Auto Europe

 • SUOMI
 • Ota yhteyttä varaustiimiin

  KIERTOMATKA NORFOLKIN RANNIKOLLA

  Tutki Norfolkin rannikon reittejä
  Autonvuokraus maailmalla
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autonvuokraus maailmalla

  Norfolkin rannikon kiertomatka: King's Lynn - Mundesly

  Norfolk rannikon reitti on yksi idyllisimmistä rannikoista maailmassa, jossa on niin paljon nähtävää. Norfolkin edustalla Englannissa löytyy yksi kauneimmista maisemista maailmassa ja sitä suojelee kansallispuistot ja Access to the Countryside Act 1949 -yhdistys. Tämä luokittelee alueen poikkeuksellisen kauniiksi (Area of Outstanding Beauty AONB). Siksi 280 kilometrin pitkä rantaviiva on yksi kiehtovimmista reiteistä Englannissa, jossa luonnon ystävät varmasti löytävät, mitä he etsivät.

  Norfolkin rannikon kiertomatkan aikana ja Peddars Way kiertomatkalla Iso-Britanniassa, sinulla on monia mahdollisuuksia nähdä joitakin maan kauneimmista luonnonsuojelualueista, jossa voit nähdä musta-naurulokkeja, harmaahylkeitä, kivitaskuja, pensastaskuja ja monia muita paikallisia eläimiä niiden luonnollisessa ympäristössä. Aja Norfolk rannikon reittiä pitkin tyylikkäästi luksusautolla suoraan Auto Europelta.

  Kohteet Etäisyys Arvioitu aika
  Kings Lynn - Hunstanton 25 km 26 minuuttia
  Hunstanton - Brancaster & Burnham Market 20 km 27 minuuttia
  Burnham Market - Holkham Bay, Wells, Blakeney & Holt 34 km 54 minuuttia
  Holt - Sheringham, Cromer & Mundesley 33 km 45 minuuttia
  Yhteensä: 112 km 2 tuntia 32 minuuttia

  Päivä 1: Kings Lynn

  Kiertomatka Kings Lynn Kiertomatka Kings Lynn

  Tekemistä Kings Lynnissa

  Aloita King's Lynnin kiertomatka, joka on pieni kylä noin 172 kilometriä pohjoiseen Lontoosta. Huolimatta pienestä koosta, täällä on paljon nähtävyyksiä odottamassa sinua. Matkallasi Norfolkin halki on niin paljon enemmän nähtävää ja koettavaa. Vaikka St. Margaretin kirkko antaa käsityksen alueen kuninkaallis-goottilaisesta arkkitehtuurista, yhtä suosittu nähtävyys on Oxburgh Hall, jota ympäröi vallihauta. Luonnonystävät voivat viettää ihanaa iltapäivää Snettisham puistossa tai Gooderstone vesipuistoissa ja luontopoluilla. Rising-linna on myös tutustumisen arvoinen. Caithness Crystal luontokeskuksessa voit ihastella vaikuttavia esimerkkejä todellisisesta Englannin lasitaiteesta. Autonvuokraus King's Lynn'sta auttaa sinua tavoittamaan kaikki nämä kohokohdat mukavasti.

  Ruokailumahdollisuudet Kings Lynnissa

  Pikkunälkä? Älä huoli! Kylästä löytyy monenlaisia pubeja, bistroja ja ravintoloita. Victory Inn tai Market Bistro, hyvää ruokaa ja erinomaista olutta tarjoillaan lähes kaikkialla King's Lynn'ssa. Suosittelemme myös pysäyttämistä ravintoloissa Winch, Barnfields Café tai Lynn kahvilabaarissa.

  Majoitus Kings Lynnissa

  Vaikka kaupungissa on runsaasti hienoja ravintoloita, samaa ei valitettavasti voida sanoa majoituksesta. Best Western Knights Hill esimerkiksi on yksi harvoista kaupungin hotelleista. Jos aiot viettää yön täällä, sinun pitäisi varata huone ajoissa.


  Seuraava pysäkki: 26 minuuttia


  Päivä 2: Hunstanton

  Kiertomatka Hunstanton Kiertomatka Hunstanton

  Jätä taakse King's Lynn ja aja A148 tietä pohjoiseen, kunnes saavut A149 uloskäynnille. Seuraa tätä tietä ja jatka kiertomatkaa Hunstantonissa. Ajaessa sinun on ensin ohitettava Dershinghamin suo luonnonsuojelualueella ja pian sen jälkeen voit ohittaa itse Dershinghamin. Välittömästi Dershinghamin jälkeen aja Ingoldisthorpe ja Snettisham -kylien läpi. Jälkimmäinen on ehdottomasti pysähtymisen arvoinen, erityisesti Pyhän Marian kirkon ja RSPB Snettisham luonnonsuojelualueen takia, jossa voit tarkkailla erilaisia lintulajeja. Ota A149 hieman pidemmälle ja saavut Heachamiin. Muista pysähtyä rannalla ja viehättävillä laventelipuutarhoilla.

  Tekemistä Hunstantonissa

  Toisen lyhyen ajomatkan päästä saavut Hunstantoniin. Kaunis ranta vetää sinua puoleensa heti. Jos kuitenkin haluat kokea todellisen kauneuden rannikolla, varaa itsellesi Searles Sea-matka, joka vie Hunstanton merielävien rauhoitusalueelle.

  Autonvuokraus Hunstantonista vie sinut pidemmälle, kuin vain upeille rannoille. Peddars Way esimerkiksi vie sinut lukuisille eri reiteille ja kulkuteille kaikkein koskemattomille alueille maaseudulla. Paikalliset näyttävät kykyjään ja taitojaan Princess-teatterissa, joten lippu iltaesitykseen on hyvä sijoitus. Vaikka voit tehdä luonnonkauniin matkan pitkin rannikkoa noin kahdessa ja puolessa tunnissa, suunnittelemme kiertomatkamme useille päiville, jotta voit nauttia jokaisesta kohteesta täysillä.

  Ruokailumahdollisuudet Hunstantonissa

  Chives Brasserie, Coasters ravintola ja paikalliset suosikit Steak & Stilton, sekä useat muut ravintolat tarjoavat mukavan ruokailukokemuksen.

  Majoitus Hunstantonissa

  Jos päätät viettää yön Hunstantonissa, valitse Best Western Le Strange Arms tai Richmond House, molemmat ovat arvostettuja hotelleja. Perinteisempää B & B majoitusta varten varaa itsellesi huone Peacock House tai Rose-Fitt House majoituksissa.


  Seuraava pysäkki: 27 minuuttia


  Päivä 3: Brancaster & Burnham Market

  Kiertomatka Brancaster Kiertomatka Brancaster

  Kolmantena päivänä Norfolkin rannikon kiertomatkaa vuokra-autolla Iso-Britanniassa, voit jälleen ajaa A149 tietä pitkin, joka johtaa itään rannikkoa pitkin. Hetken päästä ohitat golfkentän Hunstanton Golf Links ja pienen kylän Holme-Next-The-Sea, joka sijaitsee melko lähellä Holme Dunes rauhoitusaluetta.

  Ennen kuin matka johtaa sinut edelleen kiertomatkalle Brancasteriin, tutustu rannikkokaupunkeihin Thornham ja RSPB Titchwell Marsh rauhoitusalueeseen. RSPB Titchwell Marsh, kuten aiemmin mainittu RSPB Snettisham, on ehdoton lintuharrastajille!

  Tekemistä Brancasterissa

  Autonvuokraus Brancasteristä vie sinut ihan ensimmäiseksi rannalle. Loputtomalta tuntuva ranta ja koskematon maaseutu ovat ihanteellisia piknikille, rantalentopallopelille tai muutamille muille harrastuksille meren rannalla. Hyvällä onnella rennon kävelyn aikana näet lukuisia hylkeitä pitämässä hauskaa tai rentoutumassa kivillä. Varo vuorovettä: laskuveden aikana ranta voi tuntua valtavalta, mutta heti kun korkea vuorovesi saapuu, sinulla on paljon vähemmän tilaa.

  Ruokailumahdollisuudet Brancasterissa

  Osta itsellesi purtavaa Brancaster Beach kioskilla, jossa sinulle tarjotaan monenlaisia välipaloja ja maukasta jäätelöä. Saat runsaamman aterian lähellä sijatsevasta Ship-hotellista.

  Tekemistä Burnham Marketissa

  Kiertomatkalla Burnham Marketin kylään, aja Burnham Deepdalen ja Burnham Nortonin läpi. A149 muuttuu tässä vaiheessa osaksi B1355 tietä, joka johtaa sinut Burnham Marketin sydämeen, jossa voit viettää lopun päivästäsi. Saapuessaan kirjaudu hotelliiin ja lähde sitten rennolle kierrokselle vanhaan viehättävään kylään. Nelson tai Hoste ravintola molemmat tarjoavat majoitusta yöksi, sekä erinomaisen ravintolan. Jos et ole liian nälkäinen, hemmottele itseäsi palalla kakkua ja kupillisella teetä Tilly tai Burnham Tea Room & Cafe kahviloissa.


  Seuraava pysäkki: 54 minuuttia


  Päivä 4: Tutki merta

  Kiertomatka Holkham Kiertomatka Holkham

  Neljäntenä päivänä kiertomatkallasi Norfolk rannikolla, autonvuokraus Burnham Marketista vie B1155 tien kautta itään. Aja niin pitkäään, kunnes saavut A149 tielle ja jatka, kunnes ohitat "The Lake järven". Käänny vasemmalle Lady Ann tielle ja seuraa tietä rannikkoa pitkin, kunnes saavut Holkhamin lahdelle. Maisema täällä on yksinkertaisesti upea ja olemme varmoja, että voit ottaa täällä monia lomakuvia. Aja autollasi Norfolkissa takaisin A149 tielle itään seuraavaan määränpäähän: Wells-next-the-Sea kiertomatkalle.

  Oli se sitten matka Wells & Walsingham pikaraitiotiejärjestelmällä, alpaca-vaellusta tai rentoutumista fantastisella rannalla - Wells-next-the-Sea kohteessa löytyy hienoja nähtävyyksiä. Nälkä? Suuntaa Wells Crab House tai Bowling Green Inn -ravintoloihin. Tietenkin voit myös valita rantakahvilan, jos haluat pysyä rannalla vähän pidempään.

  Suuntaa takaisin A149 tielle, eikä mene kauan, ennen kuin jatkat kiertomatkaa Blakeneyn. Kuten useimmissa matkasi kohteissa, suurimmat nähtävyydet ovat löydettävissä myöskin lähellä kaunista rantaa. Tee pitkä kävelymatka tai ota vene merelle ja katsele hylkeitä. Kurkista paikalliseen kulttuuriin Galley Hill farmilla tai Artemis Homes & Antiques kaupassa.

  Tekemistä Holtissa

  Jätä Blakeney ja ota Wiveton tie, joka muuttuu Cley-tieksi jossain myöhemmässä vaiheessa. Tämä tie vie suoraan kiertomatkalle Holtin kylään. Suunnittele täällä tarpeeksi aikaa ja tutki laajasti luontoa ja sen ympäristöä. "Natural Surroundings" on kaunis metsäinen alue luonnollisilla kävelypoluilla, puutarhoilla, lammilla ja paljon muuta. Muita mielenkiintoisia nähtävyyksiä Holtissa ovat Muckleburgh Military Collection, The Holt Antique & Interiors Centre, Holtin linna ja Stody Lodge Gardens.

  Ruokailu ja majoitus Holtissa

  Tilaa illallisesi The Barn tai Number 28 ravintoloissa, tai jos haluat hemmotella itseäsi, suuntaa suoraan Morston Hall ravintolaan. Kun etsit paikkaa yöksi, näet, että Holtissa on olemassa paljon enemmän B & B majataloja kuin hotelleja. Tästä huolimatta on jokaiselle jotakin: The Lawns Hotel sijaitsee kätevällä paikalla, kun taas Pheasant Hotel on ainutlaatuinen paikka ja huoneet ovat suunniteltu vanhalla englantilaisella maalaistyyliillä. Pienempiä ja intiimisempiä huoneita löydät Mount Farm tai Kadina Bed & Breakfast majoituksissa.


  Seuraava pysäkki: 45 minuuttia


  Päivä 5: Viimeiset pysäkit

  Kiertomatka Sheringham Kiertomatka Sheringham

  Viidentenä päivänä kiertomatkalla Norfolkin rannikolla, aja vuokra-autollasi Englannissa Cromer-tielle ja jätä taakse Holt. Pysy Cromer-tiellä, kunnes se yhtyy A148 tien kanssa ja käänny vasemmalle Holway Road sivutielle. Aja, kunnes saavut Sheringhamin kuntaan johtavalle tielle. Kiertomatkalla Sheringhamissa voit valita vierailukohteiksi lukuisista nähtävyyksiä.

  Tekemistä Sheringhamissa

  Suosituimpia kohteita ovat Sheringhamin ranta, Sheringhamin puisto ja Sheringhamin museo (MO). Voit kokeilla golfia Sheringhamin golfklubilla. Sheringham Life veneasema on myös tutustumisen arvoinen.

  Tekemistä Cromerissa

  Jännittävien kokemuksien jälkeen Sheringhamissa, seuraa Cromer-tietä (nimetty tässä taas A149) itään. Aja pitkin rannikkoa, kunnes voit jatkaa kiertomatkaasi Cromeriin. Kaupungissa on runsaasti nähtävyyksiä, sinun täytyy miettiä kahdesti, miten haluat järjestää lomasi. Älä missaa muun muassa Cromerin rantaa ja satamaa, Henry Bloggin museota, St. Peter ja St Paulin katedraalia ja Amazona-eläintarhaa. Lisäksi Royal Cromer golfklubi viettelee sen viehättävällä maisemalla.

  Ruokailumahdollisuudet Cromerissa

  Tyydytä nälkää yhdessä useista ravintoloista, kuten Bann Thai-ravintola, The Old Rock Shop Bistro ja Brownes Bond Street, kaikki kuuluvat paikallisten suosikkien joukkoon.

  Herkullisen aterian jälkeen, jätä Cromer ja lähde jälleen A149 tietä pitkin kiertomatkalle Mundesleyhun, viimeiselle pysäkille kiertomatkalla Norfolkin rannikolla. Pysy A149 tiellä, kunnes tulet Thorpe-tielle. Käänny vasemmalle ja aja pienen Southrepps kylän läpi. Thorpe tie lopulta muuttuu Gimingham tieksi ja sitten Southrepps tieksi, joka muuttuu Mundesley tieksi. Tämä lopulta tuo sinut hienoon rannikkoyhteisöön.

  Kun olet lopettanut nähtävyyksien tutkimisen, voit lähteä etelään Norwichiin, missä sijaitsee lähin lentokenttä. Tälle viimeiselle vaiheelle kiertomatkalla Mundesleystä tarvitset noin 40 minuuttia. Voit kuitenkin myös jatkaa lomaasi kaupunkilomalla. Birminghamin ja Oxfordin kaupunkeihin pääsee Mundesleystä noin kolmessa ja puolessa tunnissa. Matkalle Yorkiin tai Leedsiin tarvitset vain vajaan tunnin. Autonvuokrauksella Auto Europelta ei ole rajoja, vain ne, jotka asetat. Nauti lomastasi Iso-Britanniassa!

  Norfolkin rannikon kiertomatka: Ajoita matka täydellisesti

  Huolimatta sen ainutlaatuisesta kauneudesta, Norfolkin rannikko ei yleensä ole ensimmäinen kohde, joka tulee mieleen suunnitellessa lomaa Iso-Britanniassa. Juuri tämä tekee kiertomatkasta erityisen! Nyt kun olet saanut käsityksen Norfolkin rannikon reitistä, voit suunnitella lomaa. Varaudu ja varaa huoneet valitsemallesi majoitukselle ajoissa!

  Jotta saat juuri sellaisen ajoneuvon, millaisen tarvitset matkallesi, tee autonvuokraus Auto Europelta ajoissa. Toivomme, että kompakti opaamme on auttanut sinua suunnittelemaan seuraavan ikimuistoisen matkan!


  Käytännöllisiä matkavinkkejä Iso-Britanniassa

  Kiertomatkavinkit
  Kiertomatkavinkit
  Yhdensuuntainen autonvuokraus
  Yhdensuuntainen autonvuokraus

  Tutki muita kiertomatkoja Iso-Britanniassa

  Elokuvakohteet Golkentät Skotlanti
  Skotlannin ylämaat Yorkshiren nummet