Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO SLOVENIA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Slovenia - Löydä täydellinen autosi

  Auto Europe on ollut autonvuokrauksen alalla jo yli 60 vuodenajan. Meillä on kokemusta autonvuokrauksesta ympäri maailman ja tarjoamme autoja nyt jopa 135 eri maassa. Teemme yhteistyötä sekä paikallisten, että kansainvälisesti tunnettujen autovuokraamojen kanssa, jonka ansiosta pystymme tarjoamaan asiakkaillemme suuren valikoiman ja markkinoiden edullisimmat hinnat. Autonvuokraus Sloveniassa on mahdollista lentokentiltä, rautatieasemilta tai lukuisista eri kaupunkitoimistoista ympäri maan. Voit helposti löytää itsellesi sopivan noutotoimiston tarpeitasi varten. Lähde tutkimaan luonnonkaunista Sloveniaa omalla vuokra-autolla ja aloita matkasi vaikkapa historiallisesta pääkaupungista Ljubljanasta.

  Nauti täysillä autonvuokrauksestasi

  Tälle sivustolle keräsimme sinua varten käytännöllistä lisätietoa tulevaa matkaasi varten autonvuokrauksella Sloveniassa. Haluamme varmistaa, että matkastasi tulee helppoa ja vältyt mahdollisilta ongelmilta. Tässä muutamia liikennesääntöjä ja sanastoa. Mikäli tarvitset lisää tietoa ajamisesta Sloveniassa, voit tutustua meidän Slovenian kuljettajan oppaaseen.

  Liikennesäännöt ja huoltoasemat

  • Liikenteessä kuljetaan tien oikealla puolella ja ohitetaan vasemmalta.
  • Ajovaloja on Sloveniassa pidettävä päällä aina auton liikkuessa.
  • Alkoholin alaisena ajaminen on kielletty ja sallittu maksimi alkoholin määrä veressä on 0.5ml/l.
  • Turvavyöt ovat aina pakollisia ajon aikana.
  • Sloveniassa talvirenkaiden tai talviketjujen käyttö on pakollista lumisilla alueilla ja kaikissa lumiolosuhteissa.
  • Huoltoasemat suurimpien moottoriteiden varsilla ovat yleensä aina auki 24/7, josta saat kaiken tarvittavan matkaasti varten.

  Tiemaksut

  Vuodesta 2008 tiemaksutarra on tullut pakolliseksi kaikille Slovenian moottoriteille autoille, jotka ovat maksimissaan 3,500 kg. Tietarran voi ostaa kaikilta Slovenian huoltoasemilta ja ilman tarraa ajamisesta yleensä seuraa hyvin tuntuvat sakot. Sloveniassa ei ole kovin montaa maksullista tietä, joten mikäli haluat, voit etsiä maaseutureittejä kohteeseesi ja samalla voit nähdä Slovenian maaseutuelämää ja kauniita pikkukaupunkeja. Sloveniasta ei myöskään ole pitkä matka sen naapurimaihin kuten Kroatiaan ja Itävaltaan.

  Ikävaatimukset

  Ajoluvan Sloveniassa saa 18 vuotiaana, mutta useimmat autovuokraamot Sloveniassa vuokraavat autoja 21 vuotta täyttäneille ja ajokortin on oltava vähintään 2 vuotta vanha. Ikävaatimukset voivat kuitenkin vaihdella autovuokraamosta ja vuokratusta autoluokasta riippuen. Alle 25- vuotiaiden kuljettajien on normaalisti maksettava paikan päällä nuoren kuljettajan lisämaksu.

  Valuutta

  Slovenian valuutta on ollut euro vuodesta 2007. Luottokortit hyväksytään jo melko laajalti ravintoloissa, hotelleissa ja kaupoissa. Pankkiautomaatteja löytyy, mutta kaiken varalta kannattaa pitää aina käteistä mukanaan, sillä esimerkiksi pienemmät putiikit tai torimyymälät eivät aina hyväksy pankki- tai luottokortteja.

  Aikaero

  Slovenia on tunnin jäljessä Suomen aikaa kesällä ja talvella. Kuten Suomessa, myös Sloveniassa siirrytään kesä- ja talvikaikaan (maaliskuun viimeisenä sunnuntaina ja lokakuun viimeisenä sunnuntaina). Muista kääntää kelloa tunnilla taaksepäin kun matkustat Sloveniaan!

  Sanakirja

  Slovenian virallinen kieli on sloveeni, joka kuuluu slaavilaiseen kieliperheeseen. Vähemmistöalueilla puhutaan myös italiaa ja unkaria. Slovenialaiset osaavat yleensä aika hyvin englantia ja saksaa, joilla pärjää maassa turistina. Tässä muutama lause ja sanoja, joista voi olla hyötyä matkallasi.

  Hei - Živjo
  Mitä kuuluu? - Kako si?
  Hyvää päivää - Dober dan
  Ole hyvä - Prosim
  Kiitos - Hvala
  Anteeksi - Oprostite
  Puhutko englantia? - Govorite angleško?
  Olen eksyksissä - Izgubil sem se
  Luottokortti - Kreditna kartica
  Paljonko tämä maksaa? - Koliko stane to?
  Yhdensuuntainen - Enosmerna cesta
  Parkkeeraus kielletty - Parkiranje prepovedano

  Verkkovirta

  Sloveniassa käytetty sähkövirta on sama kuin Suomessa, eli 230 volttia, 50Hz. Myös pistoketyyppi on sama, joten et tarvitse adapteria matkallasi Sloveniassa.

  Viisumi & suurlähetystöt

  Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Sloveniassa ja myös passi ei ole pakollinen, jos mukana on virallinen henkilökortti. Suomen suurlähetystön Sloveniassa voit löytää sen pääkaupungista Ljubiljanasta ja Suomen kunniakonsulaatti löytyy Slovenian naapurimaasta Bosniasta, Sarajevosta. Mikäli tarvitset apua tai lisätietoja, voit vapaasti ottaa yhteyttä suurlähetystöön.

  Suomen suurlähetystö Ljubljana
  Embassy of Finland
  Ajdovscina 4/8
  SI-1000 Ljubljana, Slovenia
  Puhelin: +386 1 3002120
  Sähköposti: sanomat.lju@formin.fi

  Käytännöllisiä linkejä

  Slovenian turisti-info