Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO ROMANIA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla

  Autonvuokraus Romania - Löydä täydellinen autosi

  Vuokraa auto Romaniasta Auto Europen kautta ja voit huoletta nauttia unelmalomastasi meidän palveluiden ansiosta. Meillä on jo 60 vuoden kokemus alalta ja teemme kaikkemme, että matkastasi tulee mutkaton. Me löydämme sinulle juuri tarpeillesi sopivan auton ja mahdollisimman mukavan noutotoimiston ja edullisimman hinnan. Meille asiakas on kaikista tärkein, joten pidämme huolen siitä, että asiakaspalvelumme on mahdollisimman korkeatasoista. Vuosien varrella olemme kehittäneet käyttäjäystävällisen hakukoneen ja kiinnostavat nettisivut. Autonvuokraus Romaniasta onnistuu nyt helposti ja vaivatta nopeasti nettisivujemme kautta.

  Nauti täysillä autonvuokrauksestasi

  Romania on täynnä historiaa ja monipuolista kulttuuria ja kauniita maisemia. Tämä maa tarjoaa kaikille jotakin. Voit nauttia lämpimistä hiekkarannoista Mustanmeren rannalla, tutustua paikalliseen kulttuuriin ja historiaan tai vaikkapa lähteä pitkälle patikointiretkelle luonnon keskelle. Aloita matkasi vaikkapa rentoutumalla Bulgarian rajan pohjoispuolella sijaitsevalla Constantan merenrantakaupungissa, josta voit jatkaa matkaasi maan pääkaupunkiin Bukarestiin vilkkaaseen kaupunkielämään. Älä unohda suosittua keskiajan Transylvaniaa ja Draculan kotikaupunkia. Pohjoisessa lähellä Ukrainan rajaa tai etelässä Serbian rajalla sijaitsevat Karpaatit tarjoavat lukuisia mahdollisuuksia retkeilyyn vuoristoa rakastaville, mahdollista autonvuokrauksella Romaniassa.

  Liikennesäännöt ja huoltoasemat

  • Romaniassa ajetaan tien oikealla puolella ja ohitetaan vasemmalta.
  • Äänitorven käyttö on yleisesti kielletty klo 22:00 - 06:00 välillä ja esimerkiksi Bukarestissa se on kielletty kokonaan.
  • Promilleraja Romaniassa on 0,2.
  • Alle 12 vuotiaat lapset eivät saa matkustaa etupenkillä.
  • Nopeusrajoitukset ovat seuraavat: taajama-alueella 50 km/h, taajama-alueen ulkopuolella 90 km/h, valtateillä 100 km/h ja moottoriteillä 130 km/h.
  • Romanian poliisilla on oikeus sakottaa ja periä sakkomaksu heti paikan päällä.
  • Moottoritiet ovat Romaniassa yleisesti hyvässä kunnossa, mutta niitä kunnostetaan jatkuvasti ja voi törmätä matkallasi useampaan tietyöalueeseen. Muut tiet eivät ole aina parhaimmassa kunnossa ja varsinkin yöaikaan kannattaa olla varovainen, sillä teillä liikkuu myös hidasta liikennettä ilman valoja, kuten hevoskärryjä.
  • Liikennekäyttäytyminen Romaniassa ei ole samalla tasolla kuin Suomessa ja tarvitset paljon kärsivällisyyttä ja varovaisuutta. Paikallisten kuljettajien ajotapa voi olla agressiivinen ja liikennesäännöistä ei aina välitetä.
  • Huoltoasemat ovat yleensä auki klo 06:00 - 21:00. Turistialueilla suurimmat huoltoasemat ovat auki myös 24/h. Maksaminen kannattaa tehdä käteisellä, sillä luottokortit eivät aina kelpaa ja huijauksia saattaa esiintyä.

  Meidän Romanian kuljettajan oppaasta voit löytää lisää itsellesi hyödyllistä tietoa.

  Tiemaksut

  Romanian moottoritiet ovat maksullisia ja sitä varten sinun on ostettava "Vignette" maksutarra ja kiinnitettävä se tuulilasille. Tarroja voit ostaa huoltoasemilta, rajanylityspaikoista tai kioskeista. Voit ostaa tarroja viikoksi, 30 tai 90 päiväksi tai vuodeksi. Danube-joen ylittävistä silloista on myös maksettava oma maksu.

  Ikävaatimukset

  Voit vuokrata auton autovuokraamosta Romaniasta vasta 21 vuotta täytettyäsi. Useammat autovuokraamot perivät alle 26 vuotiailta kuljettajilta nuoren kuljettajan lisämaksun paikan päällä.

  Valuutta

  Vuodesta 2005 rahauudistuksen jälkeen vanha Romanian lei (ROL) korvattiin uudella leillä (RON). Uusi lei on 10 000 vanhaa leitä, joten pidä tämä mielessä maksaessa ostoksiasi, sillä jotkut myyjät kertovat hinnat edelleen vanhoissa leissä. Rahaa voit vaihtaa pankeissa ja ota huomioon vaihtaessasi rahaa myös mahdolliset palvelumaksut. Luottokorteilla voi maksaa suurimmissa ostoskeskuksissa, ravintoloissa ja hotelleissa, mutta käteinen on kuitenkin edelleen yleisempi tapa maksaa.

  Aikaero

  Aikaeroa ei ole Suomen ja Romanian välillä.

  Sanakirja

  Romanian kieli on maan virallinen kieli ja Romanian lisäksi sitä puhutaan Moldovassa ja osittain myös Serbiassa ja Unkarissa. Romanian kielen aakkosissa on muutama kirjain, joita ei Suomesta löydy ja niiden ääntämiseen ei myöskään ole vastinetta Suomessa. Sanojen ääntäminen ei ole täysin sama kuin Suomessa. Alle listasimme muutaman lauseen, joista voi olla apua matkasi aikana.

  Hyvää päivää - Buna ziua
  Hei - Salut
  Näkemiin - Sudie
  Hyvää yötä - Noapte buna
  Mitä kuuluu? - Ce faci?
  Kyllä - Da
  Ei - Nu
  Kiitos - Multumesc
  Ole hyvä - Cu placere
  En puhu romaniaa - Nu vorbesc româneste
  Puhutko englantia? - Vorbiti engleza?
  Apua - Ajutor
  Varo - Atentie
  Olen eksynyt - M-am ratacit
  Paljonko tämä maksaa? - Cât costa asta?
  Yhdensuuntainen - Sens unic
  Pysäköinti kielletty - Nu parcati
  Diesel - Motorina

  Verkkovirta

  Verkkovirta sekä pistorasiat ovat Romaniassa samat kuin Suomessa eli 220 volttia.

  Viisumi ja suurlähetystöt

  Suomen kansalaiset tarvitsevat matkustaakseen Romaniaan voimassaolevan passin tai kuvallisen henkilökortin. Romania on EU-maa, mutta se ei kuulu Schengen-alueeseen. Maassa voit oleskella enintään 90 päivää rekisteröimättä. Ongelmatilanteessa voit Romaniassa ottaa yhteyttä Suomen suurlähetystöön, joka sijaitsee Bukarestissa. Suomen kunniakonsulaatti löytyy Constantasta.

  Suomen suurlähetystö Bukarest
  Embassy of Finland
  Strada Atena 2 bis
  Bucuresti 011832, Romania
  Puhelin: +40-21-230 7504
  Sähköposti: sanomat.buk@formin.fi

  Käytännöllisiä linkejä

  Romanian turisti-info