Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO VANCOUVER

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Vancouver - Varaa ja säästä

  Kanadan satamakaupunki Vancouver on Brittiläisen Kolumbian pääkaupunki ja on paljon lähempänä Seattlea kuin Quebeckia. Ei ole parempaa tapaa aloittaa tutustuminen tähän kauniiseen alueeseen, kuin autonvuokraus Vancouverissa. Paikallisen luonnon ansiosta Vancouver tarjoaa etelässä kauniita hiekkarantoja ja pohjoisessa korkeita lumisia vuorenhuippuja. Oma auto Vancouverista tarjoaa sinulle mukavuuden liikkua omaan tahtiin ja järjestää lomasi haluamallasi tavalla omien toiveiden mukaan! Vancouverin kauneus on vertaansa vailla! Kaupunki ja sen alueen maisemat ovat todella vaihtelevia jättimäisistä lumisista vuoristoista rannikon vuonoihin ja laaksoihin. Vancouver tunnetaan myös 180 puistosta, mukaan lukien kuuluisa Stanley Park, ja sen monista viheralueista, jotka eivät ole kaukana kaupungin keskustasta. Muista käydä Vancouverin museossa, joka kattaa sen historiaa ja perinteitä. Myös merimuseo tarjoaa runsaasti tietoa Tyynenmeren rannikon historiasta. Moderni taivaanranta majesteettisten vuorten taustalla kaupungin yllä tekevät Vancouverin katukuvasta täydellisen ja suositun Pohjois-Amerikan kaupunkien keskuudessa. Huolimatta sateisesta ilmastostaan Vancouver on edelleen yksi Kanadan suosituimmista kaupungeista, jonka elämänlaatu ja elinvoimainen monikansallinen yhteisö tarjoavat kaupungille erityisen tunnelman.

  Kun vuokraat auton Vancouverissa Auto Europelta, sinulle taataan parasta palvelua ja markkinoiden alhaisimmat hinnat! Älä epäröi ottaa yhteyttä Auto Europeen, jos haluat lisätietoja autonvuokrauksesta ja oppia lisää laajasta valikoimasta vuokra-autoja odotusten ja budjetin mukaan. Auto Europe antaa sinulle mahdollisuuden matkustaa omaan tahtiin kilpailukykyiseen hintaan, jotta voit säästää enemmän lomallesi Vancouverissa. Avullamme voit lähteä esimerkiksi kiertomatkalle Kanadan länsirannikkoa pitkin tai Kanadan sisämaahan. Calgary ja Edmonton ovat molemmat muutaman tunnin päässä ja todella näkemisen arvoisia kohteita. Jos luonto on lähellä sydäntäsi, mikään muu maa ei ole parempi valinta kuin Kanada. Vancouver tarjoaa sinulle loputtomat mahdollisuudet kokea eri luonnon ihmeitä, kulttuuria ja yöelämää. Jos haluat kuitenkin matkustaa Kanadan naapurimaahan USA:han, muista ilmoittaa siitä ensin meille. Kaikki vuokraamot eivät salli autojensa viemistä muihin maihin ja joissakin tapauksissa siitä tulee lisämaksu. Kerro meille, minne USA:ssa haluat matkustaa ja otamme selvää puolestasi, onko se mahdollista ja mahdollisista lisämaksuista.

  Liikenne Vancouverissa

  Kanadassa voit ajaa voimassaolevan suomalaisen ajokortin kanssa. Vancouverissa liikkuminen autolla voi olla helppoa tai erittäin turhauttavaa vuorokauden ajasta riippuen. Kuten kaikissa kaupungeissa, Vancouverissa ruuhka-aikoina liikenne on huonoa, hidasta ja odotusajat ovat pitkiä. Vältä ajamista Vancouverin keskustassa ruuhka-aikoina, jos mahdollista, sillä liikenne W Georgia katua pitkin kohti Lionien portin siltaa (yksi tärkeimmistä reiteistä Pohjois-Vancouveriin autolla) on erityisen täynnä ja hidasta iltapäivällä. Yritä välttää myös ajamista Vancouveriin 99 tietä pitkin pohjoisen kautta iltapäivän kiireessä, sillä liikenne voi olla erityisen huono Massey Tunnelin eteläpuolella. Ajo-ohjeet eivät ole samat koko maassa, vaan ne vaihtelevat Kanadassa maakunnasta toiseen. Brittiläisen Kolumbian maakunnassa, jossa Vancouver sijaitsee, käytetään metrijärjestelmää tien päällä, etäisyys lasketaan kilometreinä ja metreinä. Vancouver on pyrkinyt olemaan maailman vihrein kaupunki ja on kunnianhimoisesti rakentanut polkupyöräkaistoja kaikkialle kaupunkiin. Pidä siis pyöräilijöitä silmällä, äläkä aja pyöräkaistoilla. Voit lukea lisää ajo-ohjeista Kanadassa täältä.

  Autonvuokraus ja pysäköinti Vancouverissa

  Kaupunki tarjoaa monipuoliset katupysäköintimahdollisuudet vierailijoille, asiakkaille, työntekijöille ja asukkaille Vancouverin keskustassa. Katupysäköinnistä voi maksaa kolikkokäyttöisissä pysäköintimittareissa, sekä myös vihreissä pankkikortti- ja kolikkoautomaateissa. Katupysäköinnistä tulee maksaa maanantaista perjantaihin ja voit maksaa joko per tunti tai muutamasta tunnista kerralla. Sallittu pysäköintiaika näkyy aina maksumittareissa tai parkkipaikkojen kylteissä. Katupysäköinti on suhteellisen kallista ja ilmaisia paikkoja on hankala löytää. Usein asuinalueilla katupaikat on varattu vain asukkaille ja näillä paikoilla pysäköintiä varten on hankittava lupa. Haluamme mainita, että Kanadan pysäköintihalleja kutsutaan usein parkadeiksi. Ainoa ongelma, jonka saatat kohdata, on niiden havaitseminen, koska ne sijaitsevat usein joko maan alla tai korkeiden rakennusten takana.

  Vancouverin lentokenttä

  Vancouverin kansainvälinen lentokenttä on Kanadan toiseksi vilkkain lentokenttä Toronton Pearsonin kansainvälisen lentokentän jälkeen. Lentokenttä sijaitsee Sea Island saarella Richmondissa, noin 12 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Lentokenttää on usein kuvattu merkittäväksi Tyynenmeren liikennekeskukseksi sen sijainnin Tyynenmeren luoteisosassa ja lukuisten lentojen vuoksi useisiin kohteisiin Amerikassa, Aasiassa ja Australiassa. Lentokentällä on kolme terminaalia, kotimainen, kansainvälinen ja eteläterminaali. Täysin lasitettu kävelytie, joka tunnetaan paremmin nimellä Link, yhdistää kotimaisten ja kansainvälisten lentojen terminaalit. Yhdessä niitä usein kutsutaan pääterminaaliksi. Eteläterminaali on osa alkuperäistä terminaalia ennen vuotta 1968, joka on edelleen käytössä. Siellä sijaitsee myös Pacific Coastal ja Harbor Air lentoyhtiöiden pääkonttori. Eteläterminaali palvelee alueellisia lentoyhtiöitä, jotka lentävät enimmäkseen Brittiläisessä Kolumbiassa tilauslentojen lisäksi. Lentokenttä yhdistää Vancouverin kaupungin Arthur Laing sillalla ja sen jälkeen valtatiellä 99. Lentokentällä on oma SkyTrain pysäkki, josta pääset suoraan kaupunkiin. Linja-autopalvelut liikennöivät lentokentällä silloin, jos metrolinjalla on myöhästymisiä.

  Vancouverin kansainvälinen lentoasema (YVR)
  Osoite: 3211 Grant McConachie Way, Richmond, BC V7B 0A4, Kanada.
  Puhelin: +1 604 207 7077
  Nettisivut: www.yvr.ca

  Tekemistä Vancouverissa

  Lämpimän ilmaston ja sademäärän ansiosta kaupungilla on kohtuullinen määrä reheviä ulkoilualueita, joista suurin on Stanley Park. Jos et halua kiertää sen lähes 1000 hehtaarin suuruista aluetta, tutustu kaupungin muihin rakkaisiin ulkoilumahdollisuuksiin, kuten Queen Elizabeth Park tai VanDusenin kasvitieteellinen puutarha. Todellisen jännityksen vuoksi voit kävellä Capilanon jousisillan yli, joka riippuu 230 metrin korkeudessa Capilano joen yläpuolella. Kun olet valmis syömään, valitse herkullisia ruokia markkinoilla Granville Islandilla ja Lonsdale Quayllä. Vancouverin keskusta on vain alkua. Kävele tai aja muutamassa minuutissa kaupungin lähialueille, jossa voit viettää aikaa paikallisten kanssa monipuolisilla ja erottuvilla alueilla. Tämä kaupunki sopii mainiosti tutkimusmatkoille kaupunkialueille, joissa voit löytää lukuisia pikkuputiikkeja, kahviloita ja kulttuurikohteita. Autonvuokraus Vancouverista auttaa matkasi suunnittelussa ja voit vaivattomasti matkustaa kaupungin joka kolkkaan aikataulusi mukaan.

  • Stanley Park: Tämä lähes 1000 hehtaarin puisto Vancouverin West Endin pohjoispuolella pitää sisällään joitakin kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä. Itse asiassa voit helposti viettää täällä enemmän kuin yhden päivän ja olla näkemättä kaikkea. Jos haluat kokea puiston paikallisten tavoin, kävele, pyöräile tai lenkkeile lähes 20 kilometrin pituista Vancouverin rantaviivaa pitkin. Reitti alkaa Vancouverin kongressikeskuksesta ja päättyy Spanish Banks Beach Parkille. Jos et ole valmis kävelemään, löydät puiston lähellä useita polkupyörävuokraamoja. Polkupyörän avulla voit tutkia yli 17 kilometriä metsäreittejä, jotka ovat vähemmän ruuhkaisia kuin muissa puistoissa. Suosittelemme pyöräilyä South Creek reitillä, joka johtaa liljoilla peitetylle Beaverin järvelle. Jos liikunta ei ole makuusi, voit matkustaa hop-on/ hop-off vaunun tai hevoskärryn kyydissä. Molemmat opastetut kierrokset sisältävät informatiivista tietoa alueesta. Puisto tarjoaa myös suuren pakopaikan kaupungista ja on kauneimmista merenranta-alueista. Lapsiperheille on tarjolla myös runsaasti perheystävällistä tekemistä, kuten ulkoilma vesipuisto ja erillinen lämmitetty ulkouima-allas. Puistossa on myös neljä leikkikenttää ja miniatyyrijuna, joka kulkee metsän halki. Vancouverin akvaario sijaitsee puiston sisällä, mutta sisäänpääsystä tulee maksaa erikseen. Taiteen ja historian ystävät haluavat todennäköisesti pysähtyä Brockton Pointiin nähdäkseen First Nationin toteemipylvään Seawallin varrella. Arvioiden mukaan osa alkuperäisistä toteemipylväistä veistettiin 1880-luvun lopulla.

  • Grouse vuori: Pohjois-Vancouverin yllä nouseva Grouse vuori on ollut suosittu pakopaikka vuosia, varsinkin kun selkeänä päivänä voit nähdä koko kaupungin kokonaisuudessaan. Alunperin vuorta käytettiin vain hiihtoa varten, mutta tarjoaa nyt ympäri vuoden erilaista toimintaa, mukaan lukien lähes 2 kilometrin pituinen reitti Grouse Grind. Talvella sinulle ei tule tekemisen pulaa. Grousen vuoren rinteiltä löytyy 33 hiihto- ja lumilautailureittiä, neljä hissiä ja kuusi freestyle harjoittelualuetta, puhumattakaan neljästä lumikenkäreitistä. Siellä on myös köysirata, luistelulampi, elokuvateatteri, villieläinpuisto ja useita ruokapaikkoja, kuten Starbucks ja The Observatory, ruokasali 360 asteen vuoristomaisemilla. Nauti aamiaisesta Grizzly Lookout kahvilassa samalla, kun katselet karhuja ja opit niistä lisää puiston oppaan kanssa. Yksi vuoren erikoisimmista aktiviteeteistä on mahdollisuus kiivetä tuuliturbiinin lasitasanteelle ja nähdä koko alue 360 asteessa. Huipulle pääsee kahdella tavalla: voit nousta ylös jalkaisin tai nauttia luonnonkauniista matkasta Skyride gondolassa. Lippu ei ole edullisemmasta päästä, mutta sen kanssa voi ottaa osaa useisiin aktiviteetteihin huipulla. Sinun ei tarvitse maksaa vaelluksesta, mutta sinun on maksettava noin 10 dollaria Skyride-matkasta takaisin, sillä alamäkeen vaellus ei ole sallittua. Vuorelle voi nousta päivittäin klo 9.00-22.00 välillä.

  • Capilano riippusilta: Voita huimauksesi ja koe Vancouver lintuperspektiivistä. Capilanon ripustussilta on kaupungin vanhin matkailukohde vuodelta 1889 ja 137 metriä pitkä ja 70 metrin korkeudessa silta tarjoaa upeat näkymät Capilanon joelle sen alla. Vierailijat sanovat sen olevan jännittävä ja upea kokemus. Hauskanpito ei päädy siihen, kun saavut kanjonin toiselle puolelle. Treetops Adventure tarjoaa lisää ripustussiltoja ja rohkeita aktiviteetteja. Tämä lehväskatos on asetettu puiston 250-vuotiaiden Douglas kuusien joukkoon ja sinulla on mahdollisuus kävellä 35 metrin korkeudessa metsäpohjan yläpuolella katselutasanteelta toiselle. Jatka Cliffwalkia pitkin, joka on joukko riippuvia kulkureittejä kanjonin reunaa pitkin. Alue on erikoistunut paikalliseen ruokaan ylpeinä tarjoavat ainutlaatuisen Vancouverin ruokakokemuksen. Oli sitten mielessä nopea cappuccino, herkullinen välipala kahvilasta tai mehukas kanadalainen ulkofileehampurilainen Loggers Grillistä, saatavilla on kaikenlaisia makuja Capilanon puistossa. Monet matkailijat nauttivat kohteen ainutlaatuisesta kokemuksesta, kaikki eivät ole yhtä tyytyväisiä korkeaan sisäänpääsyn hintaan tai rajoitettuun pysäköintiin. Capilanon ripustussilta on avoinna päivittäin sesongin mukaan ja sijaitsee Vancouverin pohjoispuolelle. Puisto tarjoaa myös ilmaisen kuljetuspalvelun useista paikoista Vancouverin keskustassa puistoon. Lentokenttäkuljetukset lähtevät 15 minuutin välein.

  • Gastown ja Chinatown: Gastown on kaupungin mukulakivinen vanhakaupunki, jossa Vancouver alkoi. Viime vuosina se on muuttunut nopeasti, sen kulttuurirakennukset ovat nyt koti joillekin kaupungin parhaimmille itsenäisille putiikeille, baareille ja ravintoloille. Alue on hyvin säilyttänyt sen historiallisen viehätyksen ja itsenäisen sielun. Victorian ajan arkkitehtuurisissa rakennuksissa on esillä kukoistava muoti, moitteettomat sisustusliikkeet, galleriat ja joitakin parhaimmista kulinaarisista ruista Vancouverissa. Se on kokouspaikka tyylikkäille paikallisille ja ihanteellinen lähiö. Gastown sijaitsee Vancouverin niemimaan keskustan pohjoispuolella, Richardsista itään Main Streetiin ja etelään Hastings Streetiin. Lähes yhtä vanha on historiallinen Chinatown, ja yksi Kanadan suurimmista ja elinvoimaisimmista, joka on hiljattain aloittanut uudistuksia entistä nopeammin. Tästä syystä uudet condo-korttelit ja hipster-kahvilat saavat perinteiset päivittäistavarakaupat näyttämään nuhjuisimmilta kuin koskaan. Chinatownissa järjestetään vuosittain myös lukuisia erilaisia festivaaleja ja tapahtumia. Vietä päivä perheen ja ystävien kanssa kulttuurin, musiikin, tanssin, kilpailujen, ostoksien, erilaisen toiminnan ja hämmästyttävän ruuan kesken. Nämä kiehtovat viereiset alueet kutsuvat monia tutkimusmatkalle jalkaisin.

  • TELUS World of Science: Sytytä mielesi ja tutustu tieteen maailman ihmeisiin TELUS World of Science museossa. Uppoudu interaktiivisiin sisä- ja ulkoilmanäyttelyihin, kuten Ken Spencer Science Parkiin, tutustu inspiroiviin näyttelynäyttelyihin, todista unohtumattomia elävän tieteen esitelmiä ja katsele erinomaisia OMNIMAX®-elokuvia. Pinten lasten perheille on tarjolla Wonder Gallery, joka suunniteltu vain 0-5-vuotiaille lapsille ja heidän hoitajilleen. Pidä taukoa toimista katsomalla ilmaista näytöstä Science-teatterissa tai nauttimalla lounasta Triple O ravintolassa tai Science World lounashuoneessa. Päivästäsi tulee varmasti unohtumaton tutustumalla ympäristölle omistettuihin gallerioihin, kuten World: BMO kestävän kehityksen galleria, biotieteen BodyWorks, iteraktiivinen suunnitteluprosessi Tinkering Space: The WorkSafeBC Gallery ja paljon muuta! Tieteen maailma on hauska paikka mielikuvitustasi varten iästä riippumatta. Tutustu myös tieteen maailman kurssi- ja leiritarjontaan, joiden avulla voit syventyä tieteen, teknologian, tekniikan ja matematiikan aloihin. Lisää taiteen haluasi ja vieraile Kaleidoscopessa, tieteen myymälässä. Opi lisää kotona palapeleillä, kokeilla, kirjoilla, leluilla ja paljon muuta! Kaleidoskooppi on avoinna yleisölle, jonne pääsee pääsisäänkäynnin vasemmalta puolelta. Tieteen maailma on avoinna vuoden ympäri ja aukioloajat riippuvat vuodenajasta.

  Autonvuokraus ja päivämatkat Vancouverissa

  Jos olet ollut Vancouverissa jo jonkin aikaa, olet todennäköisesti kävellyt Stanley Parkin ikonista merenrantaa pitkin, vieraillut Granvillen saarella, ottanut kuvia vanhasta Steamin kellosta Gastownissa, tehnyt ostoksia Robson Streetillä ja nostanut lasillisen Granvillen viihdealueella. Sinulla on vielä aikaa jäljellä, mutta et ole varma, mitä muuta voisit tehdä lomasi aikana. Vaikka Vancouverissa on lukemattomasti nähtävää ja koettavaa, sinua odottaa lukuisat muut seikkailumahdollisuudet suoraan kaupungin rajojen ulkopuolella. Sille on olemassa erittäin hyvä hyvä syy, miksi Vancouver on johdonmukaisesti yksi maailman parhaimmista kaupungeista. Voit oppia lisää kulttuurista ja historiasta, nauttia upeasta luonnosta tai tutustua museoihin Vancouverin ja Brittiläisen Kolumbian alueella. Autovuokraamot Vancouverissa avustavat sinua oikean auton löytämisessä riippuen siitä, mitä matkasuunnitelmiisi kuuluu. Muista aina ilmoittaa heille halustasi matkustaa muihin Kanadan osavaltioihin, sillä saatat tarvita sitä varten erikoisluvan. Löysimme sinulle muutaman suosituimman kohteen Vancouverin ulkopuolella.

  Whistler

  Whistles, joka sijaitsee 125 kilometriä pohjoiseen Vancouverista, noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä, on neljän vuodenajan lomakaupunki, jonka yli 8000 hehtaarin alue leviää useille vuorenhuipuille. Whistler sai kansainvälistä mainetta vuonna 2010, kun se isännöi talviolympialaisia Vancouverin kaupungin kanssa. Whistler sijoittuu jatkuvasti Pohjois-Amerikan parhaaksi hiihtokeskukseksi ja vuonna 2008 se esitteli maailman ennätyksellisen Peak 2 Peak Gondolan, joka on maailman pisin jatkuva hissi. Viime vuosikymmenen aikana Whistler on kehittynyt yhdeksi Kanadan parhaista kesäkohteista. Se ylpeilee yli 50 kilometrin pituisilla korkeilla alppivaellusreiteillä, useilla golfkenttillä, upeilla köysiradoilla, maastokierroksilla, varjoliitolla ja benjihypyillä, luonto- ja villieläinkierroksilla, kesäkelkoilla Whistler Slide keskuksessa, loputtomilla pyöräilyreiteillä ja useilla makean veden järvillä. Whistler vuoren Mountain Bike Parkista on nopeasti tullut yksi Pohjois-Amerikan parhaista ja Whistlerissä järjestetään vuosittain useita festivaaleja ja tapahtumia, mukaan lukien huhtikuussa järjestettävä World Ski & Snowboard festivaali ja elokuussa Crankworx Mountain Bike festivaali. Matkaa täysin eri maailmaan Peak 2 Peak Gondolalla ja koe ympäristö 360 asteella. Pidä taukoa aktiivilomasta ja uppoudu täysin ympäristösi kauneuteen ja seesteisyyteen. Koe ikivanha skandinaavinen perinteinen hydroterapia ja sen energisoiva ja rentouttava hyöty Skandinaven kylpylässä. Tyydytä ruokahalusi monissa ravintoloissa, joissa voit syödä aamiaista, lounasta ja päivällistä jokaiselle budjetille. Whistlerin palkitut ravintolat tarjoavat monipuolisia ruoka-annoksia, jotka on valmistettu paikallisista luomuaineksista. Matkallasi takaisin Vancouveriin voit pysähtyä Britannian louhosmuseossa Britannia Mine Museum, joka oli Britannian imperiumin suurin kuparikaivos. Se sijaitsee kätevästi suoraan 99 valtatien varrella, joka johtaa Vancouverista suoraan Whistleriin.

  Horseshoe Bay

  Toinen hyvä kohde päivämatkalle Vancouverista on Horseshoe Bay, portti Howe Soundin vuonolle ja Sunshine Coastille. Se on pieni kylä ja venesatama, joka sijaitsee Länsi-Vancouverin länsipäässä. Horseshoe Bayssä sijaitsee myös kolmanneksi vilkkain Brittiläisen Kolumbian lauttasatama. Tämä yhteisö sopii erinomaisesti kävelyretkille, joten pysäköi autosi ja kävele muutama kortteli pääkadulle. Monet tulevat Horseshoe Bayn kylään vain näköalojen vuoksi. Jos aiot vierailla Vancouverin tai Bowen saarilla, tai Sunshinen rannikolla, lautalle pääset Horseshoe Bayn satamasta. Vaikka et halua matkustaa lautalla, Horseshoe Bay on hauska paikka lähteä lounaalle ja viettää iltapäivä. Kylässä on muutamia ravintoloita, kuten legendaarinen Trolls ravintola ja siellä on kallioinen ranta, jossa on leikkipaikka kauniilla näkymillä venesatamaan. Kun olet käynyt Horseshoe Bayssä, tutustu läheiseen Whytecliffin puistoon, joka on yksi Kanadan ensimmäisistä merialueista ja suosittu kylmän veden sukelluspaikka. Täältä löytyy myös uimaranta, joka tarjoaa hauskanpitoa lapsille, kun lautan aallot tulevat maihin. Sewellin venesatama sijaitsee Horseshoen lahdella ja se on ollut saman perheen omistuksessa kolmelle sukupolvea. Vuokraa vene ja lähde vesille itse, kokeile kalastusta tai nauti yksinkertaisesti upeasta ympäristöstä samalla, kun matkaat aaltoja pitkin. Voit myös varata Sewellin Sea safarin ekokierroksen, jonka opas näyttää sinulle kaikki upeat maisemat ja villieläimet, jotka tekevät Brittiläisen Kolumbian rannikosta maailmankuulun! Jos sinulla on aikaa ajaa takaisin Vancouveriin, käy lähistöllä sijaitsevassa Lighthouse Parkissa, joka sijaitsee Länsi-Vancouverin asuinalueella. Se on suosittu nähtävyys ja Kanadan kansallinen historiallinen alue.

  Valaiden katselu

  Maaliskuusta lokakuuhun tuhansia valaita ui Vancouverin vesien halki ja tekee siitä maailman parhaimman paikan valaiden katseluun. Useat matkanjärjestäjät tarjoavat valaiden katseluretkiä Persianlahden ja San Juanin saarten ympärillä, joten voit tarkkailla valaita veneestä, täysin varustetulta alukselta, kajakilta tai lentokoneesta. Monet valaslajit kulkevat näiden pohjoisten vesiväylien halki, mukaan lukien ryhävalaat, miekkavalaat, harmaavalaat ja lahtivalaat. Mutta meressä elävät nisäkkäät eivät ole ainoita eläimiä, joita voit nähdä matkalla. Varmista, että tuot mukanasi kiikarit, koska valaiden lisäksi on melko yleistä havaita erilaisia merilintuja, kuten ruskopelikaaneja, virta-alleja, tundrakuikkia, töyhtölunneja ja valkopäämerikotkia. Kun kyseessä on valaidentarkkailumatkat, miekkavalaita pidetään usein tärkeimpinä nähtävyyksinä. Vancouverin saaren vesillä asuu suuria määriä valasryhmiä, joissa on lähes 100 valasta, sekä pienempiä ryhmiä miekkavalaita, jotka uivat laajaa rantaviivaa pitkin. Toukokuusta lokakuuhun on paras aika nähdä miekkavalaita, jotka syövät muuttoa tekevää lohta Georgian salmen ja Persianlahden saarilla. Mutta loppukesän kuukaudet ovat ihanteellisia nähdä pohjoisen miekkavalaita, jotka ilmaantuvat Johnstonen salmessa. Merileijonista ja saukoista delfiineihin ja lintuihin, Brittiläisen Kolumbian syrjäisillä rannikkoalueilla on runsaasti erilaisia merieläimiä. Matkat vaihtelevat suuresti kolmesta kuuteen tuntiin riippuen yrityksestä ja tavoitteista. Koska valaat ovat arvaamattomia ja koko ajan liikkeessä, saatat joutua odottamaan hetken ennen niiden saapumista, tai valitsemasi yritys purjehtii eri kohteisiin valaita etsiessä.

  Maantieteelliset tiedot ja historia

  Alueella asui jo pitkään useita alkuperäisasukkaita, kun Hudson's Bay Company perusti Fort Langley kaupankäyntipaikan vuonna 1827 Fraser joen suulle. Alueella asui vain vähän eurooppalaisia 1850-luvun lopulle saakka, jolloin New Westminsterin kaupunki (nykyisin Vancouverin lähiö) perustettiin alkuperäisen asutuksen lähelle. Tuhannet kaivostyöläiset, enimmäkseen Kaliforniasta, tulvivat alueelle 1860-luvulla ja heitä houkutteli kultaryntäys Cariboon vuoristossa koilliseen. Skotlantilaisten lisäksi, ketkä olivat hyvin vaikutusvaltaisia Vancouverissa alkuvuosina, myös amerikkalaisilla oli merkittävä vaikutus kaupunkiin. Ehdotuksen Vancouverin nimeksi teki yhdysvaltalainen William Van Horne, Kanadan Tyynenmeren rautatieyhtiön presidentti. Kaupungin useimmin valittu pormestari, L.D. Taylor oli alun perin Yhdysvalloista. Lisäksi alueen ensimmäinen tärkeä toimiala, sahalaitos Burrard Inlet, oli amerikkalaisen omistuksessa. Lopuksi ensimmäisen merkittävän toimialan, joka ei ole riippuvainen paikallisista luonnonvaroista, oli edelleen aktiivinen sokeritehdas ja amerikkalaisen perustama.

  Vancouver oli alun perin pieni sahalaitoksen asutusalue nimeltään Granville 1870-luvulla. Se rekisteröitiin kaupungiksi huhtikuussa vuonna 1886, juuri ennen kuin siitä tuli ensimmäisen trans-Kanadan rautatien läntinen päätepysäkki, Canadian Pacific, ja nimettiin uudelleen kunnioittaen englantilaista merenkulkijaa George Vancouveria, kuka tutki ja kartoitti rannikon vuonna 1792. Katastrofinen tulipalo vain kahden kuukauden kuluttua kaupungin perustamisesta tuhosi sen alle tunnissa. Kaupunki kuitenkin toipui, jonka jälkeen siitä tuli vauras satamakaupunki, jossa sitä auttoi osittain Panaman kanavan avaaminen vuonna 1914, mikä teki siitä taloudellisesti kattavan viedä viljaa ja puutavaraa Vancouverista Yhdysvaltojen itärannikolle ja Eurooppaan. Vuonna 1929 kaksi suurta etelän esikaupunkialuetta, Point Gray ja South Vancouver, yhdistettiin Vancouveriin ja sen suurkaupunkialueesta tuli kolmanneksi väkirikkain Kanadassa. Vancouver oli 1930-luvulla Kanadan suurin Tyynenmeren rannikon satama. Toisen maailmansodan jälkeen se kehittyi Kanadan tärkeimmäksi kauppakeskukseksi Aasian ja Tyynenmeren alueen kanssa.

  Vancouverin ilmasto talvella on kostea ja kohtalaisen lämmin kesällä. Lämpötilat vaihtelevat noin elokuun 22°C keskilämpötilasta noin 0,8°C välillä joulukuussa. Kaupungin veden ja vuorten läheisyys johtaa jatkuvasti muuttuviin sääolosuhteisiin. Sademäärä on suuri marras- ja joulukuussa, keskimäärin noin 180 mm molempina kuukausina. Kaupunki on Brittiläisen Kolumbian teollinen, kaupallinen ja taloudellinen sydän, jossa kauppa ja liikenne ovat sen talouden peruskomponentteja. Sen jäävapaa syvänmeren satama Burrard Inlet on Kanadan suurin ja tarjoaa suuret telakat ja viljankäsittelytilat; se käsittelee rahtialuksia, kalastuslaivoja ja joitakin lauttoja. Suurimpiin lasteihin kuuluvat irtotavarat (vilja, kivihiili, rikki, kalium ja petrokemikaalit), metsätuotteet, teräs ja kontit. Se on myös tärkeä satama risteilyaluksille, ja Alaska on niiden yleisin kohde. Kaupungista on tullut korkean teknologian teollisuuden ja televisio- ja elokuvatuotannon keskus. Itse asiassa 2000-luvun alussa se sijoittui Los Angelesin ja New Yorkin jälkeen Pohjois-Amerikan kolmanneksi suurimmaksi elokuvatuotantoalueeksi, ja alueella tuotetaan monia televisio-ohjelmia.

  Matkustaminen Vancouverissa

  Jos haluat matkustaa mahdollisimman paljon myös kaupungin ulkopuolelle ja täysin vapaasti, suosittelemme tietenkin omaa autoa lukuisista autovuokraamoista Vancouverissa. Kaupungissa on kuitenkin myös hyvä julkisen liikenteen verkosto ja pärjäät siellä myös ilman autoa. TransLink tarjoaa jatkuvaa linja-autoliikennettä koko päivän ajan. Huomaa, että et voi ostaa lippuja etukäteen ja sinulla tulee olla täsmällinen käteismäärä astuessa bussiin, koska et saa sieltä vaihtorahaa. Perinteisten linja-autojen lisäksi saatavilla on pikavuoroja, jotka pysähtyvät harvemmin, tai pienempiä yhteisön kuljetuspalveluja, jotka kuljettavat vähemmän matkustajia tietyille kaupungin alueille. HandyDART on ovelta ovelle yhteismatkustuspalvelu fyysisesti tai kognitiivisesti vammaisille henkilöille, jotka tarvitsevat apua julkisen liikenteen käytössä. Seabus ylittää Burrard Inlet vuonon ja tarjoaa matkustusmahdollisuuden Waterfront asemalta Vancouverin keskustassa Lonsdale Quayn asemalle Pohjois-Vancouverissa. West Coast Express on juna, joka yhdistää Waterfrontin aseman Vancouverin keskustassa Missioniin muutamilla pysäkeillä. Arkisin viisi junaa kulkee Vancouveriin aamulla ja lähtee Vancouverista iltapäivällä. Kuten muissa suurissa kaupungeissa, Vancouverissa on useita taksialan yrityksiä. Itse Vancouverin kaupungissa on viisi ja monia muita, jotka liikennöivät Vancouverin eri osissa. Vancouverin taksit veloittavat mittarin mukaan, joka riippuu ajasta ja matkasta ja voi maksaa enemmän yöllä.

  SkyTrain

  SkyTrain on maailman vanhin ja pisin, täysin automatisoitu ilman kuljettajaa ja nopea kuljetusjärjestelmä. Rapid transit viittaa automaattisiin juniin, jotka kulkevat maanpinnan ylä- ja alapuolella. SkyTrain koostuu Expo-linjasta ja Millennium-linjasta. Kolmas, jota kutsutaan Kanadan linjaksi, tarjoaa yhteyden lentokentältä Vancouverin keskustaan. Lippujen hinnat ovat edullisia ja vaihtelevat kellonajan ja sen mukaan, kuinka monta vyöhykettä ylität, mutta lippusi on aina voimassa, jos haluat vaihtaa joko bussille tai SeaBusille 90 minuutin kuluessa matkan alkamisesta. Voit ostaa lippuja SkyTrain asemilta luotto- tai pankkikortilla tai käteisellä. Kertalipun lisäksi voit ostaa FareSaver kymmen lipun paketin alennetulla hinnalla tai päivälipun, jolla voit matkustaa rajattomattomasti koko päivän ajan. Jos oleskelet Vancouverissa pidempään, voit myös ostaa kuukausilipun.

  Voinko vuokrata asuntoauton Vancouverissa?

  Kanada on jo vuosia sijoittunut hyvin korkealle eri matkalistoille, joten tarjoamme innoissamme nyt myös asuntoautoja Vancouverissa. Brittiläinen Kolumbia on täydellinen alkupiste erilaisille asuntoautokiertomatkoille Whistleristä ja Tyynenmeren luoteisosista Banffiin ja Jasperin kansallispuistoista Glacierin kansallispuistoon Montanassa. Louisen ja Morainen järvien siniset vedet ovat vain päivän ajomatkan päässä! Myös itse Vancouverin kaupunki on ehdottomasti tutustumisen arvoinen, jota ympäröivät vuoret, ja se tarjoaa kukoistavaa taidetta, tatteria ja musiikkia.

  Käytännöllisiä linkkejä

  Vancouver turisti-info