Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO SPLITIN LENTOKENTTÄ

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Splitin lentokentällä helposti

  Splitin lentokenttä, joka tunnetaan myös nimellä Resnik, on pieni kansainvälinen lentokenttä, jolla on vain yksi kiitotie ja yksi, kolmikerroksinen terminaali. Lentokenttä sijaitsee vain noin kuusi kilometriä Trogirista länteen ja Kaštelasta itään Adrianmeren rannalla. Splitin keskustasta lentokenttä sijaitsee 25 kilometrin päässä. Lentokenttä palvelee Splitin kaupungin lisäksi laajempaa Dalmatian aluetta ja Dalmatian saaria. Matkustajamäärän mukaan Splitin lentokenttä on toiseksi suurin Kroatiassa ja tärkeä solmukohta, josta liikennöi lentoja moniin Euroopan kaupunkeihin, kuten Lontoo, Amsterdam, Frankfurt ja Pariisi. Lentokenttä palvelee sekä kotimaisia, että kansainvälisiä lentoja. Suurin osa kansainvälisistä lennoista liikennöivät Splitin lentokentälle vain turistikauden aikana huhtikuusta lokakuuhun, tai ovat muuten sesonkiaikaisia lentoja. Lentokentällä on tarjolla täysi valikoima palveluita. Niihin kuuluvat esimerkiksi pankkipalvelut, kuten rahanvaihtopiste ja pankkiautomaatti, kahvilat, kaupat, verovapaa kauppa, välipalabaarit, VIP-oleskelutilat ja liiketilat. Lentokentältä löytyy yksi parkkialue 200:lla paikalla ja ilmaiseksi voi pysäköidä ensimmäisten 15 minuutin ajan. Liikennepalveluihin kuuluvat valikoima Splitin lentokenttäbusseja, ja suoraan saapumissalin ulkopuolella löydät jonon Splitin lentokenttätakseille. Myös autonvuokraus Splitin lentokentällä on erittäin helppoa ja pääset matkaan hyvin nopeasti.

  Turkoosin kirkas Adrianmeren vesi ja lukuisat historialliset kohteet tekevät Dalmatian alueesta Kroatiassa turistimagneetin. Innostu meidän oppaasta, hanki itsellesi auto Splitin lentokentältä ja aloita matkasi suunnitteleminen Dalmatialla. Auto Europe on ollut läsnä autonvuokrauksen markkinoilla jo vuodesta 1954 ja on kehittänyt laajan verkoston kansainvälisten ja paikallisten autovuokraamojen kanssa, joka mahdollistaa asiakkaillemme parhaat tarjoukset ja palvelun, sekä suuren valikoiman erilaisia autoja. Voimme tarjota sinulle markkinoiden parhaat hinnat yhdessä palkitun asiakaspalvelumme kanssa, josta monet ovat maininneet autonvuokrauksen asiakasarvosteluissa Splitistä. Vaihtoehtoisesti voit helposti vahvistaa itsellesi parhaat tarjoukset Auto Europen varausjärjestelmän kautta verkkosivuillamme. Sinun tarvitsee yksinkertaisesti valita haluamasi päivämäärät ja haluamasi matkakohde, ja voit vertailla parhaita autonvuokraustarjouksia helposti ja nopeasti. Mielenrauhaa varten päätimme myös tarjota mahdollisuuden varata suoraan kauttamme muutamia suojavaihtoehtoja, jotta voit lähteä tien päälle tietäen, että olet hyvin suojattu mahdollisten vaurio- ja varkaustapauksien varalta.

  Lentokenttätiedot

  Ensimmäinen lentokenttä sijaitsi Sinjissä ja ensimmäinen kaupallinen reitti avattiin vuonna 1931. Se yhdisti Zagrebin Belgradiin Rijekan, Splitin ja Sarajevon kautta, ja tätä reittiä ylläpidettiin toisen maailmansodan alkuun saakka. 1960-luvulla lentokenttä siirrettiin Sinjistä Resnikiin ja uusi lentokenttäkompleksi avattiin marraskuussa vuonna 1966. Jo vuonna 1968 matkustajamäärä oli korkealla ja vuonna 1969 se tuplaantui. Vuonna 1967 terminaalia laajennettiin ensimmäistä kertaa. Uusi, suurempi terminaalirakennus rakennettiin ja avattiin vuonna 1979. Sotaa edeltävinä vuosina korkein matkustajamäärä saavutettiin vuonna 1987. Vuonna 1991 matkustajamäärät laskivat lähes nollaan entisen Jugoslavian sodan puhjettua. Seuraavina vuosina suurin osa liikenteestä koostui vain Naton ja YK:n rahtikoneista. Vuoden 1995 jälkeen siviililiikenteen luvut alkoivat nousta uudelleen ja lopulta ylittivät vuoden 1987 ennätyksen vuonna 2008. Vuonna 2005 terminaali koki suuren uudistuksen lisäämällä vielä yhden portin, lasijulkisivun sekä palkitun lentokentän sisäänkäynnin. Lentokentän vilkkain aika on kesäkausi valtavasta turistivirrasta johtuen Pohjois-Euroopan loma-aikoina.

  Split Airport (SPU)
  Virallinen nimi: Split Airport, tunnetaan myös nimellä Resnik Airport.
  Osoite: Cesta Dr. Franje Tudmana 1270, 21217, Kastel Stafilic, Kroatia.
  Puhelinnumero: +385 (0)21 203 555
  Sijainti: Lentokenttä sijaitsee 25 kilometriä Splitin keskustasta länteen.
  Lentoyhtiöt lentokentällä: Useat lentoyhtiöt liikennöivät vain sesonkiaikoina. Suomesta Splitiin pääsee vain välilaskujen kautta myös suurimmilla lentoyhtiöillä, kuten Lufthansa ja Finnair.

  Mistä noudan vuokra-auton Splitin lentokentältä?

  Suurimpien autovuokraamojen autonvuokraustiskit sijaitsevat uloskäynnin ulkopuolella olevassa omassa vuokra-autojen keskuksessa. Osilla vuokraamoista ei ole omaa toimistoa lentokentällä, joten joko sinua ollaan vastassa lentokentällä, tai vuokraamon oma sukkulabussi noutaa sinut linja-autopysäkiltä. Kaikki nämä lisätiedot löytyvät verkkosivuillamme autoa varatessa tai myöhemmin varausvahvistuksessa. Kun noudat auton autovuokraamosta Splitin lentokentällä, kuljettajan on esitettävä voimassa oleva ajokortti, DVLA koodi ja kansainvälinen luottokortti omalla nimellään. Tarkasta ajoneuvon kaikki vauriot ennen kuin ajat pois. Kun palautat auton muista, että se on palautettava valitun polttoainekäytännön mukaisesti. Pysäköintialue sijaitsee terminaalin vastapäätä.

  Alamo Split lentokenttä Alamo Splitin lentokentällä
  Cesta Dr. Franje Tuđmana,
  21216, Kaštela, Kroatia

  +385 218 95018
  Aukioloajat:
  7:00-23:00
  Carwiz Split lentokenttä Carwiz Splitin lentokentällä
  Cesta Dr. Franje Tuđmana 1270,
  21217, Kaštel Štafilić, Kroatia

  +385 216 86079
  Aukioloajat:
  24/7
  Hertz Split lentokenttä Hertz Splitin lentokentällä
  Cesta Dr. Franje Tuđmana 1270,
  21217, Kaštel Štafilić, Kroatia

  +385 218 95230
  Aukioloajat:
  Ma-pe 08:00-22:00
  La-su 08:00-21:00
  Oryx Split lentokenttä Oryx Splitin lentokentällä
  Cesta Dr. Franje Tuđmana 1270,
  21217, Kaštel Štafilić, Kroatia

  +385 996 349 332
  Aukioloajat:
  24/7

  Terminaalit

  Splitin lentokenttä ei ole yksi suurimpia, sillä on vain yksi kolmikerroksinen pieni terminaali, joka voi olla hyvin täynnä kesäkuukausina ja talvella melkein tyhjillään. Talvella lentokenttä vastaanottaa 30 000 matkustajaa verrattuna yli 300 000 matkustajaan vain yhtenä päivänä sesonkiaikana. Suurin viimeisin laajennus tehtiin kesällä vuonna 2019, jonka seurauksena lentokentällä on nyt uusi terminaalirakennus, parkkialue ja asemataso. Jos matkustat lentokentälle kesällä, valmistaudu odottamaan jonkin aikaa jonossa. Myös auton saamistaon odotettava jonkin verran autovuokraamoilla Splitin lentokentällä kesäkuusta syyskuuhun, joten pidä tämä mielessä ja ole kärsivällinen. Jos sinusta tuntuu, että jono on liian pitkä ja tarvitset tauon, lentokenttä sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä rannalta, jossa voit rentoutua ja kerätä voimiasi.

  Lentokenttäpalvelut

  Huolimatta lentokentän vaatimattomasta koosta, lentokenttä pystyy vastaamaan kaikkiin matkustajien ruoka- ja ostostarpeisiin. Terminaalin toisesta kerroksesta löytyy kolme kahvilaa ja kaksi ravintolaa, sekä muutama matkamuistomyymälä. Heille, ketkä saapuvat kansainvälisiltä lennoilta, löytyy myös verovapaita kauppoja tyypillisillä matkamuistoilla ja kroatialaisilla ruokatuotteilla toisessa kerroksessa. Splitin lentokenttä tarjoaa myös kävijöilleen ilmaisen Wifi-yhteyden. Ensimmäisessä kerroksessa on muita tiloja, kuten lehtikioski, pankki ja posti, sekä joukko pankkiautomaatteja. Kansainvälisten lähtöalueiden sisällä on tyylikäs oleskelutila, jossa on modernit tekniikkalaitteet, joiden avulla business-luokan matkustajat voivat viettää laatuaikaa ennen lennolle lähtöä rentouttavassa ja eksklusiivisessa ympäristössä. Oleskelutilan kapasiteetti on 20 istumapaikkaa ja se avataan kahdeksi tuntia ennen niiden lentojen lähtöä, jotka tarjoavat tätä palvelua.

  Kulkuyhteydet Splitin lentokentällä

  Jos valitset autonvuokrauksen Splitin lentokentältä, pääset autolla Splitin kaupunkiin ja sen ympäröiviin muihin Kroatian kohteisiin noin 25 minuutissa. Jos matkustat suoraan Splitiin, sinulla on kaksi vaihtoehtoa. Jos valitset hieman nopeamman moottoritien 8, sinun on vain noudatettava opasteita, jotka vievät sinut helposti Splitin keskustaan. Heille, ketkä haluavat katsella upeita maisemia matkan varrella, voivat seurata rannikkotietä 409. Joka 20 minuutin välein lentokentältä kaupunkiin kulkee kaksi linja-autolinjaa, Nr37 ja Nr38, ja matka kestää noin 45 minuuttia. Nämä paikallisbussit kulkevat aamu viidestä ilta seitsemään, minkä jälkeen ne kulkevat puolen tunnin välein keskiyöhön asti. Linja-autopysäkit sijaitsevat terminaalin uloskäynnin vasemmalla puolella. Yksi linja-autoista voi viedä sinut lentokentältä Kastel Starin rautatieasemalle alle 10 minuutissa, josta pääset junalle, joka vie sinut Splitin sydämeen. Vaihtoehtoinen linja-auto on Plesoprijevozin yhtiöltä, joka järjestää lentokenttäbussikuljetusta, joka lähtee 30 minuutin kuluttua säännöllisten lentojen saapuessa. Splitistä lentokentälle linja-autot lähtevät 90 minuuttia ennen aikataulun mukaisia lentoja. Lautta kulkee Splitin ja lentokentän välillä toukokuusta syyskuuhun. Lauttamatkat järjestää Catamaran Line, matka kestää noin 20 minuuttia ja linja liikennöi 8-10 kertaa päivässä.

  Pysäköintivinkkejä

  Lentokentällä on pysäköintipaikkoja, jotka sijaitsevat terminaalirakennusta vastapäätä ja joille mahtuu 500 ajoneuvoa. Pysäköinti täällä on ilmaista ensimmäisen 15 minuutin ajan, jonka jälkeen pysäköinnistä tulee maksaa tuntia kohden. Jos haluat pysäköidä tälle pysäköintialueelle, on tärkeää, että otat mukaasi pysäköintilipun pysäköinnin sisäänkäynnin kohdalla ja otat sen mukaasi terminaaliin maksaaksesi pysäköinnistä parkkiautomaatissa. Tämä pätee myös heille, ketkä haluavat pysäköidä vain vartiksi tai lyhyemmäksi aikaa. Splitin kaupungista löytyvät hyvät pysäköintialueet. Jos haluat liikkua vanhassa kaupungissa jalkaisin, voi pysäköidä auton kaupungin ulkopuolelle ja kävellä helposti keskustaan. Vanhankaupungin keskusta on ympäröity muureilla ja täällä ei ole julkisia pysäköintipaikkoja, joten siellä voit vain kävellä. Voit valita sekä valvotuista, että ei-valvotuista parkkipaikoista, mutta turvallisempaa pysäköintiä varten ei kannata jättää arvotavaroita autoon ja auto valvotulle pysäköintipaikalle. Kaupunki on jaettu neljään eri pysäköintivyöhykkeiseen, joista alue 1 on voimassa klo 06:30-21:30 ja alueet 2, 3 ja 4 klo 07:00-19:00. Pysäköinnistä voi maksaa lippuautomaateilla tai tekstiviestillä lähettämällä rekisterinumerosi lippuautomaatissa näkyvään numeroon. Pysäköinnin hinta riippuu alueesta ja minne jätät autosi. Ilmaiseksi voit jättää auton esimerkiksi sataman viereen, noin 10-15 minuutin päästä keskustasta tai Joker ostoskeskukseen. Katollinen Acorus Garage on keskustassa sijaitseva 24 tuntia vartioitu parkkitalo, jonka voit valita katupysäköinnin sijaan. Voit tutustua paikallisiin liikennesääntöihin lukemalla Kroatian kuljettajan opasta.

  Käytännöllisiä linkkejä

  Splitin lentokentän kotisivut