Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  KIERTOMATKA ISO-BRITANNIAN KUVAUSKOHTEILLA

  Tutustu Game of Thrones, Harry Potter ja Downton Abbey maailmoihin
  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla

  Elokuvakohteiden kiertomatka - Game of Thrones, Downton Abbey & Harry Potter

  Iso-Britannia on koti joillekkin kauneimmista paikoista maailmassa. Lähde matkalle fantastisten tarinoiden halki.

  Viime vuosina televisio-ohjelmien ja elokuvien tuottajat ovat tehneet maalaismaisesta, koskemattomasta kauniista Iso-Britannian maaseudusta kuvauspaikan upeille fantasiasarjoille, kuten Game of Thrones, Downton Abbey ja Harry Potter. Huolimatta näistä kolmesta täysin erilaisesta elokuvamaailmasta, niillä on yksi yhteinen piirre - ainutlaatuinen tausta, niin todellinen, että sitä ei voi tuottaa erikoistehosteilla tietokoneella.

  Joka vuosi Iso-Britannian majesteettinen luonne houkuttelee tuhansia näiden kohteiden faneja. Aiotko vierailla Iso-Britanniassa? Sitten sinun pitäisi ehdottomasti suunnittella ikimuistoinen kiertomatka Iso-Britannian suosikkisarjasi sijainneilla. Luksusautolla Iso-Britanniassa Auto Europelta voit matkustaa tyylillä ja nähdä, missä lempiohjelmasi on kuvattu.


  Elokuvakohteet Iso-Britanniassa: Oikeiden fanien kiertomatka

  Valitse yksi alla olevista kohteista ja siirry suoraan siihen kohtaan, tässä useampiosaisessa kiertomatkassa.

  Game of Thrones Downton Abbey Harry Potter

  Game of Thrones reitti Irlannissa: 3-päiväinen kiertomatka

  Game of Thronesin alueet ovat rönsyileviä maisemia, karuja ja häikäisevän kauniita. Niillä on olennainen merkitys sarjan uskottavuudelle ja toimivat useimmiten itse hahmona. Mitä monet ihmiset eivät tiedä: jotkut tunnetuimmista paikoista löytyvät Pohjois-Irlannista. Liity kanssamme tähän kolmen päivän kiertomatkalle Pohjois-Irlannin halki.

  Kohteet Etäisyys Arvioitu aika
  Belfast - Glenarm 50 km 54 minuuttia
  Glenarm - Ballycastle 47 km 51 minuuttia
  Ballycastle - Londonderry 76 km 1 tunti 13 minuuttia
  Yhteensä: 173 km 2 tuntia 58 minuuttia


  Game of Thrones kiertomatka, päivä 1: Belfastista Glenarmiin

  GOT kiertomatka Pohjois-Irlanti GOT kiertomatka Pohjois-Irlanti

  Matkasi alkaa aikaisin aamulla autonvuokrauksella Belfastista Pohjois-Irlannin pääkaupungista. Aloita päiväsi hyvin levänneenä, tasapainoisella irlantilaisella aamiaisella yhdessä suosituista kahvila-ravintoloista, kuten The Bakery, Saphyre tai Cinnamon ja aloita 80 kilometriä pitkä matka M2-tietä pitkin. Jatka A2 tielle ja ota sen jälkeen kuuluisa Causeway Coastal Route.

  Alle seitsemän kilometriä Larnen jälkeen lähellä Ballygallya, näet ensimmäisen Game of Thrones kohteen - Cairn Castle. Tämä vaikuttava maisema oli taustana sarjan alussa, kun Ned Stark, Night Watch sotilaskarkuri mestattiin.

  Nähtävyyksien kohokohdat, Glenarm Castle ja kaunis Glenarm Forest Park, odottavat sinua Glenarmissa. Jotkut sarjan koruista on luonut paikallinen kultaseppä Steensons ja voit ihailla niitä siellä. Muun muassa kuningas Joffreyn kruunu tehtiin täällä käsin.


  Game of Thrones kiertomatka, päivä 2: Glenarmista Ballycastleen

  GOT kiertomatka Pohjois-Irlanti GOT kiertomatka Pohjois-Irlanti

  Toisena päivänä kiertomatkaasi Iso-Britannian elokuvauskohteissa, voit odottaa 87 kilometrin pitkää ajomatkaa Glenarmista Ballycastleen. Lyhyen ajomatkan jälkeen saavut Slemish-vuorelle. Alunperin tunnettu Pyhän Patrickin ansiosta, kuka paimensi siellä lampaitaan, vuori oli taustana kohtaukselle, jossa Daenerys Targaryen ratsastaa armeijansa, Dothrakischerin sotilaiden kanssa, Vaes Dothrakiin. Seuraava matkasi etappi tulee olemaan pienessä merenrantakohteessa Cushendun.

  Täällä voit vierailla luolassa, jossa noita Mélisandre synnytti varjo-olentoja toisella kaudella. Edelleen, se johtaa sinut Murlough Baylle A2 pitkin noin 22 minuutissa. Todelliset sarjan fanit tunnistavat tien välittömästi: Theon Greyjoy ja hänen sisko kulkivat sitä pitkin matkalla Pykeen.

  Pikkukaupunki Larrybane on seuraava pysäkki reittillämme. Päädyt kauniille panoraamanäköaloille, kalkkikivikallioille ja kaunille merelle, jotka ovat kaikki toimineet useiden keskeisten kohtauksien sijainteina. Varmasti tärkein kohtaus kuvattiin täällä, kun Brienne voittaa Ser Lorasin turnauksessa Renlyn kuninkaan vartijan paikasta. Täällä Renly vannoi kostoa Ned Starkin kuolemasta ja kuoli pian sen jälkeen Melisandresin hengen käsissä. Vain 15 minuuttia matkaa A2 tietä länteen vie sinut Bally-linnalle. Vietä ilta täällä ennen kuin jatkat kiertomatkaasi.


  Game of Thrones kiertomatka, päivä 3: Ballycastlesta Londonderryyn

  GOT kiertomatka Pohjois-Irlanti GOT kiertomatka Pohjois-Irlanti

  olmantena päivänä Game of Thrones kiertomatkaa vie sinut 86 kilometrin päähän Ballycastleen Londonderryyn. Lyhyen ajomatkan jälkeen voit pysähtyä Ballintoyn satamaan. Ballintoyn satama on paikka, jossa Theon Greyjoy palasi Winterfelliin vuoden jälkeen kotonaan. Läheisellä rannalla Theon "kastettiin" Drownedin Jumalan uskoon.

  Vain neljän kilometrin päässä sijatsee Dunseverick, jossa Renly kohtasi ensimmäinen kerran tulen papittaren. Kohtaus, jossa veljekset Renly ja Stannis riitelevät siitä, kuka voi nyt vaatia itselleen rautavaltaistuimen.

  Alle viiden kilometrin päässä on pieni kaupunki Bushmills. Täältä löytyvät tummat muurit, missä Arya Stark, naamioitu pojaksi, pakeni seitsemän kuningaskunnan pääkaupungista, Kingin Landing. Downhillissa, sinun Game of Thrones kiertue Pohjois-Irlannin autonvuokrauksen ansiosta päättyy Downhill-rannalle. Ranta Mussendenin temppelin juurella oli paikka ikimuistoiselle kohtaukselle, jossa Mélisandre poltti seitsemän Westerosin jumalaa. Ota A2 ja saavut Londonderryyn vain 50 minuuttissa, jossa voit virkistäytyä herkullisella oluella, runsaalla irlantilaisella illallisella ja hyvillä yöunilla.


  Downton Abbey kiertomatka Englannissa: Kolmipäiväinen matka

  Sen jälkeen, kun Downton Abbey esitettiin ensimmäisen kerran BBC:llä, sarja sai heti maailmanlaajuista tunnustusta ja valtavan määrän faneja. Kauniit maisemat ovat myös osaltaan lisänneet yleistä Downton Abbeyn suosiota. Yllättävää mutta totta: Tyylikkäät ja komeat kohteet taustalla tulevat todellisista, reaalimaailman paikoista. Suurin osa sarjasta on kuvattu Oxfordshiren ja Cotswoldsin maakunnissa. Kolmen päivän kiertomatka Downton Abbeyn sarjan kuvauspaikoille vie niistä kauneimmille.

  Kohteet Etäisyys Arvioitu aika
  Bampton - Shilton 9.3 km 13 minuuttia
  Swinbrook - Cogges 12.3 km 19 minuuttia
  Cogges - Witney 2 km 6 minuuttia
  Yhteensä: 23.6 km 38 minuuttia


  Downton Abbey kiertomatka, päivä 1: Bampton

  Downton Abbey kiertomatka Downton Abbey kiertomatka

  Bamptonin pitäisi olla erityisen tuttu Downton Abbeyn faneille. Useimmat kyläkohtaukset on kuvattu täällä, varsinkin kohtaukset kaduilla. Käy Churchgate-talossa, joka on Crawleyn perheen koti sarjassa. Bamptonin kunta-arkisto ja kirjasto sijaitsevat vanhassa rakennuksessa, entisessä oppikoulussa, joka oli Downton Abbeyn Cottage-sairaalan taustalla.

  St. Maryn kirkko oli Pyhän Mikaelin kirkon seurakunnan sijainti ja All Angels. Monet paikalliset pubit on integroitu sarjan tuotantoon. Nähtävyyksien päivän jälkeen, sinun pitäisi valita yksi pubeista ja nauttia tuopillinen rauhassa. Paras vaihtoehto olisi Grantham Arms tai The Dog & Duck.


  Downton Abbey kiertomatka, päivä 2: Shilton & Swinbrook

  Downton Abbey kiertomatka Downton Abbey kiertomatka

  Toisena päivänä Downton Abbey-vaikutteista Iso-Britannian kiertomatkaa jätä Bampton ja aja noin kaksi kilometriä B4020 tietä kiertomatkalle Shiltoniin. Shilton sijaitsee viehättävän Rooman tien lähellä, joka alueellisesti tunnetaan nimellä Akeman Street. Vaikka tie ei ollut esillä Downton Abbeyssa, se on ehdottomasti vierailun arvoinen! Käy vanhalla sepällä, Shiltonin nähtävyyksien kohokohta, joka sarjassa tunnetaan nimellä Red Lion, jossa John Bates oli töissä.

  Oletko valmis seuraavalle pysähdyspaikalle? Suuntaa sitten Auto Europen vuokra-autosi B4020 tielle ja aja pohjoiseen, kunnes saavut kohteeseen Buford Road. Käänny Buford Roadilla vasemmalle ja aja, kunnes saavut A40 tielle. Käänny vasemmalle A40 tieltä ja sitten välittömästi ensimmäisestä oikealle. Seuraa tietä, kunnes lopulta saavutat pikkukaupunkiin Swinbrook.

  Varmista, että kiinnität huomiota kauniisiin maaseutukartanoihin ja valtaviin maatiloihin matkan aikana. Swinbrook on suhteellisen pieni, ja vaikka sitä on käytetty sarjan kuvauspaikkana, majoituksen suhteen se ei tarjoa mitään tyypillisiä turistiominaisuuksia.

  Siksi suosittelemme varaamaan huoneen Swan Inn hotellissa etukäteen. Ja Swan Inn on juuri se syy, miksi kannattaa matkustaa Swinbrookiin. Downton Abbeyssa se toimii majatalona, jossa Branson ja Lady Sybil yöpyivät suunniteltaessa kiistanalaista pakoa toisella kaudella.


  Downton Abbey kiertomatka, päivä 3: Cogges & Witney

  Downton Abbey kiertomatka Downton Abbey kiertomatka

  Rentouttavan yön jälkeen historiallisessa Downton Abbey-tyylisessä majoituksessa, jätä Swinbrook taakse ja aja samaa tietä, jolla tulit. Jatka eteenpäin, kunnes saavut A40 tielle ja käänny vasemmalle. Pian sen jälkeen tulet liikenneympyrälle, ota kolmas uloskäynti B4047 tielle. Kun tie on siirtynyt B4095 tieksi, ota risteys B4022. Käänny oikealle B4022 tielle ja sitten uudelleen oikealle suuntaan Cogges Hill Road.

  Coggesissa alkaa viimeisen osuutesi omaa 3-päivän Downton Abbeyn kiertomatkaa. Coggesissa, joka sijaitsee Witneyn ulkopuolella, voit vierailla vanhalla viktoriaanisella maatilalla. Sarjassa se tunnetaan nimellä Yew Tree Farm, ja käy Mr. Drewen kotona, kuka oli neljännen kauden vuokralainen. Monet maatilakohtaukset sarjassa on kuvattu näissä historiallisissa maisemissa.

  Cogges ei ole vain tyypillinen turistikohde. Meidän suositus: ota hienoja kuvia Coggesissa ja palaa sitten Witneyn tai jopa hieman kauempana olevaan Bristoliin. Tee tämä Wychwood Brewery matka ja vieraile Oxfordin bussimuseossa. Parasta kokemusta varten sinun kannattaa lähteä vaeltamaan Thames Path kansallispolkua pitkin ja ajoittaa käynti historiallisessa Minster Lovell salissa. Witneyssä on käytettävissä hyvä valikoima ravintoloita ja pubeja.

  Jos haluat mukavan pienen kahvilan, muista suunnata Edeniin, kun taas ravintola Witney Lakes lomakeskuksessa tarjoaa herkkuja, joita voit kokeilla Downton Abbey kiertomatkasi aikana. Nauti rauhoittava kuppi englantilaista kahvia Coffeesmith kahvilassa ja suuntaa Shake-kauppaan, josta löydät laajan valikoiman lumoavia makeisia. Jotta voit kokea tyypillisen englantilaisen majoituksen, vietä yö Lamb Inn viihtyisässä pienessä pubissa. Suosittelemme myös kohteita Old Swan & Minster Mill. Downton Abbey-kokemusta varten sinun pitäisi nukkua majesteettisessa Eynsham Hallissa.


  Harry Potter kiertomatka Englannissa ja Skotlannissa: Kolmipäiväinen matka

  Harry Potter kirjat ja myöhemmät kirjoihin perustuvat elokuvat ovat saaneet aikaan myrskyn maailmalla. J. K. Rowling on keksinyt maailman, joka on loistava, mutta joskus silti realistinen. Monet elokuvan sijainnit ovat todellisia paikkoja Englannissa ja Skotlannissa, joka on varmasti edistänyt tätä. Tästä syystä olemme koonneet sinulle hyvin erityisen kiertomatkan. Käy meille kaikille tärkeillä Harry Potter kohteilla kiertomatkalla, joka johtaa sinut Tylypahkan Express junalta Tylypahkaan kirjastoon sekä Vuotavaan Pataan.

  Kohteet Etäisyys Arvioitu aika
  Glencoe - Northumberland 314 km 4 tuntia 9 minuuttia
  Durham - Oxford 405 km 4 tuntia 17 minuuttia
  Oxford - Lontoo 96 km 1 tuntia 39 minuuttia
  Yhteensä: 815 km 10 tuntia 5 minuuttia


  Harry Potter kiertomatka, päivä 1: Glenfinnan Viaduct & Glencoe, Skotlanti

  Harry Potter kiertomatka Harry Potter kiertomatka

  Oma Harry Potter kiertomatkasi alkaa, varsin sopivasti, tarkalleen missä Harryn matka Tylypahkan alkoi - lähellä Glenfinnan maasiltaa, Skotlannin länsirannikolla. Legendaarinen silta, jota pitkin matkaa Tylypahkan Express, kääntää katseet lähes välittömästi. Kohtaus, jossa Harry ja Ron ajavat Ford Anglialla ja sitten päättyy salaisuuksien kammioon, on myös kuvattu täällä. Jos olet suunnitellut omaa kiertomatkaa toukokuun ja lokakuun välillä, voit matkustaa Jacobite höyryjunalla maasillan yli ja myös nauttia suklaasammakoita.


  Harry Potter kiertomatka, päivä 2: Northumberland & Durham

  Harry Potter kiertomatka Harry Potter kiertomatka

  Toisena päivänä, sinulla on edessä noin neljän ja puolen tunnin ajomatka. Matka jatkuu Glencoesta Skotlannissa Northumberlandiin Englannissa, matka, joka on ehdottomasti vaivan arvoinen. Northumberlandissa käy Alnwick linnassa, jossa Viisastenkiven Matami Huiski piti lentotunteja.

  Poistu Glenfinnanin maasillalta A830 tielle, aja Lock-Eilin ja Fort William Rockin ohi, ja jatka A82 tietä Glencoeen. Tämä maisema näyttää tutulta hetkessä, etenkin Glen Nevis. Jännittävät Quidditch kohtaukset, sekä kolmivelhoturnaus Feeniksin kilta-elokuvasta on kuvattu täällä. Sama pätee Salaisuuksien kammioon, kun Ronin loitsu menee pieleen ja hän alkaa oksentamaan etanoita. Katedraalin sisältä löydät myös professori McGarmiwan luokkahuoneen.


  Harry Potter kiertomatka, päivä 3: Oxford & Lontoo

  Harry Potter kiertomatka Harry Potter kiertomatka

  Kolmantena päivänä kiertomatkasi vie ensin Oxfordiin ja sitten Lontooseen, viimeiselle pysäkille Harry Potter kiertomatkaa. Lontoosta löytyy niin paljon erilaisia nähtävyyksiä, joten ylimääräiset päivät lomalla ovat varmasti sen arvoisia.

  Mutta ensin sinulla on edessä lähes viiden tunnin ajomatka Durhamista Oxfordiin A1 ja M1 teiden kautta. Saapuessasi autonvuokraua Oxfordista vie sinut Oxfordin yliopistoon. Täällä on joitakin suuria Harry Potter-elokuvien kuvauskohteita keskittynä yhteen paikkaan. Duke Humfrey kirjasto edustaa Tylypahkan kirjastoa elokuvassa, kun taas Divinityn koulu ja sen korkeat holvikatot näkyvät Tylypahkan sairaalassa.

  Toisen puolen tunnin matkan jälkeen Lontooseen M40 ja A40 teitä pitkin saavut kolmelle suurelle Harry Potter-elokuvien kohteelle. Leadenhall markkinoilla löydät sisäänkäynnin Vuotavaan Pataan - tarkemmin sanottuna optikon liikkeeseen Bull Head läpikulussa. Lähde sitten vuokra-autolla Lontooseen ja käy Lontoon eläintarhan matelijatalossa. Täällä Harry löysi hänen kykynsä puhua käärmeskieltä Viisasten kivi-elokuvassa.

  Käy Kings Crossin rautatieasemalla, jolla on muistoja kahden tärkeän elokuvan hetkistä. Aseman ulkopuolella on St Pancras. Täällä Harry ja Ron lensivät ilmaan Salaisuuksien kammio-elokuvassa. Aseman sisällä etsi laiturit 4 ja 5. Tunnistatko ne? Sinun pitäisi, sillä ne olivat kuuluisa laituri 9 ¾!


  Suunnittele ajoissa, jotta et jätä välistä tärkeitä kohteita

  Nyt kun olet saanut käsityksen siitä, mitä nähdä Game of Thrones, Downton Abbey tai Harry Potter elokuvien kuvauskohteissa, sinun tarvitsee vain käynnistää matkasi suunnittelu. Suuri joukko faneja tekee näistä paikoista varsin suosittuja kohteita.

  Siksi varaa majoitus etukäteen, jos aiot yöpyä tietyssä hotellissa yön yli. Lisäksi suosittelemme suunnittelun alkuvaiheessa myös autonvuokrausta Iso-Britanniassa! Mitä aikaisemmin varaat, sen parempia mahdollisuuksia! Kumppaneidemme tarjoamat erilaiset autoluokat yhdessä informatiivisten oppaiden ja kiertomatkavinkkien kanssa takaa ylellisen matkan Westerosiin, Downton Abbeyn tai Tylypahkan kohteisiin. Hauskaa matkaa!


  Käytännöllisiä matkavinkkejä Iso-Britanniassa

  Kiertomatkavinkit
  Kiertomatkavinkit
  Yhdensuuntainen autonvuokraus
  Yhdensuuntainen autonvuokraus

  Tutki muita kiertomatkoja Iso-Britanniassa

  Golkentät Norfolkin rannikko Skotlanti
  Skotlannin ylämaat Yorkshiren nummet