Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  KIERTOMATKA PARIISISSA JA SEN YMPÄRISTÖSSÄ

  Tutustu rakkauden kaupunkiin ja lähialueisiin
  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla

  Kiertomatka Pariisissa ja sen ympäröivillä alueilla

  Jos olet jo päättänyt lähteä matkalle Ranskaan, seuraavaksi on päätettävä, mitä aluetta Ranskassa haluat tutkia.

  Maassa, jossa on nähtävyyksiä, monumentteja ja historiallisia rakennuksia niin pitkälle kuin voit nähdä, on mahdotonta tutkia kaikkia yhden lomapäivän aikana. Jopa valitsemalla pelkkä alue voi olla haastavaa. Myös kaupunkilomat kuulostavat houkuttelevalta - miksi et pakene viikonlopuksi Marseilleen, Lyoniin tai Nizzaan?

  Koko maassa on tarkalleen 41 UNESCON maailmanperinnöksi nimitettyjä kulttuuri- ja luontokohteita. Kuuluisien nähtävyyksien lisäksi, kuten Eiffel-torni, Louvre ja Notre-Dame, suunnittele matkaa muille ei niin tunnetuille alueille mahtavaa lomakokemusta varten. Juuri tästä syystä Auto Europe on ottanut aikaa ja laatinut yksityiskohtaisen valikoiman erilaisia reittejä Ranskassa usean päivän matkalle. Tällä kertaa keskitymme ehdotuksiin kiertomatkalle Pariisiin ja sen ympäröiville alueille.

  Kaikille heille, jotka matkustavat Ranskassa ensimmäistä kertaa, tutustuminen Pariisiin ja ympäröiviin alueisiin on melkeinpä pakollista. Pääkaupunki Pariisi tarjoaa erikoisia kulttuurikokemuksia ja Champagnen alueella on runsaasti kuuluisia viinitarhoja, lukuisia viinitiloja ja kulinaarisia nautintoja. Ei pidä unohtaa henkeäsalpaavia maisemia, jotka ovat mukanasi koko matkan ajan. Vuokraa auto autovuokraamosta Pariisissa ja pysy joustavana matkan aikana!

  Kohteet Etäisyys Arvioitu aika
  Amiens - Pariisi 139 km 1 tunti 56 minuuttia
  Pariisi - Châlons en Champagne 187 km 1 tunti 57 minuuttia
  Châlons en Champagne - Chaumont 174 km 1 tunti 36 minuuttia
  Yhteensä: 500 km 5 tuntia 29 minuuttia

  Päivä 1: Picardie

  Kiertomatka Picardie, Ranska Kiertomatka Picardie, Ranska

  Tekemistä Picardiessa:

  Pariisin alueen kiertomatkan opas alkaa kiertomatkalla Picardiessa, noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Pariisista pohjoiseen. Koko alue koostuu lähes yksinomaan pienistä viehättävistä kylistä ja muodostaa erinomaisen lähtöpaikan tutkia aluetta Pariisin ja Champagne ympärillä, joka on antanut maailmankuululle kuohuviinille nimensä. On monia erinomaisia paikkoja aloittaa kiertomatka, kuten Amiens, Beauvais ja Saint Quentin. Tässä kiertomatkaoppaassa kuitenkin rajoitumme Amiensiin.

  Picardien alueella käytiin verisin taistelu ensimmäisen maailmansodan aikana. Taistelu Sommesta jätti suuren määrän kuolleita ja haavoittuneita sotilaita ja oli yksi kalliimpia taisteluita ensimmäisessä maailmansodassa. Taistelun jälkeen monet sotamuistomerkit rakennettiin Ranskan, Britannian, Skotlannin, Kanadan, Australian ja Etelä-Afrikan sotilaiden muistoksi. Sotaisen menneisyyden lisäksi Picardieta pidetään myös Gotiikan synnyinpaikkana. Täällä voit ihastella kuutta tunnetuinta ja mahtavaa alkuperäistä goottilaista katedraalia.

  Turistit, jotka ovat erittäin kiinnostuneita historiasta ja kulttuurista pystyvät tyydyttämään kulttuurin nälkäänsä tällä alueella, matkoilla Amiensin ja Saint-Pierren katedraaleilla Beauvaisissa, ja myös muiden alueen arkkitehtuurin helmillä. Picardie jää valitettavasti usein huomiotta matkailukohteena. Kuitenkin alueella on historiallinen vaikutus taiteeseen ja arkkitehtuuriin ympäri maailmaa ja tarjoaa kävijöilleen runsaasti kiehtovia nähtävyyksiä.

  Ruokailumahdollisuudet Picardiessa:

  Ranskan kulinaarisuus näkyy myös elintarvikkeiden valinnassa Amiensissa, jossa pääpaino on perinteisessä ranskalaisessa ruoassa; runsaasti kermaa, siipikarjanlihaa ja erinomaisia piirakoita. Amiensin ympäröivien kaupunkien poikkeuksellinen ruoka on saavuttanut maailmanlaajuista suosiota sen hienojen leivonnaisien ansiosta. Tunnetuimpia ovat tietenkin Macarons d'Amiens - mantelitaikinapiparit täytetty erilaisilla kermoilla ja Tuiles Amienoises, keksit peitetty suklaalla ja appelsiinillä. Lisäksi erikoisuus, jota ei kannata jättää väliin on ankanpastaa käärittynä pullaan. Jos etsit erikoista makukokemusta loman aikana Amiensissa, suosittelemme vierailua maalaiskotityylisessä ravintolassa, Le Tassigny, jossa ainutlaatuisia perinteisiä ruokia tarjoillaan pienessä ympäristössä.

  Tarjolla oleva yöelämä pienemmissä kaupungeissa on yleensä rajoittunut ja baareissa ja klubeissa ei ole paljoa meneillään. Melko yllättävää, Amiens, joka ulkoa on unenomainen, viehättävä kylä, herää eloon päivällä ja myöhään illalla sieltä löytyy jännittävää yöelämää. Erilaiset baarit ja klubit on piilotettu pienissä mukulakivisissä tyypillisissä ranskalaissa kortteleissa lähellä katedraalia. Sillä ei ole väliä, haluatko rentouttavan illan cocktail-loungessa tai maalaismaisessa irlantilaisessa pubiympäristössä. Kaikki paikat yöelämälle ovat vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä toisistaan, kun suunnittelet monipuolista iltaa.

  Majoitus Picardiessa:

  Suosittuja majoitusvaihtoehtoja Picardiessa ovat hotellit Amiensissa tai etelämpänä Beauvaisissa. Jos etsit ylellistä majoitusta, jossa voit nauttia mukavuudesta ja palvelusta korkeammalla tasolla, sinun pitäisi jäädä Ibis Stylesiin, joka sijaitsee vain lyhyen matkan päässä katedraalista St. Leun alueella. Kiinnitä huomiota kauniiseen 1800-luvun julkisivuun, joka antaa hotellille aivan erityisen tunnelman. Asiakkaat, jotka valitsevat hotellin ovat näin melko lähellä suosittuja Amiensin nähtävyyksiä, sekä myös vain kivenheiton päässä baareista, kahviloista ja ravintoloista.

  Beauvaisissa Beauvais Mercure pyytää sinua jäämään yöksi. Tämä hotelli on myös kävelymatkan päässä kuuluisasta goottilaisesta katedraalista ja lukuisista muista mukavuuksista. Täältä löytyy uima-allas, kattoterassi, takka ja tyylikkäästi kalustettuja huoneita, joissa on satelliitti-tv ja Wi-Fi.

  Autovuokraamoa Picardiessa suositellaan itsenäisempää ja itselle räätälöityä matkatekoa varten. Olemme koonneet reittikuvauksen, joita ehkä haluat seurata. Matka alkaa St Malosta D137 tietä pitkin etelään kohti E401 moottoritietä Dinanin suuntaan. Aja rannikkotietä pitkin Englannin kanaalin vieressä, ohita lukuisia luonnonkauniita näköaloja ja maisemia, joita koristavat viehättävät pienet kylät pitkin rannikkoa. Historiallisen arkkitehtuurin ystävät yllättyvät suuresta määrästä linnoja vain muutaman minuutin päässä E401 tieltä, kuten esimerkiksi kuuluisat linnat Chateau de la Belliere ja Chateau de Dinan.

  Seuraava pysäkki: 1 tunti 56 minuuttia


  Päivä 2: Pariisi

  Kiertomatka Pariisi, Ranska Kiertomatka Pariisi, Ranska

  Tekemistä Pariisissa:

  Suosituimpana kohteena maailmassa, Pariisi on valokeilassa hyvästä syystä. Useimmat ihmiset jo tietävät Valon kaupungin ja sen lukuiset nähtävyydet. Jos tämä on ensimmäinen vierailusi rakkauden kaupunkiin, pakolliset nähtävyydet ovat Eiffelin torni, Louvre, Riemukaari, Sainte Chapelle, Notre Dame ja Versaillesin linnan. Mutta entä vähemmän tunnetut, usein unohdetut kadut ja sen nähtävyydet, mitkä myös huokuvat suurta potentiaalia Pariisissa? Käyttämällä tätä yksityiskohtaista opasta voit myös löytää kaikkein piilotetuimmat kulmat Pariisissa helposti ja tutkia uskomattomia paikkoja kaupungin sisällä, joita joskus näkyy postikorteissa.

  Hanki Pariisin museopassi, jonka avulla voit päästä yli 70 museoon ja nähtävyyksiin ympäri kaupunkia ja ohittaa pitkät lippujonot. Voit myös säästää paljon rahaa, jonka voit varmasti sijoittaa muuhun lomallasi Pariisissa. Autovuokraamo Pariisissa vie sinut nopeasti yhdestä kohteesta toiseen. Suosittelemme myös tutustumaan hiljattain rakennettuun Louis Vuitton säätiöön, ei ainoastaan sen upean taidekokoelman, mutta myös sen luovan arkkitehtuurin takia. Julkisivu koostuu teräksestä, puusta ja lasista ja muistuttaa purjelaivaa. Uppoudu historiaan ja käy Napoleonin haudalla ja lähellä olevassa sotamuseossa.

  Jos käyt Pariisissa maaliskuussa, pääset juhlimaan muotiviikolla joka puolella kaupunkia mukaan lukien hyvin tyylitelty ilta teemapuistossa "Nuit Blanche" kaupungin keskustassa.

  Monet kirpputorit löytyvät Pariisista joka puolelta ja ei yksinkertaisesti ole parempaa tapaa tutustua todelliseen Pariisiin kuin tutkiskella monipuolisia pikkuesineitä ja mahdollisesti tehdä kaupat arvokkaasta antiikin taidekokoelmasta.

  Ruokailumahdollisuudet Pariisissa:

  Parisista löytyy jokaiselle jotakin, oli se sitten maailmankuulut ravintolat tai hieno yöelämä. Kiitos sen runsaalle tarjonnalle huvituksia, joskus voi olla varsin vaikeaa löytää oikeaa paikkaa juuri sinulle. Pariisissa ensimmäistä kertaa vierailevat hukkuvat nopeasti suureen monimuotoisuuteen ja hyvin helposti päätyvät turistirysiin, jossa vaaditaan maksamaan erittäin korkeita hintoja ruosta ja juomista. Nämä paikat yleensä sijaitsevat kaupungin tärkeimpien nähtävyyksien välittömässä läheisyydessä. Siksi sinun tulisi aina noudattaa sääntöä pysyä kaukana ravintoloista ja baareista vilkkaasti liikennöidyillä alueilla, esimerkiksi Notre-Damella tai Eiffelin tornilla.

  On käytännössä mahdotonta merkitä parhaat ravintolat Pariisissa, koska mahdollisuuksia on useita, lähes mittaamattomia tässä kaupungissa. Ilmeisestä tilanpuutteesta johtuen meidän opaskirjassamme tyydymme vain yhteen ravintolaan, jota emme halua sinun jättävän välistä. Suosittelemme pöydän varausta ravintolassa Ribouldingue.

  Älä mene lankaan, miltä ravintola näyttää ulkoa päin, koska tarjottu ruoka antaa sinulle kulinaarisen maailmanluokan kokemuksen viiden tähden ravintolassa. Keittiömestari Nadège Varigny on työskennellyt monta vuotta kuuluisan ranskalaisen kokin Yves Camdeborden kanssa ennen kuin hän avasi oman bistrotyylisen ravintolansa, jossa tarjoillaan perinteistä ranskalaista ruokaa. Ribouldinguessa käy usein ruokakriitikoita ja heidän kollegansa kilpailevista ravintoloista etsimässä kulinaarista inspiraatiota.

  Majoitus Pariisissa:

  Hotellin valitseminen on kuin ravintolan valitseminen - runsaudenpulaa! Houkuttelevat majoitusvaihtoehdot vaihtelevat presidenttisviitistä luksushotelleissa tavallisiin suosittuihin hostelleihin. He, jotka haluavat hemmotella itseään ylellisyydellä ja on varaa maksaa neljälukuinen summa yhdestä yöstä, ovat tervetulleita Le Bristol ja Westminster hotelleihin. Matkaajien tiukalla budjetilla ei tarvitse huolestua, sillä Pariisista löytyy asianmukainen majoitus kaikille. Sinun ei tarvitse kaivaa taskuja liian syvältä, jotta voi varata itsellesi kohtuuhintaisen hotellin tai hostellin. Suosittelemme Royal Saint Honorea tai Belmont hotellia, jotka ovat vain pieni murto-osa loputtomalta tuntuisessa luettelossa suurta hotellivalikoimaa Pariisissa.

  Matkustajalta voi tuntua epärealistiselta jättää taakseen sellainen kaupunki kuin Pariisi ja sen upea arkkitehtuuri, mahtavat ruokaelämykset ja niiden herättävä energia. Voimme vakuuttaa sinulle, että seuraava pysäkki Champagnen alueella on myöskin täynnä loputtomia tutkimusmahdollisuuksia. Viemme sinut nyt suoraan Champagnen alueen sydämeen.

  Seuraava pysäkki: 1 tunti 57 minuuttia


  Päivä 3: Châlons en Champagne

  Kiertomatka Châlons en Champagne, Ranska Kiertomatka Châlons en Champagne, Ranska

  Tekemistä Châlons en Champagnessa:

  Chalons en Champagnessa olet juuri saavuttanut Champagnen alueen virallisen pääkaupungin. Viinitilat ja viinitarhat venyvät pidemmälle kuin voit nähdä ja niin tekee myös vaikuttava arkkitehtuuri ja historiallinen menneisyys, joka on erittäin vaikutusvaltainen modernissa ranskalaisessa kulttuurissa.

  Ensimmäinen kohde listalla on Unescon maailmanperintökohde Notre-Dame de Vaux. Katedraali rakennettiin 1200-luvulla ja siinä yhdistyvät goottilainen ja barokkiarkkitehtuuri. Muita merkittäviä arkkitehtuurisia kohokohtia ovat Saint Etiennen katedraali ja St. Alpinen kirkko, vanhin goottilaisen ajan kirkko on peräisin vuodelta 1170. Hieman kauempana Châlons en Champagnen ulkopuolella on lukuisia historiallisia taistelukenttiä Rooman valtakunnan ajalta ja Chalonsin taistelusta.

  Todellisen ainutlaatuisen kiertomatkan Châlons en Champagnessa saat ehdottomasti varaamalla kajakkimatka Marne-joessa, joka kulkee kaupungin keskustan läpi. Mahtavien ja valtavien monumenttien ja upeiden viinitarhojen lisäksi voit paeta kaupungin vilinästä joksikin aikaa täällä.

  Ruokailumahdollisuudet Châlons en Champagnessa:

  Kun kyseessä ovat herkut, Chalons en Champagne ansaitsee erillisen luvun keittokirjassa. Champagne-Ardennesin keskuksena Châlons en Champagnesta löytyy joitakin kuuluisimpia viinitiloja ja viinitarhoja maailmassa. Matka Châlons en Champagneen ei olisi täydellinen ilman vähintään yhtä viinin maistelua. Viinin ystävien pitää vierailla Joseph Perrier Fils et Cie Champagne- talossa, joka on Joseph Perrierin perustama vuonna 1825.

  Suuri joukko muita samppanjataloja tarjoavat maistiaisia pientä maksua vastaan. Suuressa kokoelmassa erilaisia hienoja vuosikertaviinejä ei ole helppoa valita oikeaa pisaraa "nestemäistä kultaa". Vaikka ravintoloiden valinta Châlons en Champagnessa ei ole puoliakaan niin suuri ja monipuolinen kuin Pariisissa tai muissa suurissa kaupungeissa Ranskassa, kaupungilla on edelleen erinomainen maine sen perinteisellä ruoalla ja viehättävällä maalaismaisella tunnelmalla. On monia, jotka vannovat, että maailman paras ruoka on tarjolla pienissä bistroissa pienemmissä Ranskan kaupungeissa, jotka valitettavasti usein unohdetaan Michelin-tähtiravintoloiden varjoon. Pieni vinkki, jos etsit aitoa ravintolaa, kysy paikallisilta mitä he suosittelevat. Olemme varmoja, että ensikäden suositukset eivät petä sinua.

  Majoitus Châlons en Champagnessa:

  Jos Pariisi on paikka, jossa tuhlata rahaa luksushotelleihin VIP palvelulla, niin Châlons en Champagne on paras paikka saada tasapaino takaisin viehättävillä B&B vaihtoehdoilla. Vaikka B&B majoituksessa sinun täytyy luopua tietyistä palveluista ja mukavuuksista, sinun on mahdollisuus keskustella isännän kanssa ja ystävystyä, ja ystävyys voi kestää eliniän. Sen lisäksi, että saat kodin kodikkaalla majoituksella, se mahdollistaa myös ympäristön tarkastelua eri näkökulmasta, myös paikallisen asukkaan tavoin.

  Matka vuokra-autolla autovuokraamosta Chalons en Champagnesta jatkuu Chaumontiin. Aja A26 tietä etelään ja seuraa sitä, kunnes saavut tielle N67 Semoutiers-Montsaonissa. Ota sitten A5 ja ota exit 24, seuraa tietä D619, joka vie Chaumontiin N67. Tällä reitillä voit nähdä paitsi idyllisiä, tyypillisiä ranskalaisia kyliä, mutta myös alueen luonnonpuiston Forêt d'Orient ja sen henkeäsalpaavia maisemia. Puiston pinta-ala on 70.000 hehtaaria ja koostuu 50 kunnasta. Siellä on olemassa lukuisia vaellusreittejä, näköalapaikkoja ja käy uimassa yhdessä kolmesta tekojärvestä. Tämä puisto on ihanteellinen tauko matkalle Chaumontiin.

  Seuraava pysäkki: 1 tunti 36 minuuttia


  Päivä 4: Chaumont

  Kiertomatka St. Chaumont, Ranska Kiertomatka St. Chaumont, Ranska

  Tekemistä Chaumontissa:

  Matkallasi Pariisin ja Champagne-Ardennesin kautta on nyt hitaasti päättymässä. Autovuokraamo Chaumontissa on erinomainen kohde päättää matka hyvällä ruoalla ja mielenkiintoisilla nähtävyyksillä. Kiertomatkallasi Chaumontissa anna hehkuvan kaupungin energian tarttua itseesi, kun kiertelet vanhoja mukulakivikatuja ja kujia. Arkkitehtuuri on mestarillista ja ne ovat täynnä historiallisia tarinoita. Chaumont ei ole poikkeus. Jesuiittojen kappeli ja St. Jean Baptiste basilika löytyvät Chaumontin keskustan lähellä ja ne ovat arkkitehtuurinen ihme. Sisustuksen korkean kohokuvan on muotoillut kuuluisa ranskalainen kuvanveistäjä Jean-Baptiste Bouchardon.

  Chaumont on tunnettu myös kirjasta ja julisteiden taiteesta. Yli 20000 julisteen kokoelma teatteri-, ooppera- ja musiikkiesityksistä ympäri maailmaa sijaitsevat entisessä viljasiilossa, Maison du Livre et de l'Affiche. Juliste ja graafisen suunnittelun festivaali, jossa kansainväliset taiteilijat kokoontuvat esittelemään työtään ja järjestämään työpajoja, tapahtuu täällä joka kesä. Lisäksi kannattaa myös käydä museossa Musée d'Art et Histoire, jossa saat syvällisemmin tutustua kaupungin taiteeseen ja historiaan.

  Ruokailumahdollisuudet Chaumontissa:

  Paikallinen ruoka Chaumontissa on hyvin vaihtelevaa, kuten muualla Ranskassa, ja Chaumontissa saat maistaa perinteistä ranskalaista ja myös fuusio -ruokaa. Chaumontin koon vuoksi kävijät voivat etsiä ravintolaa jalkaisin ja voimme taata sinulle riippumatta siitä mihin suuntaan menet, että voit aina löytää mainion ravintolan. Le Grain de Sel on vierailun arvoinen sen melko edullisen klassisen ranskalaisen keittiön ansiosta, jossa tarjoillaan hillityssä ilmapiirissä, ja niin on myös Bouddha Zen Sushi sen korkealaatuisesta sushista ja muusta japanilaisista herkuista johtuen. Yöelämä Chaumontissa on hieman hiljaisempi, varsinkin jos vertailet trendikkäitä klubeja Pariisissa. Pieni valikoima pubeja, viinitiloja ja klubeja tarjoavat sinulle viehättävän illan.

  Majoitus Chaumontissa:

  Luonnollisesti haluat rentoutua kiertomatkan jälkeen Pariisissa ja Champagnen alueella Chaumontissa ja etsit majoitusta, jossa voit viettää levollisen yön ja muistella matkasi kohokohtia. Missä voitkaan tehdä sen paremmin kuin ylellisessä hotellissa, kuten Hotel de France Hotel de Remparts tai Hotel Le Grand Val Terrace?

  Champagnen alueen kiertoajelu päättyy tänne. Tämän ei tarvitse tarkoittaa samaa matkaasi varten. Mahdollisuudet muille kiertomatkoille alueella ovat lähes rajattomat. Voit tietysti pakata laukut ja palata Pariisiin ja lentää sieltä kotiin. Tämä merkitsisi loman loppua ja kuinka hauskaa tämä olisi? Jatka kiertomatkaa Ranskassa ja ei väliä, mihin suuntaan matkasi jatkuu, olemme koonneet joitakin Ranska kiertomatkaoppaita matkallesi mukaan. Pakkaa matkatavarat vuokra-autoon ja lähde tien päälle!

  Kaipaatko rantalomaa kaiken kulttuurin jälkeen? Suuntaa etelään Côte d'Azuriin, Monte Carloon tai St. Tropeziin ja lataa akkuja runsaassa auringonpaisteessa yhdellä valkoisista hiekkarannoista. Vai etkö saanut tarpeeksi tutkia ja haluat vielä tutustua syvemmin Ranskan historiaan? Jatka matkaa syvemmälle maan pohjoisosiin Bretagnen alueelle. Mitä haluatkin, Auto Europe kattaa lähes kaikki toiveesi ja ideasi. Auto Europen kanssa unelmiesi loma voi olla totta.


  Käytännöllisiä matkavinkkejä Ranskassa

  Kiertomatkavinkit
  Kiertomatkavinkit
  Yhdensuuntainen autonvuokraus
  Yhdensuuntainen autonvuokraus

  Tutki muita kiertomatkoja Ranskassa

  Bretagnen kiertomatka Dordognen jokilaakson kiertomatka Loiren laakson kiertomatka
  Ranskan Rivieran kiertomatka