Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  AUTOVUOKRAAMO TENERIFFA SOUTH LENTOKENTTÄ

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Halpa autonvuokraus Teneriffa eteläinen lentokenttä

  Teneriffan lämmin meri, upea luonto ja ikimuistoiset bileet tekevät saaresta houkuttelevan kaikille matkailijoille mihin tahansa vuodenaikaan. Kanariansaaret ovat Luoteis-Afrikan Atlantin rannikolla sijaitseva seitsemän saaren saaristo, joka on Espanjan eteläisin itsehallinnollinen alue. Teneriffa on näistä seitsemästä saaresta tunnetuin, ja se on yksi Espanjan merkittävimmistä turistikohteista. Saarella on useita UNESCO:n maailmanperintökohteita, kuten San Cristóbal de La Lagunan kaupunki ja Teiden kansallispuisto. Koko saari lukeutuu UNESCON biosfäärireservaatiksi sen lukemattomien kotoperäisten lajien vuoksi. Autonvuokraus Teneriffan eteläiseltä lentokentältä edesauttaa sinut matkalle kauniille saarelle nopeasti ja vaivattomasti. Hyppää rattiin ja aloita reissusi ilman tylsää bussien odottelua, kierrä lomasi aikana vaikka koko saari ja pysähdy kiinnostavimmissa kohteissa, näin saat reissustasi varmasti ainutkertaisen.

  Jo vuonna 1954 perustettu Auto Europe tarjoaa poikkeuksellisen laadukkaita autonvuokrauspalveluja, jotka sopivat kaikkiin matkailijan tarpeisiin erittäin kilpailukykyiseen hintaan. Erinomainen palkintojakin voittanut asiakaspalvelumme ja pitkäaikainen yhteistyökumppanuutemme useiden autovuokraamojen kanssa maailmanlaajuisesti takaa sen, että löydät itsellesi sopivan ajoneuvon seuraavalle lomallesi. Asiakastyytyväisyytemme on korkeaa luokkaa, ja se näkyy myös autonvuokrauksen asiakasarvosteluissa Teneriffalta. Älä siis epäröi, vaan varaa auto ja tutustu tähän yllätykselliseen saareen!

  Lentokenttätiedot

  Teneriffan saarella sijaitsee kaksi kansainvälistä lentokenttää. Eteläinen lentoasema on Teneriffan pohjoista lentoasemaa suurempi, ja sieltä lennetään enemmän kansainvälisiä lentoja pohjoisen kentän palvellessa enimmäkseen paikallisia ja saarten välisiä lentoja, esimerkiksi Lanzarotelle tai Maspalomasiin. Vuonna 1978 avattu kuningatar Sofian mukaan nimetty Reina Sofian lentoasema palvelee nykyään yli 11 miljoonaa matkustajaa vuosittain. Pohjoinen lentoasema sijaitsee aivan pääkaupunki Santa Cruz de Tenerifen vieressä, eteläinen lentoasema sijaitsee puolestaan noin 60 kilometriä pääkaupungista lounaaseen Granadilla de Abonassa. Suora lento Helsingistä Teneriffalle kestää hieman yli kuusi ja puoli tuntia.

  Teneriffan eteläinen lentoasema - Reina Sofían lentoasema (TFS)
  Osoite: 38610, Granadilla de Abona, Santa Cruz de Tenerife, Espanja
  Puhelin: +34 913 211 000
  Teneriffan eteläisellä lentoasemalla liikennöivät lentoyhtiöt: Noin kuusikymmentä lentoyhtiötä liikennöi Teneriffan eteläisellä lentoasemalla. Esimerkiksi Air France, British Airways, easyJet, Lufthansa, Ryanair ja Vueling lentävät kohteeseen vuoden ympäri. Finnair lentää kohteeseen kausiluonteisesti.

  Mistä noudan vuokra-auton Teneriffan eteläiseltä lentokentältä?

  Useimmat Teneriffan eteläisen lentokentän autovuokraamot löytyvät saapuneiden terminaalista, ellei vahvistuksessa toisin mainita. Osa vuokraamoista saattaa sijaita lentoaseman läheisyydessä, silloin sinut kuljetetaan toimistoon ilmaisella shuttle-kyydityksellä. Vuokraamoiden sijainnit näet nettisivuiltamme jo varausvaiheessa. Muista lisätä lennonnumero varaukseesi, jotta vuokraamo voi seurata onko lentosi aikataulussa. Tästä huolimatta muista aina ilmoittaa erikseen sekä Auto Europelle, että vuokraamolle, mikäli lentosi on myöhässä.

  Auton noutoon tarvitset luonnollisesti ajokortin, mutta lisäksi myös henkilöllisyystodistuksen ja pääkuljettajan nimissä olevan luottokortin turvatakuuta varten (myös PIN-koodi tarvitaan). Ota myös Auto Europelta saatu varausvahvistus eli voucher mukaasi, jotta voit tarkastaa varauksen ja vuokraamon tiedot tarvittaessa. Koska kyseessä on hyvin vilkas kenttä, on vuokraamoitakin useita. Osa vuokraamoista tekee yhteistyötä ja saattavat palvella samasta toimistosta (esimerkiksi Europcar ja Keddy), lue siis vuokraamon nimikyltit tarkkaan, jotta löydät omasi.

  Budget Teneriffan eteläinen lentokenttä Budget Teneriffan eteläisellä lentokentällä
  Granadilla de Abona,
  38610, Santa Cruz de Tenerife, Espanja

  +34 928 092 330
  Aukioloajat:
  Maanantai-sunnuntai:
  8.00-20.00
  Interrent Teneriffan eteläinen lentokenttä Interrent Teneriffan eteläisellä lentokentällä
  Granadilla de Abona,
  38610, Santa Cruz de Tenerife, Espanja

  +34 918 341 400
  Aukioloajat:
  Maanantai-sunnuntai:
  7.00-23.00
  Sixt Teneriffan eteläinen lentokenttä Sixt Teneriffan eteläisellä lentokentällä
  Granadilla de Abona,
  38610, Santa Cruz de Tenerife, Espanja

  +34 871 180 192
  Aukioloajat:
  Maanantai-sunnuntai:
  7.00-1.00
  Thrifty Teneriffan eteläinen lentokenttä Thrifty Teneriffan eteläisellä lentokentällä
  Granadilla de Abona,
  38610, Santa Cruz de Tenerife, Espanja

  +34 922 759 319
  Aukioloajat:
  Maanantai-sunnuntai:
  7.00-23.00

  Terminaalit

  Lentokentällä on vain yksi terminaali, joka jakautuu kolmeen kerrokseen. Ensimmäinen taso muodostuu saapuneiden matkustajien ja matkatavaroiden aulasta ja lähtöselvityspisteistä. Myös Teneriffan eteläisen lentoaseman autovuokraamot sijaitsevat pääosin tässä kerroksessa. Toisessa tasossa on lähtevät lennot ja lähtevien matkustajien tilat, kuten esimerkiksi tax-free ja muut liikkeet. Kolmannessa tasossa on pääosin toimistoja ja kauttakulkukäytäviä. Lentoasemalla on saaren suurin lähtevien lentojen aula, joka voi palvella jopa 3000 asiakasta kerralla. 87 lähtöselvitystiskiä auttaa hallitsemaan ruuhkatilanteita sesonkiaikana.

  Lentokenttäpalvelut

  Teneriffan eteläiseltä lentokentältä löytyy valikoima palveluja, jotka sujuvoittavat matkaasi. Löydät kahviloita, baareja ja ravintoloita, joista voit napata purtavaa mukaan tai istahtaa alas syömään. Kiireisimmille matkustajille on tarjolla pikaruokaa, ja nautiskelijoille esimerkiksi tapaksia. Ilmainen WiFi on saatavilla tällä lentoasemalla. Löydät myös muun muassa valuutanvaihtopisteitä, pankkiautomaatteja, apteekin, ja postin. Kentällä on myös kappeli, lasten leikkialue ja Montaña Roja VIP lounge, josta on upeat panoraama-näkymät kiitoradalle.

  Kulkuyhteydet Teneriffan eteläisellä lentokentällä

  Jos suunnittelet autonvuokrausta Teneriffan eteläiseltä lentokentältä, on muutama etäisyys hyvä tietää. Saari on kompakti ja ajoaika ei veny pitkäksi mihinkään kohteeseen. Esimerkiksi matka Santa Cruz de Tenerifen pääkaupunkiin kestää autolla alle tunnin. Puerto de la Cruzin kaupunkiin, jossa järjestetään vuosittain helmikuussa suuret karnevaalit, ajat hieman yli tunnissa riippumatta siitä, kumpaan suuntaan lähdet ajamaan rannikkoa pitkin. Suureen thai-teemaiseen vesipuistoon Siam Parkiin hurautat noin puolessa tunnissa, se sijaitsee aivan turistien suosiman Playa de las Américasin lähettyvillä. Jos haluat välttää isoimmat turistilaumat, ota suunnaksi Playa de las Teresitasin ranta saaren pohjoisosassa, jonne ajat alle tunnissa. Teiden kansallispuistossa sijaitsevan Espanjan korkeimman tulivuoren juurelle pääset tunnissa. Kuten huomaat, ovat välimatkat lyhyitä ja saat saaresta helposti kattavan kuvan rannikkoa pitkin ajellessasi.

  Jos et nouda autoasi suoraan lentokentältä, vaan sen sijaan kaupungissa sijaitsevasta toimistosta, voit nousta yhteen busseista, joilla pääset tärkeimpiin kaupunkeihin saarella – esimerkiksi bussilinja 343 yhdistää lentokentät toisiinsa. Bussiliikenne onkin autolla liikkumisen jälkeen suosituin kulkutapa, sillä saarella ei ole junia eikä metroa. Paikalliset kutsuvat busseja nimellä guaguas, eli älä hämäänny jos he käyttävät tätä sanaa jos kysyt reittiohjeita. Saarella on myös kevytrautatie. Sillä on tällä hetkellä kaksi linjaa, mutta kolmas on suunnitteilla. Voit toki matkustaa myös taksilla saarella, mutta pidemmät matkat tulevat eittämättä kalliiksi. Taksitolppia on aivan lentokentän edessä, varmista kuitenkin että taksilla on lupa toimia lentoasemalla. Taksin takaosassa tulee olla kirjaimet SP (Servicio Público). Autonvuokraus on suosittua, eli auto kannattaa laittaa varaukseen heti matkan varaamisen jälkeen sillä vuokraamot myyvät sesonkina ajoneuvonsa usein loppuun.

  Pysäköintivinkkejä

  Teneriffan eteläisellä lentoasemalla on runsaasti pysäköintitilaa, henkilöautoille on noin 800 paikkaa ja busseille on erilliset paikat. P1 sijaitsee muutaman askeleen päässä terminaalirakennuksesta, ja pysäköintimaksu tulee suorittaa saapuvien aulassa oleviin maksuautomaatteihin. Kun palautat vuokra-autosi lentoasemalle, muista käyttää terminaalin yhteydessä sijaitsevaa vuokra-autoille tarkoitettua erillistä pysäköintihallia, josta myös noudit autosi.

  Ruuhka-aikoina ja kesäsesongin aikaan voi pysäköinti kadun varteen olla haastavaa. Suosittelemme etsimään pysäköintipaikkoja pienempien katujen varresta kauempaa keskustasta tai hyödyntämään maksullisia parkkihalleja. Jotkut hotellit tarjoavat myös vierailleen pysäköintitilaa, paikka kannattaa varata etukäteen mikäli mahdollista. Matkustamista ruuhka-aikoina ei ole kovin suositeltavaa, sillä liikenne suomalaiseen makuun on hieman liian vilkasta ja odotusajat pitkiä. Vältä siis aamun ja iltapäivän ruuhka-aikoja mikäli mahdollista, ja säästät aikaasi ja hermojasi. Lue lisää ajovinkkejä Espanjan kuljettajan oppaastamme.

  Hyödyllisiä linkkejä

  Teneriffan eteläisen lentoaseman kotisivut