Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  ITÄ-EUROOPASSA MATKUSTAMINEN

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla

  Matkustaminen Itä-Euroopassa

  Vaikka suomalaisten lomailijoiden suosimat kohteet sijaitsevat Länsi-Euroopassa, kuten esimerkiksi Espanjassa, Italiassa, Ranskassa ja Saksassa, myös Itä-Euroopassa on paljon nähtävää ja arvostettavaa. Tämä Euroopan puolisko on täynnä historiaa, monipuolista arkkitehtuuria, kulinaarisia herkkuja ja elinvoimaista tunnelmaa. Tämä alue on länsimaisten ja itäisten vaikutusten ihanteellinen sulautuma, joiden silmäänpistävimpiä esimerkkejä ovat arkkitehtuuri, ruoanlaitto ja vaatteet. Matkustaminen Itä-Euroopassa on tehty helpoksi ja selkeäksi Auto Europella, jotta voit saman loman aikana nauttia useasta kohteesta.

  Suunnittele vierailu Prahassa autosi kanssa ja tutustu tähän historialliseen ja boheemiseen pääkaupunkiin. Samoin Ljubljanan vanha kaupunki on poikkeuksellisen kaunis ja sen on oltava Itä-Euroopan matkalistallasi. Minne ikinä menetkin tässä osassa Eurooppaa, voit napata lumoavia kuvia kamerallasi joka puolella kaikista kauniista kohteista. Esimerkiksi Unkarin pääkaupungissa Budapestissa on monia uskomattomia maisemia ja monumentteja. Auto Europe on autonvuokraamo, jolla on yli 60 vuoden kokemus alalta. Olemme täällä varmistaaksemme, että loma- ja autonvuokrauskokemuksesi Itä-Euroopassa on ainutlaatuinen ja unohtumaton, ja voit nauttia seikkailusta stressittömästi.

  Mitkä maat kuuluvat Itä-Eurooppaan?

  Vastaus tähän kysymykseen usein riippuu siitä, keneltä kysytään ja aiheesta käydään jatkuvasti kuumaa keskustelua. Kuitenkin vuokraamot, joiden kanssa teemme yhteistyötä, ovat tästä asiasta melko yksimielisiä. Yleisesti ottaen Itä-Euroopan maita ovat kaikki entisen itäblokin maat ja Turkki. Samat rajoitukset ja ehdot eivät kuitenkaan koske kaikkia maita tai vuokraamoja. Tietyissä maissa esimerkiksi Kroatiaa ja Sloveniaa, joskus myös Slovakiaa ja Unkaria, eivät kuulu Itä-Euroopan matkustusrajoitusten piiriin. Myöskään Kreikka ei yleensä kuulu Itä-Euroopan maihin, mutta jos matkustat sinne länsimaista, sinun on ajettava muiden Itä-Euroopan maiden halki.

  Ennen kuin suunnittelet matkustamista itään, muista, että kaikilla ajoneuvoilla ei ole sallittu ylittää kansainvälisiä rajoja. Itä-Euroopassa matkustaminen ei ole sallittu joillakin autovuokraamoilla tiettyjen kategorioiden autoilla, tai jopa tietyillä automerkeillä. Autovuokraamot kertoavat kiellon syyksi sen, että valitettavasti ajaminen tietyissä Itä-Euroopan maissa ei ole turvallista, erityisesti autovarkauksien vuoksi. Tästä huolimatta emme halua pidättää sinua matkustamiselta Itä-Eurooppaan. Päinvastoin, meille on tärkeää, että kaikki asiakkaamme ovat perillä kohdemaan säännöistä ja eri määräyksistä, joissa he matkustavat vuokra-autolla. Näin asiakkaamme voivat valmistaa ja suunnitella matkansa vastaavasti. Vaikka et voi matkustaa Itä-Euroopan maihin Mercedes Benzillä tai muilla luksusautoilla, voit aina vuokrata niitä suoraan haluamastasi Itä-Euroopan maasta.

  Tärkeää tietoa: Matkustaminen Itä-Eurooppaan vuokra-autolla

  Ilmoita etukäteen - Tavallisesti, jotta paikallinen vuokraamo voi vahvistaa luvan matkustaa Itä-Euroopan maihin, siitä on ilmoitettava etukäteen. Riippuen vuokraamosta ja kohdemaasta, ennakkoilmoitusta saatetaan vaatia muutamasta päivästä jopa yli kymmeneen työpäivään. Tämä sen takia, jotta vuokraamo ehtii valmistella kaikki tarvittavat vakuutukset ja asiakirjat maan rajojen ylitystä varten vuokra-autolla. Voit löytää lisätietoa ennakkoilmoituksesta joko verkkosivuillamme ehdoista tai kysymällä meiltä.

  Lisävakuutukset ja Auto Europen suojat - Joskus paikalliset vuokraamot saattavat vaatia lisävakuutuksen ostamista paikan päällä, jos haluat matkustaa Itä-Euroopan maihin. Tämä vaihtelee paljon vuokraamosta ja vuokrattavasta autoluokasta, ja meillä ei ole yksityiskohtaista lisätietoa paikallisten vuokraamojen hinnoista tai vaatimuksista. Ehdoista tai viimeistään varausvahvistuksestasi löytyy tieto siitä, vaatiiko vuokraamo vakuutusten ostamista paikan päällä. Vakuutusta ei aina välttämättä vaadita matkustaessa lännestä itään, mutta matkustaminen Itä-Euroopan maiden välillä vaatii lähes aina lisävakuutuksen hankkimista. Jos vuokraat auton kauttamme meidän lisäsuojan kanssa, se pätee myös kaikissa niissä Itä-Euroopan maissa, jonne olet saanut luvan matkustaa. Jos matkustat mihin tahansa maihin luvatta, kaikki vakuutukset, meidän tai paikallisen vuokraamon, raukeavat ja olet itse täysin vastuussa kaikista kuluista ongelmatilanteissa.

  Rajanylitysmaksut - Myös rajanylitysmaksut riippuvat vuokraamosta ja kohdemaasta. Jotkut vuokraamot veloittavat rajanylitysmaksun matkustaessa vuokramaan ulkopuolelle. Tämä maksu voidaan periä per vuokra, per maa tai per päivä. Mikäli maksu veloitetaan, ilmoitamme siitä sinulle varausvahvistuksessasi ja voit tavallisesti löytää sen myös verkkosivujen vuokraehdoista.

  Matkustaminen Länsi-Euroopasta Itä-Eurooppaan vuokra-autolla

  Vaikka ajaminen ja auton vuokraus Länsi-Euroopassa on helppoa, jos aiot vuokrata auton Länsi-Euroopassa ja sitten ajaa Itä-Eurooppaan, sinun on pidettävä mielessä muutama asia. Autovuokraamot eivät aina halua asiakkaiden matkustavan vuokramaan ulkopuolelle, vaikka aiotkin palauttaa ajoneuvon samaan noutotoimistoon. Meidän varausasiantuntijat voivat auttaa sinua suunnittelemaan matkasi ja he etsivät mielellään järkevän ratkaisun matkatarpeitasi varten. Kuten aiemmin mainitsimme, on syytä pitää mielessä, että autonvuokrauksen vahvistaminen ja hyväksyminen paikallisella vuokraamolla vaatimuksella matkustaa Itä-Eurooppaan voi kestää hetken aikaa.

  Saatat huomata, miten erilaiset säännöt eri maissa, tai jopa saman maan eri kaupungeissa on. Et todennäköisesti löydä yhtäkään vuokraamoa Saksasta mistä tahansa kaupungista, joka sallii vuokra-autolla matkustamista Romaniaan, mutta maata lähempänä olevat itämaa, kuten Kroatia ja Slovenia, eivät yleensä ole ongelma. Jos noudat autosi Romanian naapurimaista, sinne matkustaminen harvoin on kielletty. Muista aina pitää mielessä reitti, jota pitkin suunnittelet matkustamista lännestä itään. Jos esimerkiksi haluat matkustaa Itävallasta Bosnia ja Hertsegovinaan, joudut väistämättä matkustamaan muiden maiden kautta. Voi olla, että vuokraamo sallii matkan Slovenian ja Kroatian kautta, mutta ei Unkarin. Myöskin jos matkustat Kroatiaan, voi olla, että et saa ajaa Dubrovnikiin, sillä ylitys maata pitkin Bosnia ja Hertsegovinan Neumin käytävää pitkin ei ole sallittu.

  Miten vuokraan auton Itä-Euroopassa?

  Ehkä et halua nähdä vaivaa tai maksaa mahdollisia lisämaksuja matkustamisesta itään, vaan haluat vuokrata auton suoraan Itä-Euroopan maasta. Sivustollamme auton vuokrausprosessi on sama sekä Itä- että Länsi-Euroopan maille. Varatessasi sinun tulee aina merkitä varaukseen kaikki haluamasi matkustusmaat. Kun olet täyttänyt kaikki vuokratiedot, kuljettajan tiedot ja maksutiedot, älä unohda lukea vuokraehtoja. Heti kun saamme varauksesi, tarkistamme, onko matkustaminen haluamiisi maihin mahdollista ja tuleeko sinun maksaa siitä lisämaksuja. Merkitsemme sinulle varaukseen vain mahdolliset rajanylitysmaksut ja lähetämme sinulle erillisen sähköpostin, jos vuokraamo vaatii vahvistusta varten tiettyjä asiakirjoja. Mikäli matkustaminen ei ole mahdollista, ilmoitamme siitä sinulle. Lähetämme sinulle varausvahvistuksen sähköpostilla, josta voit lukea kaikki ehdot ja selvittää, tarvitsetko esimerkiksi lisävakuutusta paikan päällä tai kansainvälistä ajokorttia.

  Vahvista, että kaikki varauksessa olevat tiedot ovat oikein, mutta jos sinulla on ongelmia, ota yhteyttä varausosastoomme mahdollisimman pian. Jos kaikki on oikein, tulosta kaksi kopiota, joista toinen on annettava paikalliselle vuokraamolle ja toisen voit pitää itselläsi varmuuden vuoksi. Jos haluat lisää Auto Europen vuokrausvinkkejä, tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin. Älä epäröi ottaa meihin yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla, jos sinulla on kysyttävää tai haluat tehdä varauksen. Palvelemme sinua seitsemänä päivänä viikossa.