Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  AUTOVUOKRAAMO ROOMAN CIAMPINO LENTOKENTTÄ

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Rooman Ciampinon lentokentällä

  Rooma, perinteisesti ikuiseksi kaupungiksi tituleerattu Italian pääkaupunki omaa mittavan historian ja kulttuurin, jonka laajuuden ymmärtää vasta paikan päälle saavuttuaan. Voit joko tehdä tarkan suunnitelman nähdäksesi tärkeimmät nähtävyydet, tai voit kuljeskella kaupungin viehättävillä kaduilla päämäärättömästi ja ihailla sen kauniita rakennuksia, patsaita ja suihkulähteitä. Tee autonvuokraus Rooman Ciampinon lentokentältä ja nauti lomastasi Italiassa heti kun astut ulos lentokoneesta. Autonvuokraus on myös käytännöllisin ja vaivattomin tapa tutustua lähiseutuun, ja saat varmasti muistorikkaan matkan. Italiasta kannattaa nauttia ajan kanssa ilman erityisen tiukkoja aikatauluja, sillä kiehtovaa nähtävää ja herkkullisia taukopisteitä saattaa löytyä yllättävistä paikoista. Pidä aikataulusi joustavana ja säästä edullisten hintojemme avulla!

  Auto Europe on autonvuokrauksen välittäjä yli 60 vuoden kokemuksella alalta. Tarjoamme asiakkaillemme autonvuokrauspalveluita yli 24 000 kohteessa eri puolilla maailmaa, laadukasta asiakaspalvelua, laajan valikoiman ajoneuvoja, joustavat varausehdot ja markkinoiden alhaisimmat hinnat. Roomassa on useampi toimipiste, josta noutaa vuokra-auto, yhtenä esimerkkinä Ciampinon lentokenttä ja sen useampi vuokraamo. Autonvuokrauksen asiakasarvostelut Roomasta toimivat todisteena korkeasta palvelutasostamme ja voit myös helposti lukaista, mitä muut asiakkaat olivat mieltä valitsemastaan vuokraamosta.

  Lentokenttätiedot

  Ciampino on Rooman kahdesta lentokentästä pienempi. Lentokenttä avattiin vuonna 1916 ja se on yksi maailman vanhimmista vielä käytössä olevista lentokentistä. Se toimi Rooman päälentokenttänä 1960-luvulle saakka, jolloin Leonardo da Vinci–Fiumicinon lentokenttä valmistui. Lentokenttä on nimetty Giovan Battista Pastinen mukaan, joka toimi italialaisen ilmalaivan kapteenina ensimmäisessä maailmansodassa. Ciampinosta käsin on tehty useita historiallisia lentoja, esimerkiksi ensimmäinen Pohjoisnavalle yltänyt lento vuonna 1926 ja ensimmäisen helikopterin prototyypin testaus lokakuussa vuonna 1930.

  Ciampino on nykyään Italian kymmenenneksi kiireisin lentokenttä, ja sitä käyttää melkein 6 miljoonaa matkustajaa vuodessa. Sijainti on kätevä, vain reilu 10 kilometriä Rooman keskustasta kaakkoon. Ajomatka kestää ruuhkasta riippuen yleensä noin 20 minuuttia. Ciampinossa on vain yksi terminaali, tämä tekee navigoinnista kentällä helppoa. Lentokenttä ei ole auki ympäri vuorokauden, se on kiinni keskiyön ja aamuyön välillä noin neljä tuntia, tämä tarkoittaa sitä että lentokentällä ei voi viettää yötä. Ciampinosta lähtee sekä kansainvälisiä, että kotimaisia lentoja ja se on sekä kaupallisten lentojen, että armeijan ilmavoimien käytössä. Suurin osa lennoista liikennöi Rooman toiselle kentälle Fiumicinoon, Ciampinoon liikennöivät tätä nykyä lähinnä vain halpalentoyhtiöt, kausittaiset lennot ja tilauslennot. Suoria lentoja Suomesta Ciampinoon ei tällä hetkellä ole tarjolla. Vaihdon kautta lentäminen on kuitenkin mahdollista, lähin suora yhteys on Viron Tallinnan lentokentältä.

  Rooman Ciampino-Giovan Battista Pastine kansainvälinen lentokenttä (CIA)
  Osoite: Via Appia Nuova, 1651, 00040 Ciampino Rooma, Italia
  Puhelin: +39 06 65951
  Rooman Ciampinon lentokentällä liikennöivät lentoyhtiöt: Ryanair ja Wizz Air. Molemmilla lentoyhtiöillä on jatkuvia lentoja tietyistä kohteista ja kausiluonteisia lentoja muutamasta lisäkohteesta.

  Mistä noudan vuokra-auton Ciampinon lentokentältä?

  Autovuokraamot Rooman Ciampinon lentokentällä on helppo löytää, sillä useimmat toimistot sijaitsevat tuloaulassa Via Mamelin puolella autonvuokrausalueella, ja autot sijaitsevat P6, P8 ja P12 parkkihalleissa. Vuokraamon sijainnin näkee varausvaiheessa hakukoneestamme, ja voit halutessasi tarkastaa asian vielä jälkikäteen varausehdoista tai varausvahvistuksesta. Vuokra-auto tulee palauttaa samaan halliin josta ne noudettiin, ellei toisin mainita. Kaikki vuokraamot eivät kuitenkaan sijaitse kentällä, vaan osaan toimistoista pitää matkustaa lyhyt matka vuokraamon tarjoamalla shuttle-kyydityksellä. Muista lisätä lennonnumerosi varaukseen ja ilmoittaa mahdollisista viivästyksistä viipymättä. Huomioi, että osa vuokraamoista tekee yhteistyötä ja saattaa jakaa toimiston.

  Autoa noutaessasi sinulla tulee vähintään olla mukana Auto Europelta saatu varausvahvistus, henkilöllisyystodistus, vuokraamon hyväksymä luottokortti pääkuljettajan nimissä ja ajokortti. Luottokortille tehdään katevaraus turvatakuuksi. Katevaraus vapautetaan auton palauttamisen jälkeen, mikäli kaikki on kunnossa. Muista tarkastaa auton noudon yhteydessä, että kaikki autossa olevat mahdolliset vahingot (esimerkiksi naarmut) on merkitty vuokrasopimukseen, ja että autossa on sovittu määrä polttoainetta ja että ajettujen kilometrien määrä täsmää. Autovuokraamo saattaa myös tarjota erillisiä vakuutuksia, nämä ovat vapaahtoisia. Mikäli joku asia eroaa vuokrasopimuksesta, on asia helpointa selvittää saman tien ennen lähtöä.

  Avis Rooma Ciampino lentokenttä Avis Rooman Ciampinon lentokentällä
  Via Appia Nuova 1651,
  00040, Ciampino Rooma, Italia

  +39 067 934 0195
  Aukioloajat:
  Maanantai-perjantai:
  8.00-16:00, 13:00-18:00
  Lauantai-sunnuntai:
  Suljettu
  Maggiore Rooma Ciampino lentokenttä Maggiore Rooman Ciampinon lentokentällä
  Via Appia Nuova 1651,
  00040, Ciampino Rooma, Italia

  +39 067 934 0368
  Aukioloajat:
  Maanantai-perjantai
  8.00-20:00
  Lauantai-sunnuntai
  8.00-12:30, 16:30-20:00
  Sicily by Car Rooma Ciampino lentokenttä Sicily by Car Rooman Ciampinon lentokentällä
  Via Appia Nuova 1651,
  00040, Ciampino Rooma, Italia

  +39 067 934 0689
  Aukioloajat:
  Maanantai-sunnuntai
  8:00-23:00
  Sixt Rooma Ciampino lentokenttä Sixt Rooman Ciampinon lentokentällä
  Via Appia Nuova 1651,
  00040, Ciampino Rooma, Italia

  +39 029 475 7979
  Aukioloajat:
  Maanantai-sunnuntai
  8:00-22:00

  Terminaalit

  Lentokentällä on yksi, yksikerroksinen matkustajaterminaali, joka sisältää lähtevien ja saapuvien lentojen aulat ja lentokentän eri palvelut. Terminaalia laajennettetiin vuonna 2007 lisääntyneen matkustajamäärän vuoksi. Lähtevien lentojen alue koostuu pääasiassa suuresta aulasta, joistakin kaupoista ja huoltotiloista, sekä yli 30 lähtöselvitystiskistä ja lähtöporteista. Lennoille siirrytään kävellen tai linja-autolla, sillä lentokentällä ei ole yhdyssiltoja, jotka yhdistävät portin lentokoneeseen. Saapuvien lentojen aulaan on erillinen sisäänkäynti ja tila sisältää matkatavara-aulan, jossa on muun muassa neljä matkatavaravyötä, löytötavaratoimisto, käteisautomaatti, kylpyhuoneita, tulli sekä palvelutiskejä.

  Lentokenttäpalvelut

  Ympäri lentokenttää siroteltuna on lukuisia ravintoloita, kahviloita ja baareja, joissa voi virkistäytyä ja rentoutua ennen lähtöä. Vaikka kenttä on pieni, löytyy sieltä tax free ja paljon muita erinomaisia liikkeitä, joista voi ostaa esimerkiksi laadukkaita italialaisia tuotteita ja herkkuja. Rooman Ciampinon lentokentän autovuokraamot sijaitsevat pääosin terminaalin sisällä, muutamaan tulee ajaa lyhyt matka shuttle-bussilla. Ilmainen WiFi kattaa koko lentokentän ja terminaalista löytyy muun muassa useita käteisautomaatteja, löytötavaratoimisto ja lastenhoitohuoneita. Käteisautomaatit saattavat veloittaa palvelumaksun niiden käytöstä, joten on parasta nostaa suurempia summia kerralla jotta et joudu maksamaan palvelumaksua useaan otteeseen. Lentokentällä on myös kaksi äänieristettyä kokoustilaa, jotka voi vuokrata käyttöönsä.

  Kulkuyhteydet Ciampinon lentokentällä

  Autonvuokraus Rooman Ciampinon lentokentältä on nopein tapa päästä kaupunkiin. Lentokentällä ei ole juna-asemaa, mutta pääset halutessasi bussilla Ciampinon rautatieasemalle, ja sieltä voit jatkaa matkaasi junalla esimerkiksi Rooman Terminin päärautatieasemalle. Linja-autoyhteydet liikennöivät eri puolille lähialueella. Taksitolppa löytyy saapuvien aulan ulkopuolelta, viralliset taksit ovat valkoisia ja niillä on katolla taxi-kyltti. Kentältä löytyy myös muutaman firman yhteiskäyttöautoja (car sharing), nämä toimivat yleensä erillisellä mobiilisovelluksella.

  Ciampinon lentokenttä sijaitsee noin 12 kilometriä kaakkoon Rooman keskustasta ja pääset sinne helposti SS7 tien kautta, joka yhdistää lentoaseman A90-moottoritien kanssa (tunnetaan myös nimellä Greater Ring Road). Ajat lentokentältä keskustaan ruuhkasta ja tarkemmasta osoitteesta riippuen noin kahdessakymmenessä minuutissa. Pidemmälle lomalle suosittelemme, että tutustut myös kiertomatkaoppaisiimme ja lähde vaikkapa kiertomatkalle Lazio Sabinaan.

  Pysäköintivinkkejä

  Pysäköinti on saatavilla Rooman Ciampinon lentokentällä maksusta. Jos haluat taata itsellesi parkkipaikan, on parasta soittaa ennalta sen varaamiseksi. Osaan paikoista voi tehdä varauksen myös netissä, kaikkia paikkoja ei kuitenkaan voi varata etukäteen. Paikoitusalueita on useita, ja ne on jaoteltu vastaamaan eripituisia pysäköintitarpeita eri hinnoin. Parkkimaksun voit matkaa lippuautomaatissa, netissä tai asiakaspalvelussa.

  Roomassa on käytössä "pay and display" pysäköintijärjestelmä: hae parkkilippusi lähellä olevasta pysäköintimittarista ja aseta se näkyvälle paikalle tuulilasin taakse. Maksullinen pysäköinti on merkitty sinisillä viivoilla, esteetön pysäköinti on hahmoteltu keltaisella ja ilmaiset autopaikat osoitetaan valkoisilla viivoilla. Kiinnitä huomiota pysäköintipaikkojen aikarajoituksiin ja vain asukkaille tarkoitetuille alueille. Erityisesti Rooman keskustassa monilla kaduilla voi pysäköidä vain asukkaiden pysäköintiluvalla. Kuljettajat voivat myös jättää ajoneuvon maksullisille pysäköintialueille tai parkkihalleihin. Lukaise Italian kuljettajan opas ennen lähtöä ja tutustu muutenkin paikallisiin ajo-ohjeisiin, muun muassa ZTL-alueisiin ennen reissuasi.

  Hyödyllisiä linkkejä

  Rooman Ciampino lentokentän kotisivut