muiden rakennusten kanssa jälleenrakennettiin myöhemmin. Sodanjälkeisinä vuosina matkailu ja talous kukoistivat ja jälleenrakentaminen eteni nopeasti. Innsbruckista tuli suosittu kansainvälinen talviurheilukeskus talviolympialaisten jälkeen vuosina 1964 ja 1976, ja tällä hetkellä sitä pidetään renessanssisena kulttuurikaupunkina.

  Innsbruck on jaettu yhdeksään kaupunginosaan, jotka muodostuivat aikaisemmin itsenäisistä kunnista tai kylistä. Nämä yhdeksän kaupunginosaa jaetaan edelleen kahteenkymmeneen alueeseen. Innsbruckin aluetta ympäröivät Alpit joka suunnasta. Stubain Alppien vuorijono nousee lounaassa, Tux Alpit kaakossa ja Karwendelin ja Wettersteinin vuoret pohjoisosassa. Innsbruckin ilmasto on mannermainen, sillä kaupunki sijaitsee korkealla merenpinnan yläpuolella. Tämä tarkoittaa sitä, että talvet ovat kylmiä ja lumisia sekä kesät lämpimiä, mutta sää on hyvin vaihteleva, joka voi muuttua sateisesta aurinkoiseksi ja erittäin kuumaksi. Yksi asia, joka ei koskaan muutu on se, kun aurinko laskee vuorten taakse, sää muuttuu nopeasti kylmäksi, minkä vuoksi on hyvä idea tuoda mukana lämmin takki myös kesällä. Hyvien lumiolosuhteiden takia Innsbruckin läheisyydessä on vähintään kuusi suurta hiihtohissiä, jotka yhdessä muodostavat noin 200 erilaista laskettelureittiä.

  Matkustaminen Innsbruckissa

  Autovuokraamot Innsbruckissa tarjoavat autoja matkustamisen helpottamiseksi kaupungin ympäröiville alueille. Kaupungissa kuitenkin pärjää myös ilman autoa. Innsbruckin julkisen liikenteen verkostoa hoitaa IVB - Innsbrucker Verkehrsbetriebe. Erittäin tehokas ja nopea tapa kulkea paikasta toiseen ovat linja-autot ja raitiovaunut, joilla Innsbruckissa on helppo liikkua. Lisäksi historiallisessa keskustassa voi kulkea helposti jalkaisin, sillä monet alueet ovat tarkoitettu vain jalankulkijoille. Raitiovaunulinjat liikennöivät varhain aamusta myöhään iltaan ja ovat erittäin tehokkaita ja täsmällisiä. Raitiovaunut ovat erittäin moderneja ja kulkevat noin 15 minuutin välein. Kaupungista löytyy kolme raitiovaunulinjaa. Innsbruckia palvelee yli kaksikymmentä bussilinjaa koko päivän ajan lähes kaikkiin kaupungin osiin. Yksitoista yölinjaa kulkevat klo 11.00–05.00 tunnin välein. VVT liikennöi alueellisia busseja kaupungin lähiöihin muualle Tiroliin. Viisi S-Bahn lähiliikennejunalinjaa liikennöi VVT yhdessä Itävallan rautatieliikenteen OBB:n kanssa, jotka kulkevat Innsbruckista muihin alueen kaupunkeihin ja kyliin.

  Liput

  IVB kaupunkiliikenteen liput ovat voimassa sekä linja-autoissa, että raitiovaunuissa. Kertalippu on voimassa yhdelle matkalle kaupungin ydinvyöhykkeellä (Kernzone) ja mikäli määränpäähäsi ei ole suoran reitin varrella, vaihto on sallittu 30 minuutin kuluessa ja lippu on voimassa, kunnes saavut määränpäähän. Lippuja voi ostaa IVB:n asiakaskeskuksesta, lipunmyyntipisteistä, lippuautomaateista, IVB Ticket Shop -sovelluksella tai kuljettajalta (muuta hiukan kalliimmalla). Ajoneuvossa ostettu lippu on välittömästi voimassa, kun taas automaatista tai lipunmyyntipisteistä ostettu lippu tulee leimata astuessa ajoneuvoon. Voit säästää jopa 25% kahdeksan kerran lipulla, joka on voimassa kahdeksalle matkalle kaikille Innsbruckin ydinalueen reiteille. 24 tunnin lippu on voimassa 24 tuntia ja aktivoituu heti, kun leimaat sen ajoneuvon sisällä tai lipussa mainittuna päivänä ja kellonaikana. Lipulla voit matkustaa rajattomasti kaikilla linjoilla 24 tunnin sisällä. On olemassa myös 24 tunnin 2-Plus-lippu, joka on voimassa 2 aikuiselle ja korkeintaan 3 lapselle. Pidempään oleskelua varten paras vaihtoehto on viikkolippu, jolla voit matkustaa rajattomasti 6-7 päivän ajan. Innsbruck Card on erinomainen kortti matkailijoille, joka on saatavilla 24, 48 ja 72 tunniksi. Se tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyä monille nähtävyyksille ja museoihin, ilmaisia matkoja IVB linja-autoilla ja raitiovaunuilla, sekä köysiradoilla ja hisseillä.

  Käytännöllisiä linkkejä

  Innsbruck turisti-info

  Takaisin alkuun