Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO LONTOO

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Lontoo - Taatut parhaat hinnat

  Iso-Britannian pääkaupunkina Lontoo on sekä moderni, elinvoimainen, mutta myös ikivanha historiallinen keskus. Thamesin joki kulkee suoraan kaupungin sydämen läpi ja on ollut keskeisessä asemassa sen kehityksessä. Suunnistaessa kohti kaupungin länsiosaa törmäät maailmankuuluihin kohteisiin, kuten Carnaby Street, Leicester Square, Piccadilly Circus, Chelsea ja tietenkin Knightsbridge, josta löydät Harrodsin. Kaupungin etelärannalla kohtaat Royal Festival Hallin, London Eye maailmanpyörän, kuuluisat teatterit ja lukuisat kahvilat, ravintolat, baarit ja klubit. Kaupungin keskusta on Ison-Britannian taloudellinen voimala, jossa sijaitsee on useita ikonisia rakennuksia, kuten Shard London Bridge sillan luona. Englannin tärkeimmät tapahtumat kautta historian alkoivat aina sen pääkaupungissa Lontoossa. Lontoossa on niin paljon nähtävää ja koettavaa, että et varmasi voi käydä edes kaikkia suosituimpia kohteita läpi vain muutamassa päivässä. Älä siis menetä aikaasi tai hermojasi odottamalla busseja tai metroja väenpaljoudessa, vaan rentoudu ja päätä itse omasta aikataulustasi vuokra-auton avulla. Autonvuokraus Lontoossa on mahdollista Auto Europen tarjoamien palveluiden ansiosta edullisesti ja varmasti. Omalla autolla sinulla on myös oiva mahdollisuus lähteä elokuvakohteiden kiertomatkalle ja tutustua suosituimpien elokuvien ja sarjojen kuvauskohteisiin.

  Kun vuokraat auton Auto Europen kanssa, voit olla varma, että saat käyttöösi edullisimmat tarjoukset ja myös korkeimman asiakaspalvelun tason. Yli 70 kätevällä toimistolla Lontoon joka puolella Heathrow'n lentokentältä ja Victorian rautatieasemalta Paddingtoniin ja Kensingtoniin, sinun on helppo lähteä tien päälle seuraavalle seikkailullesi. Tarvitsetpa sitten autoa Lontoossa pitkälle viikonlopulle, tila-auton perhelomailuun tai haluat yksinkertaisesti hemmotella itseäsi vilkkaalla urheiluautolla, Auto Europen laaja ajoneuvovalikoima sopii mihin tahansa tarpeeseen. Lontoo on kieltämättä yksi suosituimmista matkakohteista Euroopassa. Kaupunki tarjoaa myös yhden planeetan suurimmista kulttuurikohteiden keskittymistä. Kuninkaallisista palatseista parlamenttitaloon, museoista katedraaleihin ja matka jättiläismäisellä maailmanpyörällä henkeäsalpaavilla näkymillä Thamesin joen yli, voit viettää loputtoman määrän päiviä tutkiessasi Lontoon parhaita nähtävyyksiä ilman, että sinulta loppuu koskaan kesken ainutlaatuiset nähtävyydet ja tekemistä. Lisäbonuksena monet parhaista käyntikohdista ovat ilmaisia. Lisää mielenrauhaasi lukemalla autonvuokrauksen asiakasarvosteluja Lontoosta nähdäksesi, mitä asiakkaamme ovat sanoneet Auto Europen palveluista Lontoossa.

  Liikenne Lontoossa

  Kuten missä tahansa kaupungissa, mitä pienempi ajoneuvo, sitä paremmin voit liikkua ja helpompi on löytää pysäköintipaikka. Se on hyvä neuvo jokaiselle, kuka haluaa ajaa vuokra-autolla Lontoossa. Lontoon keskustan eri alueilla veloitetaan päivittäiset ruuhkamaksut arkisin klo 7.00–18.00 välillä. Nämä vyöhykkeet on merkitty isoilla C-kirjaimella punaisella taustalla. Ruuhkamaksun maksaessasi voit matkustaa kyseiselle vyöhykkeelle ja sieltä pois niin usein kuin haluat kyseisenä päivänä. Lontoon keskustassa on käytössä erittäin matala päästöalue (ULEZ), jota sovelletaan samalla alueella kuin ruuhkamaksuvyöhyke 24 tuntia vuorokaudessa jokaisena päivänä vuodessa, lukuun ottamatta joulupäivää. Matalapäästöalue (LEZ) kattaa suurimman osan Suur-Lontoosta. LEZ ei vaikuta henkilöautoihin ja moottoripyöriin. Monet autovuokraamot Lontoossa tarjoavat autojaan jo valmiiksi tarvitulla päästötarralla, mutta sinun on parasta kysyä asiasta paikan päällä ennen matkalle lähtöä. Lontoosta löytyy joitakin Ison-Britannian vilkkaimmista reiteistä ja risteyksistä. Varmista, että valmistaudut mahdollisesti stressaaviin tilanteisiin käymällä läpi katupysäköinnin, tienmerkintöjen ja linja-autolinjojen sääntöjä. Ei ole yllättävää, että kaupungin keskustassa ja ympäröivillä alueilla kulkee paljon linja-autoliikennettä. Niille on suunniteltu omat linjat, joten varmista, että tiedät niiden voimassaoloajat. Ne on merkitty sinisellä liikennemerkillä ennen reittiä ja sen varrella ja aukioloajat eivät ole samoja kaikkialla Lontoossa, ne vaihtelevat.

  Autonvuokraus ja pysäköinti Lontoossa

  Et saa pysähtyä määrätyillä punaisilla reiteillä. Ne on merkitty joko kahdella punaisella linjalla tai sinisellä pyöreällä merkillä, jonka läpi kulkee punainen risti. Punaiset tuplalinjat ovat voimassa 24 tuntia vuorokaudessa, 365 päivänä vuodessa. Parkkipaikan löytäminen Lontoossa on todennäköisesti aina pieni haaste, etenkin jos olet alueella ensimmäistä kertaa. Kuten edellä mainitsimme, tien varsilta löytyy liikennemerkkejä, jotka osoittavat, onko pysäköinti alueella sallittu vai kielletty. Punaisten linjojen lisäksi et saa koskaan pysäköidä keltaisille tuplalinjoille. Yksi keltainen linja merkitsee, että voit pysäköidä alueelle vain tiettyinä aikoina ja tiettyinä päivinä. Sallitut tunnit esitetään isoilla opasteilla, kun saavut jokaiselle valvotulle pysäköintialueelle (CPZ). Muista, että voit pysäköidä tietyillä alueilla, jotka on merkitty katkoviivoilla, kunhan noudatat kaikkia vastaavia Pay and Display sääntäjä, eli maksat pysäköinnistä lippuautomaatissa. Et kuitenkaan voi pysäköidä näille alueille, jos ne on suunnattu vain paikallisille asukkaille luvalla. Samankaltaisia katkoviivoitettuja punaisen linjan alueita esiintyy myös punaisilla linjoilla, ja niillä voi pysäköidä tiettyinä kellonaikoina, kuten aikaisin aamulla ja myöhään illalla. Tarkista aina ympärillä olevat merkit, koska nämä ajat voivat vaihdella huomattavasti pääkaupungissa. Lontoon keskustasta voi löytää myös mahdollisuuden pysäköidä parkkihalleissa. Lue lisää liikenteestä Lontoossa meidän Iso-Britannian kuljettajan oppaasta.

  Lontoon lentokentät

  Lontoon Heathrow'n lentokenttä, joka sijaitsee 32 kilometriä länteen Lontoon keskustasta, on yksi vilkkaimmista lentokentistä maailmassa. Voit matkustaa Heathrow'n lentokentän ja Lontoon keskustan välillä junalla Heathrow Expressillä, metron Piccadilly linjalla, taksilla, N9-yöbussilla sekä National Express ja easyBus linja-autoilla. Heathrow Express Lontoon Paddingtonista on nopein tapa matkustaa lentokentän ja Lontoon keskustan välillä 15 - 20 minuutissa. Lentokenttä on jakautunut neljään terminaaliin, joista jokaisessa on kauppoja, ravintoloita, valuutanvaihtopisteitä, infopisteitä, oleskelutiloja ja matkatavarasäilytystiloja. Heathrow'n lentokentän saapuvat lennot löytyvät terminaalien 1, 3, 4 ja 5 pohjakerroksesta ja terminaalin 2 ensimmäisestä kerroksesta. Lähtevät lennot toisaalta löytyvät terminaalin 1 ensimmäisessä kerroksessa, terminaalin 2 neljännessä ja viidennessä kerroksessa, terminaalin ensimmäisessä kerroksessa, terminaalin 4 toisessa kerroksessa ja terminaalin 5 ylimmässä kerroksessa. Kaikkien matkustajien on kuljettava turvatarkastuksen kautta ennen saapumista lähtöaulaan, josta löydät kauppoja, baareja ja kahviloita.

  Lontoo Heathrow lentokenttä (LHR)
  Osoite: Greater London TW6, Iso-Britannia.
  Puhelin: +44 844 335 1801
  Nettisivut: www.heathrow.com

  Lontoon Gatwick lentokenttä, on maailman tehokkain yksikiitoratainen lentokenttä, joka palvelee jopa 200 määränpäätä 90 maassa. Gatwick Express on nopein tapa Lontoon keskustaan, joka vie 30 minuuttia Lontoon Victorian rautatieasemalle. Thameslink ja Southern tarjoavat myös junayhteyksiä Gatwickista useille Lontoon keskustan asemille ja Airport Cars Gatwick on lentokentän virallinen taksiyritys. Matka linja-autolla Lontoon Victorian linja-autoasemalta Gatwickin lentokentälle kestää noin tunnin ja 20 minuuttia. Gatwickin lentokentän pohjoisterminaalissa on kattava valikoima kauppoja, ravintoloita, kahviloita, valuutanvaihtopisteitä, neuvontapisteitä ja matkatavaratiloja. Siellä on myös ilmainen lasten viihdealue, pankkiautomaatit, Internet-kioskit ja matkapuhelimien latausmahdollisuudet. Gatwickin lentokentän eteläterminaalissa on myös laaja valikoima kauppoja, ravintoloita, kahviloita, vaihtopisteitä, neuvontapisteitä, pankkiautomaatteja ja matkatavarasäilytystiloja.

  Lontoo Gatwick lentokenttä (LGW)
  Osoite: West Sussex RH6 0NP, Iso-Britannia.
  Puhelin: +44 844 892 0322
  Nettisivut: www.gatwickairport.com

  Lontoon Stansted lentokenttä 64 kilometriä koilliseen Lontoosta. Se on koti monille Iso-Britannian halpalentoyhtiöille, jotka palvelevat lähinnä Euroopan ja Välimeren kohteita. Stansted Express on nopein tapa Lontoon keskustaan ja matka Lontoon Liverpool Street -kadulle vie noin 47 minuuttia. National Express ja easyBus tarjoavat linja-autopalvelun Lontoon keskustaan. Mustat taksit eivät liikennöi Stanstedista, joten käytä sen sijaan luvallisia takseja. Lontoon Stansted lentokenttä on Lontoon vilkkain lentokenttä ja yksi nopeimmin kasvavista lentokentistä Euroopassa. Stanstedin lentokentän tuloaulassa on valikoima kauppoja, ravintoloita, valuutanvaihtopalveluita ja autonvuokrauspisteitä. Stanstedin lentokentän lähtöalue löytyy pohjakerroksesta. Sisäänkirjautumisen jälkeen matkustajien on suoritettava turvatarkastus ennen saapumista lähtöaulaan, jossa on valikoima kauppoja, baareja ja ravintoloita.

  Lontoo Stansted lentokenttä (STN)
  Osoite: Bassingbourn Rd, Stansted, Essex CM24 1QW, Iso-Britannia.
  Puhelin: +44 0844 335 1803
  Nettisivut: www.stanstedairport.com

  Lontoon Luton lentokenttä on yksi Ison-Britannian suurimmista lentokentistä. Se on merkittävä tukikohta edullisille tai halpalentoyhtiöille ja se sijaitsee vain 56 kilometriä luoteeseen Lontoon keskustasta. Luton Airport Parkway rautatieasema sijaitsee 10 minuutin päässä lentokentältä, jonne pääsee bussikuljetuksella. Matka junalla Lutonista Lontoon keskustaan kestää 20–40 minuuttia. Lutonin lentokentälle autolla saapuville on käytettävissä valikoima lyhytaikaisia ja pitkäaikaisia pysäköintialueita. Lutonin lentokentän tuloaulassa on kauppoja, baareja, ravintoloita, valuutanvaihtopisteitä ja matkakeskus, jossa voit järjestää autonvuokrauksen tai varata eri linja-autolippuja. Lutonin lentokentän lähtöaulassa on lastenhoitohuone, kauppoja, ravintoloita, baareja ja valuutanvaihtotoimistoja.

  Lontoo Luton lentokenttä (LTN)
  Osoite: Airport Way, Luton LU2 9LY, Iso-Britannia.
  Puhelin: +44 0158 240 5100
  Nettisivut: www.london-luton.co.uk

  Lontoon City lentokenttä on yksi Lontoon helpoimmista ja helposti saavutettavissa olevista lentokentistä, koska se sijaitsee vain 9,5 kilometriä itään Lontoon keskustasta ja 4,8 kilometriä Canary Wharfista. Pienempänä lentoasemana saapuminen ja lähtö lentokentällä voi olla paljon nopeampaa ja helpompaa kuin monilla suuremmilla lentokentillä. Yksi kiitotie liikennöi lyhyen matkan lentoja painottaen voimakkaasti liikematkoja Eurooppaan ja erikoistuneita lentoja New Yorkiin. Lentoyhtiöitä, jotka lentävät tällä hetkellä Lontoon Cityn lentokentältä, ovat British Airways, Alitalia, KLM, Lufthansa, Luxair ja Swiss International Airlines. Lentokentälle pääsee taksilla, busseilla, metrolla ja DLR:llä. Sen yhden terminaalin palveluihin kuuluu kauppoja, ravintoloita ja kahviloita, infopisteitä, taksit, valuutanvaihtoa ja matkatavarasäilöt.

  Lontoo City lentokenttä (LCY)
  Osoite: Hartmann Rd, London E16 2PX, Iso-Britannia.
  Puhelin: +44 20 7646 0000
  Nettisivut: www.londoncityairport.com

  Tekemistä Lontoossa

  Lontoo, joka houkuttelee 27 miljoonaa kävijää vuodessa, on Euroopan suosituin kaupunki. Ei ole yllättävää, että Lontoo niin monien ihmisten matkasuunnitelmien kärjessä, kaupungin perustamisen jälkeen roomalaisten toimesta, se on menestynyt vuosisatojen ajan. Nykyään Lontoo on yksi maailman monimuotoisimmista kaupungeista, jolla on rikas historia ja yksi maailman merkittävimmistä kulttuureista. Lontoon kaupunki koostuu Lontoon muinaisesta keskustasta, mutta se on itse asiassa pienin Englannin kaupunki. Lontoo, jonka tunnemme, kattaa paljon laajemman pääkaupunkiseudun jossa asuu lähes yhdeksän miljoonaa ihmistä. Jaettu pohjoisen, lännen, eteläisen ja itäisen Lontoon elinvoimaisiin ja erottuviin alueisiin, samoin kuin Lontoon keskustan kaupalliseen ja turistikeskukseen, jokaisella kaupunginosalla on omat tunnistettavat piirteensä. Lontoossa on aina jotain nähtävää ja tekemistä. Lontoossa on mahdotonta olla tylsää, sillä kaupungilla on tarjota joitain maailman parhaimmasta taiteesta, viihteestä, ostosmahdollisuuksista, ruuasta ja historiasta. Autonvuokraus Lontoosta takaa sinulle joustavuuden matkasi aikana ja voit vapaasti valita jokaisen käyntikohteesi.

  • London Dungeon: Lontoon vankityrmä on hieman kaameampi versio Madame Tussaudsista. Sen vetovoima koostuu sarjasta asetettuja kohtauksia, jotka esittävät keskiaikaisen Lontoon jäätävän elämän. Voit odottaa paljon pimeyttä, tippuvaa vettä, luurankoja, häkkirottia, kellojen soittoa jne. Luonnollisesti kidutuskohtaukset näytetään kaikissa muunnelmissa, mikä tekee niistä hauskoja ja joskus vähän pelottavia. Kaikki herätetään henkiin erikoistehosteilla, jotka on tehty erittäin hyvin, alun perin suunniteltu elokuvia ja televisiota varten. Näyttelijät lisäävät kohtauksille elämää ja voivat muun muassa tuomita sinut henkilökohtaisesti kuolemaan. Lontoon vankilatyrmän kokemus pitää sisällän noin 90 minuutin kävelymatkan eri nähtävyyksien läpi. Näet vankityrmät, voit kokea Lontoon historian kohokohtia (tai huonoimpia kohtia) poikkeuksellisia kohtauksia ja erikoistehosteita. Olet osa ryhmää, joka kulkee näytöksestä toiselle ammattinäyttelijöiden ohjaamana. Esitykset perustuvat todelliseen Lontoon historiaan ja legendoihin, pääset henkilökohtaisesti lähelle synkkiä henkilöitä, kuten Jack Ripper ja Fleet Streetin parturi, Sweeney Todd. Lopeta vierailusi sydäntä pysäyttävällä matkalla ja testaa hermojasi, kun sinusta tulee hirsipuun uhri. Pyövelin armossa koet viimeiset kauhun hetket ja adrenaliinin tulvan, kun lattialuukku aukeaa ja romahdat pimeyteen!

  • London Eye: London Eye sijaitsee keskeisellä paikalla pääkaupungin sydämessä, kiertyen sulavasti Thamesin joen yli parlamenttitaloja ja Big Beniä vastapäätä. London Eye on 135 metrin korkeudessa yksi maailman korkeimmista konsoleilla varustetuista maailmanpyöristä. Tästä suunnittelun ja tekniikan saavutuksesta on tullut nykyaikainen pääkaupunkia edustava symboli ja globaali ikoni. Kokemus esittelee henkeäsalpaavia 360 asteen näkymiä pääkaupunkiin ja sen kuuluisille maamerkeille. Asteittainen kierros yhdessä 32 korkean teknologian lasikapselissa kestää noin 30 minuuttia ja antaa sinulle jatkuvasti muuttuvan näkökulman Lontoosta. Kussakin kapselissa interaktiivisten oppaiden avulla voit tutkia pääkaupungin ikonisia maamerkkejä useilla kielillä. Kokemus London Eyen maailmanpyörässä nostaa sinut tarpeeksi korkealle, jotta näet jopa 40 kilometriä horisonttiin selkeänä päivänä ja pitää sinut tarpeeksi lähellä, jotta näet upeat yksityiskohdat kaupungista allasi. Hyödynnä aikaasi käymällä London Eye 4D kokemuksessa ilmaiseksi jokaisella lipulla. Näe Lontoon heräävän henkiin yksilöllisten näkökulmien ja monisensoritehosteiden, kuten tuulen, kuplien ja hajujen kautta. Neljän minuutin show on täydellinen nähdä vierailusi alussa.

  • Buckinghamin palatsi: Buckinghamin palatsi tunnetaan ympäri maailmaa kuningattaren kotina, kansallisten ja kuninkaallisten juhlien painopistealueena sekä säännöllisistä vartijoiden vaihtamisseremonioista. Vuonna 1703 Buckinghamin herttuaa varten rakennetun palatsin osti kuningas Yrjö III vuonna 1762 yksityisomaisuudeksi. 1800-luvulta lähtien palatsia on suurennettu ja uusittu useaan otteeseen. Erinomaisesti palatsi selvisi kahden maailmansodan aikana tapahtuneista ilmahyökkäyksistä. Ensimmäisen maailmansodan aikana palatsi pysyi vahingoittumattomana ja toisen maailmansodan aikana sitä kuitenkin pommitettiin useita kertoja tuhoamalla palatsikappeli vuonna 1940. Turistit voivat käydä kuninkaallisessa palatsissa, mutta se on avoinna yleisölle vain pari kuukautta vuodessa: heinäkuusta lokakuuhun. Jos olet Lontoossa näiden kuukausien aikana, voit joko ostaa halvimman lipun, joka antaa sinulle pääsyn osavaltion huoneisiin ja Buckinghamin palatsiin, tai voit ostaa hieman kalliimpia lippuja, joihin sisältyy vierailu Royal Mewsissä ja The Queen's Galleryssa. Buckinghamin palatsissa vierailun lisäksi näe suosittu vartijan vaihtaminen, joka tapahtuu etuaukiolla ympäri vuoden ja houkuttelee tuhansia matkailijoita vuodessa. Vartijan vaihto tapahtuu yleensä keskiviikkona, torstaina, perjantaina, sunnuntaina ja maanantaina klo 11.00.

  • Hyde Park: Maa kuului alun perin Westminster Abbeylle vuoteen 1536 asti, jolloin Henrik VIII takavarikoi sen ja teki siitä yksityisen kuninkaallisten metsästysalueen. Puisto avautui yleisölle 1700-luvulla. Kulttuurin ja teollisuuden maailmannäyttely, nimeltään Great Exhibition, pidettiin Hyden puistossa vuonna 1851. Tätä varten Crystal Palace rakennettiin puiston eteläpuolelle, mutta rakennus poistettiin alueelta pian sen jälkeen kansalaisten kiihtymyksen takia. Hyde Parkia pidetään kaupungin vanhimpana puistona, ja sen avaamisesta lähtien se on toiminut kaksintaisteluiden, mielenosoituksien ja konserttien näyttämönä. Erityistapauksissa, erityisesti kuninkaallisissa tilanteissa, asetervehdykset ammutaan Hyde Parkista keskipäivällä. Voit lähteä kävelylle ja unohtaa kaupungin vilkkaan liikenteen, mutta myös ottaa aurinkoa, luistella ja pyöräillä monien muiden aktiviteettien joukossa. Heille, ketkä haluavat levätä, mutta eivät halua makaa nurmikolla, lepotuoleja on tarjolla vuokralle puistossa. Yksi suosituimmista aktiviteeteista, sekä turisteille että lontoolaisille, on veneily Serpentinen järvellä, pienessä keitaassa, jossa asuvat monet villieläinlajit. Kesäisin Hyde Parkissa järjestetään useita tapahtumia, erityisesti konsertteja. Puiston koillisosasta löydät Speakers’ Corner puhujien nurkkauksen, jossa sunnuntaiaamuna puhujat astuvat pitämään puheita, keskusteluja ja väittelyjä eri aiheista, mutta enimmäkseen uskonnosta ja politiikasta.

  Autonvuokraus ja päivämatkat Lontoossa

  Joskus paras tapa arvostaa lomakohdettasi on jättää se hetkeksi. Lontoo ei ole tästä poikkeus, samalla kun rakastamme sen vilskettä, nautimme myös satunnaisesta maiseman vaihdosta. Englannin melko pieni koko on hyödyllinen, mikä tarkoittaa, että pääset kaupungista rannikolle alta aikayksilön, nouda mukaasi kupillinen kahvia, hyppää ratin taakse ja hengitä raikasta, suolaista meri-ilmaa vain alle tunnissa. Olipa mielessäsi retki metsissä täynnä poneja, kuvankauniissa kaupungeissa tai pikkukivirannoilla, Englannista löytyy lukuisia mainioita päiväretkimahdollisuuksia täydellisistä vanhoista pubeista ja ravintoloista upeisiin nähtävyyksiin ja maaseutumaisemiin. Seuraavaksi tarjoamme sinulle muutamia päiväretki-ideoita, jos haluat paeta Iso-Britannian pääkaupunkia omalla autolla autovuokraamosta Lontoosta.

  Stonehenge

  Stonehenge, esihistoriallinen kivinen muistomerkki, hautausmaa ja arkeologinen sijainti sijaitsevat Salisbury Plainilla, noin 13 kilometriä pohjoiseen Salisburystä Wiltshiressa Englannissa ja noin 150 kilometriä Lontoosta. Se rakennettiin kuudessa vaiheessa joskus vuosina 3000 - 1520 eKr, siirryttäessä uusneoliittisesta jaksosta (uusi kivikausi) pronssikauteen. Esihistoriallisena kivikehänä se on ainutlaatuinen, koska sen keinotekoisesti muotoillut sarsenkivet on järjestetty omalaatuiseen muodostelmaan, ja koska sen pienemmät bluestones kivet ovat peräisin noin 160–240 kilometrin päästä Etelä-Walesissa. Monumentin nimi on todennäköisesti johdettu saksin kielestä, mikä tarkoittaa "kivi roikkuu" tai "hirsipuu". Yli 350:n lähellä olevan muistomerkin ja monumentin (muinaisten maarakenteiden, jotka koostuivat pyöreästä rannasta ja ojasta) lisäksi Stonehenge nimitettiin Unescon maailmanperintökohteeksi vuonna 1986. Stonehenge on maailman kuuluisin kivikehä, jonka luona käy yli miljoona ihmistä vuodessa. Se on ikoni kaikelle, mikä on salaperäistä ja kunnioittavaa ihmiskunnan esihistoriasta. Yli vuosisadan ajan ihmiset ovat kokoontuneet muistomerkin luokse juhlimaan kesäpäivänseisausta. Vaikka vuosittainen kokoontuminen kiellettiin vuonna 1985 poliisin kanssa käytyjen väkivaltaisten kohtausten seurauksena, se jatkui taas vuonna 2000 ja houkuttelee nyt yli 30 000 hengen joukkoa. Nykyajan druidilaiset yhteiskunnat ovat väittäneet Stonehengen olevan heidän temppeli, vaikkakin Stonehengen linkki alkuperäisiin druideihin on kyseenalaista. Yli 250 arkeologista esinettä ja alueelta löydettyä aarretta ovat esillä yhdessä Stonehengessä ensimmäistä kertaa. Koruista, keramiikasta ja työkaluista muinaisiin ihmisen jäänteisiin, monet näistä esineistä tulevat Salisburyn ja Wiltshiren museoilta, joissa voit käydä tutustumassa eri näyttelyihin. Alueelta löytyy myös museokauppa, joka myy alueellisia esineitä ja kahvila, joka tarjoaa keittoja, pikaruokia, kasvisruokia ja perinteisiä leivonnaisia, makkaroita, leipiä, salaatteja ja muita makeisia ja suolaisia ruokia käyttäen alueellisesti tuotettuja tuotteita.

  Brighton

  Brighton, Englannin kanaalin suurin ja tunnetuin merenrantakohde, ulottuu kahdeksan kilometriä South Downin pikkukivistä ja joskus jyrkkää liiturantaviivaa pitkin. Se oli kerran kalastuskylä kapeilla, mutkittelevilla kaduilla, ja 1800-luvulla Brighton kukki tyylikkääksi lomapaikaksi, jossa Englannin eliitti rentoutui muodikkaissa kylpylöissä ja hotelleissa meri-ilman vahvan vaikutuksen alaisena. Muistutuksena tästä ajanjaksosta on edelleen olemassa runsaasti viehättäviä regency-tyylisiä terasseja, ihana Palace Pier ja kuninkaallinen paviljonki, Yrjö IV:n eksoottinen kesäkoti, kuka oli yksi maan kirkkaimmista ja eksentrisimmistä kuninkaista. Vaikka Brightonin kuuluisat pikkukivirannat ovat nyt vuorattu matkamuistomyymälöillä ja huvipuistoilla, se on edelleen kulttuurisesti elinvoimainen kohde. Kaupungin vilkkaaseen tapahtumakalenteriin kuuluvat suositut Brightonin festivaalit joka kevät, hevoskilpailut kesällä ja kuuluisa Lontoosta Brightoniin järjestettävä museoautojen ajo marraskuussa. Brighton on myös loistava paikka urheilun harrastajille. Kohokohtia ovat purjehdus, leijasurffaus ja sukellus, retkeily ja pyöräily alamäkiä pitkin tai monet ihanat viheralueet, kuten historiallinen Stanmerin puisto suoraan kaupungin pohjoispuolella. Värikkäät ostoskadut, jotka tunnetaan nimellä The Lanes, ovat täynnä vanhoja varusteita, antiikkia ja koruja, jotka kaikki on koottu historiallisen kapeiden kaupungin katujen ympärille. Lähistöllä on South Downsin kansallispuisto, joka on dramaattisten Seven Sisters kallioiden ja joidenkin eteläisen Englannin viehättävimpien kylien koti. Retki merenrannalle ei olisi täydellinen ilman käyntiä laiturilla, jossa on huvilakaarikäytäviä, vitsikauppoja ja fish-and-chips ravintoloita. Koristeellisen rautataiteen ja majesteettisen ympäristön ansiosta Brightonin viktoriaanisen aikakauden palatsilaituri on epäilemättä yksi maan houkuttelevimmista maamerkeistä. Venyen merelle kuin höyrylaivan yläkansi honteloilla rautaisilla jaloilla, Palace Pier on ainoa selviytyjä kaupungin edelleen käytössä olevista kolmesta alkuperäisestä laiturista.

  Oxford

  Oxford on yksi Euroopan vanhimmista ja tunnetuimmista yliopistokaupungeista, ja se on vuosisatojen ajan kilpaillut Cambridgen yliopiston kanssa Englannissa akateemisen etusijan saavuttamiseksi. Sen rajoittamaton tutkimushenki, lukuisat ihastuttavat puutarhat, pihat ja yliopistopuistot yhdessä sen jalankulkijavyöhykkeen vilkkaan vilskeen ja erinomaisten kulttuuripalvelujen kanssa, kaikki yhdessä auttavat luomaan erityisen ilmapiirin. Oxfordissa on runsaasti turistinähtävyyksiä, kuten Carfax Tower, josta on upeat näkymät kaupunkiin ja historiallisille katetuille markkinoille erinomaisilla ostosmahdollisuuksilla. Todella ainutlaatuista lomakokemusta varten jotkut korkeakoulut tarjoavat nyt majoitusvaihtoehtoja, kuten bed and breakfast. Harry Potter fanit saattavat olla kiinnostuneita oppimaan, että erilaiset Oxfordin maamerkit näkyvät elokuvissa, mukaan lukien Christ Church College, jossa ruokasali kopioitiin tiiviisti Hogwartsin suurta salia varten. Ja jos haluat jotain hieman omituisempaa, lähde katsomaan kuuluisaa Headington Shark haiveistosta, joka pää on juuttunut vaatimattoman rivitalon kattoon. Vaikka Oxfordin keskusta ei ole suuri, vierailulle pitäisi antaa runsaasti aikaa, koska täällä on niin paljon tekemistä. Kaupungin neljä pääkatua kohtaavat risteyksessä, joka tunnetaan nimellä Carfax, hyvä lähtökohta kiertueelle. 1300-luvun Carfaxin tornista, Pyhän Martinin kirkon (nyt tuhottu) jäännöksiltä, on upeat näkymät. Vierailun arvoisia ovat myös kaupungintalo, Pyhän Aldadan kirkko ja Pembroke College, joka perustettiin vuonna 1624, mutta jonka alkuperä juontaa juurensa vuoteen 1446. Läheinen Modern Art Oxford, visuaalinen taidegalleria, joka keskittyy modernin ja nykytaiteen näyttelyihin, tarjoaa säännöllisesti keskusteluja, musiikkia ja elokuvia. Oxfordin upea High Street on vuorattu lukuisilla upeilla rakennuksilla (mukaan lukien monet korkeakouluista), ja amerikkalainen kirjailija Nathaniel Hawthorne kuvasi sitä "Englannin hienoimmaksi kaduksi". Kiertueesi aikana käy yliopiston kirkossa, Neitsyt Marian kirkossa, jossa on hieno sisustettu torni ja upeat näkymät kaupunkiin. Mielenkiintoisia ovat myös kuoro, rakennettu uudelleen vuonna 1462, keskilava ja Lady Chapel, vuodelta 1490, sekä etupermanto vuodelta 1466.

  Maantieteelliset tiedot ja historia

  Roomalaiset perustivat Lontoon kaupungin ja heidän hallinto jatkui vuodesta 43 eKr 400-lukuun, kun valtakunta kaatui. 200-luvun aikana roomalaiset antoivat kaupungille nimen Londinium, jossa asui 50 000 asukasta, mikä johtui pääasiassa sen suuresta vaikutuksesta satamakaupunkina. 800-luvun aikana kaupunki kärsi lukuisista viikinkien hyökkäyksistä. Sen seurauksena tanskalaiset uudisasukkaat vakiinnuttivat alueen itselleen kannustaen kauppaa ja avaamalla yrityksiä kaupungissa muuttamalla sen Englannin ensimmäiseksi kaupunkikeskukseksi. Kaupungin vauraus ja valta houkuttelivat Tanskan suurta pakana-armeijaa, joka piiritti kaupunkia, kunnes kuningas Alfred Suuri valloitti sen vuonna 886. Monta vuotta Englannilla ei ollut pääkaupunkia. Keskushallinnon laitokset kuitenkin siirrettiin Westminsteriin, Lontoon läheisyyteen. Tämä ja kaupan kasvu alueella olivat kaksi ratkaisevaa tekijää Lontoon vakiinnuttamisessa Englannin pääkaupungiksi. 1300-luvun aikana Lontoon satamasta tuli eurooppalainen tavarajakelun keskus. Tätä toimintaa vahvistettiin 1500-luvulla asiaankuuluvan tekstiiliteollisuuden ansiosta.

  1600-luvulta 1700-luvun puoliväliin Lontoo hyötyi Tudorien kehittämästä ja Stuartien jatkamasta merikaupan laajennuksesta. Vuonna 1665 kaupunkia pidettiin edelleen muinaisten muurien sisällä, vaikka laajamittainen kaupunkisuunnittelu oli jo aloitettu. Väestön köyhät elinolosuhteet aiheuttivat suuren ruton, tappaen 70 000 ihmistä, ja seuraavana vuonna valtava tulipalo tuhosi suurimman osan kaupungista. Lontoon jälleenrakentaminen, joka perustuu alueelle, jota kutsumme nyt "kaupungiksi", kesti yli 10 vuotta. Lontoo jatkoi kasvuaan Englannin keskuspankin perustamisen jälkeen vuonna 1694. Se oli maailman toinen keskuspankki, joka seurasi nopeasti Ruotsin Sveriges Riksbankkia, joka on luultavasti menestynein. Suurin osa nykyisestä Lontoosta on peräisin viktoriaanisesta ajasta. 1800-luvun alkuvuosiin asti pääkaupunki oli rajattu alkuperäisen Rooman kaupungin, Westminsterin ja Mayfairin rajoihin, ja sitä ympäröiviin peltoihin. Teollisuusvallankumous veti miljoonia ihmisiä Lontooseen laajentamalla kaupunkia. Ylikuormitetut olosuhteet johtivat kuitenkin vakaviin ongelmiin, kuten vuoden 1832 koleraepidemiaan tai vuoden 1858 suureen löyhkään, tapahtuma, joka tapahtui kesän kuumimpana kuukautena, pahentaen Thamesjokeen tyhjennettyjen viemärien hajua, joka johti parlamentin istuntojen keskeyttämiseen.

  Ei ole yllätys, että Englannin pääkaupunki on maan suurin kaupunki, sekä yksi suurimmista turistikohteista maailmalla. Lontoo on maailmanlaajuinen kaupunki, jolla on suuri merkitys aina kulttuurista ja historiallista taloudelliseen ja sosiaaliseen kehitykseen. Thamesin joki, joka virtaa Lontoon keskustan läpi, on tärkeä vesitie, joka on vuosien saatossa ollut arvokas kaupallinen, matkailun ja ravinnon kohde, mutta tänä päivänä sitä käytetään enimmäkseen vapaa-ajan viettoon. Thamesjoen lisäksi esimerkiksi Trafalgarin aukio, Big Ben, Hyde Park ja Buckinghamin palatsi ovat vain muutamia kaupungin nähtävyyksiä, jotka vetävät puoleensa suuren määrän turisteja vuosittain. Heille, ketä kiinnostaa ulkoaktiviteetit puistojen ja muiden huvitusten lisäksi, voivat käyttää hyväkseen vuokra-autoa ja lähteä vähemmän asutuille alueille Englannissa. Huomaat, että Lontoon sää voi olla viileä, jos kuitenkin kesän keskilämpötilat vaihtelevat vuodenajasta riippuen keskimäärin 13-30 asteen välillä, kun taas talvikauden keskilämpötila on noin viisi astetta ja lumisade on minimaalista, joka saapuu lähinnä sateena. Syksy ja kevät tarjoavat säännöllisemmän maltillisen sään.

  Matkustaminen Lontoossa

  Lontoossa on yksi suurimmista kaupunkiliikenteen verkostoista maailmassa. Yhdistetyt bussi-, joki- ja tiejärjestelmät kattavat kaupungin 32 kaupunginosaa. Lontoon ikoniset kaksikerroksiset linja-autot ovat nopea, kätevä ja halpa tapa matkustaa ympäri kaupunkia, ja matkan varrella on runsaasti nähtävyyksiä. Esimerkiksi Megabus ja National Express- linjat kulkevat myös muihin kotimaisiin, sekä kansainvälisiin kohteisiin. Näihin kohteisiin kuuluvat muun muassa Edinburgh, Cardiff, Liverpool, Bristol, Birmingham, Pariisi, Köln tai Amsterdam. Lontoon metroverkosto, tai "the Tube", on hieno tapa matkustaa Lontoon keskustaan ja sieltä pois, ja se on olennainen osa useimpien ihmisten matkasuunnitelmia Ison-Britannian pääkaupungissa. Lontoon innovatiivinen, kuljettajaton Docklands Light Railway (DLR) palvelee osia Itä- ja Kaakkois-Lontoosta. Jokimatka on hieno tapa kiertää Lontoota, jolla voit välttää liikennettä ja nauttia upeista näkymistä Lontoosta matkan varrella. Käytä Lontoon maanalaista junaverkkoa matkustaaksesi kaupungin yli nopeasti ja alueille, joille metro ei yllä. Raitiovaunut kulkevat Lontoon eteläosissa Wimbledonin, Croydonin, Beckenhamin ja New Addingtonin välillä. Palvelut ovat säännöllisiä ja helposti saatavilla myös liikuntarajoitteisille. Ikonisista Lontoon mustista takseista paikallisiin minitakseihin, voit valita lukuisista vaihtoehdoista, joiden avulla voit matkustaa Lontoon ympäri. Visitor Oyster ja Oyster-kortit ovat elektronisia älykortteja, jotka voi ladata luotolla ja käyttää matkoille metrolla, linja-autoilla, DLR:llä, Thames Clippers jokibussilla, Lontoon maanalaisella ja useimmilla Lontoon kansallisilla rautatiepalveluilla. Voit ostaa Visitor Oyster -kortin verkossa ennen saapumistasi Lontooseen tai Oyster-kortteja TfL:n vierailijakeskuksissa, asemilla ja Oyster-lippujen myymälöissä.

  Voinko vuokrata asuntoauton Lontoossa

  Jos haluat vuokrata asuntoauton Lontoossa, tutki meidän laajaa valikoimaa erilaisia asuntoautojen malleja Iso-Britanniassa ja muissa mielenkiintoisissa kohteissa. Tee matkastasi Lontooseen ja Englantiin hyvin erityinen ja voit nauttia kodin mukavuudesta neljällä pyörällä etsiessäsi luonnollisia ja historiallisia helmiä pääkaupungissa ja sen ympäristössä. Matkaa omaan tahtiisi ja näe kaikki kerralla!

  Käytännöllisiä linkkejä

  Lontoon turisti-info