Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  AUTOVUOKRAAMO VENETSIAN LENTOKENTTÄ

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Venetsian lentokenttä - varaa ja säästä

  Mahtipontisen arkkitehtuurin, viehättävien maisemien ja lukuisien ikonisten monumenttien koti, Venetsia, on ansainnut paikkansa monen matkailijan suosikkikohteena. Pyhän Markuksen tuomiokirkko ja sen yhteydessä oleva Pyhän Markuksen tori eli Piazza tarjoavat hulppeat puitteet pienelle siestalle eli italialaisittain riposolle. Istahda kahvilan marmoripöydän ääreen ja nauti kuppi espressoa tai venetsialaista kaakaota ja nauti näkymistä. Kaupungin tunnusomaiset kanaalit ja kujat eivät ole juurikaan muuttuneet vuosisatoihin, ja kuuluisat nähtävyydet kuten esimerkiksi Rialton ja Huokausten sillat ja kimaltavat vesistöt houkuttelevat matkailijoita kaikista maailman kolkista. Matkusta vesibussilla tai gondolilla Canal Grandea pitkin ja ihastele tiiviisti yhteen rakennettuja rakennuksia, jotka on tuettu puisilla tukipilareilla pohjasta. Autonvuokraus Venetsian lentokentältä saattaa aluksi kuulostaa huvittavalta idealta, sillä Venetsiaa ajatellessa tulee ensimmäisenä mieleen sen vesistöt, mutta kun teet hieman tutkimustyötä, huomaat että lähiseudulla on vaikka kuinka paljon nähtävää! Kun tämän pikkuhiljaa uppoavan kaupungin tärkeimmät nähtävyydet on koettu, voit lähteä tutustumaan Veneton alueen lähiseutuun vuokraamalla auton Venetsian lentokentältä, josta on helppo kulkuyhteys ja lyhyt matka muun muassa Dolomiiteille, Adrianmeren rannikon rantakohteisiin, Po Deltan kansallispuistoon ja vehreään Conegliano-Valdobbiadenen viinialueeseen.

  Reilu 10 kilometrin päässä Venetsian keskustasta sijaitseva Marco Polon kansainvälinen lentoasema on koko Italian kolmanneksi kiireisin lentokenttä, jota käyttää huimat 14 miljoonaa matkustajaa vuodessa. Kenttä yhdistää Venetsian ja Pohjois-Italian tärkeisiin Euroopan kaupunkeihin, kuten Lontooseen, Pariisiin, Amsterdamiin, Frankfurtiin ja Helsinkiin. Myös kaukolennot ovat yleisiä tältä kentältä, ja pääset suorilla lennoilla esimerkiksi Pohjois-Amerikan ja Aasian useaan kohteeseen. Kentälle rakennettiin vuonna 2017 uusi terminaali, joka osaltaan lisäsi huomattavasti matkustusmukavuutta ja palveluntarjontaa kentällä. Vaikka suurin osa nähtävyyksistä Venetsian saariosassa on kierrettävissä vain jalkaisin tai vesiteitse, on auto erittäin hyödyllinen, kun haluat matkustaa kaupunkiin lentokentältä ja halutessasi vierailla muissa Italian kaupungeissa, kuten Firenzessä tai Milanossa.

  Vuonna 1954 perustettu Auto Europe on yksi matkailualan johtavista autonvälitysfirmoista. Tarjoamme yli 24 000 noutopaikkaa yli 180 kohteessa ympäri maailman. Teemme yhteistyötä kaikkien tunnetuimpien, kuten myös pienempien paikallisten vuokraamoiden kanssa ja pitkä yhteistyömme takaa markkinoiden alhaisimmat hinnat ja laajimman ajoneuvovalikoiman jonka kernaasti jaamme kanssasi. Jos tarvitset apua varauksen kanssa, ole meihin yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse, ja autamme mielellämme. Suosittelemme myös lukemaan muiden asiakkaidemme autonvuokrauksen asiakasarvostelut Venetsiassa, ja näet miten aiemmat vuokrat ovat sujuneet.

  Lentokenttätiedot

  Paikallisen, 1200-luvulla syntyneen, tutkimusmatkailija Marco Polon mukaan nimetty lentokenttä on Italian kolmanneksi vilkkain lentoasema matkustajamäärän mukaan. Se sijaitsee reippaan 10 kilometrin päässä Venetsian keskustasta Tesseran pikkukylässä ja sillä on oma satama, josta on mahdollista jatkaa matkaa esimerkiksi vesitaksilla. Viime vuosikymmenien aikana Venetsiasta on tullut yksi Euroopan suosituimmista turistikohteista ja tämän huomaa kentän matkustajamäärän ja tarjottujen lentojen kautta. Noin 14 miljoonaa matkustajaa kulkee Marco Polon lentokentän läpi vuosittain. Monella autovuokraamolla on toimipiste lentokentällä sen läpi kulkevan ihmismäärän vuoksi, ja kenttä onkin alueen autovuokrauksen keskittymä. Finnair lentää suoria lentoja Helsinki-Vantaalta, lento-aika on noin 3 tuntia.

  Marco Polon kansainvälinen lentoasema (VCE)
  Osoite: Viale Galileo Galilei 30, 30173 Venetsia VE, Italia
  Puhelin: +39 041 260 9260
  Venetsian lentokentällä liikennöivät lentoyhtiöt: Venetsian lentokentällä liikennöi yli 50 lentoyhtiötä; muun muassa Finnair, airBaltic, easyJet, Lufthansa, KLM ja SAS.

  Mistä noudan vuokra-auton Venetsian lentokentältä?

  Venetsian lentokentän autovuokraamot löytyvät P1 parkkialueen kolmannesta kerroksessa. Seuraa vuokra-autojen ”Rent-a-car ” -viitoitusta ja etene vuokraamosi toimistolle. Paperitöiden jälkeen voit noutaa auton monitasoisesta P1-pysäköintihallista. Huomaa, että osa vuokraamoista tekee yhteistyötä keskenään ja saattaa jakaa toimiston. Palauta auto P1 pysäköintialueen kolmanteen kerrokseen tai vaihtoehtoiseen kerrokseen jonka vuokraamo noudon yhteydessä ohjeistaa.

  Muista tarkastaa varausvahvistuksesta eli voucherista mitä asiakirjoja tarvitset auton noutoa varten. Autoa noutaessasi mukanasi on aina oltava vähintään ajokortti, pääkuljettajan nimissä oleva luottokortti jolle tehdään katevaraus, henkilöllisyystodistus ja Auto Europen voucher. Tarkasta etukäteen tarvitsetko muita asiakirjoja, sillä esimerkiksi nuoret kuljettajat saattavat joutua esittämään myös vakuutushistoriansa (toisin sanoen todistamaan, että he eivät ole aiheuttaneet onnettomuuksia) ja iäkkäämmät kuljettajat saattavat joutua antamaan lääkärintodistuksen osoittaakseen ajokyvykkyytensä. Lue siis varausvahvistus huolella läpi, jotta osaat varautua tarpeen mukaan.

  Avis Venetsia lentokenttä Avis Venetsian lentokentällä
  Viale Galileo Galilei 30,
  30173, Venetsia VE, Italia

  +39 041 541 5030
  Aukioloajat:
  Maanantai-sunnuntai
  8.00-00.00
  Europcar Venetsia lentokenttä Europcar Venetsian lentokentällä
  Viale Galileo Galilei 30,
  30173, Venetsia VE, Italia

  +39 041 541 5654
  Aukioloajat:
  Maanantai-sunnuntai
  8.00-20.00
  Sicily by Car Venetsia lentokenttä Sicily by Car Venetsian lentokentällä
  Viale Galileo Galilei 30,
  30173, Venetsia VE, Italia

  +39 041 541 6638
  Aukioloajat:
  Maanantai-sunnuntai
  8.00-23.00
  Sixt Venetsia lentokenttä Sixt Venetsian lentokentällä
  Viale Galileo Galilei 30,
  30173, Venetsia VE, Italia

  +39 029 475 7979
  Aukioloajat:
  Maanantai-sunnuntai
  8.00-00.00

  Terminaalit

  Lentokentällä on yksi kolmikerroksinen rakennus, jonka pohjakerroksesta löytyy saapuvien lentojen aula ja toisesta kerroksessa lähtevät lennot. Lähtevien lentojen portit on jaettu Schengen-alueeseen ja Schengenin ulkopuolisiin alueisiin. Lähtevien aulassa on noin 70 check-in tiskiä ja kaksi suurta lounge-aluetta, joissa matkustajat voivat rentoutua ja nauttia naposteltavaa ja virvokkeita lentoa odottaessaan. Tarkasta, oikeuttaako esimerkiksi lentolippusi loungessa oleskeluun. Kolmannessa kerroksessa sijaitsee pääasiassa lentokentän ja lentoyhtiöiden toimistoja, sekä autovuokraamot. Lentokentällä on hyvä viitoitus autovuokraamoiden luo, eli oman toimiston tulisi löytyä helposti.

  Lentokenttäpalvelut

  Marco Polon kentän ollessa tärkeä ja vilkas lentokenttä, on siellä luonnollisesti tarjolla useita eri palveluita. Tämä hyvin toimiva lentokenttä tarjoaa ilmaisen Wi-Fi yhteyden, joka on käytettävissä koko terminaalirakennuksessa. Lentokentän kaikista kolmesta kerroksesta löytyy yhteensä useita ruokapaikkoja, ravintoloita ja kahviloita, sekä houkuttelevia ostosmahdollisuuksia toisessa ja kolmannessa kerroksessa; muun muassa hyvin varusteltu tax-free myymälä jossa on laaja valikoima eri tuotteita. Pankki löytyy ensimmäisessä kerroksessa ja pankkiautomaatteja ja rahanvaihtopisteitä ympäri lentokenttää sekä pohja-, että toisesta kerroksessa. Matkailuinfo sijaitsee pohjakerroksessa tuloaulassa. Lentokentältä löytyy myös muun muassa löytötavarapiste, ensiapupiste, rukoushuoneita, moderni kylpylä rentoutumiseen, tupakointialueita ja lastenhoitohuoneita.

  Kulkuyhteydet Venetsian lentokentällä

  Kun teet autonvuokrauksen Venetsian lentokentältä, on tärkeää muistaa, että vaikka kaupungin keskusta on autoton, on ytimen välittömään läheisyyteen mahdollista päästä autolla (voit halutessasi myös vuokrata auton isoilta juna-asemilta, kuten Santa Lucian rautatieasemalta Venetsiassa tai Mestren juna-asemalta mantereen puolelta). Pääset keskustan läheisyyteen myös julkisella liikenteellä, vesiteitse tai taksilla. Matka-aika autolla kentältä keskustaan on noin 20 minuuttia, ruuhkasta riippuen. Taksitolpat sijaitsevat terminaalirakennuksen edessä. Venetsian keskustassa pääset liikkumaan jalkaisin, vesitaksilla, tai julkisella liikenteellä vesiteitse. Käytetyimmät venereitit kulkevat Canal Grandea pitkin, suosituin reitti kulkee Piazzale Roman ja lähisaarella sijaitsevan Lido S.M.E. -pysäkin välillä ja toinen suosittu kulkuyhteys on Piazzale Roman ja Tronchetton välillä. Lentokentän ja Piazzale Roman välillä kulkee kaksi bussia noin puolen tunnin välien, Aerobus ja Venice Airport Bus Express. Jos haluat matkustaa tyylillä, varaa Alilaguna vesishuttlekuljetus joka starttaa Darsena Docsin laiturista muutaman minuutin kävelymatkan päästä saapuvien aulasta. Matka Venetsian keskustaan kestää vesiteitse kauemmin, mutta näkymät ja valokuvausmahdollisuudet ovat pidemmän matkustusajan arvoiset!

  Pysäköintivinkkejä

  Marco Polon lentokentällä on useita eri pysäköintimahdollisuuksia, eli voit valita matkasuunnitelmiisi sopivimman ratkaisun sekä hinnan että sijainnin suhteen. Kaikki pysäköintivaihtoehdot sijaitsevat lähellä pääterminaalia. Lyhytaikaiset pysäköintipaikat sijaitsevat kävelymatkan päässä terminaalista, ja pitkäaikaisten pysäköintialueiden ja terminaalin välillä kulkee ilmainen shuttle-bussi. Terminaalin lähellä on myös erillinen alue, josta voit noutaa tai johon voit tuoda matkustajia. Tälle alueelle ei saa pysäköidä muuta kuin väliaikaisesti. Alueelle on kätevä jättää muut matkustajat laukkujen kera ennen kuin menet palauttamaan vuokra-autoasi. Venetsian lentokentän autovuokraamoiden pysäköinti löytyy monitasoisesta parkkihallista P1, voit kysyä tarkat palautusohjeet autoa noutaessasi. Mikäli palautat auton vuokraamon aukioloaikojen ulkopuolella, muista tarkastaa että toimistolta löytyy niin kutsuttu drop box eli avainlaatikko, johon avaimet voi jättää turvallisesti.

  Kun saavut autolla Venetsiaan, sinun täytyy pysäköidä autosi ennen saapumista saarelle tai viimeistään heti sillan ylitettyäsi, sillä autoja ei voi tuoda kaupungin keskustaan. Venetsiassa suurin yleinen pysäköintialue sijaitsee Piazzale Romassa. Kaksi muuta hyvää vaihtoehtoa ovat Tronchetto tai mantereen puolella sijaitseva Mestren kylä, josta pääsee helposti julkisella liikenteellä Venetsian laguunin ylittävän Ponte della Libertà -sillan kautta saarelle. Hyödynnä vuokra-autoasi ja vieraile muissa historiallisissa kaupungeissa lähialueilla,hyvien moottoriteiden takia ei matka kestää kauaa. Moottoriteillä tulee varautua tiemaksuihin. Tutustu myös Italian ajo-oppaaseen ennen matkasi alkua, jotta voit lähteä varmoin mielin matkalle. Huomioi eroavaisuudet tietyissä säännöissä, esimerkiksi lastenistuinten ikärajoissa (12-vuotiaat ja sitä nuoremmat tarvitsevat istuimen) ja poliisin toimintatavassa sakotuksen suhteen (heillä on esimerkiksi oikeus vaatia sakon maksamista saman tien käteisellä).

  Hyödyllisiä linkkejä

  Venetsian lentokentän kotisivut