Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO COSTA RICA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla

  Autonvuokraus Costa Rica - Varaa ja säästä

  Löydä edullinen autonvuokraus Costa Ricalta ja löydä jännittävimmät paikat Auto Europen ansiosta. Eksoottisen Costa Rican näet helpoiten omalla autolla. Erinomaisen palvelun ansiosta löydät juuri sopivan kokoisen ja hintaisen vuokra-auton autovuokraamosta Costa Ricalla. Voit noutaa autosi suoraan lentokentältä tai useasta tarjoamastamme eri kaupunkitoimistosta. Monien nähtävyyksien Costa Rica odottaa juuri sinua. Tartu alennuksiimme ja varaa suoraan netistä helposti ja vaivattomasti.

  Nauti täysillä autonvuokrauksestasi

  Costa Rican monimuotoinen luonto tarjoaa kaikkea mahdollista saman maan rajojen sisällä. Lukuisat vihreät viidakkoalueet vaihtuvat korkeisiin vuoristoihin, edelleen aktiivisista tulivuorista vaikuttaviin pitkiin hiekkarantoihin. Maa soveltuu kaikenmoiselle matkailulle ja erityisesti aktiivireissajalle, joka kaipaa elämänsä seikkailua sekä kuivalla maalla, että meren aalloilla tai yläilmoissa. Costa Rican vaihteleva, rikas ympäristo tarjoaa loputtomat elämysmahdollisuudet aktiiviteetin, elämysten, kulttuurin sekä luonnonystäville. Rehevät viidakot kätkevät sisäänsä useita lintulajeja, kasveja ja kiinnostavia vaellusreittejä. Tule tutustumaan tähän lumoavaan maahan, joka löytyy Etelä- ja Pohjois Amerikan välissä lentomatkan päässä vaikkapa Kanadasta ja Brasiliasta.

  Liikennesäännöt ja huoltoasemat

  Costa Rican teiden kunto vaihtelee paljon aluekohtaisesti. Suurimmat päätiet ovat normaalisti hyvässä kunnossa, mutta maaseudulla ja vuoristossa teiden kunnossapito on vaikeaa ja osa teistä ei edes ole päällystetty. Vältä ajamista näillä teillä varsinkin sadekaudella, sillä monet tiet voivat olla kokonaan veden peitossa tai tie voi olla todella pehmeä ja liukas, mikä voi tehdä ajamissesta lähes mahdotonta. Jos haluat tutustua autonvuokrauksella Costa Ricalla maan jokaiseen kolkkaan vuodenajasta riippumatta, paras vaihtoehto on neliveto. Lisää paikallisista liikennesäännöistä voit lukea täältä.

  • Costa Ricalla ajetaan tien oikealla puolella.
  • Kuljettajan ja muiden matkustajien on kiinnitettävä turvavyö ajon ajaksi.
  • Ajaminen voi joskus Costa Ricalla olla haasteellista, sillä paikalliset eivät aina noudata liikennesääntöjä ja ajo-olosuhteet voivat olla vaaralliset. Noudata erityistä varovaisuutta.
  • Nopeusrajoitukset moottoriteillä ovat 80-100km/h riippuen alueesta. Pidä silmälä nopeusrajoituksia, sillä poliisi partioi moottoriteiden varsilla.
  • Älä koskaan jätä mitään arvokasta autoon ja pidä ovet ja ikkunat lukittuina myös ajon aikana kerjäläisten ja varkaiden poissapitämiseksi.
  • Älä ota vastaan apua tuntemattomilta, mikäli autossasi on jotakin vikaa. Tämä voi usen johtaa ryöstöihin. Ota yhteyytä paikalliseen poliisiin tai etsi apua turistikeskuksista.
  • Sakot on maksettava paikallisissa pankeissa, eikä poliisille.
  • Suurimmilla turistialueilla löytyy kylttejä ja tienviittoja, mutta muualla maassa tienviitoitus on puutteellista, joten pidä aina mukanasi karttaa tai navigaattoria.
  • Vältä ajamista yöaikaan, sillä valaistus ja viitoitus on puutteellista ja sen takia takia vaarallista. Myös rikollisuus lisääntyy.
  • Varo myös jalankulkijoita, moottoripyöräilijöitä ja villieläimiä ajaessasi. Kaikki kolme voivat ylittää tien missä vain ja milloin vain täysin yllätyksenä.
  • Suurempien kaupunkien ulkopuolella huoltoaseman löytäminen voi olla hankalaa. Mikäli lähdet ajamaan maaseutualueille tai luontoon, pidä huoli, että sinula on tarpeeksi polttoainetta. Joskus ongelmatilanteessa kylistä voi löytää polttoainetta paikallisilta, jotka myyvät sitä kotoaan.

  Tiemaksut

  Costa RIcalla on muutama maksullinen moottoritie, kuten esimerkiksi San Jose Caldera. Löydät neljä maksupaikkaa: Escazu, Guacima, Atenas ja Pozon. Maksu tapahtuu käteisellä paikallisella valuutalla tai USA:n dollareilla (suurin hyväksytty raha on 20$). Muista aina laskea vaihtoraha ennen kuin jatkat matkaasi. Maksulliset tiet yleensä takaavat paremman ajokokemuksen.

  Ikävaatimukset

  Ajokortin Costa Ricalla saa 18 vuotta täyttänyt, mutta vuokrataksesi auton, sinun on oltava vähintään 21 vuotta (joissakin autovuokraamoissa minimi-ikä voi olla 26 vuotta). Jotkut autovuokraamot voivat myös periä nuoren kuljettajan lisämaksun 21-26 vuotiailta kuljettajilta. Kotimaisen ajokortin on oltava vähintään vuoden vanha ja voit käyttää ajokorttiasi maksimissaan 3 kuukautta maahan saapumisen jälkeen.

  Valuutta

  Costa Rican virallinen valuutta on colon. Myös USA:n dollarit ovat maassa yleisessä käytössä, ja monissa turistikohteissa hinnat ilmoitetaan ainoastaan dollareina. Vaihda kuitenkin myös paikallista valuuttaa, sillä turistialueiden ulkopuolella se on käytännöllisempää ja myös halvempaa. Euroja voi vaihtaa suurimmissa pankeissa, dollareita voivat vaihtaa myös pienemmät pankit. Rahaa voi nostaa automaateista, joita löytyy ympäri kaupunkeja. Muista, että taskuvarkaudet ovat yleisiä, joten älä anna kenenkään seisoa vieressäsi nostaessasi rahaa ja laita lompakko hyvään talteen. Kaupungeissa myös maksuja voi suorittaa suurimmilla kansainvälisillä luottokorteilla.

  Aikaero

  Aikaero Costa Rican ja Suomen välillä on kesäaikana -9 tuntia ja talviaikana -8 tuntia.

  Sanakirja

  Costa Rican virallinen kieli on espanja. Heidän espanja on kuitenkin vuosien varrella muuttunut ja nykyään eroaa Euroopan espanjasta. Englantia puhutaan suhteellisen hyvin turistialueilla ja englannin kielen taito on lisääntynyt. Syrjäseuduilla kaikki eivät kuitenkaan puhu englantia. Muut kielet, joita puhuu maan alkuperäisväestö ovat Bribri, Maleku, Guaymí, Cabécar ja Boruca, mutta näitä kieliä puhuvia on vain 1% koko väestöstä. Listasimme alle muutamia lauseita ja sanoja, joita käytetään Costa Ricalla ja joista voi olla hyötyä.

  Hei - ¡Hola!
  Hyvää huomenta - ¡Buenos días!
  Hyvää yötä - ¡Buenas noches!
  Hei - is-salaamu aleeku
  Näkemiin - ¡Adiós!
  Mitä kuuluu? - ¿Cómo está usted?
  Puhutko englantia? - ¿Habla usted ingles?
  En ymmärrä espanjaa - No entiendo el español
  Ruokakauppa - Super mercado
  Olen eksyksissä - Me he perdido
  Luottokortti - Tarjetas de crédito
  Taksi - El Taxi
  Costa Ricalainen - Tico
  Huoltoasema - Bomba
  Liikennepoliisi - Transito
  Polttoaine - Gasolina

  Verkkovirta

  Verkkovirta Costa Ricalla on 120 volttia ja 60 Hz. Pistokkeet ovat saman tyyppisiä kuin USA:ssa. Suomalaisia sähkölaitteita varten tarvitset adapterin ja muuntajan.

  Viisumi ja suurlähetystöt

  Suomalaiset eivät tarvitse viisumia Costa Ricassa, jos matkan pituus on enintään kolme kuukautta. Matkustusasiakirjaksi tarvitset voimassa olevan passin. Jos oleskelu kestää yli kolme kuukautta, lupaa on anottava maahantuloviranomaisilta. Suomen suurlähetystö ei sijaitse Costa Ricalla, vaan Meksikon pääkaupungissa Mexicossa. Kunniakonsulaatti kuitenkin löytyy pääkaupungista San Josesta.

  Suomen suurlähetystö, Mexico
  Embajada de Finlandia
  Monte Pelvoux 111, 4. piso
  Colonia Lomas de Chapultepec
  Delegación Miguel Hidalgo
  11000 México D.F.
  Puhelin: +52 55 5540 6036
  Sähköposti: sanomat.mex@formin.fi

  Käytännöllisiä linkejä

  Costa Rica turisti-info