Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO GENEVEN LENTOKENTTÄ

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Kätevä autonvuokraus Geneven lentokentällä

  Geneve on kansainvälisesti tunnettu pankki- ja diplomatiakeskus, ja siellä on enemmän kansainvälisiä järjestöjä kuin missään muualla; tunnetuimpina esimerkkeinä Maailman terveysjärjestön (WHO) ja Maailman kauppajärjestön (WTO) päämajat ja Punaisen Ristin kansainvälinen komitea. Kaupunkiin saapuvia tervehtivät henkeäsalpaavat maisemat Alppien ja Juravuoriston ympäröimästä Genevenjärvestä ja kaupungin läpi virtaavasta Rhônejoesta. Geneven viehättävä ympäristö houkuttelee matkailijoita ympäri maailman vuodenajasta toiseen ja hyvälaatuisia teitä pitkin on tutustuminen lähiseutuun miellyttävää! Alueean lauhkea ilmasto takaa sen, että kaupungissa ei ole liian kylmä tai kuuma, vaan juuri sopiva lämpötila.

  Auto Europe tarjoaa laadukkaita autonvuokrauspalveluja kilpailukykyisin hinnoin yli 24,000 eri kohteessa eri puolilla maailmaa. Yli 60 vuoden kokemuksellamme pystymme täyttämään korkeimmatkin odotukset autonvuokraukselle. Yhteistyömme ansiosta sekä paikallisten, että kansainvälisten vuokraamojen kanssa meillä on tarjolla laaja valikoima eri ajoneuvoluokkia. Auto Europe tarjoaa asiakkailleen taatut edullisimmat hinnat ja parasta asiakaspalvelua. Voit myös tutustua eri vaihtoehtoihin netissä käyttämällä näppärää hakukonettamme ja pystyt vertailemaan eri vuokraamoita ja ajoneuvoja rauhassa. Nouda auto yhdestä Geneven lentokentän autovuokraamoista ja aloita matkastasi nauttiminen heti kun astut ulos lentokoneesta! Jos et ole vielä vakuuttunut, tutustu autonvuokrauksen asiakasarvosteluihin Genevessä ja lue muiden asiakkaidemme kokemuksia.

  Lentokenttätiedot

  Geneven kansainvälinen lentoasema, aiemmalta nimeltään Cointrinin kansainvälinen lentoasema, sijaitsee alle 10 kilometrin päässä Geneven keskustasta luoteeseen. Kahden maan rajalla olevan sijaintinsa vuoksi lentokenttä palvelee sekä Sveitsin, että Ranskan alueilla. Matkustajat, joilla on autonvuokraus Geneven lentokentältä, voivat ajaa molemmissa maissa. Muista kuitenkin varmistaa, että autosta löytyvät maakohtaisesti vaaditut varustelut (kuten esimerkiksi Sveitsissä tarvittava moottoritietarra vignette tai Ranskassa pakollinen alkometri). Matkan tarkoituksesta ja kohteesta riippuen kannattaa tarkastaa huolellisesti kummalta puolelta auton vuokraa. Huomioi hintaakin tärkeämmät seikat, hyvänä esimerkkinä talvirenkaat ovat tarjolla pääsääntöisesti vain Sveitsin puolelta vuokrattaessa. Eli mikäli aiot ajaa talviolosuhteissa, on auton noutaminen Sveitsin puolelta täten järkevämpää.

  Finnair tarjoaa suoria lentoja kohteeseen Helsinki-Vantaan lentoasemalta. Suomen muista kaupungeista tai muilla lentoyhtiöillä lentäessä tulee Geneveen matkustaa vaihdon kautta. Geneven kansainvälinen lentokenttä on merkittävä lentokenttä Euroopassa, huolimatta siitä että Sveitsi ei ole EU:n jäsen. Lentoaseman matkustajamäärä on kasvanut tasaisesti vuosien varrella, ja nykyään sitä käyttää noin 1.5 miljoonaa matkustajaa joka kuukausi. Kenttä on Zürichin lentoaseman jälkeen Sveitsin toiseksi vilkkain asema ja se on yksi Euroopan vanhimmista lentokentistä, rikkaalla yli 100-vuotisella historiallaan.

  Geneven kansainvälinen lentoasema (GVA)
  Osoite: Route de l'Aéroport 21, 1215 Le Grand-Saconnex, Sveitsi
  Puhelin: +41 227 177 111
  Geneven lentokentällä liikennöivät lentoyhtiöt: Lentokenttä tarjoaa sekä kansainvälisiä, että kotimaisia lentoja yli 50 lentoyhtiön kautta. Kohteeseen liikennöivät muun muassa: Finnair, Lufthansa, AirBaltic, SAS ja easyJet.

  Mistä noudan vuokra-auton Geneven lentokentältä?

  Autovuokraus Geneven lentokentällä jakautuu Sveitsin ja Ranskan sektoreihin. Vuokraehdot eroavat toisistaan sektoreittain. Kuten aiemmin mainitsimme, on ennen lähtöä parasta ottaa selvää siitä, kumpi puoli soveltuu paremmin matkasi tarkoitukseen. Huomio: Ainoastaan matkustajat, joilla on noutopäivänä voimassa oleva (tai enintään vuorokauden vanha) lentolippu saavat kulkea kentän sisällä kansainväliseltä sektorilta Ranskan sektorille ja päinvastoin. Mikäli sinulla ei ole voimassa olevaa matkalippua, tulee sinun matkustaa sektorilta toiselle tien kautta autolla ja läpäistä Ferney-Voltairen tulli. Tietä ei ole mahdollista kulkea jalkaisin tai pyörällä, ainoastaan esimerkiksi autolla tai taksilla.

  Sveitsin sektorissa vuokraamoiden löytäminen on hyvin yksinkertaista, seuraa autovuokraamoiden opasteita laskeuduttuasi ja suurin osa vuokraamoista sijaitsee heti saapuvien aulassa. Huomioi, että jotkut vuokraamot tekevät yhteistyötä ja saattavat jakaa toimiston keskenään. Tarkasta noudon yhteydessä auton palautusohjeet ja muista että mikäli noudat auton Sveitsin puolelta mutta palautat auton Ranskan puolelle, saatat joutua maksamaan lisämaksun.

  Ranskan sektoriin pääset myös kansainväliseltä puolelta, mikäli olet vuokrannut auton sieltä. Nouda matkatavarat, siirry lähtöselvityksen kerrokseen ja seuraa "Destination France" kylttejä tullin läpi ja siirry sitten autonvuokrauspisteelle. Huomioi, että jotkut vuokraamot tekevät yhteistyötä ja saattavat jakaa toimiston keskenään. Voit palauttaa lähtiessäsi auton Ranskan sektorille. Jos lennät muihin maihin, sinun täytyy todennäköisesti tehdä lähtöselvitys Sveitsin puolella. Pääset kansainväliselle alueelle transit -alueen kautta.

  Sveitsin sektori

  Alamo Geneven lentokentällä Alamo Geneven lentokentällä
  Route de l'Aéroport 21,
  1215, Le Grand-Saconnex, Sveitsi

  +41 848 445 522
  Aukioloajat:
  Maanantai-sunnuntai:
  06:30-23:30
  Enterprise Geneven lentokentällä Enterprise Geneven lentokentällä
  Route de l'Aéroport 21,
  1215, Le Grand-Saconnex, Sveitsi

  +41 848 445 522
  Aukioloajat:
  Maanantai-sunnuntai:
  06:30-23:30
  Europcar Geneven lentokentällä Europcar Geneven lentokentällä
  Route de l'Aéroport 21,
  1215, Le Grand-Saconnex, Sveitsi

  +41 227 178 110
  Aukioloajat:
  Maanantai-sunnuntai:
  07:00-23:30
  Unirent Geneven lentokentällä Unirent Geneven lentokentällä
  Route de l'Aéroport 21,
  1215, Le Grand-Saconnex, Sveitsi

  +41 227 178 110
  Aukioloajat:
  Maanantai-sunnuntai:
  07:00-23:30

  Ranskan sektori

  Alamo Geneven lentokentällä Alamo Geneven lentokentällä
  Ferney-Voltaire, Route Douanière,
  1215, Le Grand-Saconnex, Sveitsi

  +33 450 993 142
  Aukioloajat:
  Maanantai-sunnuntai:
  07:00-22:30
  Enterprise Geneven lentokentällä Enterprise Geneven lentokentällä
  Ferney-Voltaire, Route Douanière,
  1215, Le Grand-Saconnex, Sveitsi

  +33 450 993 142
  Aukioloajat:
  Maanantai-sunnuntai:
  07:00-22:30
  National Geneven lentokentällä National Geneven lentokentällä
  Ferney-Voltaire, Route Douanière,
  1215, Le Grand-Saconnex, Sveitsi

  +33 450 993 142
  Aukioloajat:
  Maanantai-sunnuntai:
  07:00-22:30
  Sixt Geneven lentokentällä Sixt Geneven lentokentällä
  Ferney-Voltaire, Route Douanière,
  1215, Le Grand-Saconnex, Sveitsi

  +33 389 086 111
  Aukioloajat:
  Maanantai-torstai ja
  Lauantai-sunnuntai:
  09:00-17:00
  Perjantai: 09:00-22:00

  Terminaalit

  Geneven kansainvälinen lentoasema on jaettu kahteen matkustajaterminaaliin, T1 ja T2. Terminaali 1, joka tunnetaan pääterminaalina, on jaettu 5 osaan, A, B, C, D ja F. Matkustajien ei tarvitse mennä passintarkastukseen A-alueella ja joillakin porteilla D-alueella. Alueiden B ja C porteilla ja joillakin porteilla D-alueella on passintarkastus. F-aluetta, joka tunnetaan myös Ranskan sektorina, käytetään yksinomaan matkustajille, jotka matkustavat Ranskan kohteissa. Geneven lentokentän autovuokraamot löytyvät molemmista sektoreista.

  Terminaalia 2 käytetään talvella charter-kautena. Tämä on alkuperäinen terminaali, eikä sitä ole uudistettu. Terminaalissa ei ole paljoa palveluita, ainoastaan yksi ravintola. Matkustajat tekevät lähtöselvityksen ja heidät lähetetään eteenpäin pääterminaaliin jossa palveluita on tarjolla laajemmin. Kentällä on myös kolmas terminaali, T3, joka on käytössä yksityisille liikematkoille ja yksityiskoneyhtiöille, ja josta löytyy erilliset luksus-tilat, esimerkiksi VIP-lounget.

  Lentokenttäpalvelut

  Geneven kansainvälinen lentoasema tarjoaa matkustajille maailmanluokan palveluja. Yli 25 ravintolalla, baarilla ja välipalakioskilla ympäri lentoasemaa löytyy varmasti jokaiselle jotakin - vaihtoehtoja on pikaruokaravintoloista aina kaviaaria ja hummeria tarjoaviin ravintoloihin saakka. Matkustajat voivat tehdä ostoksia yli 50 myymälässä, jotka tarjoavat tuotteita laadukkaista nahkaluomuksista sanomalehtiin. Mikäli etsit kelloa, on tämä oikea kohde siihen, sillä sveitsiläiseen kulttuuriin sopien on kentällä useampi kelloliike. Linkkuveitsistä puhumattakaan, ilman tätä kätevää työkalua ei maasta kannata poistua!

  Suurin osa palveluista sijaitsee T1-terminaalissa, sillä T2-terminaalia käytetään kausiluontoisesti ja palvelut ovat siellä harvassa. Check-inin ja turvatarkastuksen jälkeen matkustajat siirretään bussilla modernimpaan T1-terminaaliin. Pankkiautomaatteja ja valuutanvaihtopisteitä löytyy hajallaan ympäri lentokenttää. Koko lentokentällä on tarjolla maksuton wifi-yhteys. Geneven lentokentän autovuokraamot sijaitsevat check-inin yhteydessä tai heti saapuvien aulassa. Sektorista riippumatta vuokraamot löytyvät helposti opastekylttejä seuraamalla.

  T1 terminaalin 4. kerroksessa voit myös bongailla lentokoneita uudelta Panoraama Terassilta, joka on vuonna 2021 avattu maisematerassi huikeilla näkymillä kiitoradan ja Juravuoriston suuntaan. Näköalaterassi on avoin yleisölle, ja terassille päästäkseen tulee kaikkien läpäistä siihen tarkoitettu turvatarkastus. Mikäli haluat rentoutua, on kentällä myös erillinen meditaatiohuone ja jos matkustat pienten lasten kanssa, nauttivat he varmasti lentokenttä-aiheisesta leikkialueesta.

  Kulkuyhteydet Geneven lentokentällä

  Lentokenttä sijaitsee vain noin 4 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Mikäli et vuokraa autoa heti lentokentältä, pääset kaupunkiin vaivatta julkisen liikenteen avulla. Samalla Unireson lipulla voit matkustaa junissa, raitiovaunussa, bussilla tai veneellä Ranska-Vaud-Geneve alueella. Geneven lentokenttä tarjoaa kaikille matkustajille ilmaisen matkalipun, joka on voimassa 80 minuuttia ja jolla voi matkustaa kantonin sisällä julkisella liikenteellä. Lippu on mahdollista noutaa automaatista, joka sijaitsee matkatavara-aulassa. Huomioithan, että kun poistut aulasta tullin läpi, et pääse enää takaisin noutamaan lippua.

  Lentokentän rautatieasemalta on suora yhteys lähtöselvityksen ja saapuvien lentojen tasolle. Asemalta on saapuvien ja lähtevien aulaan noin 5 minuutin kävelymatka. Kaikki junat pysähtyvät Geneve-Cornavin asemalla ja kulkevat usein, etenkin ruuhka-aikaan.

  Useimmat hotellit tarjoavat ilmaisen shuttle-bussikuljetuksen saapuvien lentojen aulan ulkopuolelta. Mikäli haluat matkustaa taksilla, voit jonottaa hetken taksitolpalla tai voit tilata taksin etukäteen odottamaan lentoasi. Geneven lentokentälle pääsee autolla E62 tien kautta, joka tunnetaan myös 1-moottoritienä. Koska lentokenttä sijaitsee aivan kaupungin tuntumassa, kestää ajomatka keskustasta vain noin 15 minuuttia, ruuhkasta riippuen. Tutustu paikallisiin ajo-ohjeisiin ja sääntöihin etukäteen ja lue Sveitsin kuljettajan opas läpi saadaksesi lisätietoa ennen matkaasi.

  Sveitsin hyvälaatuisten teiden ja upeiden maisemien vuoksi on autolla liikkuminen palkitsevin matkustustapa. Lähdetpä minilomalle Ranskan Lyoniin tai päivämatkalle Berniin, teetpä kiertoajelun Genevejärven ympäri tai kurvailet tutkailemaan mahtavaa Mont Blancia lähempää, on selvää, että näille maisemille ei moni vedä vertoja. Genevestä on hyvät yhteydet ympäri lähiseutua, ja vaikka kaupungin keskustassa pärjää ilman autoa on matkustaminen muihin kohteisiin mielekkäämpää omaan tahtiin, ilman tarkempia aikatauluja.

  Pysäköintivinkkejä

  Pysäköinti Geneven lentokentällä on avoinna 24 tuntia vuorokaudessa, mutta paikka on parasta varata etukäteen, jotta takaat vapaan ruudun autollesi. Kentällä on useita eri pysäköintialueita, joista osa on tarkoitettu pitkäaikaiseen pysäköintiin ja osa lyhytaikaiseen. Mikäli lyhytaikaisella alueelle pysäköi pidemmäksi ajaksi, on edessä huomattava pysäköintimaksu tai auto saatetaan jopa hinata pois. Jos kyyditset jonkun kentälle, kannattaa hyödyntää terminaalin lähellä olevaa ilmaista Kiss & Fly aluetta, johon saa pysähtyä siksi aikaa että matkustaja nousee autosta ja ottaa matkatavaransa, mutta ei yhtään tätä pidemmäksi ajaksi.

  Genevessä on kolme eri värikoodattua pysäköintialuetta; valkoinen, sininen ja keltainen. Pysäköinti valkoisella alueella pysäköintilipulla on maksullista ja lyhytaikaista, maksimissaan 90 minuuttia. Sinisellä alueella ensimmäisen tunnin pysäköinti on ilmaista, kunhan muistat asettaa erillisen pysäköintikiekon auton tuulilasille. Pysäköinti sinisellä alueella keskustassa on myös rajoitettua, maksimiaika on 3-4 tuntia. Keltaisella vyöhykkeellä pysäköinti on kokonaan kiellettyä. Kaupungissa on paljon pysäköintihalleja, pääosin maan alla, ja niitä kannattaa hyödyntää sillä paikan löytyminen kadun varresta saattaa olla hankalaa ja aikarajoitukset harmittavia. Mikäli keskustassa pysäköinti jännittää, kannattaa auto jättää kaupungin laidalle pysäköintihalliin ja liikkua loppumatka julkisilla kulkuneuvoilla. Tähän tarkoitukseen on kaupungilla käytössä P+R (Park and Ride) hallien ja julkisen liikenteen yhteistyölippuja.

  Hyödyllisiä linkkejä

  Geneven lentokentan kotisivut