Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  KIERTOMATKA SKOTLANNISSA

  Tutustu Skotlannin suosituimpiin nähtävyyksiin
  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla

  Kiertomatka Skotlannissa: Glasgowsta Invernessiin

  Skotlanti on koti upeille maisemille ja kiehtovalle historialle. Lähde matkalle ja ihastu nähtävyyksiin, joita et koskaan unohda.

  Matka Skotlannin halki on kuin itsesi upottaminen satumaisemiin. Maassa on valtava koskematon maaseutu, dramaattisia maisemia ja tiet vähäliikenteisiä, ikään kuin ne tehtiin matkailulle. Jotkut parhaista nähtävyyksistä sijaitsevat A9, A82, A827 ja A93 teiten varrella. Joten älä enää odota, autonvuokraus Glasgow'sta vie matkalle maagisessa Skotlannissa.

  Kalliot, rehevät laaksot ja mystiset järvet sumussa - Skotlannin maaseutu on idyllinen ja täydellinen kiertomatkoille. Pidä kamera aina valmiina ottamaan satoja kuvia ja kuka tietää, ehkä kaappaat kuviisi kuuluisan Nessie hirviön?

  Kohteet Etäisyys Arvioitu aika
  Glasgow - Inverness 273 km 3 tuntia 11 minuuttia
  Inverness, Loch Ness - Glasgow 313 km 3 tuntia 52 minuuttia
  Perth - Aberdeen 139 km 1 tunti 44 minuuttia
  Ballinluig - Mid Lix 58.2 km 1 tunti 3 minuuttia
  Yhteensä: 783.2 km 9 tuntia 50 minuuttia

  Glasgowsta Perthiin & Invernessiin

  Kiertomatka Glasgow Kiertomatka Glasgow

  A9 on pisin tie Skotlannissa. Se ulottuu Thursosta, maan pohjois-kärjestä, Falkirkiin asti keski-Skotlannissa. A90 ja M9 moottoriteiden laajentamisesta johtuen, liikenteestä A9 tiellä on tullut kevyempää ja tarjoaa nyt täydelliset olosuhteet Skotlannin nähtävyyksien kiertomatkalle.

  Tekemistä Glasgowssa

  Matka alkaa Glasgow'sta. Verrattuna läänin pääkaupunkiin Edinburghiin, Glasgow on vilkas ja on suurin kaupunki Skotlannissa. Glasgow'ssa kukoistaa taide ja musiikkielämä. Se on koti neljänneksi vanhimmalle yliopistolle englantia puhuvissa maissa; Glasgow'n yliopisto perustettiin vuonna 1451. Sen loistavasta goottilaisesta päärakennuksesta on tullut kaupungin maamerkki ja älä unohda vierailla kampuksella, Kelvingroven puistossa ja Glasgow'n taidegalleriassa, joka sijaitsee kukkulan juurella yliopiston päärakennuksen lähellä.

  Skotlannin museoissa ja gallerioissa on vapaa pääsy, joten hyödynnä sitä ja käy nykytaiteen galleriassa (Goma) kaupungin keskustassa, josta löytyy nykytaiteen näyttelyitä. Se on tunnettu patsaasta, joka sijaitsee sen sisäänkäynnillä - ratsastava Wellingtonin herttua, jonka päässä on liikenteen kartio. Siitä on tullut ikoninen näky Glasgow'ssa ja sanotaan kuvaavan Glasgow'n asukkaiden huumoria.

  Kaupunki on C. R. Mackintoshin ulkonnäyttely, Glasgow'ssa syntynyt taiteilija ja arkkitehti, joka valmistui Glasgow'n taidekoulusta. Hän sai tehtäväkseen suunnitella lukuisia rakennuksia kaupungissa. Nyt voit nauttia Mackintoshin suunnittelua kävellessään kaupungin kaduilla: The Willow Tearooms Sauchiehall-kadulla, Scotland Street koulumuseo tai majakka Mitchellin kadulla. Jos olet kiinnostunut suunnittelusta, kannattaa ehdottomasti vierailla Mackintoshin talossa, Hunterian museossa ja Glasgow'n taidemuseossa. Toinen kokemisen arvoinen galleria on Burrell Collection, joka sijaitsee Pollok Country puistossa kaupungin eteläpuolella. Suosittelemme myös näkemään Glasgow'n katedraalin, hieno esimerkki skottilaista gotiikkaa. Necropolis, joka sijaitsee kukkulalla katedraalin takana, tarjoaa kurkistuksen Glasgow'n kuolleeseen kaupunkiin.

  Loch Lomond Pohjois-Glasgow'ssa, suosittu vapaa-ajan kohde, otollinen täydelliselle yhden päivän matkalle kauniisti asetetuille makeanveden järville Skotlannin ylämailla.

  Majoitus Glasgowssa

  Jos haluat viettää yön tai kaksi kiertomatkalla Glasgow'ssa, löydät runsaasti vaihtoehtoja joista valita, oli se sitten hotelli, täyshoitola, hostelli tai B & B. Jos haluat pysyä lähellä lentokenttää, Campanile Glasgow Airport on hyvä valinta edulliseen hintaan. Ramada Glasgow Airport tarjoaa enemmän ylellisiä huoneita ja jos haluat oleskella kaupungin keskustassa, kokeile Indigo Glasgow majoitusta.

  Tekemistä matkalla Invernessiin

  Glasgow'n nähtävyyksien katselun jälkeen voit nyt aloittaa kiertomatkan Invernessissa. Ota M80 ja siirry M9 tielle, kun kaksi tietä kohtaavat. Matka vie noin kolme tuntia ilman pysähdyksiä, joita sinulla on varmasti kiusaus tehdä. Yksi niistä voisi olla Cumbernauldin kylä, jossa on suurin lintulaitos Skotlannissa, World of Wings Birds of Prey Centre. Kun palaat takaisin A9 tielle, saavut nopeasti Dennyyn, josta löytyy Herbertshire linnapuisto ja on myös mielenkiintoinen paikka pysähtyä.

  Noin 20 minuuttissaa saavut Stirlingiin, entiseen Skotlannin pääkaupunkiin, jossa Stirlingin linna istuu ylpeänä kivisellä mäellä. Linnassa 1200-luvun alusta, tehtiin Skotlannin kuninkaiden ja kuningattarien kruunajaisia, kuten Maria Stuart. Linna, sekä Wallace Monument, Abbey Craig mäen torni, ovat tärkeitä Skotlannin historian ja kulttuurin maamerkkejä. Torneihin kiipeäminen on vaivan arvoista. Muistomerkki on omistettu 13. vuosisadan Skotlannin sankarille, William Wallace. Sankareiden hallissa voit nähdä Wallacen miekan, joka on 1.67m korkea ja painaa lähes 3 kg.

  Majoitus Perthissa

  Kun aloitat kiertomatkan Perthissä, noin tunnin ajomatkan päässä Stirlingistä, tarkista hotellitarjouksia ja lepää ennen kuin autonvuokraus Invernessistä starttaa matkasi. Suosittelemme kohteiksi Ballathie House ja Murrayshall House Hotel & Golf Courses. Kannattaa myös käydä joillakin seuraavilla Perthin nähtävyyksillä: Scone Palace, The Black Watch linna & museo, Huntington torni ja Elcho linna. Jos sinulla on tarpeeksi aikaa, autonvuokraus Perthistä vie sinut myös eri museoihin ja taidemuseoihin, ja suuntaa illaksi Green Roomiin juomille, elävää musiikkia ja tunnelmaa varten.

  Seuraavana päivänä Skotlannin nähtävyyksien kiertomatka vie Ylämaan sydämen läpi A9 kautta Invernessiin. Matka kestää noin 2,5 tuntia. Koska saat ajaa Skotlannin kauneimmpien maaseutujen läpi, matka voi kestää hieman kauemmin. Matka vie sinut Cairngorms kansallispuiston ohi, koti henkeäsalpaaville maisemille ja rikkaalle luonnolle, jossa voit nauttia kävelystä tai pyöräilystä.

  Tekemistä & majoitus Invernessissa

  Kun saavut Invernessiin, Ylämaiden pääkaupunkiin, ota aikaa ja selvitä, mitä kaupungilla on tarjota. Opi lisää alueen historiasta, käy Invernessin linnassa Ness-joella ja Invernessin museossa ja taidegalleriassa, joka sijaitsee linnakukkulan juurella. Lepää jonkin aikaa Cobbs Tea House:ssa ja vietä päivä kävelemässä kaupungin kaduilla. Yöksi suosittelemme Glen Mhor hotellia viktoriaanisessa talossa tai Royal Highland hotellia, parhaiten sijoitettu hotelli kaupungissa.


  Loch Nessista Glasgowhun

  Kiertomatka Loch Ness Kiertomatka Loch Ness

  Tämä matka voidaan hyvin yhdistää matkaan Invernessiin, esitetty edellä. Voisit ajaa joko Invernessiin Ness-järveä pitkin Glasgow'un, tai aloittaa Glasgow'sta ja tehdä matka ympäri Ness-järveä. Joko niin tai näin, A82 on tärkein tie, joka johtaa läpi upeita maisemia, joten ota aikaa ja hyödynnä Loch Nessin kiertomatkaa.

  Tekemistä Loch Nessilla

  Skotlannin kiertomatka vie alueen ikonisille paikoille. Yksi niistä on epäilemättä Loch Ness (Loch on skottilainen sana järvelle). Jos olet menossa Invernessista, ota A82 etelään; matka järvelle kestää noin puoli tuntia. Järvi on tullut tunnetuksi epätavallisen asukkaan ansiosta, legendaarinen Nessie hirviö. Ehkä sinulla on mahdollisuus, olet onnekas ja näet Nessien, muista pitää kamera valmiina! Kuitenkin Nessien etsiminen ei ole ainoa nähtävyys täällä. Jatka A82 tietä etelään Loch Nessin rantaa pitkin ja noin kolmasosa järven pituudesta saavut Urquhartin linnalle 1300-luvulta. Tänään vierailijat voivat ihailla raunioita ja linnan torneja, jotka olivat mukana Skotlannin itsenäisyyden sodassa 1400-luvulla. Rauniot löytyvät järven rannalla ja muodostavat yhdessä sadun kaltaisen näyn. Loch Ness on houkutellut useita kuuluisia ihmisiä. Okkultistit Aleister Crowley ja Jimmy Paage Led Zeppelin bändistä asuivat Boleskinen talossa järven kaakkois-puolella.

  Jatkaa ajamista etelään Fort Augustukselle, jossa Loch Ness loppuu, ja seuraa tietä Fort Williamiin. Tie kulkee ohi maalauksellisten järvien Loch Lochy ja Loch Linnhe. Etelämpänä näet ohimennen korkeimman vuoren Brittein saarilla, Ben Nevis, joka on 1 345 metriä korkea. Muutaman kilometrin jälkeen saavut Glen Coen kylään, jota ympäröivät upeat vuoret ja se on suosittu kohde retkeilijöille. Muista pysähtyä täällä ja nauttia kauniista maisemista.

  Autonvuokraus Loch Nessissa vie Loch Lomond ja Trossachs kansallispuiston läpi, josta löytyy runsaasti ja kuuluisia vaellusreittejä. Ota muutama tuoppi Rod ja Reel pubissa pienessä Crianlarichin kylässä, ennen kuin ajat taas takaisin Glasgow'hun.


  Perthista Aberdeeniin

  Kiertomatka Perth Kiertomatka Perth

  Tekemistä matkalla Aberdeeniin

  A93 on toinen viehättävä reitti ja on korkein tie Iso-Britanniassa. Riippuen alkupisteestä, Perthiin pääsee tunnissa ja 15 minuutissa Glasgow'sta ja lähes samassa ajassa Edinburghiin. Reitti Perthistä Aberdeeniin on noin kahden tunnin pituinen. Ensimmäinen kohokohta kiertomatkalla Aberdeenissa on Scone palatsi, loistava kruunajaispaikka Skotlannin kuninkaille. Scone palatsi on paras paikka kokea Skotlannin historiaa. Jos etsit jännitystä, käy Perthin kilparadalla ja koe jännittävä ilmapiiri hevoskilpailuissa. Tarkista radan kilpailujen aikataulut ja vietä jännittävä päivä raviradalla.

  Kun jätät Perthin nähtävyydet taaksesi, on olemassa kaksi reittiä Aberdeeniin. Joko jatkat ajamista A93 tietä pitkin kohti Forfaria, jossa tie kohtaa A90, tai aja itärannikolla Dundeeniin. Jos valitset toisen vaihtoehdon, ajaa Perthin lentokentälle ja käänny oikealle Raitiin. Tie tapaa A90 ja vie Dundeeniin. Tämä reitti vie hieman kauemmin, mutta voit nähdä historiallista kaupunkia.

  Forfar on 25 minuutin päässä Dundeesta ja tänne saavut Perthista, jos valitset ensimmäisen reittivaihtoehdon. Tultuasi Forfariin, sinulla on tunnin ajomatkan edessäsi Aberdeeniin vihreän maaseudun läpi. Jos kuitenkin tunnet nälkää ennen päästyäsi perille, pysähdy Bakehouse ravintolassa Brechinissa nauttimaan lämpimästä kotitekoisesta ateriasta. Edzellin linna ja Brechin katedraali ovat näkemisen arvoisia, kun pääset kaupunkiin.

  Mitä pidemmälle reittisi johtaa maatilojen läpi, Stonehaven jälkeen yksi kauneimmista nähtävyyksistä Skotlannissa on Dunnotarin linna. Se sijaitsee kivisellä niemimaalla, josta on näkymät Pohjanmerelle. Sieltä on vain 30 minuutin ajomatkan Aberdeeniin A90 tien kautta pitkin Skotlannin itärannikkoa.

  Tekemistä Aberdeenissa

  Kaupunki on myös tunnettu graniittikaupunki, joka johtuu monista graniittikivestä tehdyistä rakennuksista 1800-luvulta. Kaupungista keskustasta luoteeseen sijaitsee Old Aberdeen, joka on viehättävä alue mukulakivikaduilla ja Aberdeenin Kingin College yliopistolla, joka perustettiin vuonna 1495. Kävele pitkin vanhan Aberdeenin katuja ja käy St. Macharin katedraalissa vuodelta 1530 ja yliopiston kuninkaiden museossa. Union Street merkitsee keskustan monilla historiallisllia rakennuksilla, kuten graniitti Marischall-kollaasi tai raatihuone. Näkemisen arvoisia ovat Aberdeen taidegalleria ja Aberdeen merenkulkumuseo, molempiin on vapaa pääsy.

  Majoitus Aberdeenissa

  Jos haluat viettää yön Aberdeenissa, voit valita hotelleja, B & B majoituksia ja majataloja jokaiseen makuun ja budjettiin. Edullisempi vaihtoehto olisi Ibis tai Premier Inn. Korkeatasoisempia huoneita tarjoaa The Marcliffe Hotel and Spa, joka sijaitsee kaupungin ulkopuolella. Autonvuokraus Aberdeenista vie sinut sinne nopeasti.


  Vaihtoehtoinen päiväreitti: Ballinluig ja Mid Lix

  Kiertomatka Ballinluig Kiertomatka Ballinluig

  Mid Lix kiertomatka vie vain tunnin päähän Ballinluigista, kylä Tummel-joella, 37 kilometriä Perthistä koilliseen. Reitti on 58 kilometriä pitkä ja matka vie noin tunnin A827 tien kautta. Älä epäröi tehdä tätä lyhyttä matkan, jos sinulla on aikaa. Tie vie viehättävän maaseudun läpi Tay-joella, pisin joki Skotlannissa, ja Tay metsäpuistoon. Ohitat pienen kaupungin Aberfeldy, The Bolfracks kartanon ja puutarhat, Kenmoren ja saavut vaikuttavalle Tay-joelle.


  Kiertomatkalla Skotlannin nähtävyyksillä: Suunnittele matkasi Skotlannissa

  Nyt, kun olet oppinut lisää suosituimmista reiteistä Skotlannissa, voit aloittaa matkan valmistelut. Koska Skotlannin nähtävyyksien kiertomatka sisältää suuria kaupunkeja, sekä pieniä kyliä, majoituksen varaaminen etukäteen on viisas valinta.

  Suosittelemme järjestämään autonvuokrauksen Skotlannissa suoraan Auto Europelta etukäteen. Soita meille tai lähetä pyyntösi sähköpostilla. Yhteistyökumppanuuden ansiosta kansainvälisten vuokraamojen kanssa voimme tarjota asiakkaillemme laajan ajoneuvovalikoiman erittäin kilpailukykyiseen hintaan. Tutustu autoluokkiin ja valitse itsellesi mieluisin. Mikäli haluat vuokrata mielummin luksusauton, Auto Europe tarjoaa tyylikkään valikoiman eri urheilu-ja luksusautoja.


  Käytännöllisiä matkavinkkejä Iso-Britanniassa

  Kiertomatkavinkit
  Kiertomatkavinkit
  Yhdensuuntainen autonvuokraus
  Yhdensuuntainen autonvuokraus

  Tutki muita kiertomatkoja Iso-Britanniassa

  Elokuvakohteet Golkentät Norfolkin rannikko
  Skotlannin ylämaat Yorkshiren nummet