Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  AUTOVUOKRAAMO ROOMA TERMINI RAUTATIEASEMA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Edullinen autonvuokraus Rooma Termini rautatieasema

  Tiberjoen rannalla sijaitseva historiallinen Italian pääkaupunki Rooma on monen matkustajan lempikaupunki juuri sen monipuolisuuden vuoksi. Vanha ja moderni yhdistyvät tässä tyylikkäässä kaupungissa saumattomasti, ja voit käyttää aikaasi shoppaillen, nähtävyyksiä kierrellen, historiaa opiskellen tai herkullisesta italialaisesta gastronomiasta nautiskellen. Kompakti ydinkeskusta on parasta kiertää jalkaisin, vieraile Colosseumissa ja sen vieressä Forum Romanumissa, käväise Pantheonissa, levähdä Piazza Navonassa, kiipeä espanjalaiset portaat ja heitä kolikko Fontana di Trevin suihkulähteeseen – uskomuksen mukaan tämä takaa sen, että palaat kaupunkiin takaisin! Rooma on maailman ainoa kaupunki, joka sulkee sisäänsä toisen valtion, Vatikaanin, ja käynti Roomassa ei olisi täydellinen ilman Vatikaanissa ja sen Pietarinkirkossa, museossa ja Sikstuksen kappelissa vierailua.

  Tutkittuasi keskustaa jalkaisin, on aika tutustua kaupunkiin ja sen lähiympäristöön laajemmin. Autonvuokraus Rooman Terminin rautatieasemalta on mainio tapa aloittaa tutkimusretki sillä sen keskeisen sijainnin vuoksi on paikalle helppo löytää ja vuokraamoita on paljon, joten omaan tarkoitukseen sopiva ajoneuvo löytyy varmasti. Paikallisiin ajokulttuuriin ja rajoituksiin kannattaa tutustua ennen auton starttaamista. Olemme tehneet koosteen tärkeimmistä säännöistä, voit lukea niistä lisää Italian kuljettajan oppaastamme.

  Tee varauksesi Auto Europen kautta, ja hyödynnä markkinoiden alhaisimmat hinnat ja laajin autojen valikoima. Auto Europe perustettiin vuonna 1954 ja on pitkän historiansa aikana vakiinnuttanut asemansa alan luotetuimpana palveluntarjoajana maailmanlaajuisesti. Hyvät suhteet ja tiivis yhteistyö tunnettujen kansainvälisten ja pienempien paikallisten vuokraamoiden kanssa takaa erinomaisen vuokrakokemuksen, ja palkittu asiakaspalvelumme auttaa mielellään varauksen teossa ja vastaa mahdollisiin kysymyksiin ammattitaidolla. Lue asiakkaidemme suositukset Rooman autonvuokrauksen asiakasarvostelut -sivuilta, ja valmistaudu unelmiesi reissuun!

  Rooman Terminin rautatieaseman tiedot

  Rooman Termini on Rooman suurin ja yksi Euroopan vilkkaimmista rautatieasemista jota käyttää huimaava yli 180 miljoonaa matkustajaa vuosittain. Ensimmäinen väliaikainen asema avattiin paavi Pius IX:n toimesta 1860-luvun alussa ja pysyvän aseman rakennustyöt alkoivat 1860-luvun lopulla ja kestivät 1870-luvun puoleenväliin asti. Nykyinen asemarakennus valmistui 1950-luvulla ja se on sekoitus modernia ja perinteistä arkkitehtuuria. Asemaa on korjattu ja paranneltu vuosien saatossa. Nimensä asema on saanut sitä vastapäätä sijainneen Diocletianuksen kylpyläalueen mukaan. Vuonna 2006 asema omistettiin paavi Johannes Paavali II:lle. Nykypäivänä laitureita on noin kolmekymmentä ja niiltä liikennöivät junat yhdistävät kaupungin keskustan ja lähialueet, ja kaukojunat kulkevat Italian muihin kaupunkeihin ja Euroopan lähimaiden suurimpiin keskuksiin. Termini on pääteasema, tarkoittaen että junaraiteet lähtevät asemalta vain yhteen suuntaan ja haarautuvat muutaman kilometrin jälkeen. Junat saapuvat yleensä hyvissä ajoin laiturille ja voit rauhassa nousta kyytiin ja etsiä paikkasi ennen junan liikkeelle lähtöä, olettaen että olet itsekin ajoissa paikalla.

  Mistä noudan vuokra-auton Roomassa Terminin rautatieasemalta?

  Rooman Terminin rautatieaseman autovuokraamot sijaitsevat pääasiassa juna-aseman reunustalla, Via Giovanni Giolitti nimisen kadun varrella ja niihin on pääsisäänkäynniltä muutaman minuutin kävelymatka. Vuokraamot sijaitsevat vieri vieressä, ja osa vuokraamoista jakaa palvelutiskin, eli tarkasta vuokraamoiden kyltit huolella ellei valitsemasi vuokraamo osu heti silmääsi. Muutama vuokraamo sijaitsee lähikorttelissa, vuokraamon tarkan sijainnin voit tarkastaa varausvaiheessa. Auton noutamiseen tarvitset ainakin ajokortin, henkilöllisyystodistuksen, Auto Europen varausvahvistusvoucherin ja pääkuljettajan nimissä olevan luottokortin, jolle tehdään katevaraus auton noudon yhteydessä (huomio, katevarausta varten tarvitaan PIN-koodi). Tarkista voucherista tarvitsetko muita dokumentteja auton noutoon. Esimerkiksi seniorikuskit saattavat tarvita lääkärintodistuksen ajokyvystään.

  Avis Rooma Termini rautatieasema Avis Rooma Terminin rautatieasema
  Via Giovanni Giolitti 34,
  00185, Rooma RM, Italia

  +39 064 814 373
  Aukioloajat:
  Maanantai-perjantai:
  8.00-20.00
  Lauantai-sunnuntai:
  8.00-14.00
  Europcar Rooma Termini rautatieasema Europcar Rooma Terminin rautatieasema
  Via Giovanni Giolitti 34,
  00185, Rooma RM, Italia

  +39 064 882 854
  Aukioloajat:
  Maanantai-perjantai:
  7.00-18.00
  Lauantai-sunnuntai:
  8.00-13.00
  Maggiore Rooma Termini rautatieasema Maggiore Rooma Terminin rautatieasema
  Via Giovanni Giolitti 34,
  00185, Rooma RM, Italia

  +39 064 880 049
  Aukioloajat:
  Maanantai-perjantai:
  8.00-20.00
  Lauantai:
  8.00-18.00
  Sunnuntai:
  8.00-13.00
  Sicily by Car Rooma Termini rautatieasema Sicily by Car Rooma Terminin rautatieasema
  Via Giovanni Giolitti 34,
  00185, Rooma RM, Italia

  +39 064 881 287
  Aukioloajat:
  Maanantai-perjantai:
  8.00-18.00
  Lauantai:
  8.00-13.00
  Sunnuntai:
  Suljettu

  Asemapalvelut

  Piazza dei Cinquecenton aukiolta johtavan pääsisäänkäynnin toisella puolen sijaitseva valtaisa atrium eli aula ja sen alapuolinen kerros ovat täynnä lukuisia liiketiloja, mukaan lukien laaja kauppojen valikoima joissa myydään muun muassa kirjoja, suklaata, vaatteita, kenkiä, elektroniikkaa ja kauneustuotteita. Asemalla on myös paljon eri palveluita, esimerkiksi rahanvaihtopisteitä, kahviloita, ravintoloita, pikaruokaloita, matkatoimistoja, ruokakauppoja, kioskeja, posti, lounge, löytötavaratoimisto, raha-automaatteja, apteekkeja ja jopa muutaman spa. Ilmainen WiFi-yhteys kattaa koko asemarakennuksen. Suurin osa Rooman Terminin päärautatieaseman autovuokraamoista sijaitsee suoraan juna-aseman reunustalla, ja muutama toimisto sijaitsee lähistöllä viereisissä kortteleissa. Suosittelemme varmistamaan, että autossa tai älypuhelimessasi on GPS, sillä navigointi ydinkeskustan mutkikkailla ja kiireisillä kaduilla voi olla ensikertalaiselle haastavaa, etenkin italialaisten perinteisesti hieman rohkeamman ajotavan huomioonottaen. Aseman läheisyydessä on paljon hotelleja, ja se onkin hyvä tukikohta Rooman lomalle sillä kulkuyhteydet sekä jalkaisin, että julkisella liikenteellä ovat loistavat.

  Kulkuyhteydet Rooman Terminin rautatieasemalla

  Fiumicinon lentoasemalta on suora junayhteys Terminin päärautatieasemalle. Yhteyden nimi on Leonardo Express ja matka-aika on noin 30 minuuttia. Lentokentän ja juna-aseman välillä kulkee myös paikallisjuna, joka pysähtyy välipysäkeillä. Juna-yhteyksiä on käytännössä lähes kaikkiin Italian kaupunkeihin ja suurimpiin kansainvälisiin kaupunkeihin. Ciampinon lentokentälle pääsee helposti ottamalla junan Ciampinon juna-asemalle ja jatkamalla matkaa bussilla.

  Terminin asema on junaliikenteen lisäksi vilkas kahden linjan (punainen linja A ja sininen linja B) metroasema ja aseman edessä olevalla Piazza dei Cinquecento -aukiolla on kiireinen linja-autoasema, jolta lähtevä bussien verkosto kattaa koko kaupungin ja sen lähialueet, kuten tietysti myös kaukoliikenteen linja-autojen reitit. Busseilla matkustaminen on helpoin joukkoliikenteen muoto Roomassa, sillä niillä pääsee liikkumaan ympäri kaupunkia vaivattomasti.

  Rooman raitiovaunuliikenne oli kerran Italian suurin, mutta nykypäivänä raitiovaunuliikenne on supistunut, eivätkä vaunut kulje ydinkeskustassa. Raitiovaunut ovat siistejä ja toimivia, mutta koska ne eivät kulje keskustan päänähtävyyksien kautta, ovat ne pääosin paikallisten käytössä. Turistit liikkuvat kätevämmin paikallisbusseilla, metrolla ja jalkaisin.

  Rooman toiseksi suurin rautatieasema Tiburtina sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä päärautatieasemasta ja palvelee enimmäkseen Italian pikajunia ja niiden yhteyksiä. Asemalle pääsee junien lisäksi metrolinjalla B, ja useilla bussiyhteyksillä. Aseman vieressä on paljon pysäköintitilaa eri parkkihalleissa. Tämä on mutkaton ja helppokäyttöinen pysäköintipaikka hyvien yhteyksien varressa.

  Pysäköintivinkkejä

  Mikäli haluat kierrellä historiallisessa keskustassa, suosittelemme pysäköintiä keskustan ulkopuolelle ja matkan jatkamista julkisilla liikennevälineillä. Pysäköintipaikkoja on keskustassa vähän ja paikan löytäminen hankalaa. Juna- ja suurempien metroasemien yhteydessä on usein parkkihalleja, ja nämä ovatkin keskustassa fiksuimmat paikat pysäköinnille, mikäli majoituspaikassasi ei ole omaa pysäköintialuetta. Keskustassa ajaessasi ja pysäköidessäsi pidä silmällä ZTL-merkkejä, sillä tällä alueella kulkemista on rajoitettu sakon uhalla. Lue lisää näistä historiallisia kohteita suojelevista lisärajoituksista ZTL-alueista kertovasta koosteestamme. Jos majoitut keskustassa voit pyytää hotellisi vastaanottovirkailijaa rekisteröimään auton rekisterinumeron lisämaksusta viranomaisten järjestelmään, jotta voit liikkua alueella esteettömästi. Mikäli majoituspaikkasi ei sijaitse alueen sisällä, ei rekisterinumeroa ole mahdollista rekisteröidä järjestelmään. ZTL-alueen ulkopuolella voit pysäköidä esimerkiksi kadunvarteen sinisellä värillä rajattuihin maksullisiin paikkoihin. Kun teet autonvuokrauksen Rooman Terminin päärautatieasemalta, saat yleensä kattavat ohjeet Italiassa ajosta ja paikallisista rajoituksista vuokraamon työntekijältä. Lain mukaan kuljettajan tulee kuitenkin olla tietoinen paikallisista liikennesäännöistä, eli tutustu asiaan etukäteen sillä vietät vuokraamossa vain rajoitetun ajan eikä kaikkea välttämättä ehditä käydä läpi.

  Hyödyllisiä linkkejä

  Rooma Termini rautatieasema