Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO ISLANTI

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Islanti - Löydä täydellinen autosi

  Hyvin harvaan asuttu ja miltei maapallon pohjoisnavalla sijaitseva Islanti on kirjaimellisesti jatkuvasti kasvava maa. Sillä on laaja tulivuorien verkosto, joiden voimat muovaavat maapalloa ja itse Islantia, tuoneet esille geysirejä, kuumia lähteitä, jään peittämiä tulivuoria ja jäätiköitä vuorten keskellä. Rapean puhdas ilma, runsas määrä kauniita maisemia ja omalaatuinen kulttuuri saavat kaikki vierailijat jähmettymään paikoilleen. Pulahduksesta uima-altaaseen voi tulla kylpy geotermisessä laguunissa, rento kävely voi muuttua vaellukseksi kimaltelevan jäätikön yli ja hiljainen yö voi tarkoittaa täyttä taivasta revontulia tai keskiyön auringon pehmeää, vaaleanpunaista sävyä. Täältä löydät yhden maailman suurimman keskittymän unelmoijia, kirjailijoita, taiteilijoita ja muusikoita, eikä ihme, sillä tämä maa on inspiroinut lukuisia henkilöitä vuosisatojen ajan. Islanti on pieni saarivaltio, jota on helppo lähteä tutkimaan omalla autolla. Saarella ei ole rautateitä, joten autonvuokraus Islannissa takaa sen, että pääsen varmasti tutkimaan maan kauniimpia maisemia ja erilaisia luonnonihmeitä oman tahtisi mukaan. Nouda vuokra-autosi Reykjavikista ja starttaa seikkailuun vierailemalla Islannin kansallismuseossa, josta saat yksityiskohtaista tietoa maan historiasta, kulttuurista ja sen maantieteellisistä loistoista. Voit myös tutustua aikaisempien asiakkaiden mielipiteisiin sivuillamme autonvuokrauksen asiakasarvosteluista Islannista.

  Jos etsit vastuuntuntoista autovuokraamoa, joka hoitaa moitteettomasti vuokraasi Islannissa, älä etsi Auto Europea kauempaa. Auto Europella on yli 60 vuoden kokemus alalta ja se tarjoaa alan parhaimmat hinnat ja mahtavan asiakaspalvelun asiakkaille. Autovalikoimaan kuuluu tuhansia eri autoja, joista on helppo valita laidasta laitaan. Luksusautoja, urheiluautoja ja nelivetoja; Auto Europe auttaa sinua valitsemaan täydellisen vuokra-auton Islannin lomamatkalle matkabudjettiasi säästellen. Varaa netistä jo tänään tai soita meille palvelunumeroon. Olemme avoinna koko viikon ja meiltä saat palvelua myös suomen kielellä. Asiakaspalvelijamme löytävät sinulle varmasti juuri sopivan vuokra-auton Islannista. Reykjavik on maailman pohjoisin pääkaupunki, joka tarjoaa matkailijoille eriskummallisen arktisen elämän tunteen, jossa aurinko kesällä ei laske 22 tuntiin ja talvella nousee tuskin lainkaan. Kun olet tutkinut Reykjavikin kaupunkielämän, älä unohda tutustua islantilaiseen erämaahan. Aja vuokra-autollasi Keflavikiin ja tutustu Islannin viikinkihistoriaan Viking Worldissa, käy vaeltamassa maan geysiirien ympäri tai pysähdy meren rannalle katselemaan valaita. Mahdollisuuden ovat rajattomat omalla autolla autovuokraamosta Islannista.

  Mitkä ovat tärkeimmät liikennesäännöt Islannissa?

  Autonvuokraus Islannissa on miltei pakollista heille, ketkä haluavat tutustua maan joka kolkkaan ja sen kauniisiin maisemiin. Islannissa ei ole rautateitä ja siksi maassa on hyvin kunnossa pidetty "Ring Road" valtatie, joka on 1332 kilometriä pitkä ja ympäröi koko saarta. Huomioi kuitenkin, että "Ring Road" ei edusta maan muiden teiden yleistä kuntoa, sillä suurin osa Islannin teistä ovat päällystämättömiä. Aja muutenkin huolella, sillä usein tiet voivat olla erittäin kapeita ja ilman mitään suojaa sen vieressä olevaan kuiluun. On tärkeää seurata maan nopeusrajoituksia, jotta mikään ei vie huomiotasi pois tieltä ja vaaranna ajoasi. Alle löydät muutamia sääntöjä ajamiseen Islannissa ja lisätietoja ajamisesta Islannin kuljettajan oppaasta.

  • Islannissa ajetaan tien oikealla puolella.
  • Punaisen valon palaessa ei saa kääntyä oikealle.
  • Ajovalojen on aina oltava päällä.
  • Turvavyöt ovat pakollisia kaikille autossa matkustaville ja alle 6-vuotiaiden lasten on istuttava heille tarkoitetuissa isuimissa.
  • Alle 12-vuotiaat lapset eivät saa matkustaa etupenkillä sellaisessa autossa, jossa etupenkillä on turvatyyny.
  • Matkapuhelimien käyttö ajon aikana on kielletty muutoin kuin hands-free laitteella.
  • Kuljettajan on aina pidettävä mukana ajokortti, vuokra-auton ja vakuutuksen paperit autossa ajon aikana.
  • Hauraan arktisen kasvillisuuden suojelemiseksi maastossa ajaminen on kielletty muutamia rantoja lukuun ottamatta.
  • Useat sillat Islannissa ovat suunniteltu vain yhdelle autolle kerrallaan ja ensimmäisellä sillalle saapuvalla autolla on etuajo-oikeus.
  • Muista ottaa mukaan aurinkolasit, sillä subarktinen aurinko paistaa hyvin alhaalla ja näin ollen häikäisee autoilijoita pahasti.
  • Huoltoasemat Islannissa ovat normaalisti auki klo 7.30 - 20:00 ja suurimmissa kaupungeissa jotkut huoltoasemat ovat auki klo 23:00 asti. Suurin osa bensatankeista ovat automatisoituja ja hyväksyvät sirulliset pin-koodilla varustetut luottokortit. Voit myös ostaa polttoainekortteja, joilla voit myöhemmin tankata.

  Tekemistä Islannissa

  Islanti ei ole ainoastaan matkakohde, se on elämäsi uusi seikkailu. Matkallasi Islantiin voit kokea upean Islannin luonnon, karun maiseman kauneuden ja islantilaisten luovuuden. Älä kuitenkaan luule hetkeksikään, että kyse on ainoastaan ulkoilusta. Vastakohtana suurelle luonnonkauneudelle löytyy Islannin kulttuurielämästä, joka juhlistaa kirjallista perintöä, joka ulottuu keskiaikaisista taruista nykytaiteen trillereihin, joista osa on jopa saanut Nobel-palkinnon. Elävää musiikkia on kaikkialla, sekä visuaalista taidetta, käsitöitä ja paikallisia ruokia. Maailman pohjoisimmasta pääkaupungista löytyy korkean tason tasa-arvoisuutta, vihreää ajattelua ja vaivatonta tyyliä, josta myös muut pohjoismaat ovat tunnettuja. Tämä kaikki on tehnyt Islannista varman lomakohteet monien keskuudessa ja kieltämättä autonvuokraus Islannista on erinomaisin tapa lähteä matkaan!

  • Matka Islannin hevosilla: Islannin hevonen tunnetaan varmana ja kykenevänä ylittämään hyvinkin epätasaisen maaston. Tämä ominaisuus teki Islannin hevosesta niin suositun, että nykyään niitä kasvatetaan enemmän muissa maissa kuin Islannissa. Niitä on olemassa monissa eri väreissä, ja islannin kielellä niillä on yli 100 nimeä eri väreille ja värimalleille. Se on pieni eläin, painaa 330–380 kilogrammaa ja keskimäärin 132–142 cm korkea. Niillä on miellyttävä luonne ja suuri persoonallisuus. Ratsastus on loistava tapa tutkia koskematonta luontoa ja tämä tarjoaa upeat näkymät panoraamamaisemissa ja lampaiden laitumille. Ratsastusretkiä tarjotaan ympäri Islantia erilaisilla ja lukuisilla tiloilla, joista monet sijaitsevat vain muutaman minuutin päässä Reykjavikin ulkopuolella. Retket sopivat kaikille tasoille ja voivat kestää puolesta päivästä jopa kymmeneen päivään. Huomioi kuitenkin, että ratsastusta ei tarjota kaikkialla talvella. Syyskuu on ainutlaatuinen aika kokea islannin hevonen eri tavalla tyypillisten ratsastusretkien lisäksi. Yksi Islannin vanhimmista maatalousperinteistä tapahtuu tähän aikaan vuotuisilla hevosen ja lampaiden kokoon ajolla. Jokainen maanviljelijäyhteisö hakee satoja lampaita ja joissakin kohteissa hevosia yhteen upeiden vuorten ja eristettyjen laitumien ympäristössä. Islannin hevonen on pitkään elävä ja kestävä, ja siitä on tullut erittäin suosittu kansainvälisesti. Kotimaassaan niillä on vähän sairauksia, jonka seurauksena Islannin laki estää hevosten tuonnin maahan eikä vietyjä eläimiä saa palauttaa.

  • Luolatutkimusmatkat: Islannin ainutlaatuiset geologiset olosuhteet ovat muovanneet joitakin eriskummallisimpia kivimuodostelmia, sekä pinnan alla että sen yläpuolella. Erilaisia putkiluolia, jotka muodostuivat magman virratessa maanpinnan alle kun laava kivittyi yläpuolella, voi tutkia turvallisesti opastettujen retkien avulla ympäri vuoden. Turvallisuussyistä eri luolia voi tutkia eri vuodenaikoina. Yleisimmin nähtyjä luolia ovat Gjábakkahellir Þingvellirin kansallispuiston lähellä kesäkuukausina ja Leiðarendi Bláfjöllin alueella talvella. Saatavana on myös monia yhdistelmämatkoja, joissa luolamatkat yhdistetään muihin suosittuihin aktiviteetteihin, kuten snorklaus. Islanti on myös yksi harvoista kohteista maailmassa, jossa pääsee magmakammioon. Þríhnúkagígurin kraatteri on merkittävä ja harvinainen luonnonilmiö: tulivuori, joka purkautui noin 4000 vuotta sitten ja on nyt lepotilassa. Maa-alue tulivuoren sisällä on kooltaan noin kolme koripallokenttää ja Vapaudenpatsas mahtuu helposti sen onteloon. Tulivuorella pääset vaeltamaan noin tunnin, jonne saavut avoimen, noin 120 metrisen köysiradan avulla. Koska magmakammiot yleensä romahtavat purkauksen seurauksena, Þríhnúkagígurin kraatteri on todella harvinainen ilmiö, joka on nähtävä uskoakseen.

  • Festivaalit: Ympäri vuoden Islannissa voit löytää musiikille, elokuville ja muodille omistettuja luovia festivaaleja. Kesäisin kaupunkifestivaalit houkuttelevat suuria määriä ihmisiä ympäri maata. Koska kesä tarjoaa runsaasti valoa ja tunnit ovat pitkiä talvella, mikään ei voita hyvää festivaalia Islannissa. Tuttavallisuus ja toveruus hävittävät vaivattomasti ikäerot esittämällä nuoria ja vanhoja säveltäjiä Dark Music Days festivaalilla tammikuussa. Joka vuosi palkittu List í Ljósi -festivaali juhlii auringon paluuta kaukaiseen Itä-Islannin vuonoon. Kahden viimeisen pimeän päivän aikana Seyðisfjörðurin kaupunki sammuttaa kaikki valonsa ja toivottaa tervetulleeksi valikoiman kansainvälisiä ja kansallisia taiteilijoita valaisemaan villiä maisemaa nykytaiteilla. Jos sinua kiinnostaa islantilainen kirjallisuus, Reykjavikin kirjallisuuden festivaali huhtikuussa tarjoaa mielenkiintoisia ja viihdyttäviä ohjelmia kirjallisuuden harrastajille. Älä jätä välistä Islannin kansallispäivää kesäkuussa, jos sinua kiinnostavat maan pitkäaikaiset perinteet, paraatit ja seremoniat, joihin usein sisältyy fjallkonaniksi ("vuorinainen") pukeutuneen naisen tervehdys tai runon lukeminen, kuka pukeutuu Islannin kansallispukuun. Elokuun Reykjavikissa järjestetyt kulttuuriyöpäivät järjestävät lukuisia katutapahtumia vanhaan ja nykyaikaiseen tyyliin. Elokuvien ystävien kannattaa ottaa osaa Reykjavikin kansainväliselle elokuvafestivaalille ja jos kaipaat jotakin hyvin erikoista, käy ihastelemassa Tower of Light valoilmiötä, joka kuvastaa viisautta, parantumista ja iloa.

  • Lintujen tarkkailu: Westmansaaret tunnetaan lukuisista merilintulajeista, jossa pesii enemmän lunneja kuin missään muualla Islannissa. Mývatnin järvellä Pohjois-Islannissa asuu suurin joukko muuttolintuja Euroopassa. Maan suurin kihujen parvi elää Islannin etelärannikon hiekka-aavikoilla. Merilintuja ja lunneja voi nähdä monissa paikoissa, samoin kuin haahkoja, arktisia ternejä, kahlaajia ja muuttolintuja. Jotkut matkanjärjestäjät ovat erikoistuneet lintujen tarkkailuun kesäkuukausina. Lukuisat kohteet Islannissa ovat lintutarkkailijoiden paratiisi. Maailman suurin lintujen kallio kohoaa Látrabjargissa Westfjordsissa. Monien kalliolintujen lisäksi siellä elää myös maailman suurin ruokkien parvi. Länsirannikolla Látrabjarg on todellinen lintujen elinympäristö. Látrabjarg, maailman suurin tunnettu lintujen kallio on miljoonien lintujen koti, jossa asuu miltei puolet koko maan lajeista. Westfjordien syrjäisellä Strandirin alueella on myös pieni Grímseyn saari Steingrímsfjörðurissa, jossa asuu suuri lunnien ja muiden merilintujen parvi. Islannin eteläosassa, Dyrhólaey on visuaalisesti upea kivinen niemimaa, jossa voit nähdä erityyppisiä merilintuja läheltä. Rannikon ulkopuolella, Heimaeyen ja ympäröivien Westmansaarten kukkuloilla ja kallioilla, löydät kuuluisia lintujen tarkkailukohteita ja jännittäviä veneretkiä. Kun yövyt Reykjavíkissa, voit nähdä lintuja kaupungin lammella Tjörninissä, kuten lapintiiroja ja muita lajeja.

  • Geotermiset altaat: Paikallinen luonnon ihme, joka on juurtunut islantilaiseen kulttuuriin, on geotermisen energian anteliaisuus, luonnollisesti lämmitetty vesi, joka antaa meille voimaa ja lämmittää koteja, kylpyjä ja uima-altaita, sekä julkisia että yksityisiä. Kylpylät ovat nykyajan keksintö, mutta kylpylöiden tarjoamien erilaisten terveyshyötyjen nauttiminen on islantilainen perinne, joka juontaa juurensa alkuasutukseen. Snorri Sturluson, kuuluisa historioitsija ja kirjailija, oli nykyajan mukaan kylpyläharrastaja, ja hänellä oli oma lämpöallas kotona. Niistä kolmestatoista kylpylästä, joiden tiedetään olevan olemassa Islannin yhteiskunnan alkuaikoina, neljä seisovat edelleen. Geotermisen energian hyödyntämisen jälkeen Islannissa julkisen uimisen perinne on juurtunut syvästi paikalliseen kulttuuriin. Kaiken ikäiset ja kaikissa ammateissa työskentelevät paikalliset käyttävät monia sadoista julkista uima-altaista terveys- ja sosiaalitarkoituksiin. Uima-allaskulttuuri on selvästi vakiintunut, sillä pelkästään pääkaupunkiseudulla on seitsemäntoista julkista uima-allasta, joista suurin osa sijaitsevat ulkona ja joista osa on varustettu saunoilla ja höyrysaunoilla. Uima-altaiden hygieniasääntöihin suhtaudutaan hyvin vakavasti ja kaikkien vierailijoiden on käytävä suihkussa perusteellisesti ilman uimapukua ennen veteen astumista.

  Kiertomatkat vuokra-autolla Islannissa

  Islanti on retkeilijän paratiisi ja täydellinen kiertomatkoille. Yli puolet maasta sijaitsee yli 400 metrin korkeudessa merenpinnasta ja maisema on poikkeuksellisen monimuotoinen. Suuria alueita peittävät värikkäät vuoret, laavakentät, jäätiköt, kuumat lähteet, järvet ja musta hiekka. Karu luonto on muotoutunut näiden elementtien avulla ja muodostanut majesteettisen maiseman, jota et löydä mistään muualta maailmassa. Islannin retkeilyreittejä löytyy yhtä monta kuin niitä on monipuolisia, joten vaellusreittien yleiskatsausta koko maasta on vaikea saada. Yksittäisiä polkuja voi tutkia yksin tai paikallisen oppaan johdolla. Myös monia vuoristomajoja on saatavana tunnettujen polkujen varrella, joissa matkailijat voivat pidentää retkiään ja tutustua määränpäähän tarkemmin.

  Toinen suosittu syy lähteä kiertomatkalle Islannissa ovat nimittäin sen 4500 neliökilometriä jäätikköä. Jäätiköillä kiipeämistä harjoitetaan ympäri vuoden ja se tapahtuu pääasiassa Sólheimajökullin ja Svínafellsjökullin jäätiköillä Islannin eteläosassa, jonne tarjotaan päiväretkiä Reykjavíkista (ja Skaftafellistä). Päiväretkiä on saatavana myös Snæfellsjökullin jäätikölle lännessä ja Vatnajökullin jäätikölle idässä. Kävelyä tai kiipeilyä jäätiköillä ei pidä tehdä ilman koulutettua opasta. Jäätikkökävelyretkiä voidaan usein yhdistää muihin matkoihin, kuten jeeppisafareihin ja venematkoihin jäätikkölaguunilla. Jäätiköillä kiipeäminen on mahdollista ympäri vuoden, mutta talviaika lisää ainutlaatuisen mahdollisuuden jääkiipeilyyn vesiputouksilla.

  Jos etsit unohtumatonta seikkailumatkakokemusta, kiertomatka Islannin kehätien ympäri ei petä. Maa on visuaalisesti kiehtova tavalla, jota et näe muualla. Jokaisen mutkan takana uusi ja upea Islannin maisema paljastaa itsensä. Auton vuokraus autovuokraamosta Islannista ja matka kehätiellä altistavat sinut kupliville geotermisille lähteille, värikkäille sateenkaareille, kauniille hevosille, jäisille jäätiköille, massiivisille vesiputouksille ja karuille vuorille päivästä toiseen. Jos olet onnekas, saatat jopa nähdä revontulet taivaalla. Pysähdy satunnaisesti nauttimaan jääluolasta tai jopa purkautuvasta tulivuoresta ja tee unohtumaton kokemus!

  Mikä on autonvuokrauksen ikäraja Islannissa?

  Vuokratakseen auton kuljettajan on oltava vähintään 18-vuotias. Vaikka suurin osa autovuokraamoista Islannissa vuokraavat autojaan jo 18-vuotiaille, on olemassa muutama, jotka vaativat kuljettajilta 20 vuoden ikää. Yleensä kaikissa tapauksissa kaikki autovuokraamot veloittavat ainakin alle 20-vuotiailta, joskus myös alle 26-vuotiailta kuljettajilta nuoren kuljettajan lisämaksun paikan päällä.

  Tarvitseeko minun maksaa tietulleja ajaessa vuokra-autolla Islannissa?

  Vaikka Islannissa ei ole maksullisia teitä, maassa on yksi tunneli, jonka kautta ajamisesta peritään maksu. Vaðlaheiðagöngin tunneli kulkee Mývatnista Akureyriin ja on noin 16 kilometriä pitkä. Kun olet kulkenut tunnelin läpi, sinulla on kolme tuntia maksaa maksu. Sinun on mentävä Vaðlaheiðagöngin tunnelin verkkosivustolle (veggjald.is/en) ja maksettava verkossa. Jos et maksa maksua, joudut maksamaan 1000 ISK sakon ja käsittelymaksun.

  Mikä on Islannin valuutta?

  Islannin valuutta on Islannin kruunu króna (Ikr), mutta Islanti on hakenut EU jäsenyyttä ja valuutta saattaa muuttua euroksi. Raha-automaatit ovat saatavilla ympäri Islantia myös jokaisessa kylässä sekä suurimmilla huoltoasemilla ja ostoskeskuksissa. Luottokortit hyväksytään helposti, sillä islantilaiset käyttävät luotto- ja pankkikortteja lähes jokaista ostoa varten ja yleisimmät luottokortit, kuten Visa, MasterCard, Maestro ja Cirrus kelpaavat maksuvälineeksi kaupoissa, ravintoloissa ja hotelleissa ympäri maan.

  Millä aikavyöhykkeellä sijaitsee Islanti?

  Islanti kuuluu Länsi-Euroopan aikavyöhykkeeseen ja on näin ollen kaksi tuntia Suomen aikaa jäljessä. Islanti ei kuitenkaan käännä kelloja kesä- tai talviaikaan, joten aikaero on kesällä -3 tuntia ja talvella -2 tuntia.

  Tärkeimmät fraasit islanniksi

  Islanti on maan virallinen kieli, mutta maassa puhutaan usein sujuvasti myös englantia ja saksaa. Alla löydät muutamia lauseita ja sanoja, joista voi olla hyötyä matkallasi.

  Kyllä - Já
  Ei - Nei
  Kiitos - Takk
  Kiitos paljon - Takk fyrir
  Ole hyvä - þú ert velkominn/Gerðu svo vel
  Ole hyvä - Vinsamlegast/Takk
  Anteeksi - Fyrirgefðu
  Hei - Halló/Góðan daginn
  Näkemiin - Bless
  Mikä on nimesi? - Hvað heitir þú?
  Hauska tutustua - Gaman að kynnast þér
  Mitä kuuluu? - Hvernig hefur þú það?
  Hyvää - Góður/Góð (mask./fem.)
  Huonosti - Vondur/Vond (mask./fem.)
  Missä sijaitsee...? - Hvar er ...?
  Bussi - Strætisvagn
  Lentokenttä - Flugvöllur
  Bussipysäkki - Umferðarmiðstöð
  Lähtevät lennot - Brottför
  Saapuvat lennot - Koma
  Autovuokraamo - Bílaleiga
  Varaus - Bókun

  Sähkö – Tarvitsenko adapteria Islannissa?

  Islannissa verkkovirta ja pistorasiat ovat samat kuin Suomessa ja et tarvitse adaptereita suomalaisia sähkölaitteita varten.

  Tarvitsenko viisumia Islannissa?

  Pohjoismaiden välillä on vapaa liikkuvuus ja suomalaiset eivät tarvitse matkustusasiakirjaa matkustaessa Islantiin, mutta tarvittaessa on pystyttävä todistamaan henkilöllisyys. Voit ottaa matkallesi mukaan passin tai kuvallisen henkilökortin. Suomen suurlähetystö Islannissa sijaitsee Reykjavikissa ja sen lisäksi maassa on kolme kunniakonsulaattia Akureyrissä, Bolungarvikissa ja Egilsstadirissa.

  Suomen suurlähetystö Reykjavik
  Finlands Ambassad
  Túngata 30
  IS-101 Reykjavik, Island
  Puhelin: +354 510 0100
  Sähköposti: sanomat.rey@formin.fi

  Voinko vuokrata asuntoauton Islannissa?

  Auto Europe voi nyt tarjota sinulle asuntoauton vuokrausta Islannissa, joka on luultavasti paras tapa kiertää maata. Mukavat matkailuautot vievät sinut yhdestä maamerkistä toiseen ja auttavat sinua järjestämään lomasi omaan tahtiin. Ui geotermisessä altaassa, levähdä sitten kotonasi poissa kotoa ja lähde tutkimaan edelleen Islannin luonnon aarteita.

  Käytännöllisiä linkejä

  Islannin turisti-info