Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  AUTOVUOKRAAMO TUKHOLMA-VÄSTERÅSIN LENTOKENTTÄ

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Tukholma - Västerås lentokenttä

  Tukholma - Västeråsin lentoasema on pienehkö lentokenttä Ruotsissa, joka sijaitsee Västerås nimisen kaupungin lähellä. Nimestään huolimatta se ei sijaitse Tukholmassa, vaan matkaa lentokentältä keskustaan on noin 110 kilometriä. Tukholma-lisäosaa nimessä käytetään lähinnä markkinointitarkoituksessa. Lentoasemalta liikennöi vain muutamia säännöllisiä reittilentoja ja nykyään myös suuri määrä yksityislentoja. Vaikka lentokenttä onkin pieni, voit matkustaa sinne muutamista suosituista kohteista maailmalla, kuten Lontoosta. Tee autonvuokraus Tukholma - Västeråsin lentokentältä ja lähde tutkimaan Ruotsin saaristokaupunkeja omaan tahtiin. Matkallasi Tukholmaan voit pysähtyä vaikkapa Västeråsin kaupungissa, käydä Uppsalassa tai lähteä syvemmälle kauniin naapurimaamme maaseudulle.

  Auto Europe löytää sinulle sopivan ajoneuvon edulliseen hintaan, asiakastyytyväisyyden toimiessa tärkeimpänä ohjenuorana. Tästä kertovat myös autonvuokrauksen asiakasarvostelut Tukholmasta! Olemme toimineet alalla vuodesta 1954 alkaen, ja pitkäaikaisten suhteidemme sekä pienten paikallisten että suurten kansainvälisten vuokraamoiden kanssa ansiosta voimme tarjota parhaat hinnat ja laajan valikoiman missä päin maailmaa tahansa. Voit aloittaa matkasi Tukholma - Västeråsin lentoasemalta, ja nähdä aivan uuden puolen Ruotsista!

  Lentokenttätiedot

  1920-luvulla avattu lentoasema sijaitsee alle kymmenen kilometrin päässä Västeråsin keskustasta. Tukholmaan on matkaa hieman yli 100 kilometriä, eli nimestään huolimatta lentoasema ei ole aivan pääkaupungin välittömässä läheisyydessä. Mikäli haluat matkustaa suoraan Tukholmaan, tulee sinun valita päämääräksesi joko Arlandan lentoasema tai Bromma Tukholman lentoasema. Kentän omistaa Västeråsin kaupunki. Ainoa kentältä säännöllisesti liikennöivä lentoyhtiö on Ryanair. Lontoon Stanstedin lentoasema on ympärivuotinen kohde, kun taas lentoja Alicanteen ja Málagaan operoidaan kesäsesonkiaikana. Ryanairin lentojen lisäksi kenttää käytetään muun muassa sairaankuljetukseen, kuvauslentoihin, yksityislentoihin ja taksilentoihin. Matkanjärjestäjä Detur tarjoaa tilauslentoja Kreetalle sesonkiaikana. Lentoaseman kautta kulkee noin 100 000 matkustajaa vuosittain. Lentoasema oli sulkemisuhan alla vuonna 2021, mutta se päätettiin pitää avoinna.

  Tukholma - Västerås lentoasema (VST)
  Osoite: Västerås Flygplats AB, 721 31 Västerås, Ruotsi
  Puhelin: +46 21 80 56 00
  Tukholma - Västeråsin lentokentällä liikennöivät lentoyhtiöt: Ryanair on ainoa lentoyhtiö, joka liikennöi säännöllisesti lentoasemalta.

  Mistä noudan vuokra-auton Tukholma - Västeråsin lentokentältä?

  Kaikki Tukholma - Västeråsin lentokentän autovuokraamot löytyvät samalta infotiskiltä sisäänkäynnin luota, ja voit noutaa avaimesi valitsemaltasi vuokraamolta. Muista ilmoittaa lennonnumerosi varauksen yhteydessä ja huolehdi, että olet noutamassa autoa sovittuun aikaan. Tällä kentällä on erittäin tärkeää ilmoittaa, mikäli olet myöhässä noutoajasta, sillä henkilökunta on paikalla ennakkovarausten mukaan. Jos saavut aukioloaikojen ulkopuolella, tulee sinun yleensä maksaa siitä pieni lisämaksu. Voit hyödyntää avainlaatikkoa, mikäli palautat ajoneuvon aukioloaikojen ulkopuolella – pyydä tarkemmat ohjeet autoa noutaessasi. Kuten aina autoa noutaessa, tulee pääkuljettajalla olla nimellään voimassa olevat asiakirjat mukanaan. Näihin kuuluvat ajokortti, henkilöllisyystodistus ja luottokortti tarvittavalla katteella turvatakuuta varten.

  Europcar Tukholma - Västerås lentoasema Europcar Tukholma - Västeråsin lentoasemalla
  Västerås Flygplats AB,
  721 31, Västerås, Ruotsi

  +46 211 241 43
  Aukioloajat:
  Maanantai-torstai:
  10.00-16.00
  Perjantai:
  13.00-14.00
  Lauantai-sunnuntai:
  suljettu

  Terminaalit

  Lentokentällä on yksi terminaali ja terminaalirakennuksessa on 6 porttia ja mahdollisuus laajentua tarvittaessa enemmän. Terminaalirakennus on auki riippuen saapuvista ja lähtevistä lennosta. Muina aikoina se on suljettu. Terminaali avautuu yleensä kaksi tuntia ennen lentoa ja sulkeutuu 40 minuuttia ennen lähtöä. Tee check-in lennolle etukäteen ja saavu kentälle hyvissä ajoin, jotta voit rauhassa palauttaa vuokra-autosi ja lento pääsee lähtemään aikataulussa.

  Lentokenttäpalvelut

  Vaikka asema on pieni, on Tukholma - Västeråsin lentokentällä autovuokraamoiden lisäksi muitakin palveluita, kuten duty free-kauppa, ravintola Sky Bistro, jossa voit kesäisin istua myös ulkona, sekä baari porttien luona. Tax free löytyy lähtevien lentojen aulasta turvatarkastuksen jälkeen. Voit ostaa itsellesi kaikkea kauneustuotteista sanomalehtiin ja paikallisiin erikoisuuksiin. Ravintolassa voit nauttia voileipiä, salaatteja, erilaisia lämpimiä aterioita ja leivonnaisia kahvin kanssa. Voit ostaa myös makeisia ja virvokkeita. Liikematkustajat voivat halutessaan varata konferenssitilat ateriapalveluilla. Informaatiotiskin henkilökunta vastaa kysymyksiisi ja auttaa esimerkiksi tilaamaan taksin, ostamaan bussilipun tai löytämään valitsemasi autovuokraamon. Kentällä ei ole ottomaattia, lähin raha-automaatti ja valuutanvaihtopisteet ovat Västeråsin keskustassa. Tukholma-Västeråsin lentoasemalla toimii myös useita yrityksiä ja yhdistyksiä, muun muassa helikopteriyritys, lentokoulu, lentokerho ja ilmailumuseo.

  Kulkuyhteydet Tukholma - Västeråsin lentokentällä

  Lentokenttä sijaitsee E18 moottoritien vieressä, noin viisi kilomeriä lähimmän kaupungin keskustasta, toisin sanoen tekemällä autonvuokrauksen Tukholma - Västeråsin lentokentältä pääset matkaan tuossa tuokiossa. E18-moottoritie kuljettaa sinut myös Tukholmaan asti, joka sijaitsee reilu 100 kilometrin päässä lentoasemalta kaakkoon. Voit myös halutessasi matkustaa pääkaupunkiin Flygbussar-lentokenttäbussilla noin puolessatoista tunnissa ja vuokrata auton esimerkiksi Tukholman päärautatieasemalta. Voit myös ottaa taksin tai paikallisbussin Västeråsin keskustaan ja jatkaa sieltä junalla matkaa Tukholman lisäksi muihin kaupunkeihin, kuten Norrköpingiin tai Kalmariin. Kuljettajan täytyy tuntea paikalliset liikennesäännöt, lisätietoa ajokulttuurista saat lukemalla Ruotsin kuljettajan oppaamme.

  Pysäköintivinkkejä

  Lentokentältä löytyy parkkipaikkoja pitkä- ja lyhytaikaispysäköinnille, paikat ovat terminaalirakennuksen läheisyydessä taivasalla muutaman minuutin kävelymatkan etäisyydellä. Ennakkovaraus ei ole välttämätön ja pysäköinnin voi maksaa useimmilla luotto- ja pankkikorteilla. Muista varmistaa auton noudon yhteydessä, mihin vuokra-auto tulee palauttaa, sillä vuokraamoilla on omat varatut paikat ajoneuvoilleen.

  Västeråsin kaupungissa on monia vaihtoehtoja pysäköinnille. Voit hyödyntää pysäköintialueita, katupysäköintiä tai parkkihalleja. Muista tarkastaa pysäköintirajoitukset kylteistä ennen pysäköintiä, jotta säästyt parkkisakoilta tai pahimmassa tapauksessa auton hinaukselta. Pysäköinnin maksuun voit käyttää useimpia pysäköintisovelluksia ja yleisimpiä maksukortteja.

  Tukholman keskustassa on helpointa hyödyntää keskustan parkkihalleja, sillä katupysäköinti on melko hintavaa ja rajoitettua. Hallissa voit myös pysäköidä auton turvallisemmin. Muista kuitenkin aina ottaa arvoesineesi mukaan autosta, äläkä jätä henkilökohtaisia tavaroita näkösälle.

  Hyödyllisiä linkkejä

  Tukholma - Västeråsin lentoaseman kotisivut