Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO MARSEILLE

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Marseille - Löydä täydellinen autosi

  Marseille on yksi Euroopan vanhimmista kaupungeista, Ranskan toiseksi suurin ja Ranskan Rivieran suurin kaupunki Välimeren rannikolla. Täältä löytyy runsaasti silmiinpistävää historiaa sekä monia moderneja ja jännittäviä näkemisen ja kokemisen arvoisia kohteita. Marseille on tunnettu monenlaisista kulttuureistaan, joita pääsee parhaiten kokemaan kaupungin monimuotoisessa keittiössä. Vuorten ja meren välissä sijaitseva Marseille tarjoaa paljon tekemistä rantalomailusta seikkailumatkoihin vuoristossa tai lukuisissa kansallispuistoissa. Marseillessa on nähtävyytenä suosittu ja taloudellisesti tärkeä satama, joka sijaitsee kahden linnoituksen välissä, Saint Nicolas ja Saint Jean. Autonvuokraus Marseillessa auttaa sinua matkasi aikana sekä kaupungin halki, että sen ympäröiville alueille, jota et ihan heti unohda!

  Kun vuokraat auton Marseillessa Auto Europen kanssa, vakuutamme sinulle, että kauttamme löydät alan halvimmat hinnat yhdessä korkeatasoisen asiakaspalvelun kanssa. Usean vuosikymmenen kokemus on antanut meille mahdollisuuden tuoda sinulle kaikki kaupungissa saatavilla olevat ajoneuvot yhteen paikkaan, verkkosivuillemme. Vertaile eri vuokraamoja ja hintoja, eri autoluokkia ja noutokohteita ympäri kaupunkia. Varsinkin Ranskan Rivieralla haluamme antaa sinulle mahdollisuuden kokea hieman luksusta, joten tarjontaamme kuuluvat myös luksusautot. Valitse sopivin autovuokraamo Marseillesta ja aja Cassisiin, joka on kuuluisa rantakalliosta ja salmesta, tai jatka matkaa Cannesiin. Varaa jo tänään ja säästä!

  Liikenne Marseillessa

  Marseillen keskusta on täynnä kapeita yhdensuuntaisia katuja ja paljon kaistanvaihtoa, jotka voivat osoittautua haasteelliseksi vierailijoille. Paikalliset kuljettajat eivät aina noudata liikennesääntöjä ja kuulet torven soivan lähes jatkuvasti. Kaupungissa sanotaan olevan Ranskan pahin liikenne, jopa pahempi kuin Pariisissa. Emme välttämättä suosittele ajamaan keskustassa, parempi idea on pysäköidä auto parkkialueelle ja matkustaa julkisilla. Marseillesta on kuitenkin hyvät yhteydet muualle Ranskaan useita moottoriteitä pitkin. Ranskan moottoritiet ovat usein maksullisia, mutta ne ovat nopeita ja käytännöllisiä, jos haluat päästä kohteeseesi mahdollisimman nopeasti ajautumatta matkan varrella jokaiseen pikkukylään. Marseillesta on matkaa Priisiin 8 tuntia ja Nizzaan 2 tuntia. Lisätietoja ajamisesta Ranskassa ja maan liikennesäännöistä saat meidän kuljettajan oppaasta.

  Autonvuokraus ja pysäköinti Marseillessa

  Pysäköinti Marseillessa, kuten kaikissa vanhoissa kaupungeissa, on vaikeaa, sillä kadut ovat kapeita ja niitä ei ole rakennettu autoja varten. Kaupunkiin on sijoitettu noin 1000 pysäköintipaikkaa 15:sta eri pysäköintialueella. Täältä löydät erilaisia parkkialueita lyhyt- ja pitkäaikaista pysäköintiä varten, sekä maksullisia ja maksuttomia katupysäköintipaikkoja. Vaikka varsinkin kadulla vapaan paikan löytäminen on hankalaa, löydät varmasti vapaita paikkoja maanalaisilla parkkialueilla. Katupysäköinnistä peritään maksu maanantaista lauauntaihi klo 9.00-19.00 välillä. Mikäli mahdollista, jätä autosi yhteen suurimmista parkkihalleista ja käytä joukkoliikennettä keskustassa.

  Marseillen lentokenttä

  Marseillen lentokenttä, tai Aéroport de Marseille Provence, sijaitsee noin 17 kilometriä luoteeseen Marseillen kaupungista Marignanen alueella. Muita kaupunkia lähellä olevia lentokenttiä ovat Toulon-Hyeresin lentoasema ja Avignon-Cauontin lentokenttä. Marseillen lentokenttä on Ranskan viidenneksi vilkkain lentoasema, Air France'n kotikenttä, ja täältä liikennöi säännöllisiä lentoja jopa 132 kohteeseen. Kaikki autovuokraamot Marseillen lentokentällä sijaitsevat terminaalin 1 edessä ja kaupungin keskustaan pääset autolla noin puolessa tunnissa. Mikäli et nouda autoa lentokentältä, pääset lentokentältä kaupunkiin myös junalla, linja-autolla tai taksilla.

  Marseillen lentokenttä (MRS)
  Osoite: 13727 Marignane, Ranska
  Nettisivut: www.marseille-airport.com
  Puhelin: +33 820 81 14 14

  Tekemistä Marseillessa

  Vilkkaan sataman ja eloisan kaupunkienergian ansiosta Marseille vetää puoleensa vierailijoita, ketkä etsivät erityistä matkailukokemusta. Tämä kosmopoliittinen kaupunki tarjoaa paljon antiikin historiasta ja kulttuurisesta monimuotoisuudesta upeisiin merimaisemiin. Kaikkialla Marseillessa vierailijat pysyvät lähellä kirkkaita sinisiä vesiä, voivat käydä kävelyllä viehättäviä vanhoja katuja pitkin tai tuntea virkistävän merituulen kasvoilla. Kaupungin värikäs, monikulttuurinen perintö tekee Marseillesta kiehtovan. Marseillea pidetään Euroopan ja Pohjois-Afrikan välisenä siltana, sillä kaupungista löytyy suuri määrä siirtolaisväestöä Algeriasta. Täältä on mahdollista löytää perinteisiä arabialaisia markkina-alueita yhtä helposti kuin klassista ranskalaista ruokaa. Tässä muutama meidän valitsema kohde, jossa sinun on pakko käydä!

  • Notre Dame de la Garde: Tämä kirkko sijaitsee kukkulan päällä ja on yksi Marseillen kuuluisimmista maamerkeistä, josta on upeatnäkymät kaupunkiin ja merelle. Kirkolle pääsee helpoiten linja-autolla, joka vie sinut vanhasta satamasta suoraan kirkon oville asti. Jos kuitenkin haluat urheilla hieman, voit myös kiivetä huipulle jalkaisin. Kirkkoon pääsee sisälle ilmaiseksi, josta löytyy neobysanttilainen sisustus, vaaleita ja tummia marmoriarkkeja, jotka tukevat kullattuja mosaiikkikupoleita. Kirkko rakennettiin 1800-luvun puolivälissä ja sitä ympäröi linnake. Kirkolta on henkeäsalpaavat näkymät kaupunkiin ja Välimerelle, sekä ympäröiville alueille.

  • Vanha satama: Marseillen vanha satama tai Vieux Port on luonnollinen satama, joka on ollut käytössä Marseillen perustamisen jälkeen 2400 vuotta sitten, mutta nykyään on pääasiassa suosittu matkailukohde. Se sijaitsee Marseillen länsipuolella lähellä Canebière-bulevardian, ja ennen jopa 18 000 laivaa ankkuroitiin tässä satamassa vuoden aikana. Vanha satama on tehty miellyttäväksi kiertelyä ja rentoutumista varten viiniä nauttiessa jalankulkualueen kahviloissa. Pyhän Victorin luostari, yksi Ranskan vanhimmista kristillisistä kirkoista, Phare de Sainte Marie majakka, maailmanpyörä ja roomalainen telakka-museo sijaitsevat täällä. Auringonlaskut kesällä ovat erityisen upeaita, joten käy alueella illalla ja nauti kauniista näkymistä.

  • Les Calanques kansallispuisto: Sään salliessa lähde rentouttavalle venematkalle kauniille Calanquesille 15 kilometrin päähän. Ne ovat sarja pieniä vuonoja Marseillen ja Cassisin välissä, joka on välttämätön kohde kaikille, ketkä käyvät kaupungissa kesällä ja pitävät luonnosta. Upeat näkymät, kauniit rannat ja virkistävä merituuli ovat vain muutamia kohokohtia, joista matkailijat voivat nauttia vierailulla tässä kansallispuistossa. Toinen vaihtoehto on kiertää alueella jälkaisin ja katsella maisemaa omaan tahtiin, tai jopa pyöräillä rannalle ja vuokrata kajakki tai kanootti ja meloa kallioille. Alue sopii erinomaisesti urheilun harrastajille, ketkä voivat patikoinnin ja vesiurheilun lisäksi kokeilla seinäkiipeilyä tai sukellusta.

  • Le Panier vanhakaupunki: Le Panier on Marseillen vanhakaupunkialue ja yksi kauneimmista kaupunginosista koko Ranskassa. Sitä kutsuttiin nimellä Massala, kun kreikkalaiset perustivat sen vuonna 600 eKr. Paljon Le Panieria tuhoutui toisen maailmansodan aikana, mutta sen uudistamistamisen myötä sen värikäs elinvoima on säilynyt. Koska vanhaan kaupunkiin on parasta tutustua jalkaisin, kaduille on asetettu laattoja, jotka helpottavat turistien itsenäisiä kävelykierroksia. Alue on hyvä paikka ostaa paikallisia käsitöitä ja käydä taidegallerioissa, ja täältä löydät myös aitoa algerialaista ruokaa ja gourmet-ruokakauppoja. Vanhassakaupungissa on upeita tärkeitä nähtävyyksiä, kuten Hôtel de Ville (kaupungintalo), Cathédrale de la Major ja Vieille Charité museo ja kulttuurikeskus.

  • Château d’If: Château d'If on saarilinnoitus Välimerellä Marseillen rannikolla, lyhyen matkan päässä vanhasta satamasta. Se sijaitsee Ile d'Ifillä Frioulsaarten saaristossa, joka on If, Pomègues, Ratonneau ja Tiboulen saarten luonnonsuojelualue. He, ketkä ovat lukeneet Alexandre Dumas'in Montecriston kreivin, epäilemättä tunnistavat tämän saaren nimen. Vaikka joidenkin mukaan kirjan tapahtumat pitävät paikkansa, kuvitteellista kreiviä ei koskaan todellisuudessa pidetty täällä vankina. Tämä ei kuitenkaan tee Ifin linnasta vähemmän mielenkiintoista. Kävijät voivat oppia kaiken 1500-luvun linnan historiasta vankilana poliittisille valtion vihollisille. Linnalle pääsee veneillä, jotka kulkevat tänne päivittäin Marseillen historiallisesta satamasta.

  • Paikallinen keittiö: Vaikka Ranska yleensä tunnetaan tyylikkäästä ja hienostuneesta keittiöstä, Marseille on erityisen tunnettu pastiksesta, joka on anismeja sisältävä aperitiivi, ja tietenkin tuoreista merenelävistä. Sekä ravintolat, että baarit ovat erinomainen tapa tutustua kaupungin kulttuuriin paremmin ja tutkia, mitä ranskalaisella gastronomialla on tarjota. Koska Marseille on rannikkokaupunki, se on saanut paljon vaikutteita varsinkin sen meriruokaan Pohjois-Afrikasta, Italiasta ja Espanjasta. Paikalliset varmasti suosittelevat kokeilemaan paikallista Bouillabaisse-keittoa, joka koostuu viidestä eri kalasta. Ennen sitä pidettiin köyhän miehen ruokana, mutta tänä päivänä paras Bouillabaisse voi hyvinkin olla kallein maistamasi keitto.

  Autonvuokraus ja päivämatkat Marseillessa

  Vaikka Marseille ei välttämättä ole matkailuesitteiden kärkikohteena, tämä urbaani metropoli sijaitsee Provencen sydämessä, joka taas on yksi suosituimmista lomakohteista Ranskassa. Idyllinen maalaismaisema, viehättävä rantaviiva ja kauniit kalastajakylät, kuten Cassis, ovat lyhyen matkan päässä ja sopivat päiväretkille. Hieman kauempana löytyy Luberonin alueen koskemattomat maaseutualueet Haut-Vauclusen provinssissa, joka on täynnä muinaisia luostareita ja kukkulakyliä. Unohtumattoman rantalomakokemuksen tarjoaa läheinen rantaviiva täynnä auringonpaistetta ja kauniita Välimeren maisemia. Jatka matkaa upeaa Ranskan Rivieraa pitkin ja saavut Cannesiin, Nizzaan tai Monakoon, jotka ovat täydellisiä kohteita luksusluokan rantabileitä, hotelleja ja ravintoloita rakastaville. Autonvuokraus Marseillesta antaa sinulle loputtomat mahdollisuudet tutkia tätä upeaa Ranskan rannikkoaluetta!

  Provencen kiertomatka

  Nauti Provencen anteliaisuudesta, kauneudesta ja historiasta koko päivän kiertomatkalla Marseillesta. Suuntaa ensin "Paavin kaupunkiin" Avingoniin, josta löydät antiikin ja keskiajan taidetta ja arkitehtuuria. Tällä pikkukaupungilla on paljon tarjottavaa ja sen historiallinen keskusta, papin palatsi, kaikki piispanrakennukset ja Saint Bénézet -silta ovat UNESCOn maailmanperintökohteita. Älä unohda käydä paavin palatsissa, ennen kuin jatkat matkaa Châteauneuf-du-Papen alueelle, jossa voit maistella erinomaisia provencelaisia viinejä tyylikkäässä maakartanossa. Tämän jälkeen sinua odottaa antiikin arkkitehtuurin todellinen mestariteos, Pont du Gardin akvedukti, joka on yksi alueen kauneimmista roomalaisista rakennelmista ja UNESCOn maailmanperintökohde. Tutustu tähän hämmästyttävään muistomerkkiin ja sen historian kulkuun vuosien mittaan. Matkasi viimeisenä kohteena on keskiaikainen kukkulakylä Les Baux de Provence, joka kerran voitti tittelin Ranskan kauniimpana kylänä.

  Luberonin vuoristokylät

  Tutustu Provencen kylien elämään yhden päivän kiertomakalla vuoristoisella Luberonin alueella Marseillen lähellä. Lähde matkaan Combe de Lourmarin massiivisen jokilaakson reittiä pitkin Luberonin vuoristojen juurella. Isle-sur-la-Sorguen "saarikylä" on täynnä kanavia, vanhanaikaisia katuja, pieniä siltoja, ja sen upeat kartanot on muutettu taidegallerioiksi ja museoiksi. Antiikkia metsästäville tämä kylä tarjoaa miltei 300 antiikkikauppaa. Seuraava keskiaikainen kylä Fontaine de Vaucluse sopii taukopaikaksi, josta löytyy upea vesilähde ja virtaava joki. Matkalla Rousilloniin pysähdy Sénanque luostarissa Gorgesin kylässä, jonka munkit viljelevät suuria laventelipeltoja. Roussillon sijaitsee yhden maailman suurimman keltamultakerrostuman sydämessä ja on kuuluisa upeista punaisista kallioistaan ja keltamultalouhoksista. Ennen kuin saavut viimeiseen Lourmarinin kylään, tutustu matkan varrella olevaan Pont Julien roomalaiseen kivikaarisiltaan, joka on rakennettu Calavon-joen yli. Lourmarin sijaitsee viinitarhojen, oliivilehtojen ja mantelipuiden keskellä. Sen 1400-luvun linnassa voit ihastella hyvin erikoisia portaita ja upeita huonesitoja.

  Cassis

  Calanquesin ja Cap Canillen väliin amfiteatterin tavoin rakennettu Cassis on viehättänyt matkailijoita kauniilla rannoilla, upeilla maisemilla ja suosituilla lahdilla, jonka kallioseinämät ovat Ranskan korkeimpia. Cassisen vanhakaupunki ja satama ovat täynnä ravintoloita, kahviloita ja baareja. Kaupunki sijaitsee vain 33,5 kilometrin päässä Marseillesta, jonne pääset helposti autolla tai vastaavasti voit matkustaa sinne meriteitse Marseillen satamasta päiväretkelle. Ihastele henkeäsalpaavaa Cap Canaillen rantakalliota ja nauti Cassisin lahden panoraamanäkymästä sen värikkäässä kalasatamassa. Ota aikaa ja tutustu kaupungin historialliseen keskustaan, kulje sataman halki kalastusalueen kapeilla kaduilla tai porvarillisessa kaupunginosassa viehättävien 1600- ja 1700-luvun talojensa seassa. Päätä matkasi Cassissa maistelemalla terassilla herkullisia tuoreita kala-annoksia, joihin kuuluu kuuluisa Cassisin viini!

  Maantieteelliset tiedot ja historia

  On mahdotonta tiivistää Marseillen rikas historiallinen menneisyys muutamaan riviin, joten rajoitamme sen historiallisiin kohokohtiin! Ranskan vanhimman kaupungin Marseillen perustivat antiikin Kreikan merimiehet noin 600 eKr. Silloin sitä kutsuttiin nimellä Massalía ja siitä tuli Kreikan ja Gallialaisten sivilisaatioiden tärkein paikka. Kaupunki on ollut antiikin ajan tärkeä kauppa- ja kauttakulkuportti. Vuonna 49 eKr Julius Caesarin valloituksen jälkeen siitä tuli osa Rooman valtakuntaa. 1400-luvulla kaupungista tuli ranskalainen ja sitemmiten nousi tärkeäksi Välimeren alueen kaupankäynnin keskukseksi. Vallankumouksen jälkeen 1800-luvulla se kasvoi entisestään kaupallisen ja teollisen kehityksen seurauksena siirtokuntien kasvun myötä. Toisen maailmansodan vaikeiden aikojen jälkeen Marseillessa alkavat paremmat ajat 1900-luvun lopulla.

  Vuosisatojen ajan Marseillen sekalainen väestö ja niiden taipumus poliittiseen toisinajatteluun saivat kaupungin näyttämään sekä ulkomaiselta, että epävarmalta Ranskan elämälle ja kulttuurille. Toisen maailmansodan jälkeen kaupunki kuitenkin pystyi kehittymään tärkeäksi eurooppalaiseksi satama- ja teollisuuskeskukseksi. 60-luvulla kaupunkiin saapui suuri aalto ulkomaalaisia entisistä siirtomaista, jonka seurauksena kaupunkikuvassa näkyy vahvasti myös afrikkalainen kulttuuri. Marseillesta tehtiin Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2013 ja vuonna 2017 se oli Euroopan urheilupääkaupunki.

  Marseillesta löytyy 57 kilometriä rantaviivaa ja 24 kilometriä lahtia, sekä kauniita rantoja, kuten Pointe Rouge, Catalans ja Pradon rannat, vain muutamia mainitakseni. Marseille houkuttelee suuria määriä matkailijoita ympäri vuoden sen lämpimän ilmaston ansiosta. Marseillen ilmasto ei ole Välimeren alueelle tyypillinen, kuuminta ja kuivinta on kesäisin ja eniten sataa syksyllä, eikä talvella. Maantieteellisen sijaintinsa ansiosta kaupungissa paistaa aurinko jopa yli 2 800 tuntia vuodessa ja mistraalituuli tuo mukanaan viileämpää ilmaa. Kuitenkin kesän keskilämpötila on noin 25°C ja talvella 12°C. Marseillea lähimpänä sijaitsevat kaupungit ovat Nizza 200 kilometrin ja Montpellier 170 kilometrin päässä. Jos haluat matkasi aikana nauttia parhaimmasta kaupungin säästä, kannattaa suunnitella loman ajankohta toukokuusta lokakuuhun.

  Matkustaminen Marseillessa

  Hyvin kehittyneen julkisen liikenteen verkosto koostuu metroista, raitiovaunuista ja linja-autoista. St Charles linja-autoasema sijaitsee Marseillen Saint-Charles rautatieaseman vieressä, joka on linja-autojen, taksien ja junien keskuspiste ja tarjoaa matkustajille yhteydet lähimpiin ja kaukaisimpiin kohteisiin. St Charles rautatieasemalta liikennöin lentokenttäbussi suoraan Marseillen lentokentälle 15 minuutin välein. Matka kestää noin 25 minuuttia ilman ruuhkia. Gare de Marseille-Saint-Charles pysäkiltä matkustajilla on suora yhteys kaupungin julkisen liikenteen verkostoon. Kaksi metrolinjaa liikennöivät klo 5.00-1.00 välillä, kaksi raitiovaunulinjaa kulkevat klo 5.00-0:30 ja lukuisat linja-autot klo 5.00-21.00 ja yölinjat klo 21.00-0.30. Lippuja voi ostaa automaateista metroasemilla, raitiovaunupysäkeillä ja linja-autoissa.

  Rautatiet

  Marseillen Saint Charles rautatieasema, josta pääsee keskustaan valtavaa portaikkoa pitkin d'Athènes boulevardille, on valtava kaupunkiliikenteen, alueellisten junien ja kaukojunien keskus. Linja Marseillen rautatieasemalta Italian rajan Ventimigliaan on yksi Kaakkois-Ranskan tärkeimmistä rautatieyhteyksistä. Täältä kulkevat myös suorat liikenneyhteydet esimerkiksi Pariisiin, Lyoniin, Avignoniin ja Nimesiin. Yhteyksiä tarjotaan myös kansainvälisiin kaupunkeihin, kuten Barcelona, Madrid, Frankfurt, Geneve ja Lontoo.

  Meritiet

  Marseillen laaja merisatama Fos-sur-Merissä tarjoaa säännöllisiä matkoja esimerkiksi Korsikalle ja Sardinialle ja kansainvälisiin kohteisiin, kuten Algeria ja Tunisia, sekä risteilyjä omassa terminaalissa. Vanhan Marseillen satama on nykyään venesatama ja historiallinen ja kulttuurinen keskus, joka tarjoaa myös merenkulun palveluja, kuten lauttaveneitä.

  Käytännöllisiä linkkejä

  Marseillen turisti-info