Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  AUTOVUOKRAAMO ROOMAN FIUMICINO LENTOKENTTÄ

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Rooman Fiumicinon lentokentällä

  Rooman historiallisesta keskustasta noin 30 kilometrin päässä sijaitseva Fiumicinon vilkas lentokenttä toimii hyvänä aloituspaikkana unelmiesi lomalle. Tutustu ensin ”ikuiseen kaupunkiin” ja sen lukemattomiin toinen toistaan tunnetumpiin nähtävyyksiin, ja lähde sen jälkeen kiertoajelulle Italian pikkukylien maalaismaisemiin ja lähellä sijaitseviin mielenkiintoisiin kaupunkeihin. Muista varata tarpeeksi aikaa kiertomatkallesi, sillä saatat törmätä mitä hurmaavimpiin viinitiloihin ja paikallisiin kohteisiin, joissa haluat ehdottomasti viettää enemmän aikaa. Tee autonvuokraus Rooman Fiumicinon lentokentällä Auto Europen kautta ja hyödynnä erikoistarjouksia Italiassa.

  Vuonna 1954 perustettu Auto Europe tarjoaa parhaat hinnat, joustavat ehdot ja korkean luokan asiakaspalvelua, josta mielipiteensä kertovat myös monet asiakkaamme autonvuokrauksen asiakasarvosteluissa Roomasta. Asiakkaamme kertovat kokemuksensa myös käyttämistään vuokraamoista, eli arvostelut kannattaa lukaista läpi, varsinkin jos puntaroit vuokraamoiden välillä. Voit vertailla vuokraamoiden palveluita ja hintoja kätevällä hakukoneellamme, ja jos kysyttävää ilmenee on ammattitaitoinen asiakaspalvelumme tavoitettavissa puhelimitse viikon jokaisena päivänä. Pitkän yhteistyömme ansioista sekä kansainvälisten, että paikallisten vuokraamojen kanssa, ovat hintamme markkinoiden alhaisimmat ja vuokra-autojen valikoimamme yksi laajimmista. Jos olet kiinnostunut luksus- tai urheiluautoista, käy tutkimassa luksusautojemme varausjärjestelmää ja löydä haaveidesi auto lomallesi Italiassa!

  Lentokenttätiedot

  Fiumicinon lentokenttä on Rooman kahdesta lentokentästä suurempi ja se on kaupungin päälentokenttä. Sitä käyttää yli 40 miljoonaa matkustajaa vuodessa. Pienemmältä Ciampinon lentokentältä operoivat lähinnä halpalentoyhtiöt ja tilauslennot. Nimensä lentokenttä on saanut Fiumicinossa olevan sijaintinsa vuoksi ja lisänimen Leonardo da Vinci kuuluisan italialaisen yleisneron ja taiteilijan mukaan - kehittihän da Vinci muun muassa ensimmäisen helikopterin prototyypin ja muita ilmailuun liittyviä keksintöjä eli on vain sopivaa että lentokenttä sai nimensä hänen mukaansa. Fiumicino on hieman Ciampinoa kauempana keskustasta, mutta kulkuyhteydet ovat mainiot. Fiumicino sijaitsee alle 30 kilometrin päässä Rooman historiallisesta keskustasta ja sinne pääsee helposti autolla, taksilla tai julkisilla kulkuneuvoilla.

  Lentokenttä avattiin virallisesti alkuvuodesta 1961 vaikka se oli toiminnassa jo noin puoli vuotta aiemmin auttamaan hallitsemaan 1960-vuoden Roomassa pidettyjen kesäolympialaisten matkustajamäärää. Lentokenttää on uudistettu ja laajennettu useaan otteeseen sen avaamisen jälkeen, ja etenkin sen suurin terminaali T3 on hyvin toimiva ja moderni. Terminaali 3 on myös Italian suurimman lentoyhtiö Alitalian päämaja. Suomesta Rooman Fiumicinoon pääsee suoralla, noin 3.5 tuntia kestävällä Finnairin lennolla Helsinki-Vantaalta.

  Rooman Fiumicinon kansainvälinen lentoasema Leonardo da Vinci (FCO)
  Osoite: Via dell’Aeroporto di Fiumicino 320, 00054 Fiumicino (RM), Italia
  Puhelin: + 39 066 5951
  Rooman Fiumicinon lentokentällä liikennöivät lentoyhtiöt: Yli 100 lentoyhtiötä liikennöi Fiumicinon lentokentällä noin 150 kohteeseen ympäri maailman. Finnair lentävää suoria lentoja Helsinki-Vantaalta Rooman Fiumicinoon.

  Mistä noudan vuokra-auton Fiumicinon lentokentältä?

  Auton nouto Rooman Fiumicinon lentokentän autovuokraamoista on helppoa. "Rent a Car" kyltit ohjaavat sinut tuloaulasta autovuokraamoiden tiskeille. Ne ovat helposti saavutettavissa jalankulkutunneleiden kautta, jotka yhdistävät terminaalirakennukset Multilevel-Comfort pysäköintialueeseen. Autot tulee palauttaa samaan pysäköintirakennukseen, josta ne noudettiin. Huomioitavaa on, että osa vuokraamoista jakaa toimiston, eli vuokraamoiden kyltitykset kannattaa tarkastaa huolella, mikäli oma vuokraamo ei heti löydy. Lisää myös lennonnumerosi varaukseen ja muista ilmoittaa mahdollisista viivästyksistä, jotta voit varmistaa että vuokraamo pitää auton vapaana sinua varten.

  Autoa noutaessa pääkuljettajalla tulee olla mukanaan ajokortti, Auto Europen voucher, henkilöllisyystodistus ja omalla nimellä oleva luottokortti, jolle tehdään katevaraus turvatakuuksi. Katevarauksen hyväksymiseen tarvitaan kortin PIN-koodi, eli muista palauttaa se mieleesi ennen reissua mikäli et käytä sitä usein. Vuokraamoiden kortinlukulaitteet eivät välttämättä hyväksy yhdistelmäkortteja, tarkasta etukäteen että korttisi on hyväksyttyjen korttien listalla (asian voi tarkastaa vuokraehdoista varausvaiheessa, tai jälkikäteen voucherista).

  Alamo Rooma Fiumicino lentokenttä Alamo Rooman Fiumicinon lentokentällä
  Via dell’Aeroporto di Fiumicino 320,
  00054, Fiumicino RM, Italia

  +39 066 595 3615
  Aukioloajat:
  Maanantai-sunnuntai
  7.00-22.00
  Europcar Rooma Fiumicino lentokenttä Europcar Rooman Fiumicinon lentokentällä
  Via dell’Aeroporto di Fiumicino 320,
  00054, Fiumicino RM, Italia

  +39 066 576 1211
  Aukioloajat:
  Maanantai-sunnuntai
  7.00-00.00
  Maggiore Rooma Fiumicino lentokenttä Maggiore Rooman Fiumicinon lentokentällä
  Via dell’Aeroporto di Fiumicino 320,
  00054, Fiumicino RM, Italia

  +39 066 501 0678
  Aukioloajat:
  Maanantai-sunnuntai
  7.00-00.00
  Sicily by Car Rooma Fiumicino lentokenttä Sicily by Car Rooman Fiumicinon lentokentällä
  Via dell’Aeroporto di Fiumicino 320,
  00054, Fiumicino RM, Italia

  +39 066 501 7450
  Aukioloajat:
  Maanantai-sunnuntai
  8.00-23.30

  Terminaalit

  Rooman Fiumicinon Leonardo da Vinci lentoasemalla on kaksi terminaalia, T1 ja T3. Terminaaleja oli ennen jopa viisi, mutta osa niistä on sulautunut yhteen ja osa on kunnostuksen alla. SkyBridge -yhdysraide yhdistää T3 terminaalin satelliittiterminaaliin. Yhdysraidetta pitkin kulkee shuttle-juna, jolla voi liikkua satelliittiterminaalin ja terminaali 3:sen välillä. Raidetta pitkin ei voi kulkea edestakaisin, eli ennen kuin käytät yhdyskäytävää, varmista, ettet esimerkiksi jättänyt mitään jälkeesi. T3 on terminaaleista suurin ja modernein ja se on Italian suurimman lentoyhtiön Alitalian pääterminaali. Suurin osa lennoista liikennöi tästä terminaalista. Terminaalista lähtee sekä Schengen-alueen sisäisiä että Schengen-alueen ulkopuolisia lentoja.

  Lentokenttäpalvelut

  Fiumicino on yksi Euroopan kiireisimmistä kentistä matkustajamäärän mukaan ja palvelut on suunniteltu vastaamaan tähän tarpeeseen. Kentältä löytyy kaikki perusmukavuudet useiden liikkeiden ja oleskelualueiden lisäksi. Rooman Fiumicinon lentokentän autovuokraamot ovat helposti löydettävissä tuloaulasta autonvuokrauskylttejä seuraamalla. Lentokentällä on lukuisia kauppoja ja tax free -myymälöitä. Ravintolat, baarit ja kahvilat sijaitsevat kätevästi hajallaan terminaaleissa. Valikoimasta löytyy kaikkea perinteisistä italialaisista herkuista kasvis- ja gluteenittomiin ruokiin. Pankkiautomaatit, apteekit, valuutanvaihtopisteet, rukoushuone ja ilmainen langaton nettiyhteys on matkustajien käytettävissä ympäri lentokenttää. Kentällä on myös lastenhoitohuoneita ja leikkihuoneita. Lentokentällä on useiden eri lentoyhtiöiden loungeja joissa voi rentoutua ja virkistäytyä lentoa odotellessa, tarkasta etukäteen kuuluuko esimerkiksi matkalippuusi pääsy loungeen. Joihinkin loungeihin voi myös ostaa sisäänpääsyn erikseen - tätä kannattaa harkita mikäli joudut oleskelemaan kentällä pidemmän aikaa ja haluat rentoutua mukavassa tuolissa.

  Kulkuyhteydet Fiumicinon lentokentällä

  Lentokenttä on helposti saavutettavissa autolla, seuraa Grande Raccordo Anulare (GRA) kehätietä ja käänny A91 moottoritielle. Kun olet lentokentän lähettyvillä voit seurata kylttejä tarpeesi mukaan joko kansainvälisten tai kotimaisten lentojen terminaaliin. Jos tulet Civitavecchiasta suuntaa Roomaa kohti moottoritietä pitkin ja tietullin jälkeen seuraa lentokentän viitoitusta. Autonvuokraus on helppo ja vaivaton tapa lähteä tutustumaan Italiaan, sillä Fiumicinon lentokentältä on hyvät kulkuyhteydet sekä Roomaan, että muuhun osaan maata hyvälaatuisten moottoriteiden kautta. Voit lähteä ajamaan kaunista rannikkoa pitkin, tai kulkea sisämaahan ja halutessasi välttää ajamista Rooman vilkkaassa keskustassa käyttämällä kaupunkia ympäröivää kehätietä. Suosittelemme tutustumaan paikallisiin liikennesääntöihin ja -tapoihin ennen matkalle lähtöä. Olemme koonneet muutaman oppaan asiaan liittyen ja suosittelemmekin lukaisemaan Italian kuljettajan oppaamme yleisvinkkejä varten. Mikäli Italiassa ajo ei ole entuudestaan tuttua, kannattaa myös tutustua ZTL-alueisiin ennen reissua ja säästyt varmasti ylimääräiseltä päänvaivalta.

  Lentokentälle pääsee myös usealla eri paikallis- ja kaukoliikenteen linja-autolla. Pysäkit ja aikataulut saattavat muuttua, eli ajankohtaiset tiedot kannattaa aina tarkastaa etukäteen ja uudelleen vielä hetki ennen matkan alkua. Linja-autojen pysäkit ovat terminaalien läheisyydessä.

  Juna on nopein tapa päästä Roomaan. Junaa operoi Trenitalia, joka on Italian pääasiallinen junayhtiö. Voit valita suoran junan Rooman Terminin rautatieasemalle ilman pysähdyksiä tai paikallisjunan, joka pysähtyy väliasemilla. Juna kulkee usean kerran tunnissa. Voit myös halutessasi tehdä autonvuokrauksen Rooman Fiumicinon lentokentän sijaan rautatieasemalta kaupungin keskustasta. Junalla on myös mahdollista kulkea maan muihin suuriin kaupunkeihin, esimerkiksi Firenzeen tai Padovaan.

  Taksitolpat löytyvät terminaalien 1 ja 3 saapuvien lentojen aulan ulkopuolelta. Viralliset taksit ovat valkoisia, ja niillä on taksi-kyltti katolla. Hinnat ovat kiinteät mutta saattavat muuttua, eli hinta on hyvä neuvotella etukäteen ennen taksiin nousemista.

  Lyhytaikaiselta pysäköintialueelta voit myös noutaa yhteiskäyttöauton (car sharing). Car sharing toimii mobiilisovelluksen avulla ja lentokentän portit tunnistavat autojen rekisterinumerot, eli voit noutaa ja palauttaa auton terminaali 1 lyhytaikaisen pysäköinnin alueelle helposti.

  Pysäköintivinkkejä

  Parkkipaikkoja on saatavilla Fiumicinon lentokentällä lyhytaikaista tai pitkäaikaista pysäköintiä varten. Monikerroksiset parkkihallit merkittynä kirjaimilla A, B, C ja D lyhytaikaista pysäköintiä varten löytyvät lentokentän yhteydestä ja niihin on helppo ajaa moottoritieltä. Edullisempi, pitkäaikainen pysäköinti on saatavilla lyhyen matkan päässä ja ilmainen shuttle-bussi kuljettaa sinut noin 10 minuutin matkan pysäköintihallin ja kentän välillä. Shuttle-bussi kulkee usein, eli sen aikataulua ei tarvitse ainakaan päiväsaikaan etukäteen tarkastaa. Sekä pitkä- että lyhytaikaisilta parkkialueilta löytyy niin sanottu ”pinkki pysäköinti”, joka on tarkoitettu odottaville tai uusille äideille ja naismatkustajille. Mikäli haluat hieman luksusta elämään, valitse Executive pysäköinti, joka sijaitsee terminaalin lähellä ja on videovalvottu. Palveluun kuuluu muun muassa nopeutettu turvatarkastus lentokentällä ja voit pyytää erikoispalveluita, esimerkiksi auton käsinpesun tai tankkauksen pysäköinnin aikana.

  Mikäli viet tai noudat jonkun lentokentältä, kannattaa hyödyntää Kiss&Go -aluetta, jolle voi pysähtyä 15 minuutiksi ilmaiseksi. Enimmäispysäköintiaika on tällä alueella tunnin verran, eli ilmaisen ajan jälkeen voit maksaa 45 minuutin pysäköinnistä parkkiautomaattiin, hinta on muutaman euron.

  Roomassa käytetään paljon "pay and display" pysäköintijärjestelmää. Tämä tarkoittaa että maksat pysäköinnin pysäköintiautomaattiin, ja asetat parkkilipun näkyvälle paikalle tuulilasillesi. Historiallisessa osassa kaupungin keskustaa on monia pysäköinnin aika- tai tulorajoituksia, sekä tietyillä alueilla vain asukkaat voivat pysäköidä autonsa, näille alueille ei vuokra-autoa voi pysäköidä. Ilmainen pysäköinti on yleensä merkitty valkoisilla viivoilla, maksullinen pysäköinti sinisillä viivoilla ja esteetön pysäköinti ilmoitetaan keltaisilla viivoilla. Lue tarkkaan valitsemasi pysäköintipaikan ohjekyltit ja rajoitukset, jotta säästyt parkkisakolta. Voit myös kysyä pysäköintivinkkejä autoa noutaessasi.

  Hyödyllisiä linkkejä

  Rooma Fiumicino lentoaseman kotisivut