Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO GDANSK

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Gdansk - Parhaat hinnat Auto Europella

  Tämä viehättävä puolalainen kaupunki, joka on peräisin 900-luvulta on kaikkea muuta kuin pettymys. Auto Europe varmistaa, että asiakkaat nauttivat joustavuudesta ja vapaudesta liikkua matkalla haluamallaan tavalla. Autonvuokraus Gdanskissa on edullista ja verkkosivuillamme olemme tehneet hintavertailun helpoksi. Suuri valikoima eri kokoisia vuokra-autoja ei jätä ketään ilman. Olemme valmiita palvelemaan kaikki asiakkaita kaikilla tarpeilla. Laadukkaasta asiakaspalvelusta voit nauttia Gdanskissa lentokenttätoimistojen lisäksi myös lukuisissa kaupunkikohteissa. Näin sinulla on myös mahdollisuus valita, miten saavut kaupunkiin; lentokoneella, junalla tai vaikkapa laivalla. Sijaintinsa ansiosta sinulla on oiva mahdollisuus matkustaa autolla myös naapurimaahan Saksaan.

  Gdansk tunnetaan myös nimellä "Pohjoisen helmi". Sen ainutlaatuinen tunnelma heijastuu silmiinpistävästä satama-alueesta, joka on syntynyt vuosisatojen merenkulun ja kaupankäynnin tuloksena. Nauti mieleenpainuvista hetkistä viettämällä jännittävää päivää rannoilla, nautimalla Motława-joen upeaista rannikkoalueista, osallistumalla kävelykierrokselle, tutustumalla paikalliseen Long Market-katuun tai oppimalla lisää kaupungin turbulenssista historiasta. Kulttuuri sykkii kaupungin keskustasta, joka muuttuu vieläkin elävämmäksi erilaisten juhlien aikana, kuten Gdansk Musical Summer (heinä-elokuu) ja suositut St Dominic's Fair -messut elokuussa. Jos kaupunki alkaa käydä pieneksi, autonvuokraus Gdanskista auttaa myös matkalla maan pääkaupunkiin Varsovaan!

  Liikenne

  Autolla ajaminen Gdanskissa on verrattavissa useimpiin muihin Manner-Euroopan maihin, sillä Puolassa on yleensä samankaltaiset liikennemerkit ja säännöt, sekä oikeanpuoleinen liikenne. Puola on parhaillaan laajentamassa maanlaajuista valtatietoverkostoaan, koska autoilu on tärkein kuljetusmuoto paikallisille asukkaille. On kuitenkin tärkeää muistaa, että pienempiä teitä ei ole aina pidetty niin hyvässä kunnossa. Gdanskissa on vähemmän ruuhkia kuin muissa tärkeissä Puolan kaupungeissa, mutta varsinkin kaupunkiin johtavat moottoritiet voivat olla tukossa sesonkiaikana ja satamaliikenteen takia. Vaikka teitä ja liikenteen valvontaa on viime aikoina korostettu, paikalliset autoilijat ovat silti erittäin agressiivisia kuljettajia. Ole tarkkana liikennesääntöjen kanssa ja älä koskaan jätä arvoesineitä autoosi. Lisätietoja ajamisesta Puolassa löytyy oppaastamme.

  Pysäköinti

  Keskustan alueella on paljon pysäköintipaikkoja. Kaupungin keskusta ja vanhakaupunki kuuluvat maksullisten pysäköintialueiden piiriin. Vaikka monet pysäköintialueet ovat maksullisia vain kello 9.00-17.00 välillä, on silti suositeltavaa tarkistaa kellonajat mittarista välttääkseen sakkoja. Katupysäköinnille sovelletaan kaikkialla samaa maksutapaa, hinta per tunti nousee jokaiselta tunnilta, mutta palaa taas samaan hintaan neljännen tunnin jälkeen. Voit myös jättää autosi ruokakauppojen tai ostoskeskuksien parkkeihin, mutta ne eivät aina ole maksuttomia. Joskus voit saada pysäköidä ilmaiseksi, jos näytät parkkilippua kassalla. Sen lisäksi kaupunki tarjoaa useita autohalleja, keskustasta löytyy kaksi. Hinnat riippuvat suuresti siitä, missä parkkipaikka sijaitsee.

  Maantieteelliset tiedot

  Gdansk sijaitsee Itämeren rannikolla. Se on Puolan neljänneski suurin suurkaupunkialue, jossa asuu yli 460 000 asukasta, ja täällä sijaitsee myös maan tärkein merisatama. Pommerin voivodikunnan pääkaupungin Gdanskin keskusta (Główne Miasto) sijaitsee Veikselin sivujoen Motlawan varrella noin 3 kilometriä sisämaassa. Sen kaunis ja upea rantaviiva muodostaa Danzigin lahden, joka on eloisa keskus kesäisin. Gdańskissa vallitsee meri-ilmasto, jossa talvet ovat kylmiä, pilvisiä ja kohtalaisia, kun taas kesät ovat mietoja useilla sateilla ja ukkosmyrskyillä. Paras kuukausi nauttia rannalla oleskelusta ja uida meressä on elokuussa. Tammikuu on kylmin kuukausi, jolloin alin lämpötila on keskimäärin -2°C paikkeilla, kun taas kuuminta on heinäkuussa, jolloin lämpötila voi kohota jopa 30°C.

  Lentokenttä

  Gdanskin lentokenttä, viralliselta nimeltään Gdańsk Lech Wałęsa Airport, sijaitsee 12 kilometriä luoteeseen keskustasta. Matkustajamäärän mukaan Gdanskin kansainvälinen lentokenttä on Puolan kolmanneksi vilkkain. Kaikista eniten lentoja liikennöi Gdanskin lentokentältä pohjoismaiden kaupunkeihin ja Ison-Britanniaan. 90-luvun alusta alkaen liikenne Gdanskin lentokentällä on kasvanut rajusti ja lentokenttää uudistettiin vuonna 2012 täyttämään kasvavan matkustajamäärän tarpeet. Gdanskiin pääsee suoralla lennolla Helsingistä ja Turusta.

  Gdansk Lech Wałęsa Airport (GDN)
  Osoite: ul. Juliusza Słowackiego 200, 80-298 Gdansk, Puola.
  Puhelin: +48 52 567 35 31
  Nettisivut: www.airport.gdansk.pl

  Julkinen liikenne

  Useimmat Gdanskin tärkeimmistä nähtävyyksistä voit helposti saavuttaa jalkaisin ja jos haluat lähteä kauemmaksi autolla, voit valita mielummin autovuokraamon Gdanskin kaupungista lentokentän sijaan. Kaupungin keskustan ulkopuolisiin kohteisiin kuitenkin pääsee erittäin tehokkaan julkisen liikenteen verkoston ansiosta (ZTM), joka koostuu johdinautoista, raitiovaunuista ja linja-autoista. Liput voi ostaa kuljettajalta tai lippuautomaateista, joita löytyy kioskeista, pysäkeiltä tai asemilla. Lippujen hinnat riippuvat matkasi pituudesta, niitä voi ostaa yhdeksi kerraksi, 60 minuutiksi, päiväksi tai 72 tunniksi. Gdanskissa ostetut liput kelpaavat myös tietyissä busseissa Gdyniassa ja Gdanskin punavalkoisissa lähialueiden busseissa. Gdańskin, Gdynian ja Sopotin kolmen kaupungin välillä pääsee helpoiten liikkumaan SKM lähijunilla, jotka kulkevat 10-15 minuutin välein. Gdanskin taksilla ei ole tavanomaista tyyliä ja on suositeltavaa tietää tarkalleen, minne haluat mennä, koska englanninkieliset kuljettajat eivät ole yleisiä. Etukäteen soitetut taksit ovat yleensä halvempia.

  Käytännöllisiä linkkejä

  Turisti-info Gdansk