Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  EDULLINEN AUTOVUOKRAAMO VENETSIA

  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla
  Miksi vuokrata meiltä
  • Vertaile vuokraamoja parhailla hinnoilla
  • Ei luottokorttimaksuja
  • Puhelinkeskus avoinna joka päivä
  • 24,000 noutokohdetta maailmalla
  • Parhaat hinnat ja palvelu vuodesta 1954

  Autonvuokraus Venetsiassa – portti Pohjois-Italiaan

  Italian romanttinen, punakattoinen Venetsia on tunnettu maalauksellisista maisemistaan, inspiroivasta ilmapiiristään ja lukuisista nähtävyyksistään. Se on suosittu häämatkakohde kauneutensa vuoksi, mutta pariskuntien lisäksi myös perheet lomailevat siellä mielellään. Tärkeimmät nähtävyydet nähtyäsi kiertele kaupunkia vapaasti. Älä pelästy jos eksyt, Venetsian mutkikkaat kadut saavat jopa paikallisten päät pyörälle. Kaupunki on kompakti eli vaikka eksyisit, et varmasti ole kaukana määränpäästäsi. Autonvuokraus Venetsiassa on loistava idea matkailijoille, jotka aikansa tässä loisteliaassa ja vilkkaassa kelluvassa kaupungissa vietettyään haluavat lähteä kiertelemään esimerkiksi viehättävää Italian maaseutua omassa rauhassa. Koska Venetsiassa ei ole autoteitä, tulee auto pysäköidä ennen saapumista kaupunkiin, joka on kuin elävä museo itsessään. Venetsia onkin parhaimmillaan jalkaisin ja vesitse tutkittuna. Kun olet nähnyt kaiken, mitä Venetsialla on tarjota, lepuuta jalkojasi ja aja autolla läheisiin kuuluihin ja historiallisiin kaupunkeihin. Tartu tilaisuuteen kierrellä Bolognassa, joka on perinteisen italialaisen tomaattisen kastikkeen kotipaikka, vain 90 minuutin ajomatkan päässä Venetsiasta. Verona, Shakespearen näytelmästä tunnetun pariskunnan Romeon ja Julian maailmankuulu koti, sijaitsee myös noin 90 minuuttia Venetsiasta ja on suhteellisen rauhallinen matkailukohde. Tällä alueella on paljon nähtävää, ja autonvuokraus Venetsiasta antaa sinulle mahdollisuuden nauttia kaikesta tavalla, joka sopii parhaiten juuri sinulle.

  Auto Europe on tunnettu ja luotettava autonvälittäjä, jonka toiminta on alkanut jo vuonna 1954. Pitkän kokemuksemme ja hyvien suhteidemme paikallisiin ja kansainvälisiin vuokraamoihin ansiosta, voimme tarjota parhaat hinnat ja vertaansa vailla olevan saatavuuden eri autoluokissa ympäri maailman, yli 180 eri maassa. Asiantuntevat asiakaspalvelijamme auttavat mielellään varauksen tekemisessä, ja helppokäyttöinen varausjärjestelmämme mahdollistaa myös ajoneuvojen ja vuokraamoiden vertailun netissä. Lisätietoja saadaksesi suosittelemme, että tutustut myös autonvuokrauksen asiakasarvosteluihin Venetsiasta ennen autonvuokraustasi.

  Liikenne Venetsiassa

  Autoilu eikä edes pyöräily ole sallittua Venetsian saarella, joten kun lähestyt kaupunkia, sinun täytyy jättää vuokra-autosi kaupungin laitamille. Voit pysäköidä autosi kaupungin ulkopuolelle, joko mantereelle tai saarelle heti siltaa pitkin saavuttuasi. Vuokra-autolla voit tutustua ympäröiviin Italian maisemiin kun olet nähnyt kaiken Venetsiassa. Välimatkat mielenkiintoisesta kohteesta toiseen ovat suht lyhyet Pohjois-Italiassa, ja ehdit halutessasi tutustua muutamaankin eri kaupunkiin päivän aikana. Lisätietoja Italiassa ajamisesta voit löytää esimerkiksi Italian kuljettajan oppaastamme. Italian tiet ovat pääosin hyvässä kunnossa, ja moottoriteitä pitkin on helppo kulkea kaupungista toiseen. Varaudu moottoriteillä tiemaksuihin. Koska suurin osa kaupungeista on vanhoja, voivat kadut kaupunkien sisällä olla kapeahkoja. Huomaa, että lapset tarvitsevat istuimen 12-vuotiaaksi asti, eli tuo joko mukanasi oma istuin tai varaa istuin etukäteen vuokraamosta nuorten lasten kanssa matkustaessasi.

  Autonvuokraus ja pysäköinti Venetsiassa

  Voit vuokrata auton esimerkiksi kaupungin lentokentiltä tai rautatieasemilta. Kaikki suurimmat kansainväliset vuokraamot ja useat paikalliset vuokraamot ovat edustettuina, eli valinnanvaraa on runsaasti. Kaikista lähimpänä keskustaa on saaren länsiosassa sijaitseva Santa Lucian rautatieasema, joka on Venetsian historiallisen kaupunginosan läheisyydessä. Asemalta on helppo vuokrata auto ja hurauttaa sillan yli mantereelle, jossa riittää myös nähtävää. Voit myös halutessasi matkustaa junalla 10 minuuttia Mestren rautatieasemalle, ja vuokrata auton mantereen puolelta. Vaikka et tarvitse autoa itse kaupungissa, on autonvuokraus Venetsiasta kuitenkin hyvä idea, sillä kaupunki on kompakti ja yli pari päivän pituisella lomalla ehdit tutustua helposti myös ympäristöön.

  Venetsiaan pääset ajamaan Ponte della Libertà -sillan kautta, joka on ainoa silta mantereen ja saaren välillä. Vaikka kaupunkiin ei voi ajaa autolla, on kaupungin laitamilla monta eri pysäköintivaihtoehtoa josta voit jatkaa matkaa jalkaisin. Paras paikka pysäköimiseen on juna-aseman vieressä sijaitseva Piazzale Roma tai Tronchetton saari, joka sijaitsee heti Piazzale Roman vieressä. Koska nämä pysäköintipaikat ovat suosittuja, ja suurimpaan sesonkiaikaan usein jopa täynnä, on kesällä järkevämpää jättää auto mantereen puolelle Margheran tai Mestren kyliin ja ylittää silta junalla tai bussilla. Yksi vaihtoehto on myös jättää auto Piazzale Romassa sijaitsevaan Hotel Santa Chiara hotelliin, joka on yksi ainoista omalla parkkialueella varustetuista hotelleista Venetsiassa.

  Venetsian lentokenttä

  Kuuluisan tutkimusmatkailija Marco Polon mukaan nimetty Venetsian lentokenttä sijaitsee mantereella Mestren pikkukaupungin lähellä reilu 10 kilometrin päässä Venetsian keskustasta ja sinne liikennöivät melkein kaikki suurimmat lentoyhtiöt. Yli 13 miljoonaa matkustajaa kulkee Marco Polon läpi vuosittain ja se on yksi Italian kiireisimmistä lentokentistä. Lentokenttä sai uuden terminaalin vuonna 2017, mikä paransi kentän palveluntarjontaa huomattavasti. Saapuvien aulasta on hyvä kyltitys autovuokraamopisteeseen, joka sijaitsee P1-pysäköintihallin kolmannessa kerroksessa. Suora lento Helsinki-Vantaalta Venetsiaan kestää noin kolme tuntia.

  Marco Polon kansainvälinen lentoasema (VCE)
  Osoite: Viale Galileo Galilei, 30, 30173 Venetsia VE, Italia
  Puhelin: +39 041 260 9260
  Kotisivut: www.veneziaairport.it/en/

  Trevison lentolenttä sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Venetsiasta ja 3 kilometriä Trevison kaupungista. Trevison lentokenttä palvelee halpalentoyhtiötä, esimerkiksi Ryanairia ja Wizzairia. Matkustajat pääsevät kentältä Venetsiaan julkisella liikenteellä. Yli 3 miljoonaa matkustajaa käyttää lentokenttää vuosittain. Trevisoon ei ole tällä hetkellä suoria lentoja Suomesta ja Marco Polon kansainvälinen lentoasema onkin Venetsian pääasiallinen lentokenttä.

  Treviso lentokenttä (TSF))
  Osoite: Via Noalese, 63E, 31100 Treviso TV, Italia
  Puhelin: +39 042 231 5111
  Kotisivut: www.trevisoairport.it/en/

  Tekemistä Venetsiassa

  Noin 400 sillasta, 120 saaresta, 177 kanaalista ja lukemattomista kapeista kaduista ja kujista muodostuva Venetsia erottuu muista kaupungeista helposti. Se on jakautunut kuuteen kaupunginosaa, joista jokaisella on omat erityispiirteensä. Canal Grande ympäröi keskustan San Marcoa kolmelta puolelta ja kuuluisan Rialton sillan toisella puolen on taiteellinen San Polon alue. Canal Grandesta etelään sijaitsee Dorsoduron alue jossa on monet kaupungin tärkeimmistä taidemuseoista ja kiinnostavista kaupungin aukioista. Italiassa on yleisesti ottaen Suomea alhaisempi hintataso, mutta Venetsiassa asia on päinvastainen. Toki edullisia ja hyviä kahviloita ja ravintoloita löytyy, mutta turistipaikat ja kuuluisat kohteet saattavat olla hintavia. Katso hinnat menusta ennen tilaamista ettet ylläty ja päädy maksamaan Bellinistä 20 euroa tai pienestä Coca-Colasta 10 euroa. Venetsian eri osiin kunnolla tutustuminen vaatii pitkää visiittiä tai montaa eri vierailua, mutta tässä muutama idea siihen, mitä voit kaupungilta odottaa:

  • Pyhän Markuksen tori: Pyhän Markuksen tori, eli Piazza, on kaupungin keskeinen paikka, ja siellä sijaitsee moni tärkeimmistä nähtävyyksistä, eli aukio kannattaa ehdottomasti ottaa vierailulistalle! Suorakulmaista toria ympäröivät muun muassa Pyhän Markuksen tuomiokirkko, -kellotorni ja -leijona, Dogen palatsi ja Procuratie Vecchie -palatsi. Janon iskiessä istahda esimerkiksi kuuluisaan, maailman vanhimmaksi kahvilaksi sanotun, Caffè Florianin kulutetuille tuoleille monen kuuluisuuden tavoin. Tämä kahvila on tavallista hintavampi, mutta koristeelliset sisätilat nähtyäsi ymmärrät kyllä miksi.

  • Canal Grande: 4 siltaa ylittää tämän kuuluisan ja kaupungin suurimman kanaalin. Pääset kanaalin yli myös pari euroa maksavalla, käsin työnnetyllä traghetto-lautalla, ja voit nauttia lyhyestä gondoliajelusta maksamatta itseäsi siitä kipeäksi. Mikäli et jaksa enää kävellä, mutta haluat kiertää nähtävyyksiä, suosittelemme vesibussin eli vaporetton 1 tai 2 linjaa, jotka lipuvat kanavaa reunustavien kauniiden rakennusten ja palatsien ohi, sopuhintaan. Kanaali on erityisen kuvauksellinen illalla, kun sitä ympäröivät rakennukset on kauniisti valaistu. Santa Lucian juna-asema sijaitsee kanaalin päädyssä, eli kaupunkiin saavuttuasi pääset halutessasi vesibussin kyytiin saman tien.

  • Ooppera: Tässä kulttuuria rakastavassa kaupungissa on ollut ajan myötä useita eri teatteri- ja oopperarakennuksia, mutta suurin osa niistä on joko tuhottu, suljettu, tai tuhoutunut tulipaloissa. Kaikista kuuluisin (ja vielä toiminnassa oleva) teatteri on Teatro La Fenice, joka on saanut Feeniks-lintua tarkoittavan nimensä tulipaloista johtuen. Oopperatalo on siis noussut menestyksekkäästi tuhkista, kuten tämä myyttinen olento. Oopperatalo ei ulkopuolelta erotu kovasti sitä ympäröivistä rakennuksista, mutta sisälle päästyäsi hurmaannut kultaisista ja koristeellisista yksityiskohdista. Käytä tilaisuus hyväksesi, hanki liput esitykseen, pukeudu siististi ja nauti kulttuurista tässä historiallisessa, upeassa rakennuksessa.

  • Gondoliajelu: Kliseistä? Ehkäpä. Hintavaa? Valitettavasti. Sen arvoista? Todellakin! Gondoliin mahtuu 6 matkustajaa, eli jos hinta kirpaisee niin koita haalia porukka kasaan kustannuksia jakamaan. Gondolieerit laulavat ja kertovat tarinoita kaupungin historiasta samalla kun livut kauniiden rakennusten ohi ja lepuutat jalkojasi. Nykyään kaikki gondolit ovat kiiltävän mustia, sillä niiden ulkonäkö yhtenäistettiin 1600-luvulla koska kaupungin aateliset keksivät mitä ihmeellisimpiä koristuksia gondoleihinsa ja niistä alkoi muodostua ongelma.

  Autonvuokraus ja päivämatkat Venetsiasta

  Venetsia on portti Pohjois-Italiaan, ja vain lyhyen ajomatkan päässä odottavat upeat ja mielenkiintoiset kohteet. Pohjois-Italiassa on tiiviisti historiallisia, toinen toistaan kauniimpia kaupunkeja jotka ovat usein ympäröity mahtavilla meri, järvi, vuoristo, tai viinitarha-maisemilla. Hyväkuntoisia moottoriteitä pitkin on helppo hurauttaa kohteesta toiseen, ja voit halutessasi myös jättää auton eri kaupunkiin, mikäli lennätkin toisesta kaupungista takaisin kotiin. Yhdensuuntaisesta vuokrasta tulee usein lisämaksu, ja se kerrotaan varauksen yhteydessä. Älä unohda tutustua myös Auto Europen kehittämään Tirolin kiertomatkaoppaaseen! Mikäli et osaa päättää minne mennä, kysy suosituksia Venetsian autovuokraamon henkilökunnalta, ja saat heiltä varmasti hyviä ideoita ja matkavinkkejä.

  Verona

  Vain noin tunnin ajomatkan päässä lännessä sijaitsee Verona, yksi Pohjois-Italian hurmaavimmista kaupungeista. Sen mahtavin nähtävyys on roomalainen amfiteatteri nimeltään Arena, joka sijaitsee kaupungin suurimmalla Piazza Bra -aukiolla ja jossa järjestetään muun muassa mahtipontisia oopperanäytöksiä. Arena on kolmanneksi suurin amfiteatteri Rooman Colosseumin ja Capuan amfiteatterin jälkeen. Verona tarjosi puitteet Shakespearen suosituimmalle näytelmälle Romeo ja Julia, ja romanttinen kaupunki todellakin vastaa odotuksia. Käväise myös Castelvecchion linnassa ja sen kuuluisalla sillalla! Veronasta ei ole enää pitkä matka Gardajärvelle, eli suosittelemme viipymään kaupungissa yön yli ja tutustumaan seuraavana päivänä kauniisiin järvimaisemiin ja Gardalandin huvipuistoon.

  Padova

  Venetsiasta reilu 40 minuutin ajomatkan päässä oleva Padova on kaunis ja historiallinen yliopistokaupunki, jonka vanhin yliopisto on perustettu vuonna 1222 ja opettajakuntaan on kuulunut muun muassa Galileo Galilei. Vuonna 1678 Padovan yliopistosta valmistui ensimmäinen nainen maailmassa. Shakespearen toisen kuuluisan näytelmän, Kuinka äkäpussi kesytetään, tapahtumat sijoittuvat pääosin Padovaan. Kaupungissa on ihana käyskennellä ja nauttia holvikaarien ja pilareiden reunustamista kaduista, useista aukioista, kirkoista ja palatseista ja kaupungin läpi virtaavan Bacchiglione-joen useista silloista.

  Proseccon viinialue

  Reilun tunnin kuvankauniin ajomatkan päässä Venetossa sijaitsee vehreä Proseccon alue, kuohuvan ollessa yksi Italian kuuluisimmista vientituotteista. Vain tällä alueella tuotettuja, suurimmaksi osaksi Glera-rypäleestä valmistettuja viinejä saa kutsua nimellä Prosecco ja sen suosio on kasvanut viime vuosina huimasti. Mikäli et halua pelkästään katsella kauniita viinitarhoja, vaan myös nauttia niiden tuotteista, suosittelemme varaamaan yöpaikan joko paikalliselta viinitilalta tai hotellista.

  Dolomiitit

  Hieman kauempana pohjoisessa, vähän alle kahden tunnin ajomatkan päässä sijaitsevat Dolomiitit ja sen kirkkaat järvet tarjoavat ison vastakohdan tiiviisti rakennetulle Venetsialle. Vieraile Cortinan hiihtokeskuksessa, Auronzojärvellä tai Misurinajärvellä, mahtavien ja rosoreunaisten Dolomiittien näkyessä kokoajan taustalla. Suosittelemme erityisesti päiväpatikointia Dolomiiteilla syksyllä, sesonkiajan ulkopuolella, kun puiden väriloisto hehkuu auringossa. Pakkaa vaelluskengät mukaan, lähde liikkeelle aikaisin, ja nauti auringonnoususta rouhean kauniiden vuorenhuippujen ylle!

  Matkustaminen Venetsiassa

  Venetsian autovuokraamot sijaitsevat lentokentällä ja keskustan ulkopuolisilla alueilla. Juna ja bussiasema Santa Lucia sijaitsee aivan Ponte della Libertà -sillan vieressä ja asemalle on helppo matkustaa joko julkisella liikenteellä tai pysäköidä vuokra-auto aseman lähettyville ja jatkaa matkaa jalkaisin. Koska Venetsian sisällä ei ole oikeita teitä, kävely on matkailijoille paras ja yleisin tapa liikkua, joten tuo mukanasi laadukkaat, mukavat (tarvittaessa vettä hieman kestävät) kävelykengät ja investoi yksityiskohtaiseen kaupungin karttaan tai lataa kartta valmiiksi puhelimeesi. Kävely on itse asiassa joskus jopa nopein liikkumismuoto, mutta mikäli olet kävellyt jo päivän aikana tarpeeksi, tai haluat nauttia maisemista eri perspektiivistä, voimme suositella Actv:n (Venetsian paikallisliikenteen) veneitä, jotka yhdistävät historiallisen keskustan laguunia ympäröivien saarten kanssa.

  Vesibussit eli vaporettot ovat ylivoimaisesti edullisin kuljetusmuoto, kuljettaen matkustajia pitkin suurimpia kanaaleita keskustan alueella ja saarilla. Actv:n paikallisliikenne toimii 24 tuntia vuorokaudessa (yhteyksien tiheys riippuu kellonajasta ja määränpäästä). Liput voi ostaa isoimmilta venepysäkeiltä ja edullisinta on ostaa matkakortti, jonka avulla voit matkustaa tietyn tuntimäärän tai koko päivän alennettuun hintaan. Vaporetto-pysäkit saattavat olla hämmentäviä, eli tarkasta matkasuunta ennen kuin astut bussiin. Mikäli mielit Canal Granden yli, mutta yksikään kanaalin ylittävästä neljästä sillasta ei ole lähellä, voit turvautua traghettoon, joka kuljettaa sinut lautan tavoin kanaalin rannalta toiselle parin euron hintaan. Traghettot näyttävät isoilta gondoleilta, joita ohjaa kaksi henkilöä.

  Jos budjetti sallii, voit järjestää kuljetuksen yksityisellä tiikkipuisella vesitaksilla (joita kutsutaan Venetsian limusiineiksi muhkeilla sisätiloilla ja yksityisellä kapteenilla). Vesitaksin voit ottaa jopa Marco Polon lentokentältä kaupungin keskustaan, mutta neuvottele hinta etukäteen jotta vältyt ikäviltä yllätyksiltä. Vesitaksiin mahtuu yleensä noin 10 henkeä, ja neljän matkustajan jälkeen jokaisesta matkustajasta menee pieni lisähinta. Lisähintaa saattaa myös kertyä matkatavaroista, yöajosta ja hotellin tai matkatoimiston kautta tilatuista takseista.

  Tietenkään matka Venetsiaan ei olisi täydellinen ilman perinteistä gondoliajelua, jolla livut romanttisesti kaupungin kanavien läpi ja joka joskus sisältää romanttisen italialaisen serenadin omalta gondolieeriltä (erikseen neuvoteltuna ja maksettuna). Gondoliajelu kestää yleensä noin 40 minuuttia ja on hieman hintava, mutta hieno kokemus.

  Hyödyllisiä linkkejä

  Turisti-info Venetsia