Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO LANZAROTE

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Lanzarote - Edullisesti Auto Europelta

  Läheisesti kiertoutunut 1900-luvun paikallisen taiteilijan ja ympäristönsuojelijan César Manrique perintöön, Lanzarote on kiehtova saari, jolla on hyvin poikkeuksellinen geologia ja koostuu 300:sta vulkaanisesta kartiosta, aavemaisista laavakentistä ja satunnaisista palmujen täyttämistä laaksoista. Ollessa Unescon Geopark vuodesta 2015 lähtien, saarella on myös paljon hauskaa tekemistä. Valkohiekkaisia ja mustakallioisia kauniita rantoja, kiehtovia nähtävyyksiä, kimaltavia luonnollisia vesistöjä ja erinomaisia vaellus-, polkupyörä-, surffaus- ja sukellusmahdollisuuksia, puhumattakaan runsaasta määrästä ravintoloita ja majoitusmahdollisuuksia. Vaikka Lanzarote on pitkään liittynyt pakettimatkailuun, se vetää puoleensa yhä enemmän itsenäisiä matkustajia. Tärkeimmät lomakohteet sijoittuvat eteläiselle rantaviivalle, josta koillisessa nousevat Timanfayan kansallispuiston tulivuoren huiput ja saaren viinialue. Pohjoisimmissa osissa surffaus kukoistaa Famarassa, entinen pääkaupunki Teguise tuo yllätyksiä, Haría hurmaa historiallaan ja Isla Graciosa (Kanarian kahdeksas saari) kutsuu sinua luokseen. Lanzaroten ihmiset ovat sitoutuneet tulevaisuuteensa. Heidän kestävän kehityksen käytännöt, jotka luotiin jo ennen kuin ne olivat arkipäiväinen asia, antoivat mahdollisuuden tuleville sukupolville nauttia Lanzarotesta, jolla he elävät tänään. Ja he pyytävät sinua nauttimaan siitä heidän kanssaan. Autonvuokraus Lanzarotelta on erinomainen mahdollisuus tehdä omia pieniä tutkimusmatkoja ja olla riippumaton kaikista aikatauluista.

  Lanzarote on Espanjan Kanarian saariston kaakkoisin saari. Vaikka sillä on kokoa enintään 800 neliökilometriä, se tarjoaa erinomaisia maisemia. 1800- ja 1900-luvuilla tapahtuneiden tulivuorenpurkausten ansiosta se on saanut ainutlaatuisen muodon ja kauneuden. Odottamattomat maisemat, jotka koostuvat tulivuoren luolista, laavojen ja kraatterien järvet kultaisen hiekan vieressä ja läpinäkyvät vesien rannat vetävät puoleensa kaikenlaisia matkailijoita. Lanzarotella löydät kaiken vilkkaista matkailukaupungeista, niiden lyömättömistä hotelli- ja virkistysalueista vertaansa vailla oleviin maisemiin ja paikkoihin, joissa ihminen ei ole ollut läsnä, ja yksinäisiä pikkusaaria hiljaisuuden nauttimiseksi. Eikö tämä saari kuulosta täydelliseltä paratiisilta? Auto Europe haluaa ylpeänä tarjota kaikille asiakkailleen mahdollisuuden matkustaa maailman upeimpiin kohteisiin ja auttaa luomaan unohtumattomia kokemuksia. Lanzaroten lentokentän ollessa niin suosittu, olemme pyrkineet varmistamaan, että löydät kauttamme parhaimmat ja kilpailukykyisimmät tarjoukset kohteessa. Lentokentän lisäksi voit löytää vuokra-autoja myös ympäri kaupunkien eri osoitteista ja tietenkin suositussa satamassa. Mutta entäpä autojen laatu ja valikoima? Saarella oleva monipuolinen maasto saattaa vaatia sinulta mukavan matkan takaamiseksi kaikenlaisia autoja pienistä kaupunkiautoista nelivetoihin tai suurempiin tila-autoihin. Kauttamme voit vertailla hintoja ja eri autoluokkia monilta eri vuokraamoilta, sekä varata lopuksi itsellesi sopivin kolmella helpolla vaiheella verkossa!

  Liikenne Lanzarotella

  Lanzarotella ajaminen on melko turvallista ja miellyttävää, ja tiet ovat erinomaisessa kunnossa. Saarella ei ole suuria moottoriteitä, joilla on yli kaksi kaistaa. Kun ajat tärkeimpien lomakohteiden ulkopuolella, liikennettä on yleensä hyvin vähän. Liikenneruuhkat ovat lähes olemattomia, polttoaine on edullista ja autonvuokraus Lanzarotella on sekä helposti saatavilla, että edullista. Liikennesäännöt ovat Lanzarotella täysin samat kuin muualla Espanjassa. Rampit, jotka johtavat pääteille vaivat olla melko lyhyitä, ja päätien liikenne ei ole velvollinen antamaan sinulle mahdollisuuden sulautua liikenteeseen, joten ole valmis pysähtymään vaaratilanteiden välttämiseksi. Aja varovasti matkustaessa vuoristoalueilla, varo jyrkkiä ja äkillisiä mutkia ja kapeita, joskus kuoppaisia teitä. Poliisi on läsnä kaikkialla saarella ja heillä on oikeus pysäyttää liikenne tienvarsitarkastuksia varten. Varmista, että sinulla on ajokortti mukanasi ajon aikana, ja jos siinä ei ole kuvaasi, tarvitset myös kuvallisen henkilökortin. Pidä autossa myös kopio vuokrasopimuksesta. Tietyistä rikkomuksesta tulee maksaa poliisin antamat sakot suoraan paikan päällä. Poliisin antamasta sakosta ilmenee, kuinka paljon sinun on maksettava välittömästi. Muista, että kaikille voidaan määrätä tällaiset sakot, turistit mukaan lukien.

  Autonvuokraus ja pysäköinti Lanzarotella

  Yritä käyttää pysäköintialueita mahdollisimman paljon, jotta sinun on helpompi välttää väärinkäsityksiä siitä, mihin saat laillisesti pysäköidä. Yleensä autoilijat eivät saa jättää ajoneuvoja valkoisella, keltaisella tai sinisellä viivoitetuille alueille. Suuremmissa lomakohteissa, kuten Playa Blancalla, Puerto del Carmenilla ja Costa Teguisella on monia pysäköintialueita sekä paikkoja, joissa voit pysäköidä ilmaiseksi. Joskus saatat nähdä autoja, jotka on pysäköity liikenneympyröissä ja suojateillä, mutta älä tee sitä itse, sillä se on lainvastaista. Myös jos pysäköit roskapönttöjen eteen, autosi voidaan hinata pois, koska niitä tyhjennetään melko usein. Tästä ei varoiteta missään vaiheessa liikennemerkeillä, joten pidä tämä mielessä itse. Pysäköinti on ilmaista ja paikkoja on saatavilla runsaasti useimmilla Lanzaroten tärkeimmillä nähtävyyksillä. Saaren pääkaupungissa Arrecifessa ja Puerto del Carmenissa on käytössä parkkimittarit tiepysäköintiä varten. Jos aiot vierailla Arrecifessa, helpoin pysäköintivaihtoehto on Charco San Ginesin vieressä oleva pysäköintialue. Voit lukea lisää ajo-ohjeista Espanjassa täällä.

  Lanzaroten lentokenttä

  Lanzaroten lentokenttä, espanjaksi Aeropuerto de Lanzarotella, sijaitsee Lanzaroten saarella, 5 kilometriä lounaaseen saaren pääkaupungista Arrecifesta. Lentokenttä on tärkein portti sekä kotimaisille että kansainvälisille matkailijoille, jonka kautta kulkee jopa 6 miljoonaa matkustajaa vuodessa. Vaikka se on pieni lentokenttä, sillä on monia suurten lentokenttien mahdollisuuksia ja se on yhdistetty saaren pääkaupunkiin linja-autolla ja taksilla. Lentokentällä on kaksi matkustajaterminaalia, terminaali 1 ja 2. Terminaali 1 on eniten käytetty lentokentän terminaali sekä kotimaisille, että kansainvälisille lennoille, kun taas terminaalia 2 käytetään lähinnä Kanariansaarten välisiä lentoja varten. Lentokenttä tarjoaa muutamia kauppoja, joista voit löytää kaikki tarvittavat matka- ja henkilökohtaiset tarvikkeet. Voit ostaa myös ruokatarvikkeita ja syödä paikallisissa ravintoloissa ja nauttia paikallista viiniä Cervecería La Tropical ravintolassa. Suurin osa palveluista sijaitsee terminaalissa 1, mutta myös terminaalista 2 löytyy kaikki tarvittava.

  Lanzarote Airport (ACE)
  Osoite: Las Palmas, Espanja.
  Puhelin: +34 913 211 000
  Nettisivut: www.aena.es

  Tekemistä Lanzarotella

  Lanzaroten parhaimmat aktiviteetit ovat hauskoja, jännittäviä ja ainutlaatuisia. Jätä välistä ylikehittyneet alueet, kuten Playa del Carmen ja Costa Teguise, ja nauti Lanzaroten villistä luonnosta ja ihmemaasta, joka odottaa tutkimusmatkaasi. Kaunis vulkaaninen Kanariansaari on täynnä palmuisia kaupunkeja, valkoisia asuntoja, rantoja, tuoretta kalaa ja kaktuksia. Löydät vaikuttavan taiteilijan César Manriquen pysyvän maagisen kosketuksen kaikkialla saarella. Hän ei ainoastaan jättänyt jälkeensä useita upeita koteja ja nähtävyyksiä, mutta myös perinnön, joka estää kaikkien uusien rakennusten rakentamista niiden yläpuolelle. Aja pohjoisosan halki ja saaren keskellä, ja tunnet Lanzaroten tuulet kaikkialla matkallasi. Monet ihmiset ovat yllättyneitä huomatessaan, että Lanzarotella on melko laaja valikoima museoita, jotka kattavat sekä paikallista historiaa, että taidetta. Lanzarote on myös rantalomailijoiden paratiisi. Kaikissa tärkeimmissä lomakohteissa on hienoja hiekkaisia alueita, mutta todelliset jalokivet löydät pienellä vaivalla. Autovuokraamot Lanzarotella pitävät huolen siitä, että pääset matkustamaan saarella omaan tahtiisi.

  • Timanfayan kansallispuisto: Jos vierailet Lanzarotella, sinun on pakko käydä Timanfayan kansallispuistossa. Näyttävä vulkaaninen maisema, joka kattaa neljänneksen saaresta, luotiin kuuden vuoden aikana lähes jatkuvista tulivuorenpurkauksista, jotka tapahtuivat vuosina 1730–1736, ja pienemmällä jaksolla vuonna 1824. Purkausten mittakaava oli valtava, arviolta 2 000 000 000 m3 laavaa virtasi yli 100 tulivuoresta aiemmin hedelmälliselle maalle ja kyliin, sekä loi uusia maa-alueita merestä. Vaikka suurin osa purkauksista tapahtui melkein 300 vuotta sitten, Lanzaroten kuiva ilmasto muutti vulkaanisen maiseman suhteellisen paljon siitä lähtien. Vaikka purkauksista johtuvia kuolemia ei ole rekisteröity, arviolta yli 44% saaren väestöstä muutti pois näiden vuosien aikana. Yaizan seurakunnan pappi jätti jälkeensä kirjallisen selostuksen, joka kuvaa kylien tuhoamista, kauhistuttavia maanjäristyksiä, yön aikana nousevia vuoria, räjähdyksiä ja kuumaa tuhkaa. Kun purkaus lopulta loppui, suurin osa Lanzaroten viljelymaasta hävisi ikuisesti paksun basalttikuoren alle. Islote de Hilarion tärkein keskus Fire Mountains Centre tarjoaa kävijöille mahdollisuuden kokea omakohtaisesti alueella olevat geotermiset poikkeavuudet. Echadero de Camellos on paikka, jossa voit ratsastaa kamelilla. Echaderossa on museo ja tietokeskus, joka tarjoaa näyttelyn kansallispuistosta, kamelin käytön perinteisistä ja viljelytyökaluista. Koko puiston alueella voit joko ottaa osaa opastetuille kierroksille tai lähteä patikoimaan itseksesi julkisella maalla. Ajaminen ajoneuvoilla yleisölle avoimien asfaltoitujen alueiden ulkopuolella ei ole sallittu. Muista myös, että käveleminen laavan yli tai muun vulkaanisen materiaalin päällä ei ole mahdollista.

  • Jameos del Aguan luolat: Jameos del Aguan luolien tulee olla korkealla matkalistallasi Lanzaroten matkalla ja se on luultavasti paras paikka, joka näyttää parhaiten sen vision, joka Cesar Manriquella oli koko saarta varten. Sana Jameos viittaa laavatunneleiden suureen aukkoon, jotka muodostui katon romahtaessa viimeisimpien tulivuorenpurkausten aikana. Jameos del Agua on osa 6-7 kilometrin pituista laavatunnelia yhdessä toisen saaren vetovoimatekijän kanssa, nimeltään Cuevas de los Verdes. Manrique suunnitteli paikan kahden paikalla sijaitsevan suuren luolan ympärille, joista yhdestä on tehty konserttisali ja jos haluat osallistua tapahtumaan täällä, yövierailuja varten on tarjolla erityisiä lippuja. Tapahtumien liput sisältävät yleensä illallisen ja myös konsertin, joten tämä voi olla hyvä valinta, jos etsit jotain erityistä tekemistä matkasi aikana. Tällä on upea akustiikka ja se on ainoa laatuaan tapahtumasali, mikä tekee kokemuksesta entistä mielenkiintoisemman ja erikoisemman. Astuessasi toiseen luolaan heti ensimmäiseksi näet järven, joka on piilotettu luodon sisäpuolelle, jonka pohjassa asuu tuhansia albiinorapuja. Tämän tyyppiset ravut ovat hyvin pieniä ja myös sokeita, ne ovat Lanzaroten symboli ja asuvat vain täällä. Älä heitä kolikoita järveen, sillä ruoste vahingoittaa rapuja. Järven pohjassa olevat valkoiset "pisteet" ovat itse asiassa albiinorapuja. Tulivuoritalo - La casa de los volcanes - on uusin lisäys Jameos del Aguassa. Se on suunniteltu kertomaan matkailijoille vulkaanisesta alkuperästä ja vulkaanisesta toiminnasta kaikilla Kanariansaarilla. Voit saada lisätietoja uusimmista tulivuorenpurkauksista ja siellä on myös hieno 3D-malli saarista ja tulivuorten sijainnista. Kulttuurikohde Jameos del Agua sijaitsee Lanzaroten pohjoispuolella.

  • Haría: Haría sijatsee Lanzaroten pohjoispuolella, kätkeytyneenä "Tuhannen palmun laaksoon". Tämä nimi on johdettu vanhasta perinteestä istuttaa palmuja jokaisen uuden lapsen syntymän yhteydessä. Se on 272 m merenpinnan yläpuolella ja on yksi saaren vihreimmistä kylistä. Harían hedelmällinen maa teki siitä Lanzaroten toiseksi tärkeimmän kaupungin Teguisen jälkeen 1800-luvun puoliväliin saakka, jolloin Arrecifesta tuli uusi pääkaupunki. Nykyään tämä ihastuttava kylä on niin autenttinen kuin mahdollista. Perinteiset rakennukset kiehtovalla arkkitehtuurilla täyttävät kauniit kadut, jotka on merkitty kiviseinillä, puisilla ikkunoilla ja parvekkeilla. Kukkivat kukat ja kotitekoiset vihannekset täyttävät puutarhat. Erinomaiset näköalat seuraavat sinua matkalla Haríaan, varsinkin jos valitset reitin Teguisesta. Kiemurteleva tie, joka alkaa Los Vallesista, vie sinut majesteettisen tuulipuiston ohi. Pidemmällä matkasi aikana voit pysähtyä ihailemaan Arrietasn ja Punta Mujeresin panoraamanäkymiä. Tie johtaa Mirador de los Vallesiin, sitten kääntyy jyrkälle rinteelle kohti Haríaa. Tämä on mahtava näky, tosin ei ehkä heille, keitä korkeudet huimaavat! Saavu kaupunkiin aikaisin, jotta voit hyödyntää Harían tarjoamia aarteita ja kävellä markkinoilla. Nauti kahvia satavuotispuiden varjossa. Käy César Manriquen kotimuseossa ja nauti lounas yhdessä kaupungin mahtavista ravintoloista. Lehtinen jalankulkijakylä on yksi Lanzaroten kauneimmista ja on Harían paikallisyhteisön tärkein keskus. Haría tunnetaan myös korikudonnasta käsin. Eräs kylän 83-vuotias mies on kutonut koreja palmulehdistä kuusikymmentä vuotta ja hän on nyt viimeinen kaltaisensa käsityöläinen Lanzarotella.

  • Teguise: Vuonna 1402 perustettu Tequise on Kanariansaarten vanhin asuinalue, ja se oli Lanzaroten pääkaupunki 450 vuoden ajan korkean sijaintinsa ansiosta. Teguisesta on tullut yksi saaren tärkeimmistä turisti- ja kulttuurikeskuksista. Sen kadut palatseineen, nunnaluostareineen ja aukioineen todistavat vuosisatojen historiaa 1001 tarinan avulla. Teguise sijaitsee saaren keskustassa, 10 km rannikolta ja noin 220 metriä merenpinnan yläpuolella. Tässä kirkkokylässä on käyty kahakkaa kristittyjen ja maurien välillä, sekä koettu useita merirosvohyökkäyksiä. Teguise tarjoaa kävijöilleen erinomaisen museon, joka esittää suuren taiteellisen rikkauden, joka on kauniisti järjestetty yhteen tilaan ja sävytetty poikkeuksellisen keskiaikaisella maulla. Kanarian valkoisen arkkitehtuurin elementit saavuttavat huippunsa täällä. 1980-luvulla käynnistettiin vahva Teguisen kunnostamis- ja restaurointikampanja, jonka seurauksena kaupunki julistettiin arkkitehtoniseksi historialliseksi alueeksi. Sitä pidetään yhtenä Kanariansaarten vanhimmista kaupungeista, jossa Lanzaroten historian jaloimmat ja juhlituimmat vuodet on kirjattu. Villa de Teguisesta, merkittävästä turisti- ja kulttuurikeskuksesta, tulee tärkein nähtävyys joka sunnuntai. Kaupungissa pidetään saaren suurin ulkokirpputori, josta löydät kaikenlaisia tavaroita kohtuulliseen hintaan. Se järjestetään joka sunnuntaiaamuna ja houkuttelee aina suuria väkijoukkoja. Käsitöitä, tekstiilejä, taidetta, koristeita, harvinaisuuksia, ruokaa, se on täydellinen paikka ostaa lahjoja ja matkamuistoja.

  • Museo Atlántico: Playa Blancan museo Atlántico on ainoa vedenalainen veistosmuseo Euroopassa. Se on ollut avoinna yleisölle 2. maaliskuuta 2016 lähtien. Sukeltajat voivat sukeltaa täällä taiteilija Jason deCaires Taylorin vaikuttavien veistosten joukossa, kuka on kuuluisa vedenalaisesta taiteestaan. Hän oli maailman ensimmäisen vedenalaisen veistospuiston takana, Karibialla Grenadan lähellä, sekä Cancúnin rannikon upotetun museon taiteilija. Lanzaroten vedenalainen museo sijaitsee rauhoitetulla alueella Coloradasin lähellä 15 metrin syvyydessä. Museo Atlántico rakennetaan useassa vaiheessa. Ensimmäinen vaihe, joka koostuu kuudesta eri ryhmästä, on nyt valmis. Los Jolateras, ensimmäinen komponentti, on ryhmä lapsia pienillä messinkiveneillä. Voit myös nähdä kuuluisan Lampedusan lautan, joka on viittaus nykyiseen pakolaiskriisiin. Selfie-kuvaa tekevän parin ja joidenkin valokuvaajien veistokset viittaavat uuden tekniikan käyttöön nykymaailmassa. Lisäksi on olemassa useita hybridi-veistoksia (puoliksi ihmistä, puoliksi kaktuksia), jotka esittävät luonnon ja ihmiskunnan sulautumista. Valmistuttuaan Museo Atlántico koostuu useista suurista veistosryhmistä ja yli 300 yksittäisestä veistoksesta, jotka on suunniteltu luomaan merelle elinympäristön ja sosiaalisen tietoisuuden. Dive College Lanzarote on virallinen opas Museo Atlánticolle. Kaikki oppaat ovat Museo Atlánticon virallisia sukellusoppaita, joilla on runsaasti tietoa, sillä he sukeltavat melkein päivittäin. He antavat sinulle laajan kertomuksen veistoksien ideoista ja taiteilijan visiosta varmistaakseen, että sukelluksesta tulee unohtumaton kokemus. Jotta kaikilla sukeltajilla olisi mahdollisuus käydä tässä upeassa vedenalaisessa museossa, he tarjoavat retkiä paitsi Playa Blancassa, mutta myös Puerto del Carmenissa, Costa Teguisessa ja Fuerteventuralla.

  Autonvuokraus ja päivämatkat Lanzarotella

  Päiväretket ovat loistava tapa nähdä kaikki parhaat vierailun arvoiset kohteet Lanzarotella. Eri ikäryhmille sopivia retkiä on helppo löytää Lanzaroten pohjoisesta etelään Timanfayan kansallispuiston henkeäsalpaavista tulivuorimaisemista La Gerian viinialueelle, jotka näyttävät sinulle kuinka viiniköynnöksiä kasvatetaan vulkaanisessa tuhkassa, Jameos Del Aguaan. Kun olet mielestäsi nähnyt tarpeeksi, kokeile myös jännittävää ja ainutlaatuista Lanzaroten ruokailukierrosta, joka vie sinut Puerto del Carmenin kujille. Testaile makuhermojasi kun syöt paikallista ruokaa, näet eri keittiöitä, joissa voit nauttia tuoksuista ja maistiaisista, siemaillen cocktaileja samalla, kun opit lisää Lanzaroten ruokakulttuurista. Koska saari on liian suuri pelkkiä kävelykierroksia varten, autovuokraamot Lanzarotesta etsivät suunnitelmiisi sopivimman auton, jonka avulla voit matkustaa saaren joka kolkkaan ja kokea jokaisen kohteen halusi mukaan.

  Fuerteventura

  Tutustu Fuerteventuran saaren loistoon mukavalla yhden päivän retkellä Lanzarotelta. Tutustu kiehtovaan saareen, joka on täynnä tulivuorisia muodostumia, autioita rantoja ja uneliaita kyliä. Risteile meren rauhallisilla vesillä lautalla ja matkusta joko mukavan linja-auton kyydissä, polkupyörällä, vuokra-autolla tai jalkaisin upeiden vuoristomaisemien läpi. Omaksu viehättävien kylien ja maakuntien viehätys, kuten Bentancuria, ja koe saaren värikkään pääkaupungin Puerto del Rosarion kulttuuria. Nauti rauhallisesta vapaa-ajasta Betancuriassa ja tutustu itsenäisesti kävellen viehättävien kalkkikivisten kirkkojen ja ympäröivien aukioiden ohi. Löydä sen jälkeen itsellesi ajoneuvo ja matkusta kaarevia vuoristotietä pitkin mahtavia näköaloja varten. Saat haukoa henkeä, kun vastaasi tulee valtava panoraama kohoavia vuoristoja ja yritä kaapata valokuvia alueen söpöistä maaoravista. Jatka Pajaraan saadaksesi idean perinteisen kaupungin alkuperäiskulttuurista ja käy kuuluisassa Regalan Neitsyt Marian kirkossa, joka on kuuluisa atsteekkien ovikaiverruksista. Saavu lopuksi vihreään ja haaveelliseen Fuerteventuran kansallispuistoon nähdäksesi valtavan suuret hiekkadyynit, jotka muistuttavat muiden maailmojen maisemia. Kun olet nähnyt kaikki luonnolliset hiekkaveistokset, palaa takaisin lautalle ja rentoudu matkan aikana takaisin Lanzarotelle. Fuerteventuran suurimpia vetovoimatekijöitä ovat kuitenkin uskomattomat surffausmahdollisuudet ja rannat, jotka sopivat kaikille perheistä vesiurheilun fanaatikoille. Se on myös saariston vanhin saari, joka juontaa juurensa 20 miljoonaa vuotta. Tämän seurauksena täältä löytyy hienoja historiallisia museoita, kuten kuuluisa Betancurian arkeologinen ja etnografinen museo. Fuerteventura on yksi Kanariansaarten suosituimmista saarista. Lautta palvelee sitä hyvin ja saarelle pääsee helposti melkein kaikilta muilta saarilta. Matkojen pituus voi kuitenkin vaihdella. Matka Lanzarotelta kestää hieman yli puoli tuntia, kun taas Teneriffalta on saatavana yöristeilyjä. Tällä hetkellä vain yksi lauttareitti kulkee Lanzaroten ja Fuerteventuran välillä, jota liikennöi 3 lauttayhtiötä - Fred Olsen Express, Lineas Maritimas Romero ja Naviera Armas. Lauttamatka Playa Blancasta Corralejoon liikennöi päivittäin noin 25 minuuttia.

  Viinin maistelumatkat

  Varaa itsellesi valmismatka ja liity muiden joukkoon kävelykierrokselle 3 kauniille viinitarhalle ja maista monia erilaisia paikallisia viinejä ja aitoja Lanzaroten juustoja. Saat käsityksen ainutlaatuisista viljelymenetelmistä ja viljelijöiden jatkuvista vastoinkäymisistä. Timanfayan kansallispuisto tarjoaa upeat mahdollisuudet. Käy ainakin yhdessä saaren suurimmista viinitiloista sekä tavallisten käsityöläisten viinitilalla. Tämä näyttää sinulle saaren molemmat viinintuotannon äärimmäisyydet. Monet viinikiertueet on suunniteltu kaikenkuntoisille. Hintoihin tavallisesti sisältyy kyyti suoraan hotelliltasi modernissa, ilmastoidussa ajoneuvossa. Ryhmämatkojen lisäksi saatavilla on myös valikoiman yksityisiä viinimatkoja, jotka soveltuvat kaikkiin tilanteisiin. Retket soveltuvat kaikenlaisille haluille ja voivat sisältää erilaisia viinitarhoja ja jopa olutpanimoita. Retket voivat kestää niin kauan kuin haluat ja niihin voi sisältyä lounas tilaisuuden mukaan. Bodega La Geria on yksi saaren tunnetuimmista viinitiloista ja he väittävät olevansa eniten vieraillut koko Espanjassa. Riippuen sesongista, paikka voi olla melko tyhjä, eikä se vaikuta liian turistiselta. Täällä voit maistaa kahta heidän premium luokan valkoviinistä. Suurin osa Lanzaroten viineistä on valkoisia ja valmistettu pääasiassa vulkaanisesta rypälelajista. Yksi Lanzaroten kuuluisimmista ja kaikkien Kanariansaarten vanhimmista (1775) pikkukaupoista, Bodegas El Grifo on upea ja ystävällinen koti pienelle viinimuseomuseolle, jolla on ihana maistelualue. Voit kävellä alueen ympäri ja tutustua 200-vuotiaisiin Moscatelin viiniköynnöksiin, ja istu alas sen jälkeen maistamaan kuutta viinitilan tunnetuimpaa viiniä. Lanzaroten La Gerian viinialue on suojeltu maa-alue. Jokainen viininmaisteluvierailun vaihe on suunnattu tiedon ja näkemyksen jakamiseen. Saat lisätietoa vankasta kulttuurista ja paikallisen kansan sukupolvista, jotka ovat vuosisatojen ajan työskennelleet kehittääkseen Lanzaroten viinitarhoja. Geologia ja kulttuuri sulautuvat yhteen tällä Lanzaroten viininmaistajaretkellä.

  Jardín de Cactus

  Jardín de Cactus oli viimeinen César Manriquen toimenpide, joka suoritettiin Lanzarotella. Lanzaroten taiteilija pystyi näkemään enemmän kuin muinaisen roferan. Roferat olivat louhokset, joista taiteilija loi upean ja erityisen kasvitieteellisen puutarhan ja kodin eri kaktuslajeille kaikkialta maailmasta. Saaren suurimman kaktusistutuksen ympäröimänä, joka on omistettu kokenillikirvoille tuotteella, jolla oli suuri taloudellinen merkitys Lanzarotella 1800-luvulla. Jardín de Cactuksessa on noin 4500 yksilöä 450 eri lajista, 13 eri kaktusperheestä viideltä mantereelta. Kasvien vihreä sävy erottuu sinisestä taivaasta ja tummista tulivuorista, mikä luo harmonisen väriyhdistelmän, joka tekee suuren vaikutuksen kävijöille. Koska se on sijoitettu vanhaan louhokseen, se näyttää amfiteatterilta, jonka molemmilla puolilla on tasanteita. Etuna on, että se suojaa kasveja ja sinua tuulelta, joka voi joskus olla todella vahva ja säälimätön. Mikä tekee paikasta vieläkin kauniimman, on puutarhan yläpuolella vanha kunnostettu tuulimylly. Ainoat äänet, jotka rikkovat vallitsevan rauhan, ovat laulavat linnut ja lentelevät hyönteiset, jotka nauttivat omasta elämästään. Korkeat vulkaaniset tuhkamonoliitit, jotka ylläpitävät vuosien muistoja, haastavat kasveja Amerikasta, Afrikasta ja Oseaniasta. Huipulla pienellä kukkulalla, horisontissa voi nähdä tuulimyllyjä, jotka seisovat edelleen, missä Kanarian maissijauho jauhettiin 1800-luvulla. Tulet sisään alueelle tuulimyllyä vastapäätä ja voit kävellä ympäriinsä ja katsella monia kaktuslajeja. Voit kävellä joko kaktuksien keskellä tai kiivetä kummallakin puolella oleville tasanteille. Kaktusten välissä on korkeita vulkaanisen tuhkan monoliitteja, jotka tekevät siitä vieläkin kiehtovamman. Puutarha sijaitsee Guatizan kylässä Koillis-Lanzaroten rannikolla. Jos et halua vaivautua ajamaan sinne itse, kaikista suosituista lomakohteista liikennöi bussimatkoja, joihin sisältyy vierailu Cactus-puutarhassa ja monilla muilla fantastisilla César Manriquen nähtävyyksillä. Puutarha on avoinna vuoden ympäri ja myöhään iltaan kesäkausina. Tuulimyllyn alle on asetettu pieni baari, joka tarjoaa fantastiset näkymät puutarhaan ja pientä purtavaa sekä juomia. Alueelta löytyy myös matkamuistokauppa.

  Maantieteelliset tiedot ja historia

  Kuten muut Kanariansaaret, myös Lanzaroten varhainen historia on myyttistä ja salaperäistä, etenkin koska se on Kanariansaarten vanhin, noin 180 miljoonan vuotta vanha. Se on ollut asutettu vähintään 2000 vuotta ja uusien arkeologisten löytöjen mukaan Lanzarotella asusti alun perin Pohjois-Afrikan alkuperäiskansalaiset. Laiduntaminen, kalastus ja maatalous olivat pääasialliset toimeentulomuodot näille ensimmäisille asukkaille, ketkä tunnetaan nimellä "Majos". Kreikkalaiset ja roomalaiset tiesivät varmasti näiden saarien olemassaolosta, sillä kaivauksissa Lanzarotella on löydetty metalli- ja lasiosia. Nämä ensimmäisen ja neljännen vuosisadan väliset esineet osoittivat, että roomalaiset kävivät kauppaa saarten asukkaiden kanssa, vaikka tästä ei ole konkreettisia todisteita. Rooman valtakunnan romahduksen jälkeen Kanariansaaret unohdettiin lähes 1000 vuodeksi, minkä jälkeen Välimeren merimiehet löysivät ne uudelleen 1300-luvun alkupuolella. Yleisesti uskotaan, että nimi "Lanzarote" on peräisin Lanzarotto Malocellosta, genolaiseltamerimieheltä, kuka saapui saarelle ensin 1300-luvun alkupuolella. Tämän jälkeen eurooppalaiset hyökkäsivät useita kertoja Lanzarotelle. Vuosien mittaan monet retkikunnat suuntasivat Kanariansaarille, mutta lopullinen valloitus alkoi 1400-luvun alkupuolella normannilaisten tutkimusmatkailijoiden Juan de Bethencourtin ja Gadifer de la Sallen johdolla. Koska Lanzarote oli tuolloin erittäin vähän asutettu saari, alkuperäiskansat olivat halukkaita allekirjoittamaan hyökkääjiä koskemattomuus- ja ystävyyssopimuksen, ketkä sai vastineeksi suojelusta merirosvoilta ja orjuuttajilta.

  Myöhemmin Juan de Bethencourt nimitti veljenpoikansa, Maciot de Bethencourtin, ensimmäiseksi Lanzaroten kuvernööriksi, ja palasi sitten Ranskaan. Sen jälkeen Maciot menisi naimisiin Lanzaroten prinsessan Teguisen kanssa ja perusti kaupungin hänen nimen mukaan. Lanzaroten, samoin kuin Fuerteventuran, La Gomeran ja El Hierron valloittaminen ei tosiasiassa ollut mikään suuri saavutus, koska näiden saarien pieni alkuperäiskansa katosi jo sairauksien seurauksena, jotka eurooppalaiset toivat mukanaan orjakaupan vuosina. Siksi paikallisen väestön lisäämiseksi useita orjia tuotiin Pohjois-Afrikasta yksikyttyräisten kameleiden kanssa. Espanjan valloituksen alussa saariston saarilla oli erilainen historia. Vaikka suuret saaret Gran Canaria ja Teneriffa vastustivat edelleen kovalla vastarinnalla, kesti melkein vuosisadan, kunnes he lopulta antautuivat Espanjan kruunulle. Tässä vaiheessa Lanzaroten tutkiminen ja kolonisaatioprosessi oli jo käynnissä. Pian ensimmäiset kirkot rakennettiin ja selvinneet alkuasukkaat pakotettiin siirtymään kristinuskoon. Cadizin perustuslaki vuonna 1812 poisti feodalismin ja Kanariansaarista tuli Espanjan maakunta, jonka pääkaupunki on Santa Cruz de Tenerife. Vuonna 1852 vapaiden satamien laki myönsi saarille tullivapauden ja vapauden valmisteveroista. Puoli vuosisataa myöhemmin vuonna 1927, saaristo jaettiin kahteen maakuntaan: Teneriffaksi ja Las Palmasiksi. Lanzarote yhdessä Gran Canarian ja Fuerteventuran kanssa kuuluu Las Palmasin provinssin hallintoon, pääkaupunkina Las Palmas. Vuonna 1982 Kanariansaaret julistettiin Espanjan autonomiseksi alueeksi,jota juhlitaan vuosittain 30. toukokuuta.

  Kanariansaaria kutsutaan usein ikuisen kevään saariksi, jossa lämmin ja aurinkoinen sää vallitsee ympäri vuoden. Lämpötila on harvoin alle 16ºC kesällä. Tämä johtuu osittain saarten läheisyydestä Pohjois-Afrikkaan, mikä tekee niistä yhden planeetan aurinkoisimmista paikoista! Ei ole epäilystäkään siitä, että Lanzarote on lomakeskus, joka houkuttelee kävijöitä ympäri maailmaa, ketkä haluavat paeta kylmiä päiviä ja harmaasta taivaasta. Sade on erittäin harvinaista, mikä johtaa kuivaan ilmastoon. Keskimäärin vuodessa sataa toin 16 päivää, yleensä joulukuun ja helmikuun välisenä aikana. Toisin kuin useimmilla muilla Kanariansaarilla, Lanzarotella ei ole korkeita vuoria, mikä tarkoittaa sitä, että täällä on vain vähän pilviä. Lanzaroten ilmasto voi vaihdella riippuen paikasta, mutta silti täällä vallitsee kaikkein yhdenmukaisin ilmasto kaikista saariston saarista, joten se on suosittu talvilomakohde. Pohjoisessa on yleensä tuulisempaa, pilvisempää ja sataa hieman enemmän kosteiden tuulien takia. Eteläosa on kuivempi, kuumin ja nauttii jopa 2500 aurinkoisesta päivästä vuodessa. Keskeisellä Lanzarotella, joka sijaitsee tuulisemman pohjoisen ja aurinkoisemman etelän välillä, voidaan sanoa olevan saaren maltillisin ilmasto. Joskus kesällä voi kokea kuuman siroccon tuuli-ilmiön, jota paikalliset kutsuvat nimellä "calima", ja se voi tehdä olosuhteista erittäin kuumia, kuivia ja pölyisiä. Se kestää yleensä enintään muutama päivä.

  Matkustaminen Lanzarotella

  Lanzarote on pieni ja kaunis saari, jota on helppo kiertää. Lautalla voit matkustaa lähellä oleville pienemmille saarille, kuten Graciosa, tai muille Kanariansaarille. Lanzarotelta löytyy monia lauttayrityksiä, jotka tarjoavat matkoja Fuerteventuralle, Teneriffalle ja Gran Canarialle. Jos aika ei ole tärkein tekijä, matkusta saarella linja-autolla. Lanzarotella on upea ja edullinen julkinen linja-autoliikenne, joka voi viedä sinut saaren suosituimpiin kohteisiin. Julkinen linja-autoliikenne Lanzarotella on hyvä tärkeimpien kaupunkien ja lomakohteiden välillä kaakkoisrannikolla, mutta ovat vähemmän säännöllisiä saaren sisällä. Joitakin tärkeimmistä nähtävyyksistä, kuten Timanfayan kansallispuistoa, eivät palvele julkiset linja-autot. Lentokentän ja tärkeimpien lomakohteiden välillä ei ole myöskään säännöllisiä bussikuljetuksia. Suurin osa turisteista pääsevät lomakohteeseen heidän omalla kuljetuksella, matkanjärjestäjän kuljetuksella tai taksilla. Jokaisen matkailijan tulee joko varata majoitus, johon sisältyy kuljetus, tai järjestää itse lentokenttäkuljetus. Arrecifen lentokenttää palvelee yksi julkinen linja-autolinja, jonka reitti on kuitenkin hyvin rajallinen ja kulkee yksinomaan lähellä olevan saaren pääkaupungin Arrecifen pääaseman ja lentokentän välillä. Costa Teguisessa oleskelevat turistit voivat käyttää bussia Arrecifen linja-autoasemalle ja sieltä yhteyden Costa Teguiseen. Tämä on kuitenkin suhteellisen aikaa vievä vaihtoehto. Mukavuutesi vuoksi käytä taksia tai valitse autonvuokraus Lanzarotella.

  Käytännöllisiä linkkejä

  Lanzaroten turisti-info

  Takaisin alkuun