Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO VARSOVA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Varsova - Edullisesti Auto Europelta

  Varsova on yksi nopeimmin kehittyvistä kaupungeista Euroopassa, jolla on valtava potentiaali ja poikkeuksellinen energia, mutta sen asukkaat haluavat muistaa historiaansa ja kykenevät taitavasti yhdistämään perinteet ja nykyaikaisuuden. Kun katselet kaupunkia, huomaat, että sen molemmat puolet nousevat esiin jokaisessa vaiheessa yllättävällä ja ainutlaatuisella tavalla. Kun kävelet kuninkaallista reittiä pitkin, joka yhdistää Puolan hallitsijoiden entiset kodit, laskeudu alas Vistulan joelle nähdäksesi modernit bulevardit, jotka sijaitsevat Multimedia Fountain Park ja Copernicus Science Centerin välillä. Kesällä kaupunki vilisee elämää - monet kahvilat ja baarit avaavat ovensa ja kaupungissa järjestetään tanssijuhlia ja ulkoilmakonsertteja. Samaan aikaan vastapuoleinen ranta säilyttää luonnollisen luonteensa, joka on ainutlaatuinen Euroopassa ja joka ilahduttaa kaikkia vierailijoita. Sieltä löydät hiekkarantoja, pyöräteitä ja erinomaiset olosuhteet vesiurheiluun. Lähes puolet kaupungin pinta-alasta on viheralueita. Puistoja on jopa 95, joista yksi on Łazienki. Kesällä kuuluisat Chopin-konsertit järjestetään ainutlaatuisessa ulkoilmaympäristössä, kun taas kuningas Stanisław Augustinin perustaman teatterin historiallisissa sisätiloissa voit kuunnella nykyajan säveltäjien musiikkia. Kaupunki siis yllättää sinut positiivisesti monin tavoin. Anna sille mahdollisuus seuraavalla lomallasi ja suunnittele matka yhdessä autonvuokrauksella Varsovassa.

  Varsovassa on tapahtunut nopeita muutoksia viimeisen 20 vuoden aikana kommunismin kaatumisen jälkeen. Se on kehittynyt uuden liiketoiminnan kaupungiksi, muuttunut turistikeskukseksi ja todella osoittanut, miksi se on todellinen pääkaupunki, edeltäen aiempia Gnieznoa ja Krakovan pääkaupunkeja. Varsova on kuitenkin edelleen suosittujen turistikohteiden, kuten Wrocławin, Gdańskin ja Krakovan varjossa. Sillä on viimeinkin mahdollisuus loistaa ja todistaa, että Varsovan välistä jättäneet menettävät todellisia helmiä. Jos pidät viehättävistä rakennuksista täynnä historiaa, käsin valmistetusta oluesta, joka ei maksa maltaita, ja uppoutumisesta määränpääsi kulttuuriin, Varsova on oikea kohde sinulle. Harkitse seuraavalla lomallasi kaupunkilomaa Puolassa, jossa Auto Europe avustaa sinua edullisilla tarjouksilla ja laajalla valikoimalla ajoneuvoja jokaiseen tarpeeseen. Tutustu Puolan upeaan pääkaupunkiin ajoneuvon tarjoamalla joustavuudella. Älä jää jumiin ainoastaan kaupungin keskustaan, joka on toki näkemisen arvoinen, mutta voit käyttää aikasi joustavasti oman kulkuneuvosi ansiosta ja nähdä vapaan ajan tullessa sen ympäröiviä kohteita. Ajoneuvoja löytyy jokaisesta koko- ja hintaluokasta, joten sinun ei tarvitse muuttaa lomasuunnitelmiasi sopimaan saatavilla olevaan ajoneuvoon, vaan päin vastoin!

  Liikenne Varsovassa

  Monet ovat kuulleet Puolan järjettömästä liikenteestä ja huonokuntoisista teistä, jotka ovat täynnä kuoppia. Liikenne on kuitenkin yllättävän rauhallista Puolan pääkaupungissa, jossa se on parantunut vuosien varrella. Puolan viimeaikainen taloudellinen vauraus on kuitenkin nostanut myös autojen ostamista. Autonomistus Varsovassa on todella kaksinkertaistunut viimeisen 15 vuoden aikana, jonka takia kaupungin tienkehityshankkeet eivät ole pystyneet perässä ja monet tiet ovat edelleen huonossa kunnossa ja kaupungissa syntyy ruuhkia. Vaikka Puolan tärkeimmät moottoritiet ovat hyvässä kunnossa, maaseututeillä ole hyvin valppaana. Ajaminen etenkin pimeässä voi olla vaarallista kapeiden ja huonosti valaistujen teiden vuoksi. Pidä mielessä tietyöt, jotka voivat aiheuttaa hidastuksia tai viivästyksiä, etenkin kesä-, heinä- ja elokuun aikoina. Ole valppaana ja pidä silmällä jalankulkijoilta ja pyöräilijöiltä, joita on vaikea nähdä yöllä. Puolassa on monia huoltoasemia, ja polttoaineen laatu vaihtelee sen mukaan, minne menet. Huonolaatuisinta polttoainetta tarjoavat supermarketit tai pienet/itsenäiset huoltoasemat. Ne tarjoavat edullisimpia hintoja, mutta älä mene hinnan mukaan. Yleensä suositellaan tankkaamista suurten yritysten asemilla, kuten Orlen, Shell, BP, Statoil, Neste tai Lotos. Jos haluat oppia lisää liikennesäännöistä ja yleisistä ohjeista Puolassa, lue lisää kuljettajan oppaastamme.

  Autonvuokraus ja pysäköinti Varsovassa

  Vaikka kaupungin kadut ovat yleensä kapeita, kaupunkien jalkakäytävät ovat usein epätavallisen leveitä. Tätä ei tehty jalankulkijoiden mukavuuden vuoksi, sillä heidän tulisi olla varovaisia tietä ylittäessä, vaan pysäköinnin helpottamiseksi keskustassa. Alueet, joissa on sallittua pysäköidä jalkakäytävälle tai kadun puolelle, ovat selvästi merkitty tieviitoilla. Maksullisista pysäköintipaikoista voi maksaa helposti helppokäyttöisissä kolikkoautomaateissa. Keskustasta löytyy maksullinen pysäköintialue, josta on maksettava maanantaista perjantaihin. Jos ajat kaupungin ulkopuolelle nähtävyyksille, huomaat usein, että merkityillä pysäköintialueella ei ole kylttejä, jotka osoittavat hinnat tai säännöt. Alueen vartija (yleensä vanhempi nainen) lähestyy yksinkertaisesti kutakin autoa erikseen ja kertoo kuinka paljon sinun tulee maksaa (yleensä muutama kolikko). Vilkkaammissa paikoissa he saattavat jopa kirjoittaa ylös rekisterikilpien numerot ja jopa antavat sinulle kuitin, mutta pienemmillä ja syrjäisimmillä alueilla sinun tulee luottaa yksinomaan vartijoiden muistiin.

  Varsovan lentokenttä

  Varsovan Chopinin lentokenttä, joka tunnetaan myös nimellä Varsova Frederic Chopin-lentokenttä, on kansainvälinen lentokenttä, joka sijaitsee Varsovan Wlochyn alueella, 10 kilometriä lounaaseen Varsovan keskustasta. Varsovan lentokentällä liikennöi lähes 50 lentoyhtiötä, jotka lentävät päivittäin noin 300 lentoa kansainvälisiin ja kotimaisiin kohteisiin​. Vuoden 2014 viisi suosituinta määränpäätä olivat Lontoo, Pariisi, Frankfurt, Amsterdam ja Gdansk. Lentokentällä on vain yksi terminaali, joka tunnetaan terminaalina A. Terminaali A on entisen terminaalin 1 ja terminaalin 2 liitetty rakennus. Terminaali koostuu South Hallista ja North-Hallista. South Hall on terminaalin vanha osa, ja se on kunnostettu ja avattu uudelleen matkustajaliikennettä varten kesäkuussa 2015. Terminaalin modernisoidun osan avaamisen myötä lentokenttä pystyy käsittelemään 25 miljoonaa matkustajaa vuodessa. Mutamia terminaalin palveluista ovat pankkiautomaatit, pankit ja valuutanvaihto, ravintolat, kahvilat, kaupat, postipalvelut, kappeli, lasten leikkialueet, VIP-palvelut ja aulatilat, autonvuokraus ja pysäköintitilat. Lentokentältä löytyvät rautatie-, linja-auto- ja taksipalvelut. Juna on paras vaihtoehto päästä Varsovan keskustaan. Tämä palvelu yhdistää Varsovan lentokentän keskustaan vain 20 minuutissa. Taksilla pääsee turvallisesti ja nopeasti määränpäähän. Taksiyhtiöt sijaitsevat saapumisaulan ulkopuolella ensimmäisellä tasolla. Kolme linja-autolinjaa kulkee lentokentältä kaupungin keskustaan ja lisäksi muutamat linjat kulkevat muihin kohteisiin Varsovassa.

  Varsovan lentokenttä (WAW)
  Virallinen nimi: Frédéric Chopinin kansainvälinen lentoasema.
  Osoite: Żwirki i Wigury, 00-001 Warszawa, Puola.
  Puhelin: +48 22 650 42 20
  Nettisivut: www.lotnisko-chopina.pl

  Tekemistä Varsovassa

  Sen sijaan, että kaikki keskittyisi vanhankaupungin torille, nykyajan Varsova on levittäytynyt laajalle alueelle ja sisältää silmäänpistävän arkkitehtuurivalikoiman, kuten entisöidyt barokki-, goottilais-, uusklassiset ja renessanssin ajan rakennukset vanhassa ja uudessakaupungissa. Tämä sekoitus heijastaa kaupungin rankkaa menneisyyttä ja tarjoaa kiehtovan kokoelman kaupunkialueita ja maamerkkejä. Kuninkaallisena pääkaupunkina useita vuosisatoja, Varsova on siunattu kauniilla palatseilla ja puistoilla, sekä suurilla ja upeilla viheralueilla. Kävelymatkan päässä sijaitsee myös Vistulan joki, jonka länsirannalla kulkee Vistulan boulevardi, nykyaikainen promenadi täynnä baareja ja kahviloita, kun taas itäisellä Pragan puolella luonto pitää sisällään mutkittelevia, metsäisiä polkuja, jotka johtavat hiekkarannoille. Varsova on kärsinyt pahinta historiaa, mukaan lukien miltei täysi tuhoutuminen toisen maailmansodan lopussa. Paljon on rakennettu uudelleen ja säilyneet fragmentit löytyvät nyt erinomaisessa valikoimassa museoita ja kulttuurikohteita. Tutustu kaikkiin näihin kohteisiin mukavasti omalla autolla, jonka voit löytää lukuisista autovuokraamoista Varsovassa.

  • Varsovan vanhakaupunki: Varsovan vanha kaupunki on Puolan pääkaupungin jalokivi. Se ilahduttaa kävijöitä värikkäillä kerrostaloilla ja kapeiden katujensa ainutlaatuisella ilmapiirillä. Ei ihme, että se on lisätty Unescon maailmanperintöluetteloon! Vieraile kuninkaallisessa linnassa jossa hyväksyttiin 3. toukokuuta annettu perustuslaki - ensimmäinen Euroopassa ja toinen maailmassa. Puolan hallitsijoiden entisessä kodissa näet kuninkaalliset huoneistot, Rembrandtin maalaukset ja Bernardo Bellotton kankaat, joka tunnetaan myös nimellä Canaletto. Linnan aukiolla seisoo kuningas Sigismund III Vasan patsas, joka muutti 1500-luvulla Puolan pääkaupungista Krakovasta Varsovaan. Vanhankaupungin aukio 1200- ja 1300-luvuilta on Varsovan vanhin ja yksi viehättävimmistä aukioista. Täällä järjestettiin juhlia ja markkinoita, mutta toimi myös teloituspaikkana. Vaikka se on yli seitsemän sataa vuotta vanha, se ei ole juurikaan muuttunut. Aukion keskellä seisoo Varsovan merenneitopatsas, kaupungin tunnus ja vartija. Jos olet kiinnostunut kaupungin historiasta, käy Varsovan museossa tai seuraa vanhankaupungin kellarireittiä. Tutustu myös muuriin ja soittokelloon Kanonian kadulla, lähde kävelylle vanhoja kaupungin muureja pitkin ja ota valokuva Vislasta Gnojna Góran tarkkailupisteeltä. Astu katedraaliin, jossa sijaitsevat keskiaikaisten Mazovian ruhtinaiden, Puolan viimeisen kuninkaan Stanisław August Poniatowskin ja erinomaisen pianistin ja poliitikon Ignacy Jan Paderewskin haudat. Kesällä vanha kaupunki on täynnä kahvilapuutarhoja ja siitä tulee kulttuurifestivaalien keskipiste. Talvella vanhakaupunki ja kuninkaallinen reitti kimaltelevat kauniina valaistuksen alla.

  • Kulttuurin ja tieteen palatsi: Varsovan korkein ja tunnetuin rakennus näkyy melkein kaikista pääkaupungin osista. Mistä se tuli? Se avattiin vuonna 1955 Joseph Stalinin aloitteesta "Neuvostoliiton lahjana puolalaisille". Venäläisten työntekijöiden rakentaman, sitä pitkään pidettiin sosialistisen vallan symbolina ja Puolan työntekijäpuolueen ylpeys. Siellä pidettiin Puolan yhdistyneen työväenpuolueen kokoukset. Alusta asti sen monumentaalisen sisustuksen keskellä on aina järjestetty lukuisia konsertteja, näyttelyitä, messuja ja näyttelyitä. Tällä hetkellä palatsissa sijaitsee teattereita, elokuvateatteri, museoita, trendikkäitä pubeja ja Varsovan tärkein matkailutoimisto. Mene rakennuksen 30. kerroksen näköalakentälle ja nauti kauniista panoraamanäkymistä kaupungin yllä 114 metrin korkeudesta. Tutustu sosialistisen realismin veistoksiin, jotka on sijoitettu palatsin julkisivun eri paikkoihin. Jokainen symboloi erilaista tieteen, taiteen, tekniikan tai kulttuurin alaa, esimerkiksi nuorta miestä, kenellä on klassisen kirjallisuuden kirja, komsomolin jäsentä, jousimiestä ja naista Keski-Aasiasta. Suoraan pääsisäänkäyntiä vastapäätä kivisen kunniatribuunin, josta puolalaisen kommunistisen puolueen keskuskomitean ensimmäiset sihteerit tervehtivät toukokuun päivän paraatilla marssijoita. Kesäisin palatsin ympäröivästä alueesta kuoriutuu lukuisten konserttien, teatteriesitysten ja elokuvanäytösten areena. Talvella se on loistava paikka luisteluharrastajille ilmaisen luistelukentän ansiosta. Yöllä rakennus on kauniisti valaistu ja lisäkoristeet valaisevat erityistilaisuuksia.

  • Varsovan kansallismuseo: Museossa on upea kokoelma, jossa on yli 830 000 näyttelyesinettä kaikista ajanjaksoista antiikista nykypäivään. Puolalaisen ja maailman taiteen mestariteoksia esitellään teemagallerioissa. Farasin galleriassa voit nähdä Euroopan suurimman nubilaisten esineiden kokoelman, mukaan lukien ainutlaatuinen kokoelma seinämaalauksia. Ne tulivat tulvan alle jäänesstä Sudanin Farasin kristillisestä katedraalista ja kuvaavat jumalia, arvohenkilöitä ja pyhiä. Aidot 1500-luvun alttarit Puolan eri alueilta, goottilaiset veistokset ja maalaukset yksityisille rukoushuoneille ovat nähtävillä keskiaikaisen taiteen galleriassa. Vanhan taiteen galleriassa sinut siirretään aikakauteen, jolloin maalaus ja veistäminen toimivat samalla tavalla kuin käsityöt. Maalausten ja veistosten vieressä näet kauniisti sisustettuja huonekaluja, kankaita ja astioita. 1800-, 1900- ja 2000-luvun taidegalleriat vievät sinut näiden vuosisatojen läpi. Ensimmäisessä niistä voit nauttia puolalaisten taiteilijoiden merkittävimmistä teoksista, jotka on esitetty eurooppalaisten teosten kanssa. Yksi kohokohdista on Jan Matejkon taistelu Grunwaldista. Se on suurin puolalainen maalaus ja sen kangas kattaa lähes 40 m2. 1900- ja 2000-luvun gallerioissa näet nykyaikaisten maalauksien ja veistoksien lisäksi puolalaisen avantgarden elokuvateoksia, valokuvia, 1980-luvun itsenäisen kulttuurin teoksia sekä videota ja esityksiä viimeisen 40 vuoden ajalta. Puolan muotoilugalleria esittelee huonekaluja, tekstiilejä ja kodinkoneita, mukaan lukien televisio- ja radiolaitteiden malleja, jotka olivat ennen suosittuja. Älä missaa mielenkiintoisia väliaikaisia näyttelyitä, joita järjestetään säännöllisesti museossa.

  • Veikselin Boulevardit: On vaikea kuvitella panoraamakuvaa Varsovasta ilman Veikseliä. Tällä joella on ollut valtavan suuri vaikutus kaupungin kehitykseen ja se tarjoaa nykyään turisteille ja paikallisille lukemattomia nähtävyyksiä. Kilometrin pituinen joenrantapromenadi on loistava paikka kävelylle, pyöräretkelle sekä hauskalle yölle yhdessä täällä toimivista eri vuodenaikojen klubeista. Boulevardien varrella löytyy huvimajoja, aurinkotuoleja, kivisiä penkkejä ja puiden oksista valmistettuja istuimia. Siellä on myös näköalapaikka ja miniranta kori-istuimilla. Tällaisessa kohteessa on oltava paikka joen ja Varsovan symbolille - merenneito. Pysähdy tällä muistomerkillä ja ota valokuva. Pienet lapset nauttivat vesileikkipaikasta, jossa on "tanssivia" suihkulähteitä ja trampoliineja kalahahmojen muodossa hyppäämiseen. Kesäkaudella voit purjehtia Veikselillä. Voit valita moottoriveneiden, purjeveneiden, lauttojen tai kajakkien keskeltä sopivimman. Käy viikonloppuna toukokuusta syyskuuhun monikulttuurisella ruoka-aineiden hitailla markkinoilla, joka on auki myöhään iltaan. Aivan bulevardien vieressä ovat Copernicus Science Centre, Veikselin museo ja Multimedia Fountain Park, jossa kesäviikonloppuisin perjantaista lauantaihin järjestetään vesi-, valo- ja ääninäytöksiä. Auringonlaskun jälkeen voit nähdä uskomattoman spektaakkelin veden päällä, kuten lasereita, animaatioita ja musiikkia, jotka luovat värikkään näytöksen.

  • Łazienki puisto: Puisto- ja palatsikompleksin nimi Łazienki tarkoittaa kylpyjä ja on johdettu puiston keskipisteestä ja tunnetuimmasta nähtävyydestä, saaren palatsista. Palatsi rakennettiin alun perin 1700-luvulla yksityiseksi kylpyläksi. Puolan viimeinen kuningas Stanisław August Poniatowski osti kylpylän vuonna 1772, ja se muutettiin yksityisrakennukseksi. Juuri silloin tontit suunniteltiin muodollisesti yksityiseksi puutarhaksi, joka on nykyään täynnä monia palatseja, kesätaloja, paviljonkeja, kartanoita, kahviloita, ravintoloita, järviä ja teattereita. Merkittävimpiä nähtävyyksiä ovat Chopinin monumentti, saaren palatsi, vanha appelsiinihuone ja klassinen amfiteatteri, jota inspiroi löysästi Herculaneum. Kaiken kaikkiaan Łazienki tarjoaa paljon nähtävää ja on parasta hyödyntää kaunista päivää ja suunnitella viettäväsi täällä kokonaisen päivän. Voit ostaa lippuja jokaiselle Łazienkin nähtävyydelle erikseen, mutta voit ostaa myös yhden päivän lipun, joka tarjoaa kertapääsyn suurimmalle osalle nähtävyyksistä (kasvitieteellinen puutarha ei kuulu joukkoon). Łazienki oli aivan viime aikoihin saakka todiste siitä, että monet keski-eurooppalaiset eivät ole koskaan ymmärtäneet ajatusta puistojen todellisesta merkityksestä. Łazienki, jossa on erinomaisesti pidetty ruoho joka käänteessä, sopii erinomaisesti piknikille, krikettipeleille, lentopallolle, jalkapalloilulle ja muulle urheilulle, mitä ihmiset tykkäävät harrastaa länsimaisissa puistoissa. Łazienkissa sovellettiin kerran erittäin ankaraa asennetta nurmikolla "katso, mutta älä koske", joka ei ole enää niin tarkkaa. Puistossa voit nyt järjestää piknikin sen kaikilla nurmikkoalueilla.

  Autonvuokraus ja päivämatkat Varsovassa

  Varsova on Keski-Puolassa Veikselin joen rannalla sijaitseva kaupunki ja suosittu lähtökohta Puolaan matkustaville. Itse kaupungin keskusta on hyvin teollinen ja moderni, jossa kulttuurin ja tieteen palatsi toimii Stalinin ajan monoliittinä, jonka voit nähdä miltei mistä tahansa kaupungin osasta. Uudelleen rakennettu vanhakaupunki tarjoaa mielenkiintoisen kuvan siitä, miltä Varsova näytti ennen sen natsien ja Neuvostoliiton miehityksen tuhoja. Voit saada todellisen näkemyksen Puolan historiasta kuitenkin myös lukuisten päiväretkien avulla Varsovasta. Kaupunki on erinomainen tukikohta paitsi näiden historiallisten kohteiden, mutta myös joidenkin luonnonkauneuniiden ja kulttuuririkkaiden kohteiden tutkimiseen. Autonvuokraus Varsovan lukuisista toimistoista etsii sinulle sopivimman ajoneuvon valitulle matkalle, josta maksat yllättävän vähän kauttamme.

  Żelazowa Wola

  Frédéric Chopin on Puolan kansalaisten urheus. Yhtenä kolmesta mahtavasta puolalaisesta yhdessä Wałęsan ja Johannes Paavali II:n kanssa, hänet tunnetaan kaikkialla maailmassa. Frédéric Chopinin syntymätalo ilahduttaa rauhallisuudellaan ja huolellisuudellaan. Täällä vallitsee hyvä ja hallittu ilmapiiri, jonka on aina yhdistetty klassiseen musiikkiin. Żelazowa Wola sijaitsee Kampinowskan metsän laidalla, Sochaczewin alueella 50 kilometrin päässä Varsovasta. Żelazowa Wola liittyy ainoastaan tähän kuuluisaan säveltäjään, joten täällä on melko turistinen ilmapiiri. Puiston sisäänkäynti löytyy päätien varrella, modernissa rakennuksessa sijaitsevat kassakoneet, wc ja lahjakauppa. Nykyään joissakin puiston osissa voit kuulla ohi ajavia autoja, mutta voit tuntea myös menneisyyden viehätysvoiman. Puisto perustettiin 1800-luvulla ja sitä muutettiin uudelleen 1800-luvun jälkipuoliskolla. Vuoden 1918 jälkeen puisto tuhoutui, mutta 1930-luvulla alkoi sen elvyttäminen. Utratan joella sijaitsevalla puistolla on 7 hehtaaria, jossa voit ihailla yli 10 000 puulajia, pensaita ja muita kasveja. Ympäri aluetta on myös siroteltu erilaisten tekijöiden monumentteja. Frédéric Chopinin syntymätalo on itse asiassa kartanon vasemmanpuoleinen rakennus, jossa Chopin asui. Skarbeksit asuivat päärakennuksessa. Frédéric syntyi 1. maaliskuuta 1810, mutta syksyllä koko perhe muutti Varsovaan. Żelazowa Wolalla oli kuitenkin loma- ja vapaa-ajan rooli säveltäjän elämässä, jossa hän esiintyi kesällä puutarhassa perheelle, ystäville ja monille tutuille. Museo sijaitsee lisärakennuksessa, joka on ainoa nykypäivään säilynyt kartanorakennus, ja näyttely on tarkoitettu Frédéricin vaatimattomalle 1800-luvun kartanolle ja muistoesineille. Kaiuttimet soittavat pianohittejä, jotka kaikki tunsivat enemmän tai vähemmän. Frédéric Chopinin syntymätalo kuuluu osana Frédéric Chopinin museota Varsovassa. Pitkän matkan päätteeksi on hyvä kokeilla maukasta illallista paikallisessa ravintolassa, joka sijaitsee samassa risteyksessä puiston sisäänkäynnin kanssa. Täällä saat maukasta ruokaa, voit nauttia mukavasta sisustuksesta ja lapset voivat leikkiä leikkipaikalla puutarhassa.

  Wieliczka

  Wieliczkan suolakaivos, joka sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Krakovasta, on yksi Puolan arvokkaimmista aineellisen ja henkisen kulttuurin muistomerkeistä. Joka vuosi täällä vierailee yli miljoona turistia ympäri maailmaa. Se on myös maailmanluokan muistomerkki, joka on yksi 12:stä Unescon maailman kulttuuri- ja luonnonperintöluettelon kohteista. Nykyään Wieliczkan suolakaivoksessa yhdistyvät vuosisatojen perinteet ja nykyaikaisuus, useiden satojen vuosien historia ja maanalainen metropoli, jolla on laaja infrastruktuuri. Kaivos on kymmenien sukupolvien kaivostyöntekijöiden työtä, joka on ollut osa Puolan tietoisuudessa vuosisatojen ajan, muistomerkki Puolan historialle ja puolalaiselle kansalle. Nykyään yli seitsemänsadan vuoden historiallinen suolakaivos on Puolan vanhin yrityshanke. Interaktiivinen aika-akseli mahdollistaa poikkeuksellisen historian esittämisen. Syvällä maan alla oleva kaivos esittää kulttuuria aina parhaimmillaan. Se tarjoaa paikan loistaville maanalaisille konserteille ja teatterinäytöksille, täällä kuvataan elokuvia ja tarjolla on erinomaisia näyttelyitä. Kaikki, ketkä haluavat nähdä Pyhän Kingan kappelin ja muita upeita paikkoja, ovat tervetulleita kaivoksen klassiselle turistikierrokselle. Pääsylippusi avulla voit käydä myös maanalaisessa Krakovan suolateollisuusmuseossa. Tämä maaginen matka suolaliuoskäytäviä pitkin on ihanteellinen tilaisuus nähdä poikkeuksellisten kammioiden ainutlaatuiset maisemat, tutustua Wieliczkan kaivoksen perinteisiin ja historiaan. Kaikki, ketkä etsivät todellista seikkailua ja haluavat oppia kaivoksesta sisäpuolelta, voivat osallistua kaivostyöntekijöiden reitille. Osallistujat omaksuvat aitojen kaivosmiesten roolin ja saavat kokea ensimmäistä kertaa kaivostyönteon maan alla. Pyhiinvaeltajat voivat oppia lisää kaivoksen pyhistä kohteista ja viettää aikaa yhdessä maan alla rukoillen matkansa aikana "Jumala siunatkoon" pyhiinvaellusreitillä. Haasteiden ja seikkailujen satumaa odottaa nuorimpia turisteja. Kaivoksessa vierailevat lapset oppivat ja leikkivät samalla, kuin he pitävät hauskaa vanhempiensa kanssa. Lähes kaikki maanalaiset reitit alkavat Danilowiczin kuilusta, joka sijaitsee kaivoksen alueella. Vain kaivostyöläisten reitti alkaa Regisin kuilusta, joka sijaitsee kaupungin keskustassa.

  Lublin

  Lublin, 175 kilometriä Varsovasta, on epäilemättä vierailun arvoinen, vaikka se houkuttelee vähemmän turisteja kuin Krakova tai Varsova. Vuosisatojen ajan se näki Puolan ja juutalaisten kulttuurien harmonisen rinnakkaiselon samalla kun kaupungin luonne kehittyi. Lublinin menneisyyden jäänteet ansaitsevat aikasi, vaikka levittäytyneet esikaupungit saattavatkin aluksi estää sinua menemästä syvemmälle. Ylitä kiusaus ohittaa Lublin, sen vanhakaupunki on viehättävä, vaikkakin hieman rappeutunut. Tämän lisäksi kaupunki tarjoaa muita nähtävyyksiä, kuten villin yöelämän ja useita ystävällisiä ravintoloita ja kahviloita. Vaikka 1900-luku jätti Lublinin jonkin verran rappeutuneeksi, se on parhaillaan jatkuvassa, tosin hienovaraisessa kunnostuksessa. Sen ainutlaatuinen ilmapiiri houkuttelee monia turisteja ja harvat pettyvät lukuisiin aktiviteetteihin. Se on opiskelijoiden kaupunki suurimman osan vuotta ja monet paikalliset yliopistot ja akatemiat hallitsevat kaupunkia. Sen viehättävässä vanhassakaupungissa, joka sijaitsee matalalla, pyöreällä kukkulalla, on monia merkittäviä nähtävyyksiä. Et voi unohtaa Dominikaanista kirkkoa ja monumentaalista uusgoottilaista linnaa, jonka kappeli on koristeltu 1500-luvun freskoilla. Lublin sijaitsee Lublinin ylämailla. Bystrzycan joki jakaa kaupungin kahteen eri osaan: länsipuolelle muodostuu aaltoilevia kukkuloita, joissa on useita mielenkiintoisia laaksoja ja kapeita solia, kun itäpuolella se taas on matalampi. Kaupunki tarjoaa loistavat mahdollisuudet virkistäytyä länsimaisille vierailijoille sekoituksellaan perinteitä, maaseudun käsityöitä, suuriä järviä ja useista metsistä vaelluskohteena. Lublinia tuhottiin toisen maailmansodan aikana ja kommunistisella ajanjaksona pakotettiin teollistumaan. Kaupunki on myös tärkeä osa Puolan juutalaista menneisyyttä. Vuosisatojen ajan se oli johtava juutalaisten tutkimuksen keskus, joka antoi sille lempinimen "juutalainen Oxford". Perintö päättyi julmasti toisessa maailmansodassa, etenkin Majdanekissa, Lublinin rajojen keskitysleirillä. Tästä huolimatta juutalaisuuden menneisyyden jälkien löytäminen kaupungissa voi olla merkityksellinen ja liikuttava osa vierailua.

  Maantieteelliset tiedot ja historia

  Varsova kehittyi myöhemmin kuin muut Puolan kaupungit. 1000-luvulle mennessä Wislan joelle perustettiin pieni asutusalue. Se ei kuitenkaan kasvanut oikeasti kaupungiksi kuin vasta 1300-luvulla ja vuonna 1413 Varsovasta tuli Masovian herttuakunnan pääkaupunki. Sitten vuonna 1526 Masoviasta tuli erottamaton osa Puolan valtakuntaa. Varsovan linnoitus rakennettiin vuonna 1548 ja vuonna 1569 Puola yhdistyi Liettuan kanssa, jonka parlamentti äänesti kokouksesta Varsovassa. Muutaman vuosikymmenen jälkeen vuonna 1596 Varsovasta tehtiin Puolan pääkaupunki, mikä teki siitä paljon tärkeämmän keskuksen koko maassa. Varsova kärsi sodassa Ruotsin kanssa suuria tappioita vuosina 1655-1660. Wilanowin palatsi kuitenkin rakennettiin 1700-luvun lopulla ja 1800-luku oli tärkeintä aikaa kaupungille. Varsovan väkiluku nousi ja arkkitehtuuri kukoisti. Tämän seurauksena perustettiin esimerkiksi suositut Saksin puutarhat 1700-luvun alkupuolella. Kansallisteatteri perustettiin vuonna 1765. Kuitenkin vuonna 1795 Preussi miehitti ja otti Varsovan ja vasta vuonna 1806 Napoleon vapautti kaupungin ja teki Varsovasta Varsovan herttuakunnan pääkaupungin. Vuonna 1815 Wienin kongressi kuitenkin antoi Varsovan Venäjälle. 1800-luvulla Varsova kehittyi vähitellen ja myös sen väestö kasvoi nopeasti. Vuoden 1908 jälkeen Varsovan kaduilla ajoi raitiovaunuja.

  Vuonna 1915 ensimmäisen maailmansodan aikana saksalaiset valloittivat Varsovan. Kuitenkin vuonna 1918 Puolasta tuli jälleen itsenäinen kansakunta ja Varsovasta tehtiin pääkaupunki. Vuonna 1920 Varsovan taistelu käytiin puolalaisten ja kaupungin itäpuolella sijaitsevien kommunististen venäläisten välillä. Saksalaiset hyökkäsivät kuitenkin syyskuussa 1939 Puolaan. He alkoivat pommittaa Varsovaa ja valtasivat sen 27. syyskuuta. Tuolloin noin kolmasosa Varsovan väestöstä oli juutalaisia. Vuonna 1940 saksalaiset veivät juutalaisia Varsovasta sen lähialueen gettoihin. Vuonna 1942 saksalaiset ryhtyivät karkottamaan juutalaisia getoista keskitysleireille. Vuonna 1943 getossa jäljellä olevat juutalaiset nousivat kapinaan, he taistelivat rohkeasti, mutta saksalaiset olivat paljon paremmin aseistettuja ja kansannousu väistämättä murskattiin. Vuotta myöhemmin Varsovan kansa nousi kapinaan. Myös tämä kansannousu oli rohkea, mutta natsit lisäsivät joukkojaan ja murskasivat tämänkin kansannousun julmasti. Venäläiset valloittivat Varsovan kuitenkin toisen maailmansodan lopussa saksalaisten vetäytyessä vuonna 1945 ja Varsova jätettiin sorron keskelle. Suurin osa sen rakennuksista tuhoutui, mutta kaupunki jälleenrakennettiin hitaasti. Nykyään Varsova on kukoistava ja elinvoimainen kaupunki.

  Varsova sijaitsee Euroopan tasangolla, joka ulottuu Venäjän Ural-vuorista Ranskan Atlantin valtameren rannikolle. Tämän yksikön puolalaista osaa kutsutaan Mazovia-Podlasie alamaiden osaksi. Tämän paikan tarkin maantieteellinen nimi olisi Varsovan laakso Vistula joen rannikolla. Vistula on Puolan pisin joki. Varsova on suurimmaksi osaksi vain tasaisesta maasta, tasankoja ja satunnaisia kukkuloita. Maantieteellisesti Puolan keski-itäosassa sijaitseva kaupunki lepää Masovian tasangon sydämessä. Puola sijaitsee kätevästi lähellä muita Euroopan maita, kuten Liettuaa, Ukrainaa, Saksaa, Tšekkiä ja Slovakiaa, sekä Itämerta pohjoisessa. Tämän alueen ilmastotyyppi on maltillinen, ja siinä törmäävät meri- ja mannerilmasto. Se on alue, jolla kostea Atlantin ilma yhdistyy Euraasian sisämaista puhaltavan kuivan ilman kanssa. Tämä tekee Varsovan säästä melko arvaamattoman, mutta se on yleensä melko kostea kaupunki. Luminen ja kylmä talvien aikana, kun lämpötila laskee -4°C ja 6°C välille ja kesällä nousee noin 9°C ja 22°C välille. Sademäärä on hyvin hajanaista ympäri vuoden, mutta eniten sataa yleensä heinäkuun aikana.

  Matkustaminen Varsovassa

  Yleisesti ottaen autovuokraamoilta Varsovassa löytyy sopivia ajoneuvoja kaikenlaisille matkoille. Jos päätät kuitenkin luottaa kaupungin julkiseen liikenteeseen, sinulle on saatavilla useita vaihtoehtoja. Varsovalla on laaja bussi- ja raitiovaunujärjestelmä, sekä hyvä metrojärjestelmä, joka kulkee pohjoisesta etelään ja idästä länteen. Yli 1500 linja-autoa liikennöi kaupungissa ja sen ympäristössä, suurin osa klo 05.00–23.00 välillä. Yöllä linja-autot kulkevat useimmilla reiteillä kahdesti tunnissa. Lippuja, jotka ovat kaikki voimassa metro-, linja-auto- ja raitiovaunuissa, voi ostaa lippuautomaateista, kaikilla metroasemilla ja tietyillä linja-auto- ja raitiovaunupysäkeillä. Lippuja voi ostaa myös linja-autojen ja raitiovaunujen koneista, joissa voit maksaa kortilla tai vain tarkalla käteisellä. Varsovan kaupunki jakautuu kahteen vyöhykkeeseen ja jos päätät pysyä kaupungin tärkeimmissä kohteissa, tarvitset vain lippuja ovat ensimmäiselle vyöhykkeelle. Tavallisia saatavilla olevia lippuja ovat kertaliput, 20 minuutin, 24 tunnin ja 3 päivän liput. Tämän lisäksi käyttöön on otettu viikonloppulippu, joka on voimassa perjantaista klo 19.00 maanantaihin kello 8.00 asti. Lippu on vahvistettava niille tarkoitetuissa omissa laitteissa "kasownik", joka aktivoi lipun magneettinauhan.

  Käytännöllisiä linkkejä

  Varsovan turisti-info

  Takaisin alkuun