Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  AUTOVUOKRAAMO TUKHOLMA SKAVSTA LENTOKENTTÄ

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla

  Autonvuokraus Tukholma Skavsta lentokenttä

  Tukholman Skavstan lentokenttä ei nimestää huolimatta sijaitse Tukholmassa, vaan sinne on matkaa noin 100 kilometriä maan pääkaupungista. Läheinen Nyköpingin saaristokaupunki on viehättävä paikkakunta, jonka satama-alueella riittää etenkin kesäisin vilskettä. Lentoasemalta liikennöivä Wizz Air lennättää matkustajat Itä-Euroopan suurimpiin kaupunkeihin budjettiystävällisillä hinnoilla. Autonvuokraus Tukholman Skavstan lentokentältä on suosittua etenkin Etelä-Ruotsiin matkaansa jatkavien keskuudessa, sillä kenttä sijaitsee E4-moottoritien varrella, joka kulkee usean tärkeän Ruotsin kaupungin läpi Vättern-järven rantaa pitkin aina Helsingborgiin asti, josta on helppo hurauttaa Malmöön tai vaikkapa Kööpenhaminaan Tanskan puolelle.

  Vuonna 1954 perustetun Auto Europen avulla voit varata autoja tunnetuilta autovuokraamoilta markkinoiden parhailla hinnoilla. Tee haku helppokäyttöisellä varausjärjestelmällämme netissä syöttämällä haluamasi kohde ja varauksesi päivämäärät. Voit vertailla eri vuokraamoiden tarjouksia ja varmistaa itsellesi sopivan ajoneuvon laajasta valikoimastamme. Jos tarvitset apua varauksen tekemisessä tai sinulla on muita yleisiä kysymyksiä, autonvuokrauksen asiantuntijamme ovat tavoitettavissa joka päivä numerosta +358 942 720 607. Halutessasi lisätietoa muiden asiakkaiden vuokrakokemuksista voit lukea asiakkaidemme arvosteluja Tukholman autonvuokrauksesta.

  Lentokenttätiedot

  Tukholman Skavstan lentokenttä sijaitsee noin 100 kilometriä Tukholmasta etelään ja se on alle 10 kilometrin päässä Nyköpingin keskustasta. Lentoasema ei siis nimestään huolimatta sijaitse Tukholmassa, vaan käyttää nimeä markkinointitarkoituksessa. Lentokenttä oli armeijan käytössä vuoteen 1980 saakka, jolloin se lakkautettiin. Ruotsin sisäiset siviililennot alkoivat vuonna 1984 ja vuonna 1997 Lontoon Stanstedista tuli kentän ensimmäinen säännöllisesti liikennöity kansainvälinen kohde. Lentokenttä on ns. halpalentoasema, josta Ryanair ja Wizz Air ovat liikennöineet lähivuosina. Ryanair siirsi toimintansa Tukholman Arlandan lentoasemalle vuonna 2021, ja Wizz Air jatkaa Skavstasta liikennöintiä muun muassa Belgradiin, Budapestiin, Bukarestiin, Krakovaan, Pietariin, Skopjeen ja Vilnaan. Skavsta on Ruotsin neljänneksi vilkkain lentokenttä, se pystyy käsittelemään 3 miljoonaa matkustajaa vuosittain. Lentoasema sijaitsee noin 40 kilometrin päässä Ruotsin pääministerin viralliselta vapaa-ajan asunnolta, joten kentällä nähdään usein myös vierailevien muiden maiden poliitikkojen yksityiskoneita.

  Tukholma Skavsta lentoasema (NYO)
  Osoite: General Schybergs plan 22, 611 92 Nyköping, Ruotsi
  Puhelin: +46 155 280 400
  Tukholman Skavstan lentokentällä liikennöivät lentoyhtiöt: Lentoyhtiö WizzAir liikennöi lentoasemalta useihin Itä-Euroopan kohteisiin.

  Mistä noudan vuokra-auton Tukholman Skavstan lentokentältä?

  Tukholman Skavstan lentokentän autovuokraamot sijaitsevat pääosin aseman terminaalirakennuksessa. Valitsemastasi yrityksestä riippuu, onko kentällä fyysinen toimisto, henkilökunnan jäsen sinua vastassa auton kanssa tai käytössäsi avainautomaatti, josta saat vuokrasopimuksen ja avaimet itsenäisesti. Tarkemmat tiedot auton noutamiseen saat varausvaiheessa ja varauksen jälkeen varausvahvistuksen mukana. Muista, että pääkuljettajan tulee muistaa ottaa mukaansa ajokortti, luottokortti ja henkilöllisyystodistus. Kaikkien asiakirjojen tulee olla samalla nimellä, ja luottokortilla täytyy olla tarpeeksi vapaata luottoa katevarauksen tekoon. Toimiston henkilökunta on usein paikalla ainoastaan ennakkovarausten mukaan, eli muista myös lisätä lennonnumerosi varaukseen, ja ilmoittaa sekä Auto Europelle että vuokraamolle, mikäli viivästyt varaamastasi noutoajasta.

  Avis Tukholma Skavstan lentoasema Avis Tukholma Skavstan lentoasemalla
  General Schybergs plan 22,
  611 92, Nyköping, Ruotsi

  +46 104 948 140
  Aukioloajat:
  Maanantai-perjantai:
  7.00-00.00
  Lauantai-sunnuntai:
  8.00-16.00
  Budget Tukholma Skavstan lentoasema Budget Tukholma Skavstan lentoasemalla
  General Schybergs plan 22,
  611 92, Nyköping, Ruotsi

  +46 104 948 140
  Aukioloajat:
  Maanantai-perjantai:
  8.30-15.00
  Lauantai-sunnuntai:
  suljettu
  Europcar Tukholma Skavstan lentoasema Europcar Tukholma Skavstan lentoasemalla
  General Schybergs plan 22,
  611 92, Nyköping, Ruotsi

  +46 155 285 000
  Aukioloajat:
  Maanantai-sunnuntai:
  ympäri vuorokauden
  Hertz Tukholma Skavstan lentoasema Hertz Tukholma Skavstan lentoasemalla
  General Schybergs plan 22,
  611 92, Nyköping, Ruotsi

  +46 155 212 454
  Aukioloajat:
  Maanantai-sunnuntai:
  9.00-00.00

  Terminaalit

  Tämä pienehkö lentokenttä koostuu yhdestä terminaalista, ja koostaan huolimatta kaikki tarvittavat peruspalvelut ovat saatavilla mukavaa matkaa varten. Yli 2 miljoonaa matkustajaa käyttää Skavstan lentoasemaa vuosittain. Lentokenttä pystyisi käsittelemään jopa 3 miljoonaa matkustajaa vuosittain, ja laajennuskin olisi mahdollinen. Lentoasemalla on aluevarauksia, joihin tulevat laajennukset mahtuisivat ilman, että ympäristö kuormittuu liikaa.

  Lentokenttäpalvelut

  Lentokenttä on pieni, mutta sitä ympäröi businesspuisto, jossa on yli 40 eri yritystä tarjoten laajan valikoiman palveluita niitä tarvitseville. Lentoasema ei ole auki ympäri vuorokauden, mutta yöpymismahdollisuus löytyy lentoaseman vierestä Connect Hotel Skavsta -hotellista. Lentokentällä on kaikki perusmukavuudet, kuten raha-automaatit, lehtikioski, rahanvaihtopiste, löytötavaratoimisto, säilytyslokerot matkatavaroille, tax-free myymälä ja business lounge, jossa voi rentoutua rauhassa ennen lennon lähtöä. Myös useat Tukholman Skavstan lentokentän autovuokraamot tarjoavat palveluitaan. Lentoasemalla on tietysti kahvila ja lisäksi pohjoismaalaisen keittiön makuja tarjoileva laadukas ravintola, joka on avoinna lähtevien lentojen mukaisesti.

  Kulkuyhteydet Tukholman Skavstan lentokentällä

  Autonvuokraus Tukholman Skavstan lentokentältä on helpoin tapa tutustua Södermanlandin lääniin. Nyköpingin kaupunki sijaitsee vain muutaman minuutin ajomatkan päässä lentoasemalta, ja E4-moottoritietä pitkin olet Tukholmassa alle puolessatoista tunnissa. Göteborgiin kertyy ajoaikaa noin neljä tuntia. Lähin juna-asema on Nyköpingissä, noin 7 kilometrin päässä lentoasemalta, pääset kaupungin keskustaan halutessasi paikallisbussilla. Nyköpingin juna-asema on Linköping-Tukholman keskusrautatieasema -radan puolessavälissä ja pääset helposti muun muassa Södertäljeen junalla. Paikallisbussit liikennöivät lähialueille ja Flygbussarna -lentokenttäbussit kulkevat lentoaseman ja Tukholman keskusterminaalin välillä ja lentoaseman ja Linköpingin välillä, pysähtyen Norrköpingissä. Takseja on aseman edessä saapuvien lentojen mukaan, mutta ennakkovaraus on suositeltavaa.

  Pysäköintivinkkejä

  Skavstan lentokentällä on kolme pysäköintialuetta ja esteetön pysäköinti. P1-ulkoalue on terminaalia lähinnä, vain 1–3 minuutin kävelymatkan päässä. P2 on lentoaseman sisähalli, joka sijaitsee 2–4 minuutin kävelymatkan päässä terminaalista. Maksimikorkeus on 2.2 metriä ja voit muun muassa ladata sähköautoa hallissa. P3 on pysäköintialueista kauimpana, noin 5–10 minuutin kävelymatkan etäisyydellä. P3 on ulkoalue, ajoneuvojen maksimikorkeus on 3.6 metriä. Lentoasema suosittelee varaamaan ja maksamaan pysäköintipaikan etukäteen lentokentän kotisivujen kautta, mutta voit myös pysäköidä vapaalle paikalle ilman ennakkovarausta ja maksaa pysäköinnin paikan päällä. Ennakkoon varattuna on pysäköinti hieman edullisempaa.

  Läheisessä Nyköpingissä on pysäköinti myös helppoa joko kadulla, pysäköintialueilla tai parkkihalleissa. Seuraa ohjeita, maksa pysäköinti automaattiin ja aseta pysäköintilippu tarvittaessa tuulilasille. Tukholman keskustassa katupysäköinti on hieman haastavampaa suuremman liikennemäärän ja rajoitettujen paikkojen vuoksi. Tukholmassa suosittelemme hyödyntämään keskustan pysäköintihalleja, etenkin Norrmalmin kaupunginosassa. Jos haluat välttää keskustassa ajoa, voit pysäköidä kaupungin laitamille, ja matkustaa keskustaan julkisen liikenteen avulla. Lue Ruotsin kuljettajan oppaamme saadaksesi lisätietoa paikallisesta liikennekulttuurista, joka monilta osin on yhtenevä suomalaisen ajokulttuurin ja liikennesääntöjen kanssa.

  Hyödyllisiä linkkejä

  Tukholman Skavstan lentoaseman kotisivut